už dlhšiu dobu mam problémy so zapästiami .. jeden chlapík v shope mi poradil ze najhoršie na zápästia je ak robíš bench pri ktorom más ruku v záklone (ruka od predlaktia cez zápästie az k prstom ma byt rovno nie ohnutá v zápästí) koly silným bolestiam som zacal cvicit s malými vahami a cinku drzim tak ze palec je na rovnakej strane ako prsty (to mi pomáha mat to zápästie v rovnej polohe) je to podstatne nebezpečnejšie lebo ta cinka sa môže vysmiknut.
cvicite niekto BP takymto sposobom? pre mna je to nove ale od kedy to robim tak sa moje problémy trosku zmiernili.
Moc jsem tě nepochopil, ale předpokládám že
-cvičil jsi jak na obr. vlevo
-teď cvičíš jako na tom vpravo, akorát že bezpalc. uchopem, tzn palec je ze stejný strany jako ostatní prsty
- co to zkusit přesně jako je to na tom vpravo ? já to tak cvičím a taky (ikdyž u mě malinký) problémy už nepociťuju
ak to spravim bez palca tak to nie je ani ako na obr. v lavo ani v pravo ale ruku mam takmer uplne rovno! ak to robim s palcom tak je to ako na obrazku v pravo.
ak to spravim bez palca tak to nie je ani ako na obr. v lavo ani v pravo ale ruku mam takmer uplne rovno! ak to robim s palcom tak je to ako na obrazku v pravo.
lepsi bude když to nafotis ty pozice a postneš,
líp se dá k tomu vyjádřit , pokud to vidíme .
tak, ta prvni fotka je normalni uchop se zamkem,
druha je bezpalcovy uchop , podivej se na to video co jsem ti tam dal ,
ale nenapsal si v ktere poloze te to boli, protože mně připadaj foto 1a3 cca stejny ,
nebo nevidím ,
trošku ti do toho foceni budu kecat , prosim udělej jednu fotku , přesně jak jsi cvičil , jak ti to dělalo problemy a bolelo atd ,
a druhou fotku jak si změnil uchop atd ,
pokud si změnil uchop z klasiky obr,1 na uchop obr č2 bez palcový ,
tak jed bezpalcový ale dej si pozor , je to nebezpečný uchop, hlavně pro nováčky, proto se nedoporučuje,
a pokud jsi napsal že se ti horši svičí s klasikou obr č3 tak změn uchop , na obr č2
cvicil som ako na jednotke a teraz cvicim ako na obr cislo 2...
cvicim pravidelne asi 4roky takze niesom uz snad zaciatocnik .
btw: mne ide oto aby som mohol cvict .. tak hladam sposob aby zapastia trpeli co najmenej.. idem zacat zase chodit na rehabilitacie .. lekary mi cvicit zakazu no ja neprestanem....
tak hladam nieco pri com zapastia trpia co najmenej idem si podla toho spravit trening
cvicil som ako na jednotke a teraz cvicim ako na obr cislo 2...
cvicim pravidelne asi 4roky takze niesom uz snad zaciatocnik .
btw: mne ide oto aby som mohol cvict .. tak hladam sposob aby zapastia trpeli co najmenej.. idem zacat zase chodit na rehabilitacie .. lekary mi cvicit zakazu no ja neprestanem....
tak hladam nieco pri com zapastia trpia co najmenej idem si podla toho spravit trening
ok chapu tak zkus ten bezpalcový uchop , ale davej na sebe pozor , ok .
přeji hodně zdaru ,
Zápěstí ti dává hlavně najevo, že je potřeba ho trochu pošetřit. To nebude otázka jediného cviku.
Bezpalcák je opravdu šetrnější k zápěstí. Ještě šetrnější je ve spojení s multipresem, protože nemusíš mít dlaň striktně paralelně s tyčí ale můžeš si vychytat optimální pozici. Při podobných problémech jdou řeči o volných vahách bokem a nastupují stroje.
Místo jednoruček chvíli nasadit pec-deck a tlačit loktama. Vynechat kliky, dipy a pod.
Zkontrolovat si techniku u bicepsových cviků, jestli tam nekvedláš zápěstím.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru