|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ABSINTH

|
Zaslal: po leden 21, 2013 12:50 pm Předmět: Co mi opravdu vrtá hlavou.. |
|
|
Už nějaký ten pátek (asi 6let) tvrdě trénuji a závodím poměrně úspěšně v silovém trojboji.
Teď jsem se ale rozhodl, že se začnu zajímat více o problematiku stravy a kulturistickeho treninku, protože hodně stagnuji (především ohledně svalové hmoty, 192cm/105kg, chci mít tak 115) a vím, že to můžu zlepšit svým vzděláním a následně změnou přístupu.
Mám několik velice laických dotazů pro začátek. Chci Vás jen poprosit o jejich zodpovězení, opravdu mi vrtají hlavou a nějak jsem to všechno asi správně za posledních pár let nepochopil. Zkuste mi to prosím vysvětlit a nezatracujte mě.
1) Proč se všude doporučuje rýže, když má vysoký glykemický index? Proč ne raději třeba těstoviny nebo celozrnny chleb? Rýže má sice komplexní sacharidy, ale ten GI je opravdu velmi vysoký..
2) Souvisí s předchozí, ale chtěl bych zodpovědět obě. Pokud je rýže prospěšná, protože po ní máte brzo hlad (tzn super pro ektomorfy do objemu), proč jí kulturisti žerou i v dietě? Vím vím, není v ní tuk, ale jen o tom to přeci neni ne? V plno potravinách není tuk..
3) Můžu bílkovinnový příjem za den zčásti nahradit aminokyselinami? Dají se sehnat i za 0,5kč/g, což už je super cena. Proč si mám teda přes den dávat protein a nekopnu do sebe radši deset tablet? Cenově to vyjde nastejno a tablety jsou pohodlnější. Stejně tak v dietě, proč kupovat protein co má vysoký obsah bílkovit a nežrat radši aminokyseliny?
4) V čem jsou špatný párky? :) Mají hodně bílkovin, rychlejsí sacharidy po treninku nevadí a tuku tam taky zas tak moc neni (v nekterych..a pokud ano, vyměňte párky za libovou šunku). Může to vypadat jako zvláštní otázka, ale záběr vidím širší..
Zajímá mě, podle jakýho klíče se rozhoduje, zda je potravina dobrá? Můžete mít dvě různá jídla, kterámají stejné množství kalorií, bílkovin, sacharidů i tuků a celkový glykemický index je podobný.. a stejně jedno bude dobré a druhé uplně na prd. (Třeba šunka a maso)
Častý argument je "koukni z jakých sraček to vyráběj.."..ale to je přece špatný argument, podle čeho se dá hodnotit to jsou sračky, jen proto, že se za ně třeba kůže a kopyta považujou?
Zajímají mě racionální argumenty..snad tuhle otázku trochu chápete
5) V cem je spatny tuk? (pokud je kaloricky prijem zachovan) Má nižší glykemicky index než sacharidy... neni snad potom pravděpodobnější u těch sacharidů,že se uloží v podobě tuku, když mají vyšší glykemický index?
6) Přeceňuji osobně glykemický index? Podle mě je to důležitá vlastnost potravit.. Ale když čtu články o stravě tak se tam demonizuje tuk a na GI potravin se kašle. Jak moc je důležitý?
7) Má aerobni aktivita pod 30min smysl pro spalování tuku? beham třeba dvakrát týdně 5km..mám ale zároveň rychlý metabolismus, takže nepotřebuji zvyšovat výdej energie, v dietě. Btw stejnou službu udělá, když budu mín jíst, nebo ne?
8) Chápu to dobře, že pokud pojedu sacharidové vlny a budu hubnout příliš rychle, je to špatné v tom, že hubnu hodně svalové hmoty? Jinými slovy - čím rychlejší hubnutí, tím víc svalů jde do hajzlu, ačkoliv trénuju a mám hodně bílkovin?
9) Četli jste někdo knihu od Tima Ferrise - 4-hour body? Čtyřhodinové tělo? Názor?
Ufff já vím, ke toho hrozně moc.. tím víc ocením, pokud is někdo dáte práce a odepíšete. Jestli to je někde online tak mě i můžete pouze odkázat. Něco jsem už četl, ale v podstatě se tam omývají stále ty samé věci a tohle jsem z toho uplně nepochopil, možná nad tím i moc přemýšlím a snažím se najít si u všeho důvod proč to tak je a následně to všechno modifikovat podle mého uvážení..
Děkuju všem, ketří odepíšou!!!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Luster

|
Zaslal: po leden 21, 2013 1:03 pm Předmět: Re: Co mi opravdu vrtá hlavou.. |
|
|
| ABSINTH napsal: | | 9) Četli jste někdo knihu od Tima Ferrise - 4-hour body? Čtyřhodinové tělo? Názor? | rozhodne zajimava kniha, ktera stoji za "precteni", spousta zajimavech tipu, ale ne vsechno, aspon pro me, pouzitelny..
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: po leden 21, 2013 1:04 pm Předmět: Re: Co mi opravdu vrtá hlavou.. |
|
|
Já si vyberu jen tuhle jednu otázku...
| ABSINTH napsal: | | 3) Můžu bílkovinnový příjem za den zčásti nahradit aminokyselinami? Dají se sehnat i za 0,5kč/g, což už je super cena. Proč si mám teda přes den dávat protein a nekopnu do sebe radši deset tablet? Cenově to vyjde nastejno a tablety jsou pohodlnější. Stejně tak v dietě, proč kupovat protein co má vysoký obsah bílkovit a nežrat radši aminokyseliny? |
Netrápí-li Tě peníze, určitě je fajn aminokyseliny používat a "nahradit" tím část příjmu bílkovin (to nahradit je v uvozovkách, protože se jedná o téměř totožnou (zjednodušuju) věc, byť možná jinak využitelnou a stravitelnou). To slovo "možná" tam je ze zásadního důvodu - není aminokyselina jako aminokyselina a je potřeba opravdu dobře vybrat. Velmi snadno se totiž může stát, že koupíš aminokyselinu, která bude jen a pouze slisovaným proteinem (většinou koncentrátem WPC) a nebo i navíc proteinem nevalné kvality. Také se Ti může stát, že taková aminokyselina opustí Tvé tělo ve stejné podobě, jako do něj vstoupila. Tzn. určitě nemůže (!) být prvotním parametrem cena.
Určitě podívej v první řadě na složení: budou-li na prvních místech složky jako syrovátkový hydrolyzovaný izolát (hydrolyzovaný WPI 90 %) a syrovátkový hydrolyzovaný koncentrát (hydrolyzovaný WPI 80 %), vypadá to dobře. Naopak pokud tam bude něco jako syrovátkový proteinový koncentrát (WPC 80 %), nebo dokonce "syrovátkový protein", nebo jen "syrovátkový koncentrát", tak bych to určitě nekupoval (ten koncentrát WPC 80% se dá tolerovat, je-li uveden na jiné pozici než první; tzn. když ho tam není největší množství). Půl napůl je, když tam bude psáno "hydrolyzovaný syrovátkový protein" - pravděpodobně fajn, ale výrobce by to měl lépe napsat (zda-li se jedná o hydrolyzát isolátu WPI nebo koncentrátu WPC; a když to nenapsal, také bych to nekupoval, protože tím pádem přesně nevíš). Občas se také stane, že je tam napsáno "hydrolyzát vepřové želatiny" (to zejména na tekutých produktech), zase bych rozhodně nekupoval.
Vše zmíněné psáno pro komplexní aminokyseliny, tzn. ne BCAA, tam je to pochopitelně jinak.
|
|
| nahoru |
|
 |
ABSINTH

|
Zaslal: po leden 21, 2013 1:13 pm Předmět: Re: Co mi opravdu vrtá hlavou.. |
|
|
| Luster napsal: | | ABSINTH napsal: | | 9) Četli jste někdo knihu od Tima Ferrise - 4-hour body? Čtyřhodinové tělo? Názor? | rozhodne zajimava kniha, ktera stoji za "precteni", spousta zajimavech tipu, ale ne vsechno, aspon pro me, pouzitelny.. |
Některé názory v té knize mi přijdou velice kontroverzní. Doporučuje jíst hodně vajec i se žloutky - cholesterol zvyšuje testosteron - a jeho tréninky ve stylu Heavy Duty při taky přijdou zvláštní - trénoval by méně než 30min týdně a slibuje obrovské výsledky... Jinak Tima Ferrise mám moc rád, ale tohle mi nesedí
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: po leden 21, 2013 1:19 pm Předmět: Re: Co mi opravdu vrtá hlavou.. |
|
|
| ABSINTH napsal: | | Doporučuje jíst hodně vajec i se žloutky - cholesterol zvyšuje testosteron | v tomhle nevidim zadnej problem, pokud clovek nema nejakou poruchu metabolismu tuku, prip. jinej problem s tim spojenej
| ABSINTH napsal: | | jeho tréninky ve stylu Heavy Duty při taky přijdou zvláštní - trénoval by méně než 30min týdně a slibuje obrovské výsledky... Jinak Tima Ferrise mám moc rád, ale tohle mi nesedí | tohle nesedi ani me, nerikam, ze to nemuze fungovat, ale ani bych do toho nesel, takovej trenink by me zoufale nebavil
|
|
| nahoru |
|
 |
ABSINTH

|
Zaslal: po leden 21, 2013 1:20 pm Předmět: Re: Co mi opravdu vrtá hlavou.. |
|
|
| Ronnie napsal: | Já si vyberu jen tuhle jednu otázku...
| ABSINTH napsal: | | 3) Můžu bílkovinnový příjem za den zčásti nahradit aminokyselinami? Dají se sehnat i za 0,5kč/g, což už je super cena. Proč si mám teda přes den dávat protein a nekopnu do sebe radši deset tablet? Cenově to vyjde nastejno a tablety jsou pohodlnější. Stejně tak v dietě, proč kupovat protein co má vysoký obsah bílkovit a nežrat radši aminokyseliny? |
Netrápí-li Tě peníze, určitě je fajn aminokyseliny používat a "nahradit" tím část příjmu bílkovin (to nahradit je v uvozovkách, protože se jedná o téměř totožnou (zjednodušuju) věc, byť možná jinak využitelnou a stravitelnou). To slovo "možná" tam je ze zásadního důvodu - není aminokyselina jako aminokyselina a je potřeba opravdu dobře vybrat. Velmi snadno se totiž může stát, že koupíš aminokyselinu, která bude jen a pouze slisovaným proteinem (většinou koncentrátem WPC) a nebo i navíc proteinem nevalné kvality. Také se Ti může stát, že taková aminokyselina opustí Tvé tělo ve stejné podobě, jako do něj vstoupila. Tzn. určitě nemůže (!) být prvotním parametrem cena.
Určitě podívej v první řadě na složení: budou-li na prvních místech složky jako syrovátkový hydrolyzovaný izolát (hydrolyzovaný WPI 90 %) a syrovátkový hydrolyzovaný koncentrát (hydrolyzovaný WPI 80 %), vypadá to dobře. Naopak pokud tam bude něco jako syrovátkový proteinový koncentrát (WPC 80 %), nebo dokonce "syrovátkový protein", nebo jen "syrovátkový koncentrát", tak bych to určitě nekupoval (ten koncentrát WPC 80% se dá tolerovat, je-li uveden na jiné pozici než první; tzn. když ho tam není největší množství). Půl napůl je, když tam bude psáno "hydrolyzovaný syrovátkový protein" - pravděpodobně fajn, ale výrobce by to měl lépe napsat (zda-li se jedná o hydrolyzát isolátu WPI nebo koncentrátu WPC; a když to nenapsal, také bych to nekupoval, protože tím pádem přesně nevíš). Občas se také stane, že je tam napsáno "hydrolyzát vepřové želatiny" (to zejména na tekutých produktech), zase bych rozhodně nekupoval.
Vše zmíněné psáno pro komplexní aminokyseliny, tzn. ne BCAA, tam je to pochopitelně jinak. |
Super, díky! Chápu to teda dobře, že hodně závisí na kvalitě z pohledu vstřebatelnosti? Jinak opustí moje tělo tak, jak do něj vstoupila..
WPC tedy není dobrý z právě důvodu té vstřebatelnosti? Mám doma amina kde je na prvním místě napsáno WPC a pak WPH.
Btw, když tyhle méně kvalitní amina jsou třeba o třetinu levnější, nedá se to dohnat tím, že jich budu jít třeba o třetinu více? "Nedožene" se tím to vstřebané množství?
Teď si tak říkám, že moje znalosti jsou asi opravdu omezené víc než jsem si myslel :) Můžu poprosit o doporučení nějaké literatury? Příprava na soutěž v kulturistice od a do z je pro mé otázky vhodná? Nebo myslíte, že na všechny tyhle otázu můžu najít odpověď v článcích o posilování na netu? Chci hlavně vědět jak to funguje, nejen doporučení, co mám dělat..protože si to potom stejně rád trochu poupravim aby mě to moc neomezovalo v běžném životě
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: po leden 21, 2013 1:27 pm Předmět: |
|
|
1) Rýži osobně taky nechápu. Můj hlavní příjem sachrů je z vloček a celozrn. kuskusu. Pokud mi přeskočí v hlavě a připravím se na kondičáky na podzim, tak to zkusím odjet právě na vločkách a kuskusu.
4) Záleží na složení párku. Pokud tam je masa dostatek, tak to tak špatné být nemůže, ale pokud je tam část pomletá z kůží atd., tak ta bílkovina bude méně kvalitní (jiné spektrum aminokyselin)
5) S tukem je to velmi těžké. Kamarád jede paleo, sacharidy nepřijímá skoro žádné a cítí se skvěle, na druhou stranu my se učíme, že nasycené mastné kyseliny jsou špatné. Jde o to přijímat hlavně zdravé tuky (mononenasycené a správný poměr polynenasycený omega 3 a 6)
6) Podle mě GI je důležité. Vůbec nejhorší je kombinace sacharidů s vysokým GI a nasyceného tuku.
7) Pokud zařadíš aerobku, rozhodně se nic nestane, dáš tělu zabrat jiným způsobem a aerobní aktivity jsou zdravé pro srdce.
8) Ano, pokud hubneš moc rychle, tak je něco špatně. Vem si, kolik kilojoulů má 1 kilogram čistého tuku a do jakého energetického deficitu by ses musel dostat, abys třeba za týden zhubnul kilo čistého tuku. Ze začátku je to hubnutí ale rychlejší, protože v objemu se nabere i hodně vody a ta voda postupně opadává
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: po leden 21, 2013 1:29 pm Předmět: Re: Co mi opravdu vrtá hlavou.. |
|
|
| ABSINTH napsal: |
5) V cem je spatny tuk? (pokud je kaloricky prijem zachovan) Má nižší glykemicky index než sacharidy... neni snad potom pravděpodobnější u těch sacharidů,že se uloží v podobě tuku, když mají vyšší glykemický index?
|
5)Tuk sám o sobě není špatný jen se rozděluje na žiočišné a rostlinné. Já sám jsem na sobě experimentoval, jel jsem jen na tukách (živočišných) a bílkovinách, sacharidy na minimum jen ráno a po tréninku. Co jsem tak vypozoroval není zde šance vyprodukovat dostatek inzulínu a anabolické propcesy, ale je to hrozně velký nápor na tělo. Úplně se zpomalí a máš zácpy.
Když to vemu z hlediska posilování a nárůstu sval hmoty mělo by se brát 50/50 pokud zachováš energetický příjem. Tuky jsou důležité při stavbě buněk, bez nich nevyprohukuješ nic.
V podobě tuku se sacharidy uloží jedn díky tomu, že jich konzumuješ více než vydáš energie za celý den.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: po leden 21, 2013 1:38 pm Předmět: Re: Co mi opravdu vrtá hlavou.. |
|
|
| shooter napsal: | | jel jsem jen na tukách (živočišných) a bílkovinách, sacharidy na minimum jen ráno a po tréninku. Co jsem tak vypozoroval není zde šance vyprodukovat dostatek inzulínu a anabolické propcesy, ale je to hrozně velký nápor na tělo. Úplně se zpomalí a máš zácpy | ja podobne fungoval pomerne dlouhodobe (a to sem sacharidy daval jenom po treninku), jedno obdobi sem je dokonce vynechal uplne (rekneme celkove do 50g) a cejtil sem se naopak hodne dobre, takze bych nedelal nejaky vseobecny zavery.. kazdymu to muze sednout jinak
shodnul bych se ale na tom, ze na budovani svalu to neni uplne vhodna cesta, tam je potreba ty sacharidy prece jenom drzet vejs..
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: po leden 21, 2013 1:43 pm Předmět: Re: Co mi opravdu vrtá hlavou.. |
|
|
| ABSINTH napsal: | | Super, díky! Chápu to teda dobře, že hodně závisí na kvalitě z pohledu vstřebatelnosti? Jinak opustí moje tělo tak, jak do něj vstoupila.. |
Takhle to možná ode mě vyznělo, ale není to tak úplně. Aminokyselina by měl být v ideálním případě "co nejvíce hydrolyzovaný protein" (tzn. co nejvíce "předtrávený" pro co nejsnazší a nejrychlejší trávení v organismu). Čím větší podíl hydrolyzovaného WPI, případně hydrolyzovaného WPC, tím lépe. A právě podíl obou zmíněných složek (nebo jedné z nich, ne vždy tam musí být obě) vůči všemu ostatnímu v tabletě je dle mého nejvíc rozhodující parametr.
Každopádně aby se ze sypké suroviny udělala tableta, jsou mnohdy potřeba ještě jiné příměsi a když to výrobce neudělá dobře, může se stát, že ta aminokyselina fakt odejde v původním stavu. Těžko tady říct, dle čeho to (před zakoupením) poznáš, ale mnohdy se to týká těch nejlevnějších. Fajn je také zkusit tu aminokyselinu (jen jednou, na zkoušku) rozkousat, jak moc nebo málo tvrdá je (což ale před zakoupením nezjistíš; ale zase od toho jsou diskusní fóra, kde Ti lidé zkušenosti řeknou; byť mnohdy ne zcela relevantní a pravdivé).
| ABSINTH napsal: | | WPC tedy není dobrý z právě důvodu té vstřebatelnosti? Mám doma amina kde je na prvním místě napsáno WPC a pak WPH. |
Máš-li na prvním místě psáno WPC (tzn. koncentrát syrovátkové bílkoviny), tak to znamená, že jí je tam největší podíl a jedná se tedy o "slisovaný proteinový suplement". Není to nic špatného, tělo si z toho bílkoviny vezme, ale úplně stejné máš ve většině proteinových suplementů v podobné koncentraci ale za mnohem mnohem lepší cenu. Tzn. pojídání neublíží, ale zatíží trochu víc peněženku. Jiná situace by byla, kdyby tam bylo napsáno "hydrolyzát WPC", ale to je asi z mého povídání zřejmé.
| ABSINTH napsal: | | Btw, když tyhle méně kvalitní amina jsou třeba o třetinu levnější, nedá se to dohnat tím, že jich budu jít třeba o třetinu více? "Nedožene" se tím to vstřebané množství? |
Jak jsem psal výše, je to normální "slisovaný protein", tzn. když toho budeš pojídat hodně, tělo si z toho (pokud je zvládne trávit) svoje vezme. Ale pro tělo snazší mi přijde dávat mu WPC normálně v koktejlu, kde nemá žádné tabletovací látky navíc.
| ABSINTH napsal: | | Teď si tak říkám, že moje znalosti jsou asi opravdu omezené víc než jsem si myslel :) Můžu poprosit o doporučení nějaké literatury? Příprava na soutěž v kulturistice od a do z je pro mé otázky vhodná? Nebo myslíte, že na všechny tyhle otázu můžu najít odpověď v článcích o posilování na netu? Chci hlavně vědět jak to funguje, nejen doporučení, co mám dělat..protože si to potom stejně rád trochu poupravim aby mě to moc neomezovalo v běžném životě |
Příprava na soutěž v kulturistice od A do Z Ti dá základy. Naprosto hrubé (ale fakt hodně hrubé, ale zase hezky napsané) základy Ti dá i tato kniha. Naopak nejhlubší, co jsem v poslední době měl, je třeba tato, ale už se blbě shání.
|
|
| nahoru |
|
 |
ABSINTH

|
Zaslal: po leden 21, 2013 1:46 pm Předmět: |
|
|
| Pr!nc napsal: | 1) Rýži osobně taky nechápu. Můj hlavní příjem sachrů je z vloček a celozrn. kuskusu. Pokud mi přeskočí v hlavě a připravím se na kondičáky na podzim, tak to zkusím odjet právě na vločkách a kuskusu.
4) Záleží na složení párku. Pokud tam je masa dostatek, tak to tak špatné být nemůže, ale pokud je tam část pomletá z kůží atd., tak ta bílkovina bude méně kvalitní (jiné spektrum aminokyselin)
5) S tukem je to velmi těžké. Kamarád jede paleo, sacharidy nepřijímá skoro žádné a cítí se skvěle, na druhou stranu my se učíme, že nasycené mastné kyseliny jsou špatné. Jde o to přijímat hlavně zdravé tuky (mononenasycené a správný poměr polynenasycený omega 3 a 6)
6) Podle mě GI je důležité. Vůbec nejhorší je kombinace sacharidů s vysokým GI a nasyceného tuku.
7) Pokud zařadíš aerobku, rozhodně se nic nestane, dáš tělu zabrat jiným způsobem a aerobní aktivity jsou zdravé pro srdce.
8) Ano, pokud hubneš moc rychle, tak je něco špatně. Vem si, kolik kilojoulů má 1 kilogram čistého tuku a do jakého energetického deficitu by ses musel dostat, abys třeba za týden zhubnul kilo čistého tuku. Ze začátku je to hubnutí ale rychlejší, protože v objemu se nabere i hodně vody a ta voda postupně opadává |
Díky!
4) Měl jsem vždycky za to, že když to bude bílkovina z kůže, tak je živočišná a tudíž dobrá (věděl jsem že je rozdíl i mezi živočisnými bílkovinami, ale měl jsem za to, že poměrně nedůležitý). Problém je v biologické hodnotě těch bílkovin? Vstřebatelnosti a poměru aminokyselin? Je to obdobná situace, o které psal Ronnie komentář v reakci na mé nahrazování bílkovin aminokyselinami?
Jinak proč teda nežereme kuřecí šunku, když le levnější než kuřecí maso a je i hodně libová?
5) Hmm bral jsem to jako rozpor - nejíst nasycené mastné tuky X jíst vejce celá kvůli cholesterolu. Až teď si uvědomuju, že to není jedno a to samé. Přijímat z potravy LDL cholesterol není pro zdravého člověka škodlivé a je to ok.. Ale nasycené tuky jsou špatné po všech stránkách (a z nich si mimo jiné tělo vytváří také špatný LDL cholesterol).
Může k tomuhle ještě někdo říci více?
8) jo právě si tak říkam, že to asi jde ze svalů, když hubnu rychle.. Jen nevím PROČ to jde ze svalů...proč není možné zhubnout 3kg tuku týdně a proč člověk hubne při tomto množství spíš svaly (za předpokladu že jí hodně bílkovin a posiluje). Proč je tam ten limit kolik tuku se dá zhubnout za nejaky cas? :) Kdybych hubnul několik kilo hmoty za týden, tak tam bude toho tuku tak jedno kilo a zbytek budou svaly..
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: po leden 21, 2013 1:51 pm Předmět: |
|
|
4) Tady nejde ani tak o to z jake casti masa to je, zadny reznik ti neudela parky z veprove panenky nebo hovezi svickove nebo kurecich prsou. Tu jde spis o to, ze vetsina uzenin a parku, ktere se pohybuji cenou do 200kč/kg (tj. stejne drahe jako maso), tak maji v sobe vice sracek (veci co tam nemaji co delat a co akorat zvetsuji vahu potraviny, barvi potravinu, meni strukturu potraviny apod.), nez masa. Ale jsou tu na druhou stranu, treba i klobasky za 30-35kč/kg, kde tech 99% vahy pochazi ze zvirete, je tam napsane treba, ze na 100g vyrobku, bylo pouzito 110g veproveho, 40g hoveziho masa a k tomu jeste veprove sadlo.
Napriklad takovym extremem je Gothaj, nerikej mi, ze kdybysis delal vlastni salam, ze by sis dobrovolne dal do nej tolik "sracek"
26% vepřové,voda,vepř sádlo,,vepř. kůže,hovězí maso 14%,bramborový škrob,sójová bílkovina,dusitanová solící látka,jedlá sůl,
konzervační prostředek E250,emulgátor E471,E472c,stabilizátor E450 a E451,sacharid,regulátor kyselostiE575,antioxidantE300 a E301,extrakty koření,zahušťovadlo E412,přírodní koření,nosičE459,protispékavá látka
E551,barvivo,sušenná zelenina,modifikovaný kukuřičný škrob E1422,kozervant E260
Edit: Jeste jak si psal, ze je kureci sunka levnejsi jak maso. Tak proste neni, nemas sanci sehnat uzeninu, ktera by byla levnejsi nez syrovy kus masa.
6) Pred Paleem jsem GI taky hodne resil a podle me ma hodne dulezitou roli v diete. A postupne jsem presel z ryze, na kuskus. A jde to navic na sobe dobre vysledovat, viz. kdyz si das pecene brambory a normalni brambory.
8) Vlny jsem zkousel, pro me mely jednu nevyhodu, ze kdyz je urcity den strasne malo sacharidu, tak i celkovy denni prijem kcal je strasne maly, zatimco na konci tydne je zas prijem kcal nad prumerem. Podle me pri blbe nastavenych vlnach zacne telo po energii v prvnich 2-3 dnech v tydnu sahat do svalu. Mnohem vice se mi osvedcila dieta s konstantni hodnotou sachru a az se vaha prestane hybat tak snizit sachry o 50g.
9) Precetl jsem jak 4 hodinovy pracovni tyden tak i 4 hodinove telo a ted ctu 4 hodinove kuchare (doporucuji, docela to otevre oci v kuchyni). A nazor na to? Verim, tomu ze to vse funguje, nevidim duvod, aby si vymyslel, par veci jsem zkousel a fungovalo to. Jen ten trening jeho stylem by me nebavil, pro lidi co se snazi usetrit kazdou minutu to je dobre, ale ja cvicim rad a timhle stylem by me brzy bavit cvicit prestalo. A verim, ze to tak je uplne v kazdem sportu, ze existuje alternativni zpusob treningu, ktery zabere 1/5tinu nebo mene casu a clovek pak dokaze dosahnout srovnatelnych vysledku.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|