|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
peix
|
Zaslal: čt leden 24, 2013 10:27 pm Předmět: Maso každý den? |
|
|
Jaký máte názor na tuhle problematiku? Je zdravé jíst maso každý den na oběd? Může nějak uškodit? Neříkám, že to tak dělám, jen chci znát Váš názor.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
TheGhost

|
Zaslal: čt leden 24, 2013 10:45 pm Předmět: Re: Maso každý den? |
|
|
| peix napsal: | | Jaký máte názor na tuhle problematiku? Je zdravé jíst maso každý den na oběd? Může nějak uškodit? Neříkám, že to tak dělám, jen chci znát Váš názor. |
Problematiku máš jedině ty ve své hlavě . Je zdravé pít každý den vodu? Doufám že si odpovíš sám :) , myslím že tak po měsíci jezení toho masa umřeš.
|
|
| nahoru |
|
 |
peix
|
Zaslal: čt leden 24, 2013 10:51 pm Předmět: Re: Maso každý den? |
|
|
| TheGhost napsal: | | peix napsal: | | Jaký máte názor na tuhle problematiku? Je zdravé jíst maso každý den na oběd? Může nějak uškodit? Neříkám, že to tak dělám, jen chci znát Váš názor. |
Problematiku máš jedině ty ve své hlavě . Je zdravé pít každý den vodu? Doufám že si odpovíš sám :) , myslím že tak po měsíci jezení toho masa umřeš. |
Nevím, jestli jsi někdy slyšel třeba o nemoci jako je dna, často se vyskytovala ve středověku a příčinou tohoto onemocnění byla právě nadměrná konzumace například uzeného, ale i obyčejného masa, tím nechci říct, že všichni, co jíme maso musíme onemocnět, ale i dnes se dna (a určitě i jiná rizika ve spojitosti s nadměrnou konzumací masa) vyskytuje. Nejsem nějaký znalec, ale když se člověk má řídit selským rozumem "všeho s mírou" - tak to nezahrnuje maso? Třeba mi nepřijde zdravé sníst denně 500 g masa, znám takové lidi, co tohle praktikují.
|
|
| nahoru |
|
 |
patrikdundych

|
Zaslal: čt leden 24, 2013 10:52 pm Předmět: |
|
|
Určitě to není problém ale taky záleží na úpravě toho masa a na množství. Neni třeba taky dobrý jíst jen maso. Např. od doby co sem zařadil zase vejce,mléčné výrobky,sem tam rybu bych řekl že je to pro moje zažívání lepší (ikdyž byhc se po mase utloukl). a co se týče formy a růstu sem zásadnější rozdíl nepozoroval.
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: čt leden 24, 2013 10:53 pm Předmět: Re: Maso každý den? |
|
|
| peix napsal: | | TheGhost napsal: | | peix napsal: | | Jaký máte názor na tuhle problematiku? Je zdravé jíst maso každý den na oběd? Může nějak uškodit? Neříkám, že to tak dělám, jen chci znát Váš názor. |
Problematiku máš jedině ty ve své hlavě . Je zdravé pít každý den vodu? Doufám že si odpovíš sám :) , myslím že tak po měsíci jezení toho masa umřeš. |
Nevím, jestli jsi někdy slyšel třeba o nemoci jako je dna, často se vyskytovala ve středověku a příčinou tohoto onemocnění byla právě nadměrná konzumace například uzeného, ale i obyčejného masa, tím nechci říct, že všichni, co jíme maso musíme onemocnět, ale i dnes se dna (a určitě i jiná rizika ve spojitosti s nadměrnou konzumací masa) vyskytuje. Nejsem nějaký znalec, ale když se člověk má řídit selským rozumem "všeho s mírou" - tak to nezahrnuje maso? Třeba mi nepřijde zdravé sníst denně 500 g masa, znám takové lidi, co tohle praktikují. |
DNA je naštěstí dědičné a navíc by si musel jíst víc jak půl kila masa denně, aby si ji měl +- 20-30 let pravidelné konzumace.
Někdo prostě má předpoklady, aby ji měl někdo ne.
|
|
| nahoru |
|
 |
TheGhost

|
Zaslal: čt leden 24, 2013 10:57 pm Předmět: |
|
|
Kulturisti jí třeba 4 kg masa a nic jim není .
|
|
| nahoru |
|
 |
peix
|
Zaslal: čt leden 24, 2013 11:07 pm Předmět: |
|
|
| TheGhost napsal: | | Kulturisti jí třeba 4 kg masa a nic jim není . |
Neznám trávicí soustavu člověka tak důkladně, abych argumentoval, ale takové množství masa denně s sebou jistá rizika určitě nese, to mi neříkej . Tohle je prostě extrémní zátěž pro tenké střevo a žaludek, kde se bílkoviny odbourávají a taky si myslím, že člověk za den není schopný vyprodukovat ani tolik protelázy a jiných různých trávicích enzymů pomáhajících rozklad bílkovin... A to, že jim nic není nevíš ty a nebo to taky nevědí oni sami, kulturisté s mnoha syntetickými doplňky a takovým jídelníčkem, který jsi naznačil rozhodně ultra zdraví nebudou.
Naposledy upravil peix dne čt leden 24, 2013 11:09 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt leden 24, 2013 11:07 pm Předmět: |
|
|
| TheGhost napsal: | | Kulturisti jí třeba 4 kg masa a nic jim není . |
Kulturisti ale opravdu nepředstavují ikony zdravého stravování. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Peet
peetthemaster

|
Zaslal: čt leden 24, 2013 11:13 pm Předmět: |
|
|
| peix napsal: | | TheGhost napsal: | | Kulturisti jí třeba 4 kg masa a nic jim není . |
Neznám trávicí soustavu člověka tak důkladně, abych argumentoval, ale takové množství masa denně s sebou jistá rizika určitě nese, to mi neříkej . Tohle je prostě extrémní zátěž pro tenké střevo a žaludek, kde se bílkoviny odbourávají a taky si myslím, že člověk za den není schopný vyprodukovat ani tolik protelázy a jiných různých trávicích enzymů pomáhajících rozklad bílkovin... A to, že jim nic není nevíš ty a nebo to taky nevědí oni sami, kulturisté s mnoha syntetickými doplňky a takovým jídelníčkem, který jsi naznačil rozhodně ultra zdraví nebudou. |
Takže chceš, abychom Tě utvrdili v tom, že je to špatné, jak to tak pozoruji (Nemluvím o 4 kilech denně, ale o mase každý den) _________________ Můžeš jít k zemi, ale musíš se zvednout!
|
|
| nahoru |
|
 |
TheGhost

|
Zaslal: čt leden 24, 2013 11:13 pm Předmět: |
|
|
To mi je jasné , myslíš že je dobré nabrat 20 kg tuků a svalů a pak ze sebe shodit 15 kg , taky to není zdravé. O takových věcech se možeme bavit roky.
|
|
| nahoru |
|
 |
peix
|
Zaslal: čt leden 24, 2013 11:17 pm Předmět: |
|
|
| peetthemaster napsal: | | peix napsal: | | TheGhost napsal: | | Kulturisti jí třeba 4 kg masa a nic jim není . |
Neznám trávicí soustavu člověka tak důkladně, abych argumentoval, ale takové množství masa denně s sebou jistá rizika určitě nese, to mi neříkej . Tohle je prostě extrémní zátěž pro tenké střevo a žaludek, kde se bílkoviny odbourávají a taky si myslím, že člověk za den není schopný vyprodukovat ani tolik protelázy a jiných různých trávicích enzymů pomáhajících rozklad bílkovin... A to, že jim nic není nevíš ty a nebo to taky nevědí oni sami, kulturisté s mnoha syntetickými doplňky a takovým jídelníčkem, který jsi naznačil rozhodně ultra zdraví nebudou. |
Takže chceš, abychom Tě utvrdili v tom, že je to špatné, jak to tak pozoruji (Nemluvím o 4 kilech denně, ale o mase každý den) |
To vůbec nechci, právě, že maso téměř každý den jím a už několik lidí mi říkalo, že to není zdravé, tak se na to nechci dívat zaujatě, ale naopak objektivně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: čt leden 24, 2013 11:20 pm Předmět: |
|
|
Tak jdi na to trosku logicky, kdyz uz tu mluvis o pravidlu "ceho je moc, toho je prilis"
Kdyz sni clovek hodne masa, tak to v nem hnije, podepisuje se mu to na traveni a poznas to tim, ze zaplynujes cele okoli a na WC mas problemy. Pokud timhle netrpis, tak podle me proste nejis nadmerne mnozstvi masa, coz je ok.
Ja mam treba na sobe vysledovane, ze kdyz dam denne vice nez 3 vejce + 500g masa, tak mam problemy s travenim, tohle je proste takova moje horni hranice, ktera je proste individualni.
A lidi hlavne ji mnohem horsi veci v mnohem vetsi mnozstvi nez je maso. Nekdo ji denne polican, nekdo pochoutkovy salat, nekdo ji kazdy den fritovane, nekdou sebou kazdy den proliva nekolik kousku piva. Jednoduse receno, cvicici populace co ji tak, aby ji to travilo normalne, tak je na tom mnohokrat lepe nez prumerny clovek.
|
|
| nahoru |
|
 |
TheGhost

|
|
| nahoru |
|
 |
peix
|
Zaslal: čt leden 24, 2013 11:26 pm Předmět: |
|
|
| TheGhost napsal: | Každý ti na to řekne něco jiného . |
Asi jo, no Ale když já chci znát tu pravdu!
|
|
| nahoru |
|
 |
TheGhost

|
Zaslal: čt leden 24, 2013 11:28 pm Předmět: |
|
|
| peix napsal: | | TheGhost napsal: | Každý ti na to řekne něco jiného . |
Asi jo, no Ale když já chci znát tu pravdu! |
To se tady asi nikdy nedozvíš:D , bys musel zajít za výživovým poradcem , nebo tak něco :D , ale určitě by odpověď byla zajímavá .
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|