|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Morraw
|
Zaslal: st leden 30, 2013 8:38 pm Předmět: Chci lepší figuru-začátečník. |
|
|
Ahoj, je mi 23 180cm/80kg
Loni v únoru jsem se rozhodl, že si chci vypracovat hezkou svalnatou postavu. Řekl bych, že jsem ektomorf. Předtím jsem jedl vše a moje konstantní váha byla cca 73-75 kg a na pohled dost hubenej. Aspoň všichni kolem to říkali.
Abych měl lepší motivaci tak jsem si vybral P90X program, ptže je pro mě jednodušší cvičit podle videa. 3 měsíční program se mi nakonec roztáhnul na 4, kvůli nemocen. Bylo pro mě docela otravné cvičit každý den a výsledek byla snad jen lepší kondice. Ptže ale chci hlavně posilovat. Tak jsem se rozhodl, že si tento program upravím a budu cvičit jen posilovací dny 3x týdně.
Tedy sem začal znovu 3 měsíční program od července do října. Čistě posilovací cviky. (Bohužel mi tu nejdou vložit fotky, ale bylo mi řečeno, že za tu dobu je ten "nárust" ok, báhu jsem zvýšil ze 75 na stabilních 78kg)
Začal jsem přemýšlet tedy co dělám špatně, ptže tudy cesta nepovede. První problém, že jsem se nesnažil zvyšovat váhy a zkončil vpodstatě u 10kg jednoruček. Dálší byl samotné rozložení programu. Jede se asi takhle:
Po-záda,prsa
St- biceps,triceps, ramena
Pá-nohy,záda
Jak je jasně vidět, vše se cvičí pouze 1x týdně (cca 45-50min). Takže dochází k malé stimulaci svalů a asi to není vhodné pro mě jako začátečníka. Ptže se mě ale cviky v P90X baví a dobře se mi cvičí, tak jsem se rozhodl program znovu upravit pro svou potřebu. A zde bude následovat několik otázek na které potřebuju odpovědět, abych zase další měsíce necvičil zbytečně :)
Takže momentální program
Po,St,Pá - Záda,prsa (25min) + ramena,biceps,triceps (25min)
Út,Čt,So - na začátek 15min na rotopedu, cviky na nohy, cviky na břicho
Takže teď stimuluju 3x týdně každou část těla. Čas tréninku jsem se snažil časově udržet stejně. Musel jsem tedy ubrat cviky cca o polovinu, ale ve výsledku jich za týden udělám více. Dokončuji první měsíc a zvedám 12kg jednoručky
Další měsíc budu cvičit cviky nové (znovu upravené P90X) a poté začnu zvedat 14kg. Pokud to nezvládnu dřív. Cviky v druhém měsící jsou náročnější.
Mým cílem je během následujícich 5-6 měsíců nabrat na 90-95kg a poté vyrýsovat pomocí sacharidových vln.
A teď tedy pár otázek.
1. Vadí, že v jeden den cvičím celou horní polovinu těla a další den spodní ? Měl bych to rozdělit nebo je to jedno ?
2. Ráno před snídaní si dám protein a po cvičení gainer. Nesnažím se hubnout. Rýsovat chci potom. Předtím jsem si v dny kdy cvičím jen břicho a nohy gainer nedával. Takže dávat ho nebo ne ?
3. Prsní svaly. Ptže cvičím doma a mám jen činky a hrazdu, tak nemám možnost cvičit benchpress a tlaky s jednoručkami. Cvičím pouze kliky a to klasické, široké, vojenské (triceps) a s židlí. Předtím jsem jich dokázal odcvičit 250, ale nikam to nevedlo. Momentálně jich udělám cca 120, ale používám batoh se 7kg závaží. Kliky dělám pořádně až na zem. Většinou začnu svižně a postupně jak ztrácím sílu zpomalím. Otázka je. Dokážu si vytrénovat hezké prsní svaly jen pomocí těchto kliku s váhou ? Široké kliky a benchpress je přece stejný pohyb, stejně tak jako tricepsové a tlaky s jednoručkami. S nohou na židli to je zase jako na lavici hlavou dolů. Nebo se mýlím? Opravte mě :)
Takže bych chtěl poradit jak by takové cvičení na prsa pomocí kliků mělo vypadat. Až budu zase zvyšovat počty kliků, tak zvednu váhu, abych je udržel dole.
Budu rád za jakoukoliv kritiku co dělám špatně i dobře a budu vděčný za odpovědi na mé otázky. Omlouvám se za množství textu
PS. Na jednom foru mi poradili hlavně tedy zvýšit váhu u kliků, ať jich udělám tak 8-10, takže jsem si váhu upravil. Při cvicích na nohy používám jednoručky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Bara

|
Zaslal: st leden 30, 2013 9:41 pm Předmět: |
|
|
On je především trochu zádrhel v tom kopírování P90X a ještě k tomu v amatérské úpravě.Cvičit v jeden den vrchní polovinu v tvém případě není problém,protože to co jedeš je spíš fajnovější tělocvik než parafráze posilovny.Bez zvyšování zátěže a intenzity se jen těžko buduje větší svalstvo po kterém toužíš a tvé cíle jsou tímto způsobem dosti těžko realizovatelné.Chce to dost věcí změnit.
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: st leden 30, 2013 10:39 pm Předmět: |
|
|
Opravdu posilovaci a dost narocny program je Body Beast.
|
|
| nahoru |
|
 |
Morraw
|
Zaslal: čt leden 31, 2013 9:12 am Předmět: |
|
|
Ohledně zvyšování zátěže jsem si už chybu uvědomil. Je fakt, že předtím jsem za 3 měsíce přešel z jen na 8 a 10kg. Když semn začínal teď od ledna, tak jsem si hned dal 12kg. Ze začátku jsem dal jen 6-7 opakování a teď už 9-10. Takže další měsíc už použiju 14kg. Nebo je to stále málo ? Mám zvýšit intenzitu častěji? Respektive kolik se snažit dělat opakování.
Samozřejmě kdybych hodil do posilovny, tak si vyberu jiný plán, ale ptže chci cvičit doma a prostorem jsem omezen, tak P90X byl vhodné hlavně proto, že je přesně uzpůspbena pro cvičení na doma.
Takže pokud mám něco změnit, tak co a proč. S ohledem na mé požadavky cvičení doma.
Rád bych teď dojel ještě ty 2 měsíce a uvidím jaké budou výsledky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: čt leden 31, 2013 9:23 am Předmět: |
|
|
Bez posilovny se těžko dopracuješ k rozvinutější muskulatuře.Tělo si velice rychle navykne režimu a doma vlastně pořád jen procvičuješ dokola to samé.Jsi tedy schopen hubnout,zpevnit tělo,atd..,ale vymakat se určitě tímto způsobem ne.Píšu to tak úmyslně, protože jsem pochopil, že o to ti jde.Rozhodně si doma nevicvičíš nějakým hopsáním po pokoji 90-95 kg svalnatou figuru.K tomu potřebuješ posilovnu.To co děláš je vážně tělocvik.
|
|
| nahoru |
|
 |
Morraw
|
Zaslal: čt leden 31, 2013 9:31 am Předmět: |
|
|
Teď moc dobře nerozumím co myslíš tím hopsáním. Cvičím regulérní posilovací cviky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: čt leden 31, 2013 9:35 am Předmět: |
|
|
| Morraw napsal: | | Teď moc dobře nerozumím co myslíš tím hopsáním. Cvičím regulérní posilovací cviky. |
Hopsáním je myšleno posilování s vlastním tělem.Už jsi viděl např. kulturistu, který se vycvičil pomocí kliků na zemi a dřepů s vlastní vahou?Proč nejdeš do posilovny?Chce to tvrdý trénink a pořádnou stravu a doplňky
|
|
| nahoru |
|
 |
Morraw
|
Zaslal: čt leden 31, 2013 10:25 am Předmět: |
|
|
Tak jak jsem psal při klicích už používám zátěž a stejně tak i u dřepů. Doma se mi cvičí lépe a rád bych u toho zůstal. Upřímně kdybych měl jiný názor, tak zde nepíšu, ale dám do posilky chodím.
Spíše bych byl rád za rady ohledně toho co dělám teď a jestli něco změnit. Mým cílem je středně svalnatá postava a myslím, že i při cvičení doma toho lze dosáhnout.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: čt leden 31, 2013 10:28 am Předmět: |
|
|
| Morraw napsal: | | Mým cílem je středně svalnatá postava |
No, pod tím si asi každý představí trochu něco jiného :) _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Lada78
Anonymní
|
Zaslal: čt leden 31, 2013 10:40 am Předmět: |
|
|
Nebudu psat romany jako ty, ale...
1. Nejsi ektomorf, jsi proste jen hubeny. Pokud jis jako cvicis, tak se neni co divit
2. Pro tebe je idealni nejaky fullbody 3x tydne 90min a ne takovyhle splity. Tim spise, kdyz nemas poradne vybaveni. Jak tu psali kluci, to co delas je telocvik, ne posilovani.
3. Rozsir domaci posilovnu minimalne o hrazdu (vyresis zada, castecne vrsek), o gymball (vyresis castecne chybejici lavici, takze budes moci jezdit cviky na stred tela a castecne i prsa - rozpazky, tlaky, pullover, apod), velkou cinku
PS: Nedavej si nerealne predstavy ala nabrat za tri mesice 10kg, vypadat do leta jako plavkovej model apod. Cvic a poradne zer a dej tomu cas. Cim poctiveji budes cvicit, tim lepsi budes mit vysledky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: čt leden 31, 2013 1:41 pm Předmět: |
|
|
| Morraw napsal: | Tak jak jsem psal při klicích už používám zátěž a stejně tak i u dřepů. Doma se mi cvičí lépe a rád bych u toho zůstal. Upřímně kdybych měl jiný názor, tak zde nepíšu, ale dám do posilky chodím.
Spíše bych byl rád za rady ohledně toho co dělám teď a jestli něco změnit. Mým cílem je středně svalnatá postava a myslím, že i při cvičení doma toho lze dosáhnout. |
Pokud bys rád zůstal doma a nechceš chodit do posilovny,tak tě zřejmě zklamu,protože nejen,že se zlepšovat budeš pidi krůčky,ne li vůbec,ale rozhodně nepřibereš na požadovanou váhu v požadované kvalitě.Doma se nevypracuješ ke středně svalnaté postavě!
Tohle bys zřejmě chtěl,ovšem to je moc dřiny v posilovně.
Tohle tak uděláš svým domácím stylem
|
|
| nahoru |
|
 |
Morraw
|
Zaslal: čt leden 31, 2013 8:56 pm Předmět: |
|
|
No. Upřímně jsem si myslel, že tohle zvládnu i doma, ale tak tedy ne. Každopádně já jsem dost tvrdohlavej a když někdo řekne, že něco nejde, tak mám vždy chuť dokázat, že to jde
Takže docvičím ty další 2 měsíce co mám v plánu, s tím, že z toho udělám full body trenink a budu se snažit zvyšovat váhy co nejvíc mi to tělo dovolí, no a jak i potom nebudu spokojený, tak začnu s posilkou.
Co já vím jak budu potom vypadat. Třeba se sebou budu spokojený a nebudu už mít potřebu zvyšovat dál. Proto to chci zkusit.
Jinak hrazdu mám, jak jsem psal, takže variace shybů cvičím.
No a ptže jídlo k tomu taky patří, tak ještě jak vypadá můj nynější jídelníček
Před snídaní protein
Snídaně - vejce, pečivo nebo pečivo,sýr/vločky
Svačina - sušenky bebe, jabko
Oběd - vybírám si jídla s rýží/těstovinama, samozřejmě maso, zelenina, někdy číňan
Svačina2 - to je gainer po treninku
Večeře - buď těstoviny/rýže s vejcem, šunka, zelenina a nebo tmavé pečivo/sýr/šunka/zelenina
BTW jak moc blbé jsou instantní nudle ? Někdy si je tak dělám, když se mi nechcou vařit těstoviny
Není to nic přesného. Spíše to beru obecně, co bych mě v jakou dobu jíst a každý den se to mění podle chuti a jestli jsem zrovna doma nebo v práci.
A ještě jeden dotaz ke cvičení břicha. Cvičil jsem samozřejmě celou dobu AB ripper z P90X, ale nemám pocit že mi to po těch x měsích něco dává. Ještě třeba zkusit tu insane verzi. Momentálně cvičím z youtube
8 Min Abs Workout, how to have six pack a kombinuju do toho cviky z AB ripper.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: čt leden 31, 2013 9:26 pm Předmět: |
|
|
| Morraw napsal: | No. Upřímně jsem si myslel, že tohle zvládnu i doma, ale tak tedy ne. Každopádně já jsem dost tvrdohlavej a když někdo řekne, že něco nejde, tak mám vždy chuť dokázat, že to jde
Takže docvičím ty další 2 měsíce co mám v plánu, s tím, že z toho udělám full body trenink a budu se snažit zvyšovat váhy co nejvíc mi to tělo dovolí, no a jak i potom nebudu spokojený, tak začnu s posilkou.
Co já vím jak budu potom vypadat. Třeba se sebou budu spokojený a nebudu už mít potřebu zvyšovat dál. Proto to chci zkusit.
Jinak hrazdu mám, jak jsem psal, takže variace shybů cvičím.
No a ptže jídlo k tomu taky patří, tak ještě jak vypadá můj nynější jídelníček
Před snídaní protein
Snídaně - vejce, pečivo nebo pečivo,sýr/vločky
Svačina - sušenky bebe, jabko
Oběd - vybírám si jídla s rýží/těstovinama, samozřejmě maso, zelenina, někdy číňan
Svačina2 - to je gainer po treninku
Večeře - buď těstoviny/rýže s vejcem, šunka, zelenina a nebo tmavé pečivo/sýr/šunka/zelenina
BTW jak moc blbé jsou instantní nudle ? Někdy si je tak dělám, když se mi nechcou vařit těstoviny
Není to nic přesného. Spíše to beru obecně, co bych mě v jakou dobu jíst a každý den se to mění podle chuti a jestli jsem zrovna doma nebo v práci.
A ještě jeden dotaz ke cvičení břicha. Cvičil jsem samozřejmě celou dobu AB ripper z P90X, ale nemám pocit že mi to po těch x měsích něco dává. Ještě třeba zkusit tu insane verzi. Momentálně cvičím z youtube
8 Min Abs Workout, how to have six pack a kombinuju do toho cviky z AB ripper. |
No ten jídelák taky není dobrej...
Před snídaní protein - Zbytečnej, maximálně místo vajec s vločkama na snídani
Snídaně - vejce, pečivo nebo pečivo,sýr/vločky - Vejce, kolik? Vločky, kolik?
Svačina - sušenky bebe, jabko - Celé blbě
Svačina2 - to je gainer po treninku - Svačina 2 není gainer po tréninku, co takhle ji dát před trénink a taky něco smysluplnýho, nic jako svačina 1
Večeře - buď těstoviny/rýže s vejcem, šunka, zelenina a nebo tmavé pečivo/sýr/šunka/zelenina - Na večeři bych se taky víc zaměřil, žádné pečivo, sýr, šunka... kvalitní sacharidy a maso
|
|
| nahoru |
|
 |
Morraw
|
Zaslal: pá únor 01, 2013 8:50 am Předmět: |
|
|
Jím až tak 1,5h po probuzení, tak proto protein na rozjetí. Nebo kdy tedy dávat nejlíp proteion. Aspoň někdo mi to tak říkal.
vejce tak 4-5, vločky nevážím tak asi 130-150g
co tedy na tu svačinu. ono taky záleží jestli cvičím dopo nebo až po práci. Po cvičení si dám gainer a pak nějakou hodinku pauzu po jídle. Takže někdy už nemám čas na nějakou svačinu a jdu na oběd/večeři. Co tedy na večeři lepšího ?
Jídelníčků jsem načetl dost a taky rad k nim a snad pokaždé se to liší a každý píše něco jiného, jako i obecně u cvičení. Takže si rád poslechnu rady i od vás, ale taky mi napište proč jíst to a ne tamto. dik
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|