Trénink výbušnosti

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Trénink výbušnosti  Úvodní stránka -> Trénink -> Trénink výbušnosti
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mike Priest

PříspěvekZaslal: st leden 30, 2013 5:47 pm    Předmět: Trénink výbušnosti Odpovědět s citátem

Zdravím,mám takovej menší problém ohledně tréninku v posilovně,můj týdenní rozpis aktivit vypadá následovně:

Po:Thaibox+běh
Út:posilovna
St:Thaibox
Čt:Thaibox+běh
Pá:volno
So:posilovna
Ne:Sparingy+běh

Trénink v posilovně by měl být zaměřenej na ladění explosivní síly,sepsal sem si to takhle:

1/

Dřep 5x3x85%
Hang clean 6x3x60%
Pushpress 6x3x60%
+doplňky: triceps

2/

Benchpress 5x3x85%
Mrtvý tah 5x3x85%
+doplňky : biceps,zadní delty

Nejsem si jistej tou intenzitou a tak,možná by to šlo nějak líp poladit.Byl bych moc rád,za případné rady ..předem díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Moocha

PříspěvekZaslal: st leden 30, 2013 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mně se to líbí. Ale na procenta se vykašli, 85% z maxima pro 5x3 je šílená nálož.. Řiď se spíš pocity.
Mike Priest

PříspěvekZaslal: st leden 30, 2013 7:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

snad to nejak pujde,pokusim se to neprepalit,jeste sem premyslel o stridani intenzity u tech silovejch cviku po tydnech lehce/tezce,ale tak nejdriv to asi vyzkousim tekhle a pak kdyztak upravim
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: st leden 30, 2013 11:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Miku,

nejsem si jistý, zda se explozivní provádění powerliftů (kór v pětaosmdesáti procentech maxima) je to nejšťastnější řešení pro rozvoj výbušné síly. Pokud se pletu a nechceš je provádět explozivně, pak no problem. Obecně budeš mít s klasickým silovým protokolem dobré výsledky, protože explozivní síla je jednoduše síla × akcelerace. Nemusíš se bát, že se prováděním PL zpomalíš.

No a pokud chceš bezkonkurenční explozivní pohyb, který budou Tvoje klouby tolerovat, pak je jednoznačná volba kettlebell swing a kettlebell snatch.
Mike Priest

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 2:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,kettlebelly bych mohl sehnat,ale neverim,ze k treninku explosivni sily jsou co platne,dokazu si s nimi predstavit peknej kruhovej trenink,ale to je tak vsechno,ovsem muzu se mylit to je pravda.Co se intenzity tyce,jakou bys mi tedy doporucil?Ja sem prave vahal,jak to zvolit..myslis,ze bych mel dat vsude ty 60ky?Jenze zase mrtvola s 60% mi prijde uplne zbytecna
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 5:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Miku,

explozivní síla je jen schopnost přejít z relaxace do tenze a zpátky v nejkratším možném čase - a to přesně je kettlebell swing/snatch. Explozivní pohyb celého těla, rooting chodidel, hip snap, stabilizace jádra, zapakování ramen: nejblíž, jak se můžeš dostat k úderu nebo kopu bez vlastního mlácení nebo kopání. Na základě YouTube videí mi možná věřit nemusíš, ale rád Tě uvítám na svém kettlebell semináři a přesvědčím Tě.

Nicméně k Tvé otázce. Vzhledem k třem MT tréninkům týdně, jednomu sparringu a třem běžeckým tréninkům silně pochybuji, že bys potřeboval ještě další cardio/explozivní trénink. Zaměř se na čirý silový trénink (deadlift, dřep, nějaký tlak a přítah) a cykluj. Začni na nízkých váhách a postupně každý trénink přihazuj, až se dostaneš do bodu, kdy to bude náročné, ale technicky pořád zvládnutelné. Pak se vrať zase k nízkým váhám a zase postupně pracuj nahoru. Vždycky když seskočíš dolů, měl by ses dostat o pár kilo výš než na začátku předchozího cyklu.
c87

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 6:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cardio/explozivny trening? pokial viem o niecom kondicnom tu nebola ani zmienka

Ja by som tie percenta cca nechal + riadil sa pocitom tak aby si nikdy nesiel do zlyhania v danej seerii ! Lahky trening ti nic neda, radsej vypusti 1 den posilku a nahrad ho plyotreningom, par cvikov... max dlzka takeho treningu 15-20 min... Popri tych behoch a MT treningoch ti bude bohate stacit 1x tyzdenne posilka + 1x plyo tak aby si sa neodpalil... ak budes dodrziavat zakladne principy tre trening vybusnosti a rychlosti tak vysledky sa dostavia
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 6:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

C87,

jaký význam má plyotrénink v kontextu sedmi dalších vytrvalostních/cardio/explozivních tréninků?

Miku,

pokud chceš proniknout do principu obecného silového tréninku v kombinaci se sportovně specifickou aktivitou (Muay Thai), přečti si Easy Strength (John, Tsatsouline).
c87

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 6:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
C87,

jaký význam má plyotrénink v kontextu sedmi dalších vytrvalostních/cardio/explozivních tréninků?

extremne velky ? badas rozdiel v metodike treningu medzi plyotreningom, vytrvalostou a kardiom? su to 3 odlisne segmenty... spytaj sa sprinterov, boxeristov a inych ludi z rychlostnych odvetvi preco okrem treningu robia aj plyo
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 6:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
spytaj sa sprinterov, boxeristov

Já se ptám Tebe.
Luster

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 6:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Miku, proc tam mas vubec tolik behu? pri 4 trenincich MT tejdne uz musi bejt kondice i tak slusna ne?
Mike Priest

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 6:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten beh je tam takovej navic,beham jenom rano pred skolou zhruba 4-5 km
Luster

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 6:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

me to pride trochu zbytecny a radsi bych setril energii na jiny veci, jinak souhlasim s zeleznou kolegyni a zameril bych se taky spis na silu, ubral bych behy a nahradil jeste aspon jednim silovym treninkem.. ale je to na tobe samozrejme
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 6:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:
jinak souhlasim s zeleznou kolegyni

Ty saláte! :-)))

Luster napsal:
zameril bych se taky spis na silu, ubral bych behy a nahradil jeste aspon jednim silovym treninkem.. ale je to na tobe samozrejme *a01*

Přestávku mezi cardiem a cardiem proložím dalším cardiem. To je prostě mor soudobých tréninků (bojových sportů specialita), jeden HIIT za druhým ... Záda a ramena jim budou chybět, až o ně přijdou.
Mike Priest

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 7:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Abych moje cile uvedl na pravou miru...v ringu mi sila nechybi,kdyz sparuju s klukama o 10-15 kg tezsima,tak silove navrch nemaji.Chci byt proste jen rychlejsi,kdyz jedu dvojity udery a tak...to je to jediny o co mi jde

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Trénink výbušnosti Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: