Chci lepší figuru-začátečník.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Chci lepší figuru-začátečník.  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Chci lepší figuru-začátečník.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Foresten

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 9:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Doma se da udelat solidni postava, jenom je treba trochu kreativity - HSPU, pistol squat, muscle ups, proste kalisthenika. Cviky variovat na tezsi a pokrocilejsi cvici nejlepe denne.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Moocha

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 9:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Foresten napsal:
Doma se da udelat solidni postava, jenom je treba trochu kreativity - HSPU, pistol squat, muscle ups, proste kalisthenika. Cviky variovat na tezsi a pokrocilejsi cvici nejlepe denne.

+1. Přizpůsobit stravu, zařadit i nějaké dost intenzivní tréninky a bude z tebe zvíře.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 10:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Začni cvičit jako chlap a jíst jako chlap. Sušenky a osmikilové činky? WTF? Roštěnky u nás na tréninku by se Ti vysmály :)

A malej hint k jídlu: nad doplňkama přemejšlej, až bude základ stoprocentní. Proto se to taky jmenuje doplňky.
Morraw

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 5:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A co takhle

Snídaně - vejce nebo vločky
Svačina - nějaká obložená bageta (šunka, sýr), tuňáková pomazánka, ovoce,zelenina
Oběd - maso,ryže,těstoviny
Tak cca 30min protein před trénikem a gainer po.
No a pak zas něco podobnýho jako první svačina, ale menší.
Večeře - to co oběd ale menší
Ale jako na tu večeři, respektive sváču předtím, nevím :/
Spam

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 6:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Morraw napsal:
A co takhle

Snídaně - vejce nebo vločky
Svačina - nějaká obložená bageta (šunka, sýr), tuňáková pomazánka, ovoce,zelenina
Oběd - maso,ryže,těstoviny
Tak cca 30min protein před trénikem a gainer po.
No a pak zas něco podobnýho jako první svačina, ale menší.
Večeře - to co oběd ale menší
Ale jako na tu večeři, respektive sváču předtím, nevím :/

Aspoň tahle:
Snídaně - vejce + vločky (po ránu je dobrý přijmout jídlo bohaté jak na B tak S a ne jen jedno)
Svačina - Cel. pečivo, eidam 30%, kval. šunka, tuňák, vejce, zelenina, ovoce
Oběd - Maso + kompl. sacharidy (rýže, těstoviny, brambory)
Po tréninku - Gainer + protein
Večeře - Stejné jako oběd
Večeře 2 - Ještě jedno jídlo bych vměstnal sem, nebo před trénink

Jinak protein před tréninkem - zbytečnost, když už teda něco před trénink tak gainer, ale ani to bych na tvém místě nedával a hlavně bych tím nezalepoval jedno jídlo jak si už určitě říkáš...
Morraw

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 6:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky. A měl by jsi nápad jak nahradit někdy ty vejce k snídani ? Ne vždy se mi budou chtít vařit vejce do práce.
Co jsem četl, tak protein je prý po cvičení k ničemu, že se akorát znehodnotí nebo cosi.
A k té večeři. Po cvičení nejdřív jídlo prý až za 2 hodiny a mělo by být lehcestravitelné, což asi maso a těstoviny atd moc nejsou ?
Spam

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 6:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Morraw napsal:
Díky. A měl by jsi nápad jak nahradit někdy ty vejce k snídani ? Ne vždy se mi budou chtít vařit vejce do práce.
Co jsem četl, tak protein je prý po cvičení k ničemu, že se akorát znehodnotí nebo cosi.
A k té večeři. Po cvičení nejdřív jídlo prý až za 2 hodiny a mělo by být lehcestravitelné, což asi maso a těstoviny atd moc nejsou ?

Víš co, po tom co jsi tu teď napsal jde vidět že nemáš vůbec potuchy i ničem... přečti si články na webu a v sekci začátečníci.
Jinak: po tréninku protein + gainer, píšu ti to znova, jídlo do hodiny po tréninku (maso + rýže, těst. bramb.) a rači si to tu pročti a pak se ptej, nevíš ani úplnej základ ale pořád řešíš jen protein kdy dát a gainer
Einarr

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 7:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Morraw napsal:

Po tréninku stačí gainer (v dávce 1g sacharidů/kg - to přepočítáš ze složení), což jsou sacharidy i proteiny
v poměru.
Po tréninku tělo potřebuje především doplnit vyčerpaný svalový cukr - glykogen, ale je důlěžité přijmout i určitě množství proteinů (v menší míře). Není třeba ke gaineru přimíchavat další protein jako píše Spam.
Když přijmeš po tréninku jen protein, tak se ti z něho stejně část zmetabolizuje na glykogen a zbytek se v podstate nevyužije - tudíž ano, znehodnocuje se, ale jen když ho dáš samotnej.

Add vejce
Ty se těžko nahrazujou, mají nejideálnější spektrum aminokyselin ze všech surovin. Ale občas si můžeš dát třeba protein v prášku a k tomu vločky, nebo nějakej jinej zdroj sacharidů.
Ráno bys ale neměl příjmat bílkoviny z masa, jelikož tělo má takhle brzo po probuzení sniženou hladinu žaludečních kyselin (na sváču už je to ok). Takže šunka (byť kvalitní) s rohlíkem není ideální snídaně. To jen tak btw, vím, žes to v jídelníčku neměl.
Magumi

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 8:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Každého motivuje něco jiného, ale přesto mám pocit, že je lepší si dát nějaký konkrétní výkonnostní cíl, než jen "chci mít lepší figuru." Mnohem lépe se pak nastavuje trénink a sleduje pokrok. Takže bych spíš navrhoval rozmyslet si, čeho bys chtěl sportováním dosáhnout a podle toho trénovat a jíst. Figuru získáš cestou, ani nebudeš vědět jak.
Morraw

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 9:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spam: Článků jsem přečetl dost a kdyby se nelišily, a někdy i v zásadních věcech, tak jsem se neptal. Chápu, že cvičení je vždy individuální, tak proto se názory tak často liší. A to, že se ptám na protein/gainer, není proto, že těmi prášky chci nahradit jídelníček, ale když je mám doma, tak chci vědět kdy přesně je dávat, aby byly k něčemu.

Einarr
Díky. Toho gaineru je celkem dost jak koukám. Předtím jsem bral 40-45g po cvičení. Ještě bych chtěl zmínit, že jsem byl schopen přibrat za týden 1kg. A když jsem na 2 měsíce přestal cvičit, tak se mi váha snížila jen o 1kg a stabilně se mi zvýšila o 3kg. Nějaké svaly jsem musel nabrat, ale to je díky tomu "intenzivnímu" cvičení a, že jsem předtím skoro žádné neměl.
No tak,že bych to s protein mohl praktikovat jako doteď. Přecejen nějaké aminokyseliny (používám WPC80 tady z Ronnie) to má. Nebo si tím zalít vločky :)

Magumi
No moje jediná motivaci je snad jen to, že chci vypadat dobře, a to ne kvůli ostatním, a dokázat si, že to taky zvládnu. Navíc ta motivace není silná, ale vždy když se mi nechce si řeknu, že jak s tím seknu teď, tak to už nedám nikdy. No a dycky mě to nějak nakopne
Můj momentální výkonostní cíl je teda začít zvedat vyšší váhy a udělat aspoń jeden shyb sám.[/i]
Morraw

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 9:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě jsem chtěl dodat, že od loňska co jsem se rozhodl, že se sebou něco udělám, tak jsem hlavně změnil stravu. Sice nemám skvělý nabírací jídelníček, ale už nejím tolik slaného, sladkého, smažené, mekáče, salámy,párky atd. Dokonce už mi ani takové věci ani nechutnají a jsem rád
Spam

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 11:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Einarr napsal:
Morraw napsal:

Po tréninku stačí gainer (v dávce 1g sacharidů/kg - to přepočítáš ze složení), což jsou sacharidy i proteiny
v poměru.
Po tréninku tělo potřebuje především doplnit vyčerpaný svalový cukr - glykogen, ale je důlěžité přijmout i určitě množství proteinů (v menší míře). Není třeba ke gaineru přimíchavat další protein jako píše Spam.
Když přijmeš po tréninku jen protein, tak se ti z něho stejně část zmetabolizuje na glykogen a zbytek se v podstate nevyužije - tudíž ano, znehodnocuje se, ale jen když ho dáš samotnej.

Add vejce
Ty se těžko nahrazujou, mají nejideálnější spektrum aminokyselin ze všech surovin. Ale občas si můžeš dát třeba protein v prášku a k tomu vločky, nebo nějakej jinej zdroj sacharidů.
Ráno bys ale neměl příjmat bílkoviny z masa, jelikož tělo má takhle brzo po probuzení sniženou hladinu žaludečních kyselin (na sváču už je to ok). Takže šunka (byť kvalitní) s rohlíkem není ideální snídaně. To jen tak btw, vím, žes to v jídelníčku neměl.

Tak já jen doplním že po tréninku můžeš gainer doplnit proteinem a nemusíš no, ale pořád si se ptal kdy ho dát, tak jsem ti napsal kdy ho dát aby si ho co nejlépe využil. Záleží na gaineru jaký máš a jaké % bílkovin obsahuje v dávce. Ale nebudu to dál rozvádět. Taky bych řekl že u začátečníka jako ty bych se vůbec nezabýval jak nahradit ráno vejce a klidně bych si dal vločky zalité mlékem a o ty bílkoviny že jich tam není tolik jako ze 4 vajec bych se nebál.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Chci lepší figuru-začátečník. Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: