Sacharidy ve dnech odpočinku

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Sacharidy ve dnech odpočinku  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Sacharidy ve dnech odpočinku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
charlie4

PříspěvekZaslal: ne únor 03, 2013 10:06 pm    Předmět: Sacharidy ve dnech odpočinku Odpovědět s citátem

Čaute, potřeboval bych poradit a vysvětlit význam hlavně složitých sacharidů ve dnech odpočinku, při objemovce (2+1). Někteří tvrdí, že ve když máte den odpočinku, tak se sacharidy nemusí tolik řešit, skoro vůbec takřka (i když se jim nejde vyhnout kvůli přílohám, lze je výrazně omezit). Trochu mi to vrtá hlavou.. na jednu stranu je k regeneraci a svalovému růstu není až tak třeba, jako bílkovin. Ovšem nedostanu se tak do kabolismu z důvodu nižšího energetického výdeje? Přecejen sacharidy mají největší podíl na energii přijmutou z potravy. Kdybych to řekl polopatě... Můžu ve dni odpočinku vynechat většinu sacharidů a místo toho se snažit do sebe naprat co nejvíce kvalitních bílkovin? (Myšleno ve více denních dávkách.)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Insano41

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2013 7:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

je to právě naopak.. v tréninkový víc bílkovin, v netréninkový ubrat na bílkovinách a přidat na sacharidech
Draper

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2013 8:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Oba zpusoby jsou mozne, ale z vlastni zkusenosti je prinosnejsi prave to, co pise Insano, v netreninkovy den vice sacharidu, coz se pak pozitivne podepise na nasledujicim treninku.
charlie4

PříspěvekZaslal: út únor 05, 2013 8:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Oba zpusoby jsou mozne, ale z vlastni zkusenosti je prinosnejsi prave to, co pise Insano, v netreninkovy den vice sacharidu, coz se pak pozitivne podepise na nasledujicim treninku.

a zdůvodnění? Přijde mi to šílený, že by oba takhle rozdílný způsoby byli přínosný. Popřípadě v čem je to zúročení následující trénink? Větší síla? Růst?
shooter

PříspěvekZaslal: út únor 05, 2013 8:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Více sacharidů a méně bílkovin v netréninkový den = nasytí se ti svaly a lepší zpracování bílkovin další den

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
e-pod

PříspěvekZaslal: čt únor 07, 2013 7:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A co si napříkald dáváte vy v ten netréninkový den?
MAST3R

PříspěvekZaslal: čt únor 07, 2013 7:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

charlie4 napsal:
Draper napsal:

a zdůvodnění? Přijde mi to šílený, že by oba takhle rozdílný způsoby byli přínosný. Popřípadě v čem je to zúročení následující trénink? Větší síla? Růst?

Řekl bych, že jde o to, že tělo si bere energii ze sachrů co si příjmul den před.
Magumi

PříspěvekZaslal: čt únor 07, 2013 8:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mně záleží, kdy trénuješ. Jelikož cvičím ráno a mám pak celý den, abych do sebe pral jídlo, tak v netréninkové dny sacharidy hodně snižuju, protože do svalů jich doplním dost za ten den po tréninku.

Rychle na stránku:

Přejdi na: