|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
nikcin
|
Zaslal: čt únor 07, 2013 1:39 pm Předmět: P90x - obecné rady ke cvičení, stravě |
|
|
Zdravím,
měl bych víc konkrétních dotazů ani ne tak ke cvičení samotnému (protože jedu ten program P90), ale spíš ke stravě kolem toho.
Cvičím vlastně každý den, výjimkou je neděle. Tréning je jednou zaměřen na cvičení s činkami, kliky,atd,.podruhé zase více kardio.
Mám 186, 76kg. Normální postava, která potřebuje jen zpevnit a trochu nabrat objem na rukách, prsech, nohou a břicho - u břicha tedy spíš shodit, tam nemám pneu, ale je tam nějaká ta vrstva tuku. Bohuže u postavy mírná skolióza.
Z toho důvodu píšu i sem. Sice jedu i cviky na břicho, ale můžu zároveň nabírat hmotu a na břicho chudnout a vyrýsovat jej?
Potřeboval bych nějaké základní tipy na stravu.
Všude čtu proteinty, sachariny, bílkoviny,atd.. mám z toho hlavu kolem.
Co tedy jíst před / po cvičení?
Cvičení realizuju většinou kolem 4 hodiny s tím, že kolem 5 skončím a většinou vždy před a po cvičení hodinu nejím, to je správně?
Kolik bych toho měl za den vypít? Piju jen obyčejnou vodu, sladkému se obecně docela vyhýbám. Možná jen ten alkohol občas, to zase nevím kolik si mohu dovolit, jak často.
Kdybych to měl shrnout, zkuste mi prosím zkušenější odpovědět na všechny dotazy a pokud možno tak trochu polopatě navrhnout co jíst před / po cvičení, abych nabral hmotu.
K postavě ještě info: díky tomu, že jsem vyšší nejsem vyloženě hubený, ale zase to není pořádný kus hmoty na formování.
Aby jste poznali, jaký je zhruba můj cíl dosažení postavy, tak jsem zkusil něco najít na googlu:
| kód: |
cutehotguys.com/30734-1/Hot+Fitness+Man+Christian+Fitt+picture+_4_.jpg
getfityou.com/wp-content/uploads/2012/03/the_ultimate_abs.jpg
možná ještě tohle,ale břicho mi přijde už moc:
mybodyhealth.net/wp-content/uploads/2013/01/fitness.jpg
a tohle jsem našel zde na stránkách, asi pěkně vystihuje představu
kulturistika.ronnie.cz/img/data/clanky/normal/4783_6.jpg
|
Čeho neplánuji dosáhnout - něco v tomhle stylu
| kód: | | cdn4.staztic.com/cdn/screenshot/body-fitness-by-boyle-14128-2.jpg |
Jak vidíte, jde mi o trochu objemu navíc a nějak to vyrýsovat -ale ne extrémně, asi jako nějaká lepší atletická postava.
Nějakým doplňkům stravy v podobě koncentrovaného proteinu/sacharidu ala "kýbly" ..k tomu bych se rád uchýlil jako k poslednímu i z důvodu, že nechci až tak velké objemy a spíš se zaměřit na přirozenou stravu.
Díky všem za přečtení a pomoc.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
smetak

|
Zaslal: čt únor 07, 2013 2:09 pm Předmět: |
|
|
Krasny odkazy, hlavne ten prvni.
Jestli fakt cvicis poctive kazdy den a jedes k tomu i poctivy kardio, tak si myslim, ze se ti vysledky dostavi brzo. Jediny, co bych ti za me poradil je jist kvalitne a az kdyz mas hlad.
Ja to treba tak delam a prijde mi to nejlepsi a nejprirozenejsi cesta, nez resit kazdej gram, pocitat a stresovat se. _________________ [img:3613abfd0c]http://media.fukung.net/images/4301/4f10967de9cdmoustaches7xp5db1te.gif[/img:3613abfd0c]
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: čt únor 07, 2013 2:22 pm Předmět: |
|
|
ano, opravdu krasne.. asi radsi vymazu historii
k jidlu: v prvni rade si hlidej bilkoviny, bohate ti postaci 1,5g na kilo vahy, sacharidy sou hodne individualni, ale drzel bych se snima spis niz, dulezity sou ale i tuky, ktery vubec nezminujes (orechy, olivy, avokado, kvalitni oleje..)
"kybly" nepotrebujes vubec, ale je dulezity si ohlidat kvalitni stravu, jak pise homodejsmetak, btw jeho pristup je docela ok, ale i tak bych si nejaky zaklady ohlidal
pred a po cviceni bych jedl normalni jidlo  s durazem spis na jidlo po treninku, tam je potreba hlavne kvalitnich bilkovin.. jinak dulezitou soucasti jdielnicku by mela bejt zelenina
|
|
| nahoru |
|
 |
nikcin
|
Zaslal: čt únor 07, 2013 4:41 pm Předmět: |
|
|
Díky za první ohlasy. Bohužel z toho co jste napsali toho moc konkrétního nevyčtu, nedokážu si "sestavit" jídelníček nebo které jídla /suroviny upřednostňovat, abych dosáhl požadovaných výsledků.
Netuším, jak moc si hlídat tuky, jestli to do sebe cpát víc, míň. Nějaké hodnoty vůči mé váze/výšce... poradí někdo, kolik bych do sebe tedy měl před / po tréningem dostat čeho?
Jestli tedy preferujete běžnou, ale bohatší stravu, zkuste prosím něco doporučit. Případně kde hledat /číst, abych si ty čísla pro bílkoviny/ sacharidy / tuky mohl pohlídat a cvičení bylo tak efektivnější.
Pitný režim tedy asi klasika - 2,5l vody na den max...obecně tolik nikdy stejně nevypiju.
//edit: ještě jedna otázka co mě dost zajímá, jak je to s tím alkoholem? Nepiju sice žádné vodky,ale když už tak dám 1 pivko nebo výjimečně sjedu 0,7 flašku sladkého vína. Je to problém? V článku tady na serveru se o tom píše jako o totální tragédii, kdy vás to posune dozadu, tak by mě zajímalo, jak to tedy je, kde je ještě ta hranice, kdy to pro tělo není žádný problém a kdy už by bylo dobré ubrat.
Nejsem sice žádný alkoholik, ale tak občas si taky rád něco popiju.
|
|
| nahoru |
|
 |
nikcin
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: pá únor 08, 2013 11:40 am Předmět: |
|
|
No ja myslim ze flaška vina nebo par piv jednou týdně te nezabije a na negativne buhvijak neovlivni-precejenom nejdes na soutez.Sam jsem zvedavy na nazory ostatnich.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: pá únor 08, 2013 12:25 pm Předmět: |
|
|
nazory na ten chlast? v tomhle mnozstvi a s jeho cilema, je to absolutne zanedbatelny..
nazory na jidlo? nikcin si proste musi precist nejaky zaklady a sam na sobe vyzkouset jaky mnozstvi (a ceho) mu bude k jeho potrebam vyhovovat, necekej, ze ti nikdo doporuci presny hodnoty, takhle to nefunguje.. pripadne napis soucasnej jidelnicek a uvidime, kde mas nejaky vetsi chyby
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: pá únor 08, 2013 12:27 pm Předmět: |
|
|
Zakladni otazka- k te jejich prudodci stravou jsi venoval pozornost?
|
|
| nahoru |
|
 |
nikcin
|
Zaslal: so únor 09, 2013 5:06 pm Předmět: |
|
|
| CZEBLADE napsal: | | Zakladni otazka- k te jejich prudodci stravou jsi venoval pozornost? |
Myslíš příspěvěk od Luster-a?
Potřeboval bych trochu navést, resp. nevím přesně co hledat o co se zajímat.
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: so únor 09, 2013 5:32 pm Předmět: |
|
|
U tohoto programu je i Nutrition guilde, kde si spocitas kolik toho jist a taky co a jak.
|
|
| nahoru |
|
 |
nikcin
|
Zaslal: ne únor 10, 2013 5:40 pm Předmět: |
|
|
| CZEBLADE napsal: | | U tohoto programu je i Nutrition guilde, kde si spocitas kolik toho jist a taky co a jak. |
Nejsem úplný expert přes AJ. Proto píšu sem. Ale zatím teda moc konkrétních rad/odkazů na články jsem nedostal.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|