|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
polly.90
|
Zaslal: st únor 06, 2013 6:33 pm Předmět: Pollyho log |
|
|
Stějně si to všechno musím psát, tak proč ne tady - alespoň když budu ve fóru žádat o radu, tak se může každý podívat jak trénuju a co jím.
Takže jak to se mnou je - je mi 22 let, 180 cm, momentálně 70 kg. Něco mezi ekto a mezomorfem. Momentálně odhaduju podíl tuku na cca 12-15%.
Cvičil jsem cca od 16ti do 19ti, ale potom mi odpadnul sparing a já se na to postupem času vykašlal.
Tréningy nebyly nic moc. Úplně v počátcích mi trenér doporučil klasický split, kdy se každá partie procvičila jednou týdně (nevím proč - přitom to byl mladý kulturista, který rozhodně nevypadal na to, že nezná ty správné informace vedoucí ke svalnatému tělu). A toho jsem se bohužel držel všechny následující tři roky. Velké plus, které mi ale prvních pár tréninků pod vedením trenéra (velký dík patří taťkovi, který mi trenéra domluvil, když jsem projevil zájem o posilování) dalo bylo, že veškeré cviky, které jsem následující tři roky cvičil byly s dobrou, nestyděl bych se říct výtečnou technikou. Zato stravu jsem vůbec neřešil, jedl jsem, co mi doma a ve školní jídelně navařili.
Po třech letech kdy jsem nebyl v posilovně jsem začal v řijnu 2012 opět trénovat. První měsíc jsem si jen pomalu zvykal na pravidelnou zátež, následující tři měsíce jsem opět jel výše zmiňovaný split 4xtýdne (Prsa, Biceps-Záda, triceps-Ramena, břicho-Nohy). Stravu jsem neřešil nijak do detailů, ale už jsem si to malinko hlídal.
Za ty čtyři měsíce jsem dosáhl cca 1kg příbytku na váze, přičemž se ale změnil podíl tuku a svalů celkem výrazně ku prospěchu druhé jmenované skupiny.
Jelikož je pro mě nyní prioritou objem, začal jsem od 4.2. s Bear routine podle článku od Ciza (díky za něj, fakt super!). Vím, že v článku je psáno, že není určen pro začatečníky, ale řekl jsem si, že jsem předtím pár let cvičil a že po předchozích čtyřech měsících tréninku je tělo na takový trénink už připravené. Také jsem si začal hlídat svůj jídelníček. Snažím se o 2g bílkovin na 1kg BW, tedy 140g. Dále začínám s cca 5g/1kg BW sacharidů, tedy 350g. Snažím se, aby převládaly polysacharidy, ale nevyhábám se ani jednoduchým cukrům. Tuky moc neřeším, většinou se vyřeší samy. Ovlivněn článkem "Testosteronová výživa" si ale hlídám, aby neklesly pod 25% celkového energetického příjmu. Dle vzorce, který jsem našel v nějakém zdejším článku, by můj energetický příjem měl odpovídat cca 13000 kJ. Zdá se mi to celkem dost, prozatím se držím 12000, uvidím co to udělá.
Ze suplementů jsem si pořídil 75% protein WPC80 od Extrifitu (všem doporučuju, parádní chuť), nějaký levnější gainer s 20% bílkovin na doplnění cukrů po tréninku a kreatin. Ano, vím že na něj mám ještě čas. Ano, jsem si vědom toho, že si za rok za dva budu nadávat, až se nebudu moct pohnout kupředu, že už jsem tuhle možnost vyčerpal. Můj hlavní cíl je ale vypadat do léta co nejlépe, takže tak  .
Tolik tedy k úvodnímu představení a jdu psát už konkrétní tréningy a jídelníčky.
Edit - moje míry:
Hrudník - 98 cm
Paže - 34,5 cm
Pas - 78 cm
Stehna - 56 cm
Lýtka - 35,5 cm (ta mi snad nikdy neporostou ...)
Zápěstí - 17 cm
Míry jsou z 4.2.12, tzn. ze dne, kdy jsem začal jet Bear routine.
Měřil jsem podle nějakého návodu na netu, tzn. hrudník při maximálním nádechu, pas při zatnutých břišních svalech, stehna pod zadkem ve stoji na jedné noze...
Budu rád za jakékoliv konstruktivní připomínky!
Naposledy upravil polly.90 dne út únor 12, 2013 8:18 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
polly.90
|
Zaslal: st únor 06, 2013 7:05 pm Předmět: 1.den |
|
|
Zpětně tedy doplňuji první trénink :
-Tlaky s jednoručkama na rovné lavici - 2x5 s 48 kg; 4x5 s 44 kg; 6x5 s 40 kg
(V původním rozpisu je bench. Měl jsem ale problém s rameny - rotátorové manžety. Už je to sice mnohem lepší, ale nechci to zatím pokoušet. Tlaky s JČ se mi osvědčily - ramena mě při nich nebolí. Vypočítal jsem si, že bych měl jet 10 lehčích sérií s 40kg, ale po čtyřech sériích jsem uznal, že to asi moc a přehodnotil to na 40 kg. Jo a váhy jednoruček sčítám, tzn. v každé ruce mám 20 kg jednoručku - aby bylo jasno  ).
-Přítahy VČ v předklonu - 2x5 s 40 kg; 10x5 s 35 kg
-Bicepsové zdvihy s osou - 3x8 s 10kg
(10 kg je čistá váha kotoučů, činka váží odhadem 8 kg)
-Tricepsové vzpory na bradlech - 1x8 s 20 kg odlehčením; 3x8 s BW
(poslední dvě opakování už jsem nezvládal, tak mi sparing rychle přihodil 20 kg odlehčení)
-Upažování ve stroji - 1x8 s 10kg; 1x8 s 20kg; 1x8 s 25kg, 1x6 s 30 kg
Jídelníček:
Snídaně:
Musli tyčinka + vločky: 6g B/66g S/7g T
(nejsem zvyklý moc snídat, budu na tom pracovat)
Po tréningu:
Ihned po tréningu gainer, po 30 min. protein: 30g B/48g S/3g T
Oběd
Guláš s knedlíkama :-X : 37g B/104gS/30g T
(zbylo z víkendu, neodolal jsem :D )
Svačina:
Musli: 5g B/30g S/7g T
Svačina:
1 rohlík s arašidovým máslem + 1 rohlík s máslem a medem: 10g B/ 38g S/29g T
Večeře:
3 rohlíky s balkánským sýrem a olivami: 30g B/30g S/31g T
Před spaním
Protein s mlékem: 30g B/5g S/ 3g T
Celkem:
148g B; 321g S; 110 g T, tzn. energetický příjem 12043 kJ
Procentuální složení: B: 20%; S: 45%; T: 45%
Těch tuků je moc, naopak sacharidů málo, musím ten poměr změnit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Insano41

|
Zaslal: st únor 06, 2013 7:10 pm Předmět: |
|
|
počítej jenom živočišné bílkoviny!! tj. z mléka, vajec, masa,...
snažíš se, aby převládaly polysacharidy a přitom v jídeláku nemáš ani zrnko rýže a namísto toho se cpeš bílýma rohlíkama...
jidelníček jedním slovem děs a hrůza
|
|
| nahoru |
|
 |
polly.90
|
Zaslal: st únor 06, 2013 7:18 pm Předmět: 2. den |
|
|
Jídelníček:
Snídaně:
Ovesná kaše s kousky jablek: 6B/63S/6T
Oběd:
Falešná svíčková s rýží a hráškem: 36B/114S/15T
Svačina:
Toast s mozzarelou, slaninou a trochou oliv. oleje: 37B/77S/53T
Večeře:
Těstoviny s tuňákem a olivama: 40B/95S/11T
Před spaním:
Protein: 20B/2S/0T
Celkem:
B:139g; S:349g; T: 87g, tzn. energetický příjem 11515 kJ
Procentuální složení: B: 19,5%; S: 51,5%; T: 28%
(nebylo to dneska optimální, měl jsem poslední zkoušku - stres, málo spánku, nechuť k jídlu)
|
|
| nahoru |
|
 |
polly.90
|
Zaslal: st únor 06, 2013 7:21 pm Předmět: |
|
|
| Insano41 napsal: | počítej jenom živočišné bílkoviny!! tj. z mléka, vajec, masa,...
snažíš se, aby převládaly polysacharidy a přitom v jídeláku nemáš ani zrnko rýže a namísto toho se cpeš bílýma rohlíkama...
jidelníček jedním slovem děs a hrůza |
Opravdu je všude udávaných 2g proteinů/1 kg BW počítáno pouze z živočišných bílkovin? To by byla celkem čára přes rozpočet :D Bílkoviny z proteinu/gaineru doufám počítat mohu? Jinak vím, že to není ideální. Zatím si hlavně zvykám na ten objem jídla, nejsem na to zvyklý. Ten guláš s knedlíkama byla doufám výjimka - budu se snažit zařazovat hlavně rýži s masem ...
Svačina a večeře byly ovlivněny tím, co jsem našel doma/co koupila mamka k večeři. Jsem student a s penězi to není nejlepší. Dneska se s ní chci domluvit na tom, že si budu kupovat večeře sám.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Kalous

|
Zaslal: st únor 06, 2013 8:37 pm Předmět: |
|
|
| polly.90 napsal: | | Insano41 napsal: | počítej jenom živočišné bílkoviny!! tj. z mléka, vajec, masa,...
Opravdu je všude udávaných 2g proteinů/1 kg BW počítáno pouze z živočišných bílkovin? To by byla celkem čára přes rozpočet :D Bílkoviny z proteinu/gaineru doufám počítat mohu? Jinak vím, že to není ideální. Zatím si hlavně zvykám na ten objem jídla, nejsem na to zvyklý. Ten guláš s knedlíkama byla doufám výjimka - budu se snažit zařazovat hlavně rýži s masem ...
Svačina a večeře byly ovlivněny tím, co jsem našel doma/co koupila mamka k večeři. Jsem student a s penězi to není nejlepší. Dneska se s ní chci domluvit na tom, že si budu kupovat večeře sám. |
Otázka jestli je počítat nebo nepočítat je naprosto nepodstatná.
Přečti si tohle http://bruxy.regnet.cz/web/fitness/CZ/poznamky-the-protein-book/
a najdeš tam odpovědi na základní otázky ohledně bílkovin.
Jinak bych citoval Rostislawa, který tu jednou napsal:
Množství bílkovin je strašně individuální záležitost. Nezapomeň, že tělo je prevít a na všechno si po čase zvykne, stejně jako na množství sacharidů. Když se budeš pohybovat v rozmezí 1 až 2g na kg nic s tím nepokazíš.
Pokud budeš přijímat stravu každých 2,5 až 3h, kde bude adekvátní množství kvalitních sacharidů a tuků s bílkovinama od 20 do 40g, tak se nemusíš řídit žádnýma propočtama a jen se snažit dodržovat stravovací režim co se četnosti týče.
Když budeš přijímat bílkoviny z opravdu kvalitních surovin, krůtí, hovězí, rybí, vejce a nebudeš počítat bílkoviny z tvarohu, jogurtů, proteinových přípravků...
bude ti stačit bohatě těch 1,5g.
Jednoduše řečeno, radši 150g zadního hovězího než 2 tvarohy nebo 200g kuřecího.
Čím kvalitnější zdroj, tím menší potřeba. _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
|
|
| nahoru |
|
 |
polly.90
|
Zaslal: čt únor 07, 2013 1:26 am Předmět: 3.den |
|
|
Trénink:
Mrtvý tah: 2x5 s 65 kg; 6x5 s 55kg
Leg press: 1x12 se 100kg; 3x12 se 140kg
Lýtkové výpony ve stoje: 1x12 s 37,5 kg, 2x12 s 40 kg, 1x12 s 52,5 kg
4 série sklapovaček
Jídelníček:
Snídaně:
Ovesná kaše s jablkem: 12B/106S/12T
Po tréningu:
Gainer + po 30 min protein: 30B/48S/3T
Oběd:
Přírodní řízky z vepřové kýty s rýží a hráškem: 43B/108S/25T
Svačina:
Zbytek těstovin s tuňákem ze včera: 10B/20S/5T
Večeře:
Přírodní řízky z vepřové kýty s rýží: 36B/80S/24T
2. "večeře":
2 vajíčka: 12B/1S/15T
Před spaním:
Protein s mlékem: 25B/5S/2T
Celkem:
168B/368S/86T; tzn. energetický příjem 12294 kJ
Procentuální podíl: B-23%; S-51%; T-26%
Bílkoviny z živočišných zdrojů: 105g (počítám zde i protein, jelikož je syrovátkový a syrovátka je živočišný produkt)
Dneska jsem se v jídelníčku nejblíže přiblížil tomu, jak bych to chtěl dělat a jsem s tím docela spokojený :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
polly.90
|
Zaslal: so únor 09, 2013 11:57 pm Předmět: 4.den |
|
|
4. den - 7.2.
Jídelníček:
Snídaně:
Ovesná kaše s jablkem+2 vejce: 18B/64S/21T
Oběd:
Přírodní řízky z vepřové kýty s rýží a hráškem: 46B/105S/26T
Svačina:
Celozrnné tousty s tuňákem: 35B/70S/17T
Večeře:
Pizza: 31B/86S/26T
Před spaním:
Protein: 25B/2S/0T
V průběhu dne:
800ml pomerančového dzusu: 0B/80S/0T
Celkem:
155B/407S/90T, tzn. celkový energetický příjem 12884 kJ
Procentuální podíl: B-20,5%; S-54%; T-26%
Bílkoviny z živočišných zdrojů: 85g
Dneska nic moc - pizza k večeři (dělala mamka, nedalo se odolat :-) ) a pomerančový džus plný jednoduchých cukrů...[/b]
|
|
| nahoru |
|
 |
polly.90
|
Zaslal: ne únor 10, 2013 12:29 am Předmět: 5.den |
|
|
5.den - 8.2.
Trénink:
Shyby s dopomocí: 2x5 s 25kg (dopomoc); 4x5 s 35kg; 6x5 s 40kg
Odjel bych to asi i s 35, ale bez rezervy a nevím, jak bych příští týden přidával, resp. ubíral závaží
Tlaky s JČ na rovné lavici: 2x5 s 24kg; 10x5 s 20kg
Pullover: 1x10 s 12kg; 1x10 s 14kg; 1x9 s 14kg; 1x7 s 16 kg
Upažování ve stroji: 1x10 a 10kg; 1x10 s 20kg; 1x8 s 25kg; 1x8 s 30kg
Jídelníček:
Snídaně:
Ovesná kaše: 12B/86S/12T
Po tréninku:
Oběd:
Přírodní řízky z vepřové kýty s rýží: 41B/100S/26T
Svačina:
Celozrnné tousty s vepřovou šunkou: 22B/71S/7T
Večeře:
Guláš s hovězím masem s celozrnnýma houskama: 33B/90S/46T
Před spaním:
Protein s mlékem: 30B/2S/0T
Celkem:
168B/397S/94T, tzn. celkový energetický příjem 13083 kJ
Procentuální podíl: B-22%, S-52%, T-27%
Bílkoviny z živočišných zdrojů: 111g
|
|
| nahoru |
|
 |
polly.90
|
Zaslal: ne únor 10, 2013 2:18 pm Předmět: ... |
|
|
| Jirka Kalous napsal: | | polly.90 napsal: | | Insano41 napsal: | počítej jenom živočišné bílkoviny!! tj. z mléka, vajec, masa,...
Svačina a večeře byly ovlivněny tím, co jsem našel doma/co koupila mamka k večeři. Jsem student a s penězi to není nejlepší. Dneska se s ní chci domluvit na tom, že si budu kupovat večeře sám. |
Otázka jestli je počítat nebo nepočítat je naprosto nepodstatná.
Přečti si tohle http://bruxy.regnet.cz/web/fitness/CZ/poznamky-the-protein-book/
a najdeš tam odpovědi na základní otázky ohledně bílkovin.
Jinak bych citoval Rostislawa, který tu jednou napsal:
Množství bílkovin je strašně individuální záležitost. Nezapomeň, že tělo je prevít a na všechno si po čase zvykne, stejně jako na množství sacharidů. Když se budeš pohybovat v rozmezí 1 až 2g na kg nic s tím nepokazíš.
Pokud budeš přijímat stravu každých 2,5 až 3h, kde bude adekvátní množství kvalitních sacharidů a tuků s bílkovinama od 20 do 40g, tak se nemusíš řídit žádnýma propočtama a jen se snažit dodržovat stravovací režim co se četnosti týče.
Když budeš přijímat bílkoviny z opravdu kvalitních surovin, krůtí, hovězí, rybí, vejce a nebudeš počítat bílkoviny z tvarohu, jogurtů, proteinových přípravků...
bude ti stačit bohatě těch 1,5g.
Jednoduše řečeno, radši 150g zadního hovězího než 2 tvarohy nebo 200g kuřecího.
Čím kvalitnější zdroj, tím menší potřeba. |
Díky za odkaz. Článek jsem si přečetl třikrát, protože to není zrovna nejjednodušší čtení. Vzal jsem si z toho nakonec ale víceméně to, co jsi mi sám napsal - čím víc kvalitní bílkoviny, tím menší množství je potřeba a naopak. Taky mě zaujala ta část, kde vyvracejí to, že človek musí jíst každé 2-3 hodiny, jinak se začne rozkládat svalstvo. Píší tam, že anabolické procesy v těle po jídle trvají cca 5 hodin.
Nechápu ale, proč bych měl proteinový přípravek považovat za jeden z méně kvalitních zdrojů, vždyť je vyráběn ze syrovátky, která má živočišný původ a když se podívam na složení aminokyselin, tak je docela široké ...
|
|
| nahoru |
|
 |
polly.90
|
Zaslal: ne únor 10, 2013 2:41 pm Předmět: 6.den |
|
|
6.den-9.2.
Trénink:
Dřepy: 2x5 s 55kg; 6x5 s 50 kg
(Může se to zdát málo, ale snažím se jezdit opravdu poctivé dřepy, kdy jdu zadkem daleko za paralelu...)
Zakopávání: 1x15 s 15kg; 1x15 s 20kg; 2x12 s 25kg
Výpony ve stoji: 1x12 s 37,5kg; 2x12 s 45kg; 1x12 s 52,5kg
Sklapovačky s vytáčením: 4 série do nesnesitelné bolesti
Jídelníček:
Snídaně:
Ovesná kaše, musli a kousek domácího makového závinu: 12B/110S/22T
Oběd:
2 cheesburgery z McD + hromada rýže z čínského bistra: 40B/160S/27T
Svačina:
Proteinová tyčinka: 12B/33S/11T
Po tréninku:
Večeře:
Jakási směs mexických fazolí s kousky masa, klobásy a brambor. Nutriční hodnoty pouze hrubým odhadem: 20B/60S/30T
2.večeře:
Celozrnné tousty se šunkou: 15B/45S/1T
Před spaním:
Protein s mlékem: 22B/2S/0T
Celkem:
151B/458S/99T, tzn. celkový energetický příjem 14016 kJ
Procentuální podíl: B-18%; S-56%, T-26%
Bílkoviny z živočišných zdrojů: cca 100g
Skoro celý den jsem byl mimo domov, tak jsem se snažil, jak se dalo ...
|
|
| nahoru |
|
 |
polly.90
|
Zaslal: po únor 11, 2013 9:28 pm Předmět: 7.den |
|
|
7.den - 10.2.
Jídelníček:
Snídaně:
Ovesná kaše + musli + větrník ze včerejší oslavy: 12B/115S/27T
Oběd:
Kuřecí prsa s rýží a kukuřicí: 52B/125S/7T
1. Svačina:
Celozrnné tousty se šunkou + pomeranč: 20B/102S/10T
2. Svačina:
Kukuřičné plátky s arašídovým máslem: 6B/49S/10T
Večeře:
Kuřecí prsa s rýží: 36B/92S/3T
Celkem:
126B/471S/55T, tzn. celkový energetický příjem 12184 kJ
Procentuální podíl: B-18%; S-66%; T-17%
Bílkoviny z živočišných zdrojů: 74g
Dnes jsem, dle Freimenovy rady, zařadil den, kdy jsem stáhnul bílkoviny na minimum a naopak jsem zvýšil sacharidy. Ne náhodou jsem si vybral zrovna neděli. Pondělní tréninky mi přijdou nejtěžší a tak jsem si říkal, že když zrovna před nimi zařadím den s vysokým obsahem sacharidů, tak budu mít na pondělní trénink spoustu energie. Jelikož tento log píšu o den později, tzn. po tréninku, tak můžu říct, že dnešní trénink byl opravdu parádní a energie mi rozhodně nechyběla :-) Možná je to těmi sacharidy, možná ne ...
A na závěr otázka do publika:
Počítáte do svého denního příjmu sacharidy a bílkoviny, které jste zkonzumovali v potréninkovém nápoji nebo to berete tak, že jste jen tělu doplnili o co přišlo při tréninku a tyto hodnoty nezapočítáváte?
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: po únor 11, 2013 9:52 pm Předmět: Re: 7.den |
|
|
| polly.90 napsal: | 7.den - 10.2.
Jídelníček:
Snídaně:
Oběd:
1. Svačina:
2. Svačina:
Večeře:
Celkem:
Dnes jsem, dle Freimenovy rady, zařadil den, kdy jsem stáhnul bílkoviny na minimum a naopak jsem zvýšil sacharidy. Ne náhodou jsem si vybral zrovna neděli. Pondělní tréninky mi přijdou nejtěžší a tak jsem si říkal, že když zrovna před nimi zařadím den s vysokým obsahem sacharidů, tak budu mít na pondělní trénink spoustu energie. Jelikož tento log píšu o den později, tzn. po tréninku, tak můžu říct, že dnešní trénink byl opravdu parádní a energie mi rozhodně nechyběla :-) Možná je to těmi sacharidy, možná ne ...
Počítáte do svého denního příjmu sacharidy a bílkoviny, které jste zkonzumovali v potréninkovém nápoji nebo to berete tak, že jste jen tělu doplnili o co přišlo při tréninku a tyto hodnoty nezapočítáváte? |
Však máš tu hodnotu sacharidů skoro stejnou jako každej jinej den... Já když zvyšuji sacharidy a snižuji bílkoviny, tak sacharidy zvedám asi tak 2-3x a pokud možno komplexní a ty bílkoviny snižuji max na polovinu normálního příjmu, to je můj názor. A jinak proteiny a sacharidy z PTN normálně započítávej do svého příjmu.
|
|
| nahoru |
|
 |
polly.90
|
Zaslal: po únor 11, 2013 10:47 pm Předmět: Re: 7.den |
|
|
| Spam napsal: | | polly.90 napsal: | 7.den - 10.2.
Jídelníček:
Snídaně:
Oběd:
1. Svačina:
2. Svačina:
Večeře:
Celkem:
Počítáte do svého denního příjmu sacharidy a bílkoviny, které jste zkonzumovali v potréninkovém nápoji nebo to berete tak, že jste jen tělu doplnili o co přišlo při tréninku a tyto hodnoty nezapočítáváte? |
Však máš tu hodnotu sacharidů skoro stejnou jako každej jinej den... Já když zvyšuji sacharidy a snižuji bílkoviny, tak sacharidy zvedám asi tak 2-3x a pokud možno komplexní a ty bílkoviny snižuji max na polovinu normálního příjmu, to je můj názor. A jinak proteiny a sacharidy z PTN normálně započítávej do svého příjmu. |
2-3x? Je to vůbec v lidských silách? Já to zvýšil o nějakých cca 70g oproti mému průměru, tzn. téměř o 1g sacharidů/1kgBW, myslel jsem, že je to dost. Nejde ti to potom do tuků? No příště to zkusím zvednout alespoň na 550, nejsem si jistý že zvládnu víc. Tedy bez nějakého většího množství jednoduchých cukrů ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: po únor 11, 2013 11:05 pm Předmět: Re: 7.den |
|
|
| polly.90 napsal: | | Spam napsal: | | polly.90 napsal: | 7.den - 10.2.
Jídelníček:
Snídaně:
Oběd:
1. Svačina:
2. Svačina:
Večeře:
Celkem:
Však máš tu hodnotu sacharidů skoro stejnou jako každej jinej den... Já když zvyšuji sacharidy a snižuji bílkoviny, tak sacharidy zvedám asi tak 2-3x a pokud možno komplexní a ty bílkoviny snižuji max na polovinu normálního příjmu, to je můj názor. A jinak proteiny a sacharidy z PTN normálně započítávej do svého příjmu. |
2-3x? Je to vůbec v lidských silách? Já to zvýšil o nějakých cca 70g oproti mému průměru, tzn. téměř o 1g sacharidů/1kgBW, myslel jsem, že je to dost. Nejde ti to potom do tuků? No příště to zkusím zvednout alespoň na 550, nejsem si jistý že zvládnu víc. Tedy bez nějakého většího množství jednoduchých cukrů ... |
No asi takhle, klidně i 5x dokážu zvýšit sacharidy, klidně bych si několikrát za den pochutnal na plné misce ovesné kaše a několika pytlech rýže a talířích těstovin myslím že třeba drejpr potvrdí a tiše závidí že s tím má někdo problém A jednou za 7-14dní se to dělá účelně, že ve dni volna stáhneš bílk. a sach. naopak. Spíš to tělo nakopne a dá mu další impuls atd... a pro hodně lidí je to i po psychické stránce dobré. Ten kdo si drží konstantně nižší sacharidy ať už z různých důvodů, tak je pro něj tento den sakra pěknej a psychicky i fyzicky dodá hodně sil A do tuků to nepůjde, svaly se tak možná naplní glykogenem a natáhneš vodu, která během několika dnů zase odejde...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|