Trénink výbušnosti

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Trénink výbušnosti  Úvodní stránka -> Trénink -> Trénink výbušnosti
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
madball

PříspěvekZaslal: so únor 09, 2013 8:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kulich a ty vysoký váhy myslíš pro trh a přemístění nebo mrtvolu a tlak? :))
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kulíšek

PříspěvekZaslal: so únor 09, 2013 9:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Kulich a ty vysoký váhy myslíš pro trh a přemístění nebo mrtvolu a tlak? :))

Trh a nadhoz zcela jistě... dřep a benč lze určitě kolem 90% taky... u pozvedu je to nesmysl...
madball

PříspěvekZaslal: so únor 09, 2013 9:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trh a nadhoz, ten beru, tam je to jasný, protože ten bez rychlosti dost dobře nejde, ale u pwl cviků mně teda 90% maxima přijde na dynamiku poměrně dost.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
kulíšek

PříspěvekZaslal: so únor 09, 2013 9:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Trh a nadhoz, ten beru, tam je to jasný, protože ten bez rychlosti dost dobře nejde, ale u pwl cviků mně teda 90% maxima přijde na dynamiku poměrně dost.

Jde to natrénovat...
madball

PříspěvekZaslal: so únor 09, 2013 9:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych se spíš než procenta řídil tím, že pokud dokážu činku zrychlovat po celé dráze pohybu, tak bych to bral jako tréninky dynamiky, pokud ne, tak bych to už bral spíš na trénink max. síly.
Dál bych pro trénink dynamiky rozlišil, co mě v ní víc brzdí, jestli síla nebo rychlost a podle toho bych tréninky zaměřil. Někdo, kdo bude házet do dálky baseballovým míčkem nepotřebuje takovou sílu jako někdo, kdo vrhá koulí, takže je samozřejmě trénik potřeba přizpůsobit účelům, abych zbytečně netrénoval rok silově a zlepšil se mnohem míň, než kdybych trénoval jen rychlost a naopak.
drlift_

PříspěvekZaslal: ne únor 10, 2013 3:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
Doktore,
Jenom otázka - kdy jsi začal na výbušnosti pracovat, kdy jsi začal zvedat výbušně?

Díky!
Michal

Uz je to pomerne dost let (vic nez 10 let). Experimentoval jsem tehdy s WSB treninkem, kterym se mimochodem inspiruje i MiraRaptor. Mel jsem pocit, ze pak zvedam opravdu vybusneji. Casem jsem se vratil k ruske klasice :)
drlift_

PříspěvekZaslal: ne únor 10, 2013 3:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:

Tak nejak. Kdyby sel vzperac maximalni benchpress nebo drep (pokud neodrazi od lytek), zadnou dynamiku neuvidis. Dokonce ani nepoznas podle dynamiky, jestli jde o vzperace nebo liftera :)

U trhu a nadhozu je ta dynamika celkem jasna. Tyhle vahy totiz rozhodne nejsou pro vzperace jejich maximalky ve drepu nebo v mrtvole.
WildOrchid

PříspěvekZaslal: ne únor 10, 2013 3:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ale u nekoho se velmi blizi :) pro me bez dresu a se vzperacskym paskem kdyz jsem v kondici (po odpocinku po silovym treninku tak jednou za rok), pozved 100, vetsinou max 90 a to uz se fakt hodne nadru. Drep vpredu max 87, nadhoz max 83 :)
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: ne únor 10, 2013 8:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Doktore,

Kolik jsi mel tehdy cca PR na DL?
kulíšek

PříspěvekZaslal: ne únor 10, 2013 8:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

drlift_ napsal:
madball napsal:

Tak nejak. Kdyby sel vzperac maximalni benchpress nebo drep (pokud neodrazi od lytek), zadnou dynamiku neuvidis. Dokonce ani nepoznas podle dynamiky, jestli jde o vzperace nebo liftera :)

U trhu a nadhozu je ta dynamika celkem jasna. Tyhle vahy totiz rozhodne nejsou pro vzperace jejich maximalky ve drepu nebo v mrtvole.

Pro 99% vzpěračů je nadhoz váha, se kterou udělají max 3 dřepy v předu....

A při dřepu teda poznáš liftera od vzpěrače vždycky... a ano... houpeme a odrážíme dole...

K nám na halu chodí atleti vzpírat celkem hodně kvůli výbušnosti... Ale jak říkám... benč i dřep se dají.. u mrtvoly je to kravina... to je lepší dělat výtahy...
madball

PříspěvekZaslal: ne únor 10, 2013 9:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kulíšek napsal:
drlift_ napsal:
madball napsal:

Pro 99% vzpěračů je nadhoz váha, se kterou udělají max 3 dřepy v předu....

A při dřepu teda poznáš liftera od vzpěrače vždycky... a ano... houpeme a odrážíme dole...

K nám na halu chodí atleti vzpírat celkem hodně kvůli výbušnosti... Ale jak říkám... benč i dřep se dají.. u mrtvoly je to kravina... to je lepší dělat výtahy...

Ale nejezdí vzpěrači dřepy spíš "doplňkově"? Není pro ně větší problém dostat činku nad hlavu/na ramena, než se s ní pak postavit (nedávat jako příklad WO :)) )? Už nevím, kdo to ze vzpěračů byl (snad dokonce Rezazadeh), že řekl, že dřepy ani těžce nechodí, protože pro něj nejsou limitující. Z toho by celkem logicky vyplývalo, že rozdíl mezi nadhozem a dřepem nebude moc velkej.
Taky je podle mě celkem logický, že když někdo trénuje spíš dynamicky, že maxko nebude zas až tak daleko, ale pokud by přešel na silovější trénink, tak by ten rozdíl byl větší. Proto budou ty procenta pro vzpěrače a pwliftery jiný a proto bych se jima neřídil.

Naposledy upravil madball dne ne únor 10, 2013 3:03 pm, celkově upraveno 2 krát
drlift_

PříspěvekZaslal: ne únor 10, 2013 9:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
Doktore,

Asi neco ke 300kg.

Ona je ta dynamika sice hezka, ale podle mne te vic kurvi. Kdyz cloveka bolej upony, kolena a buhvi co, tak uz to dynamicky moc nejde.
drlift_

PříspěvekZaslal: ne únor 10, 2013 10:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kulíšek napsal:

No prave, na liftersky ose a bez zhoupnuti/odrazeni rozdil v rychlosti pri maximalkach nepoznas.

Co jsem videl treninky atletu ve vzpirarne ve Sportovnim Centru v Nymburce a ty jejich "balisticke" pokusy, tak mi vzdy prislo, ze to hranicilo pokusem se sebeznicenim. Vyjimku tvorej koulari a podobne typy, ti zvedat umi.
madball

PříspěvekZaslal: ne únor 10, 2013 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem si říkal, kde jsem to četl a teď jsem na to narazil.

Komentář pod videem:

joeperformanceone napsal:
In 2003 he was asked what his Max Back Squat was and he said it was 400 kilos (880 lbs). He said after squatting that much he did not need to go any farther that he had more than enough leg strength. The back squat is an assistance exercises for Weightlifters not their main focus. Lifting more in the Snatch and Clean & Jerk is.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: po únor 11, 2013 2:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

drlift_ napsal:
ZeleznaKoule napsal:
Doktore,

Asi neco ke 300kg.

No právě :) Nejsem odpůrce dynamického zvedání, ale je to pokročilá záležitost úplně zbytečná pro kohokoli, kdo nezávodí...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Trénink výbušnosti Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: