|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
SCYL
|
Zaslal: st únor 13, 2013 10:11 am Předmět: Nedostatek vitamínů, minerálů... |
|
|
Na základě článku Mýtus o stravě v objemovým jídelníčku na hlavních stránkách mi došlo, že já vůbec nejím zeleninu skoro a ovoce už vůbec. Došlo mi, že v tom asi bude můj hlavní probléom, proč mi svaly nerostou tak jak by měly, kolikrát se cejtím unavenej atd. Chtěl bych se tedy zeptat co za zeleninu konkrétně jíst a co je naopak zbytečný, jelikož v tom moc vitamínů atd není. Případně co za suplementy koupit, jestli klasickej multivitamín k tomu beru céčko, rybí olej. Díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Korny

|
Zaslal: st únor 13, 2013 11:36 am Předmět: Re: Nedostatek vitamínů, minerálů... |
|
|
| SCYL napsal: | | Na základě článku Mýtus o stravě v objemovým jídelníčku na hlavních stránkách mi došlo, že já vůbec nejím zeleninu skoro a ovoce už vůbec. Došlo mi, že v tom asi bude můj hlavní probléom, proč mi svaly nerostou tak jak by měly, kolikrát se cejtím unavenej atd. Chtěl bych se tedy zeptat co za zeleninu konkrétně jíst a co je naopak zbytečný, jelikož v tom moc vitamínů atd není. Případně co za suplementy koupit, jestli klasickej multivitamín k tomu beru céčko, rybí olej. Díky. |
míň nad tím přemýšlej a víc zkoušej...já zase četl články, kde se nedoporučuje v objemu jíst nějak moc zeleniny - jednak hromada vlákniny, druhak v objemu do sebe máš dostat živin co nejvíc, takže zelenina, ve které máš jen trochu sacharidů (a to ve velké hromadě), zrovna není moc vhodná...ale všechno je věc názoru a zkušenosti, takže zkus začít jíst zeleninu a ovoce a uvidíš jestli ti to pomůže :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Daemon

|
Zaslal: st únor 13, 2013 11:40 am Předmět: |
|
|
Přikládám se k dotazu, ale spíš jestli jíte zeleninu a ovoce z hypermarketů? Já jím ovoce ze zahrádky, jablka a hrušky, minulej týden jsem kupoval pár přepravek ještě navíc ze sousední vesnice, 1kg hrušky/jablka - 5,-Kč, občas protlačím žaludkem nějakej banán ze španělska nebo odkud to je, zeleninu v létě co vypěstuju, a v zimě svoji zavařenou řepu a okurky, když si přečtete jak se dopravuje zelenina a ovoce ze špáňa, itálie atd..., čím se to hnojí, tak podle mě je vitamínová hodnota nulová, ba naopak to tělu pouze ubližuje. Za mě, pokud vitamíny ze zeleniny, a máte prostor, tak naučit se zahradničit. Ono zrejt a vyplejt zahradu 20x10 metrů, u toho si protáhnete svaly :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
duke.dukem
|
Zaslal: st únor 13, 2013 12:20 pm Předmět: |
|
|
| Daemon napsal: | | ... Za mě, pokud vitamíny ze zeleniny, a máte prostor, tak naučit se zahradničit. Ono zrejt a vyplejt zahradu 20x10 metrů, u toho si protáhnete svaly :-) |
Ovsem zde musim upozornit na nutnost podavani BCAA a to minimalne v davce 0,22 g na 1 kg TH, jinak pri takovychto (na prvni pohled zabavnych a relaxacnich) aktivitach muze hrozit nebezpeci katabolismu!!!
Jinak ja jim pres tricet let zeleninu a ovoce pouze kupovane a zatim na sobe nepozoruji nejake abnormality... ale co bude za dalsich 30 let, pokud se toho doziju, to nevim... kazdopadne bych se i v pripade (nejen) kupovaneho ovoce a zeleniny drzel pravidla "vseho s mirou"...
|
|
| nahoru |
|
 |
SCYL
|
Zaslal: čt únor 14, 2013 10:09 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|