Nedostatek vitamínů, minerálů...

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nedostatek vitamínů, minerálů...  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Nedostatek vitamínů, minerálů...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
SCYL

PříspěvekZaslal: st únor 13, 2013 10:11 am    Předmět: Nedostatek vitamínů, minerálů... Odpovědět s citátem

Na základě článku Mýtus o stravě v objemovým jídelníčku na hlavních stránkách mi došlo, že já vůbec nejím zeleninu skoro a ovoce už vůbec. Došlo mi, že v tom asi bude můj hlavní probléom, proč mi svaly nerostou tak jak by měly, kolikrát se cejtím unavenej atd. Chtěl bych se tedy zeptat co za zeleninu konkrétně jíst a co je naopak zbytečný, jelikož v tom moc vitamínů atd není. Případně co za suplementy koupit, jestli klasickej multivitamín k tomu beru céčko, rybí olej. Díky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Korny

PříspěvekZaslal: st únor 13, 2013 11:36 am    Předmět: Re: Nedostatek vitamínů, minerálů... Odpovědět s citátem

SCYL napsal:
Na základě článku Mýtus o stravě v objemovým jídelníčku na hlavních stránkách mi došlo, že já vůbec nejím zeleninu skoro a ovoce už vůbec. Došlo mi, že v tom asi bude můj hlavní probléom, proč mi svaly nerostou tak jak by měly, kolikrát se cejtím unavenej atd. Chtěl bych se tedy zeptat co za zeleninu konkrétně jíst a co je naopak zbytečný, jelikož v tom moc vitamínů atd není. Případně co za suplementy koupit, jestli klasickej multivitamín k tomu beru céčko, rybí olej. Díky.

míň nad tím přemýšlej a víc zkoušej...já zase četl články, kde se nedoporučuje v objemu jíst nějak moc zeleniny - jednak hromada vlákniny, druhak v objemu do sebe máš dostat živin co nejvíc, takže zelenina, ve které máš jen trochu sacharidů (a to ve velké hromadě), zrovna není moc vhodná...ale všechno je věc názoru a zkušenosti, takže zkus začít jíst zeleninu a ovoce a uvidíš jestli ti to pomůže :)
Daemon

PříspěvekZaslal: st únor 13, 2013 11:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Přikládám se k dotazu, ale spíš jestli jíte zeleninu a ovoce z hypermarketů? Já jím ovoce ze zahrádky, jablka a hrušky, minulej týden jsem kupoval pár přepravek ještě navíc ze sousední vesnice, 1kg hrušky/jablka - 5,-Kč, občas protlačím žaludkem nějakej banán ze španělska nebo odkud to je, zeleninu v létě co vypěstuju, a v zimě svoji zavařenou řepu a okurky, když si přečtete jak se dopravuje zelenina a ovoce ze špáňa, itálie atd..., čím se to hnojí, tak podle mě je vitamínová hodnota nulová, ba naopak to tělu pouze ubližuje. Za mě, pokud vitamíny ze zeleniny, a máte prostor, tak naučit se zahradničit. Ono zrejt a vyplejt zahradu 20x10 metrů, u toho si protáhnete svaly :-)
duke.dukem

PříspěvekZaslal: st únor 13, 2013 12:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Daemon napsal:
... Za mě, pokud vitamíny ze zeleniny, a máte prostor, tak naučit se zahradničit. Ono zrejt a vyplejt zahradu 20x10 metrů, u toho si protáhnete svaly :-)

Ovsem zde musim upozornit na nutnost podavani BCAA a to minimalne v davce 0,22 g na 1 kg TH, jinak pri takovychto (na prvni pohled zabavnych a relaxacnich) aktivitach muze hrozit nebezpeci katabolismu!!!

Jinak ja jim pres tricet let zeleninu a ovoce pouze kupovane a zatim na sobe nepozoruji nejake abnormality... ale co bude za dalsich 30 let, pokud se toho doziju, to nevim... kazdopadne bych se i v pripade (nejen) kupovaneho ovoce a zeleniny drzel pravidla "vseho s mirou"...
SCYL

PříspěvekZaslal: čt únor 14, 2013 10:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi půjdu do nexgenu...
Vita-C 1000 mg | Extrifit
1000 mg vitamínu C s šípky v jediné tabletě!
189 Kč
V 52 Vita Complex Forte | Extrifit
Oblíbený produkt s vitamíny, minerály a dalšími látkami.
485 Kč

Rychle na stránku:

Přejdi na: