|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Pitkin

|
Zaslal: út únor 19, 2013 8:13 pm Předmět: Zhodnocení stravy Paleo |
|
|
Zdravim po přečtení dosti článků jsem se rozhodl ,že zkusím tento styl stravování .
A jelikož nejsem v tom zas tolik zaběhlej tak prosím ty co se s tím už setkali aby mi to zhodnotili .
Je to jednodenní nástřel jak by to vypadalo ,samozřejmě že výběr masa nebude jen vepřové a tuňák ,to samé platí o výběru zeleniny a ovoce.
Jinak ještě otázka nikde jsem se nedočetl kolik se doporučuje max tuku za den aby ho nebylo moc ,v tomto jídelníčku sem pouze upravil aby to vyhovovalo kalorickému příjmu.
A ještě mi neni uplně jasné jak moc tento typ stravování souvisí s ketózou ,jelikož píší že by se tělo mělo přepnout na metabolismus spotřeby tuků což s tím ovocem moc dobře nepude ...
Jídelníček je :
hmotnost kj B S T
Snídaně : Anglická slanina 100 2000 10,5 0,07 40
Vejce 200 1232 26 2 20
Banán 100 400 0 23 0
Oběd: Vepřová kýta 200 1700 36 0 28
Olivový olej 10,00 388 0,00 0,00 10,00
Ořechy 20,00 502,00 5,40 4,80 8,80
Cibule 50,00 100,00 1,00 5,00 1,00
Mrkev 100,00 190,00 1,00 10,00 0,00
Rajčata 100,00 85,00 1,00 4,00 0,00
Svačina: Vepřová šunka 50 375,5 8,2 0,39 6,24
Po tréninku : Ořechy 30 502 5,4 4,8 8,8
Protein 30 464,4 22,38 3,12 0,87
Jablko 100 233 0,3 13,4 0,10
Večeře: Mrkev 100 190 1 10 0
Tuňák v oleji 150 1245 42 0 24
Paprika 100 106 1 4,2 0,5
celkem 9709 kj Bílkoviny 161,18 g Sacharidy 84,79g Tuky 148,31g
Sorry za formátování bohužel nemůžu vložit obrázek ...
díky všem předem za odpovědi ;-)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Luster

|
Zaslal: út únor 19, 2013 8:28 pm Předmět: |
|
|
kdyz das tuku moc tak to ucejtis, proste telo si samo rekne.. nicmene pres odhadem 200g bych asi nechodil, to mi uz pride zbytecny (jestli teda netrenujes jako Kulisek))
vyser se na pocitani kj - o tom Paleo vubec neni, nebo nemelo by bejt.. ok do zacatku pro predstavu si to treba parkrat pro nejakej zakladni prehled spocitej, ale v tomhle stylu stravovani to fakt nehraje velkou roli
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: út únor 19, 2013 8:42 pm Předmět: |
|
|
Přesně jak píše Luster, vůbec nic nepočítej. Já teda mám tak nějak spočítané bílkoviny, ale to je vše.
Ráno začínám většinou 5 vejci + zelenina, když jsem ve škole, tak tam šoupnu nějaké ořechy, před tréninkem BCAA po tréninku taky, pak cca 250g vepřového se zeleninou a na večeři to samé. Když bych si ještě něco dal tak kus ovoce nebo ořechy.
Pokud chceš ketozu tak S tak do 40-50g denně, někde jsem četl dokonce i 30g. Takže ovoce klidně, ale třeba jeden kus a nebo nějaké které nemá hodně S, to samé ořechy taky nejíst po kilech. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: út únor 19, 2013 8:58 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | Přesně jak píše Luster, vůbec nic nepočítej. Já teda mám tak nějak spočítané bílkoviny, ale to je vše.
Ráno začínám většinou 5 vejci + zelenina, když jsem ve škole, tak tam šoupnu nějaké ořechy, před tréninkem BCAA po tréninku taky, pak cca 250g vepřového se zeleninou a na večeři to samé. Když bych si ještě něco dal tak kus ovoce nebo ořechy.
Pokud chceš ketozu tak S tak do 40-50g denně, někde jsem četl dokonce i 30g. Takže ovoce klidně, ale třeba jeden kus a nebo nějaké které nemá hodně S, to samé ořechy taky nejíst po kilech. |
No počítal sem to abych měl určitej kalorickej příjem abych nebyl v deficitu .
Možná je to zvyk ale nepočítat mi přijde iracionální ne teda doslova počítat každou kalorii.
Ono bohužel nikde neni jak v tomto stylu stravovani se dieti ...předpokládám že základ je opět příjem výdej __ jde mi o to že bych si nechtěl zpomalit metabolismus kdybych kůli nepočítání měl malej příjem energie za den
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: út únor 19, 2013 9:07 pm Předmět: |
|
|
Paleo by te prave melo dostat na tvoji optimalni vahu, takze jestli mas neco tuku navic, tak urcite zhubnes, tim si muzes bejt jistej.. a to pomerne rychle, kdyz to nebudes prehanet se sacharidama..
zpomaleni metabolismu vubec nehrozi, to mas uplne zbytecnou obavu, btw prijem/vydej tady neplati, ale zase, jestli nebudes jist hodne sacharidu - tema se pak da pomerne snadno regulovat ubytek vahy a bez pocitani  pro zacatek teda doporucuju je stahnout na minimum a casem, az si to trochu osvojis, muzes pridavat podle potreby..
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: út únor 19, 2013 9:20 pm Předmět: |
|
|
| Luster napsal: | Paleo by te prave melo dostat na tvoji optimalni vahu, takze jestli mas neco tuku navic, tak urcite zhubnes, tim si muzes bejt jistej.. a to pomerne rychle, kdyz to nebudes prehanet se sacharidama..
zpomaleni metabolismu vubec nehrozi, to mas uplne zbytecnou obavu, btw prijem/vydej tady neplati, ale zase, jestli nebudes jist hodne sacharidu - tema se pak da pomerne snadno regulovat ubytek vahy a bez pocitani pro zacatek teda doporucuju je stahnout na minimum a casem, az si to trochu osvojis, muzes pridavat podle potreby.. |
Takže teda v podstatě si můžu dát toho masa kolik chci ? A kam se ta přebytečná energie z tuků které přijmu ztratí, když jí třeba všechnu nevyužiji ??
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: st únor 20, 2013 9:30 am Předmět: |
|
|
Ano, pokud budeš jíst jenom ty správné potraviny, nemusíš řešit množství. Prostě jez kolik chceš.
Btw: Ta představa, že základ je příjem/výdej, a že aby se obézní člověk dostal na svou ideální váhu musí kalorie snížit (nebo zvýšit výdej) a poté zase zvýšit na nějakou udržovací úroveň, je tak nepředstavitelně absurdní, že mě udivuje, že se vůbec najde někdo, kdo tomu věří a snaží se to praktikovat. Čím dřív se nad tím zamyslíš a uvědomíš si, že nejenom to není tak úplně pravda, ale je to naprostý nesmysl, tím líp pro tebe. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st únor 20, 2013 10:37 am Předmět: |
|
|
Proč je dle tebe, Johny, nesmysl hlídání poměru výdej/příjem? Když vemem tradičně uznávany trojpoměr živin a zasadíme ho do režimu mírně sportujícího člověka, ale schválně mu dáme dávky vyšší, aby byl v pozitivní energetické bilanci, jak zařídíš to, že nepřibere? Kam se ta nadbytečná energie ztratí? Ty kalorie navíc by musely spálit játra, aby zařídily vyšší obrátky bazálu (což tak dle studií nefunguje), případně je povrchově vyloučit ve formě tepla. Bohužel jsem si ale nevšiml, že by to tak, u těch lidí s nadbytečným příjmem, fungovalo. V čem shledáváš teda tu zásadní problematiku? _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Midnight
|
Zaslal: st únor 20, 2013 10:41 am Předmět: |
|
|
Jestli chceš do ketózy, tak pozor na tropické ovoce - je poměrě dost sladké a může tě z ketózy vyhodit. Ovoce můžeš klidně vyřadit a dávat ho jen občas.
Dále pozor na protein. Některá amina v něm se v krvi rozkládají na glukózu, což tě může opět z ketózy vyhodit. Já bych se na protein úplně vykašlal a jedl jen čerstvé potraviny (a taky to tak dělám).
A dále jak už padlo, nepřehánět s ořechy.
Tohle | citace: | | http://www.paleo-center.com/?lang=sk | jsou docela pěkné stránky o paleu. Je tam popsané jak to normální, tak i to ketogenické. _________________ Each step I take
May it hurt may it ache
Leads me further
Away from the past
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: st únor 20, 2013 10:43 am Předmět: |
|
|
| Johny HaRd napsal: | Ano, pokud budeš jíst jenom ty správné potraviny, nemusíš řešit množství. Prostě jez kolik chceš.
Btw: Ta představa, že základ je příjem/výdej, a že aby se obézní člověk dostal na svou ideální váhu musí kalorie snížit (nebo zvýšit výdej) a poté zase zvýšit na nějakou udržovací úroveň, je tak nepředstavitelně absurdní, že mě udivuje, že se vůbec najde někdo, kdo tomu věří a snaží se to praktikovat. Čím dřív se nad tím zamyslíš a uvědomíš si, že nejenom to není tak úplně pravda, ale je to naprostý nesmysl, tím líp pro tebe. |
U obézního člověka to je mi jasné že to nefunguje snížit příjem a zvýšit výdej ,z hlediska že většina obézních lidí je většinou podvyživená a další upření potravy jenom podpoří udržení tuku a víc se zpomalí metabolismus.
Každopádně není mi jasné jak to myslíš s tou energetickou bilancí ,jelikož energetický příjem a výdej je snad ve všech možných publikacích jako fakt
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: st únor 20, 2013 10:58 am Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Proč je dle tebe, Johny, nesmysl hlídání poměru výdej/příjem? Když vemem tradičně uznávany trojpoměr živin a zasadíme ho do režimu mírně sportujícího člověka, ale schválně mu dáme dávky vyšší, aby byl v pozitivní energetické bilanci, jak zařídíš to, že nepřibere? Kam se ta nadbytečná energie ztratí? Ty kalorie navíc by musely spálit játra, aby zařídily vyšší obrátky bazálu (což tak dle studií nefunguje), případně je povrchově vyloučit ve formě tepla. Bohužel jsem si ale nevšiml, že by to tak, u těch lidí s nadbytečným příjmem, fungovalo. V čem shledáváš teda tu zásadní problematiku? |
Pochopil bych jen kdyby Johny místo vody pil projímadlo ... to bych věděl kam se nadbytek energie ztrácí ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: st únor 20, 2013 12:11 pm Předmět: |
|
|
Furt není úplně jasné kam se přebytečná energie z tuků ztrácí když bych měl moc velký příjem ,jelikož všude se píše jak mohu konzumovat prakticky kolik chci tuku __ten nadbytek se přeci musí někam uložit ne ?
|
|
| nahoru |
|
 |
kulíšek

|
Zaslal: st únor 20, 2013 12:43 pm Předmět: |
|
|
Nic nepočítám, žeru obrovské množství masa, zeleniny a hlavně ořechů a tuků... no prostě jako pravý paleo člověk... a jde to celkem... _________________ Nesnáším žádný sport, to jo... není to mé hobby radši půjdu do hospody!
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st únor 20, 2013 1:20 pm Předmět: |
|
|
Kulíšku, ale ty jsi docela jinde než zbytek osazenstva tady. Myslím, že Tvé tréninky se prostě musí "ujíst".
|
|
| nahoru |
|
 |
kulíšek

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|