|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mnauprsk
|
Zaslal: čt únor 21, 2013 10:42 am Předmět: Bolest zad při shybech |
|
|
Ahoj, dnes při schybech jsem začal cítit ostrou bolest zad mezi lopatkami - asi někde u páteře, bolelo to hlavně, když jsem táhnul nahoru. Už jsem něco podobného cítil i dřív, ale nebylo to tak silné, že by s tím shyby shyby nešly cvičit. Máte s něčím podobným zkušenosti, mám ty záda nějak protahovat, nebo tomu dát na čas úplně klid?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: čt únor 21, 2013 11:28 am Předmět: Re: Bolest zad při shybech |
|
|
| mnauprsk napsal: | | Ahoj, dnes při schybech jsem začal cítit ostrou bolest zad mezi lopatkami - asi někde u páteře, bolelo to hlavně, když jsem táhnul nahoru. Už jsem něco podobného cítil i dřív, ale nebylo to tak silné, že by s tím shyby shyby nešly cvičit. Máte s něčím podobným zkušenosti, mám ty záda nějak protahovat, nebo tomu dát na čas úplně klid? |
Při jakémkoliv cviku, pokud cítíš nesvalovou bolest, neměl bys pokračovat dokud nevíš co to je. Obvzláště u páteře či kloubů. Když to cítíš dlouhodobě, bude tam asi nějaký zdravotní problém. Tj. návštěva ortopeda či fyzioterapeuta by byla na místě.
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: čt únor 21, 2013 1:07 pm Předmět: |
|
|
mě vždycky po těžkým tréninku mezilopatkových svalů (shyby, přítahy) bolelo právě kolem páteře, aspoň v mém případě je to způsobeno slabými dolními fixátory lopatek a při cviku se potom ty záda nemůžou srovnat tak jak by měly a zátěž se přenáší tam, kam nemá...
|
|
| nahoru |
|
 |
mnauprsk
|
Zaslal: čt únor 21, 2013 2:32 pm Předmět: |
|
|
K fyzioterapeutovi se mi zatím nechce. Našel jsem na internetu nějaké cviky na ty dolní fixátory lopatek, tak je zkusím cvičit místo shybů, pokud mě přitom záda nebudou vysloveně bolet, tak by jim to snad mělo prospívat.
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: čt únor 21, 2013 2:46 pm Předmět: |
|
|
ale nemusí to být jen těmi fixátory, příčin může být víc a řešení nemusí být vždycky tak jednoduchý ("zařadím jeden cvik navíc a ono se to spraví")
ale to je každýho věc...
|
|
| nahoru |
|
 |
mnauprsk
|
Zaslal: čt únor 21, 2013 2:58 pm Předmět: |
|
|
Jasně, ale já jsem na horní záda cvičil v podstatě jen ty shyby, to se není čemu divit, že vzniknou nějaké svalové dysbalance, a začne něco bolet. Takže zařazení posilovacích cviků na i na jiné svaly než latissimy + protahovacích cviků mi přijde celkem logické, asi jsem to měl udělat preventivně už dřív :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: čt únor 21, 2013 4:08 pm Předmět: |
|
|
Joo to bude něco jinýho _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
cohy
|
Zaslal: čt únor 21, 2013 7:43 pm Předmět: |
|
|
| blazen napsal: | | mě vždycky po těžkým tréninku mezilopatkových svalů (shyby, přítahy) bolelo právě kolem páteře, aspoň v mém případě je to způsobeno slabými dolními fixátory lopatek a při cviku se potom ty záda nemůžou srovnat tak jak by měly a zátěž se přenáší tam, kam nemá... |
Přesně něco podobného mám teď já bolest u lopatek a kolem páteře směrem dolů. Přetížené, ztuhlé svaly. Díky tomu jak byly svaly u páteře oslabeny tak zabíraly jiné ... Mám naordinováno vířivku, cvičení a fyzio.
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: čt únor 21, 2013 7:48 pm Předmět: |
|
|
| cohy napsal: | | Přesně něco podobného mám teď já bolest u lopatek a kolem páteře směrem dolů. Přetížené, ztuhlé svaly. Díky tomu jak byly svaly u páteře oslabeny tak zabíraly jiné ... Mám naordinováno vířivku, cvičení a fyzio. |
tak to jsme na tom úplně stejně (až na tu vířivku a na to, že k tomu ještě spravuju bederní část páteře)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|