VŠ - kam dál? Rady, tipy ...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - VŠ - kam dál? Rady, tipy ...  Úvodní stránka -> Ostatní -> VŠ - kam dál? Rady, tipy ...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
pennyrock

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 1:02 pm    Předmět: Re: jakou VŠ? Odpovědět s citátem

Mablung napsal:

Pokud máš výborné soft skills, můžeš dělat píčoviny jako je manažerská informatika. Pokud ne, doporučuji informatiku na nějaké pohodovější škole. Když budeš studovat informatiku třeba na ČZU, určitě tam bude jednodušší než na matfyzu či ČVUT, ale pokud se na to úplně nevysereš, získáš potřebné znalosti a vzdělání (ale samozřejmě ne do takové hloubky jako na zmíněných školách). A pokud si k tomu přihodíš praxi při studium, získáš školu plnou holek, celkem pohodové studiu, dostatek peněz při studiu a výchozí pozici pro velmi slušně placené zaměstnání po vejšce. Ale základní podmínka je, úplně to neproflákat.

Něco takového by nebylo špatné. Škola kde je hodně holek, možnost mít slušné zaměstnání. Spíš si musím položit otázku, jestli mám jít přímo do Prahy, nebo něco takového najdu i blíže.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 1:09 pm    Předmět: Re: jakou VŠ? Odpovědět s citátem

pennyrock napsal:
Mablung napsal:

Pokud máš výborné soft skills, můžeš dělat píčoviny jako je manažerská informatika. Pokud ne, doporučuji informatiku na nějaké pohodovější škole. Když budeš studovat informatiku třeba na ČZU, určitě tam bude jednodušší než na matfyzu či ČVUT, ale pokud se na to úplně nevysereš, získáš potřebné znalosti a vzdělání (ale samozřejmě ne do takové hloubky jako na zmíněných školách). A pokud si k tomu přihodíš praxi při studium, získáš školu plnou holek, celkem pohodové studiu, dostatek peněz při studiu a výchozí pozici pro velmi slušně placené zaměstnání po vejšce. Ale základní podmínka je, úplně to neproflákat.

Něco takového by nebylo špatné. Škola kde je hodně holek, možnost mít slušné zaměstnání. Spíš si musím položit otázku, jestli mám jít přímo do Prahy, nebo něco takového najdu i blíže.

Teď mě neber špatně, ale je Praha, Praha, Praha a pak zbytek Čech. Je dost možné že vyhovující školu najdeš i jinde, ale Praha se ti bude hodit kvůli práci při škole. Je tady nejjednodušší ji sehnat. Možná by ti dali tipy mimopražští, ale tipl bych si že spíše se mnou budou, se skřípěním zubů, souhlasit.
Frozz.

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 1:10 pm    Předmět: Re: jakou VŠ? Odpovědět s citátem

pennyrock - a co tohle? http://www.muni.cz/study/programmes/3141?study_type=B&study_form=P&faculty=fi
Mablung

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 1:29 pm    Předmět: Re: jakou VŠ? Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
pennyrock - a co tohle? http://www.muni.cz/study/programmes/3141?study_type=B&study_form=P&faculty=fi

Proč by měl platit?
Frozz.

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 1:40 pm    Předmět: Re: jakou VŠ? Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Frozz. napsal:

Proč by měl platit?

Já myslel že MU v brně není soukromá....
Cratach

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 2:12 pm    Předmět: Re: jakou VŠ? Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
pennyrock napsal:
Mablung napsal:

Teď mě neber špatně, ale je Praha, Praha, Praha a pak zbytek Čech. Je dost možné že vyhovující školu najdeš i jinde, ale Praha se ti bude hodit kvůli práci při škole. Je tady nejjednodušší ji sehnat. Možná by ti dali tipy mimopražští, ale tipl bych si že spíše se mnou budou, se skřípěním zubů, souhlasit.

Asi tak no. Informatiku na ČZÚ ma bratranek, s pocitacema delal i v ramci volnyho casu a prace a co se tyce ty informatiky, tak asi z vyuky vytezil maximum. Taky dostal hned po skole velice slusne placenou praci. Nevyhody byly 2: v prvnich letech musel absolvovat i nektery zemedelsky predmety (hnuj, zemedelska technika atd. ... nevim jestli to porad plati) + ac mimoprazskej, kolej nedostal, na Suchdol se pak z Prahy dlouho dojizdi (resp. stacilo by par dopravnich opatreni na castecny zlepseni, ale to se radnici Prahy 6 nechce...)
Mablung

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 2:27 pm    Předmět: Re: jakou VŠ? Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Mablung napsal:
Frozz. napsal:

Proč by měl platit?

Já myslel že MU v brně není soukromá....

Aha, to se omlouvám. Já si tam kliknul na anglické odkazy, kde byly uvedeny ceny a nějak blíže to nezkoumal.
Lunreal

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 2:56 pm    Předmět: Re: jakou VŠ? Odpovědět s citátem

Davesix napsal:

na UTB obor IŘT opravdu nechoď, pokud nechceš mít cca 5 předmětů a z toho jsou 2 matiky a 1 fyzika a vše se točí právě o matice a fyzice. Informatika je 3 hodiny týdně a vyučuje se stylem udělejte tohle a příští týden to odevzdejte, můžete začít.

Asi jako na vsech technickych skolach :) Nevim cemu se divis. Oborovy predmety se jezdi cca od druhaku. A nevim jak jinak bys chtel studovat informatiku a rizeni bez fyziky a matiky, ktery jsou zaklad.
honzaj95

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 4:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Judson napsal:
A s tim to se pak clovek v zivote uzivi ?

mno to me predevsim zajima, je to sice hezky byt Bc. a vedet o vyzive prvni posledni, ale jak je to s praci, obzvlast tady v cesku. Zatim mam sice casu dost a jsem na stredni s uplne jinym oborem ( obchodnik ), ale lepsi nez zjistovat na posledni chvili
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 4:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Waffels napsal:
Deadlift napsal:
Ano? kolik lidí ze sta absolventů se tím uživí, alespoň na úrovni průměrné mzdy v ČR?
Třeba španělštinou?

V dnešní době? Zatím drtivá opravdu většina. A převéžně z prestižních škol tipu masaryk a upol určitě. Uplatnění v latinské americe a asii je enormní díky jejich rozpínavosti. Narozdíl od angličtiny, kterou dneska v naší zemi ovládá i když na katastrofální úrovni prakticky každý a s vš jakbysmet tyto jazyky nemaji ani zdaleka takovou konkurenci. Nevim z jakeho duvadu jsi tak zaujaty proti jazykum jako studijnim oboru a předmětu obživy. a znovu opakuju, že tak jako na vš ve specializovanem oboru se ten jazyk nikdy nenaučiš. Plus zminoval sem dvojobor to hlavně. Je sebevražda si v dnešní době davat na humanitnich studiích jednooborové studium a být zaměřený prakticky jen jedním směrem

Nejsem zaměřen proti jazykům jako takovým. Jen to jaksi pokládám za samozřejmost, ne za klad.
Mimochodem- zmiňuješ tu "perfektní" znalost jazyka. Kdo tady z nás umí perfektně česky? Ovládá všechny drobné detaily? Možná 1 % ???...a co Ti ostatní? Neprosadí se snad kvůli tomu?...ale prosadí! Zkus se zamyslet. Trvám na tom, že pokud budeš sám v cizojazyčném prostředí, naučíš se jazyk snadno. Na to není třeba studovat v ČR. Moje kamarádka učila v Barceloně na univerzitě. Naučila se katalánsky (na španělsky) za půl roku. Stačí ji to na to, aby tam učila a to je hlavní ne? Tady by 5 let o čemsi planě tlachala a výsledek by nebyl výrazně lepší. Teď tam žije asi pátým rokem a říká mi, že se lidé diví, když řekne, že není ze Španělska.

Prostě:
1 ) měj vš
2) uměj 1-2 jazyky
3) buď počítačově gramotný
4) načti si alespoň základy managementu se zaměřením, které pro svoji práci potřebuješ.
5) buď ve svém oboru unikátní - nejlépe tím pozitivním směrem:o)
6) už ve škole pracuj
7) nauč se prezentovat své myšlenky - je plno lidí co něco umí,ale nevědí jak to prodat.

Prostě to, že umím angličtinu na perfektní úrovni je sice krásné, ale měl by ses perfektně domlouvat v nějakém oboru a ne hřešit na to, že máš vystudovaný jazyk...dle mého názoru je to prostě málo.

Vystudoval jsem chemii. Pracoval jako výzkumný pracovník, technolog, jako QA inspektor, jako produktový manager, jako projektový manager, jako vedoucí výzkumu nadnárodní společnosti, ve farmacii (většinou více fcí dohromady)...kromě chemie jsem nic z toho nestudoval a jsem za to rád! (to, že mě někteří absolventi ekonomek a podnikatelek -jako podřízení, jimž přišlo nespravedlivé, že jsem na "tom jejich" místě já zrovna -nemuseli je jasné.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 4:18 pm    Předmět: Re: jakou VŠ? Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
pennyrock napsal:
Mablung napsal:

Přesně! Jako brňák a nyní ostravák (tedy největší kamarád pražáků:o) musím souhlasit - šel bych do Prahy nebo úplně mimo republiku. Argumentovat, že je něco např. 200 km daleko a proto tam nepůjdu je blbost. Uvídíš až dostuduješ, že budeš pracovat třeba na druhé straně Země a pak se tomu zasměješ.
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 4:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak uz bylo zmineno... UTB nechod ani za nic... hrozna skola
pennyrock

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 5:44 pm    Předmět: beru zpět Odpovědět s citátem

Beru zpět výrok ohledně Prahy. Asi je pravda, že jsou to ještě malé vzdálenosti a dá se to přežít.

Máte někdo zkušenosti s MUNI - Aplikovaná informatika ?

UTB by byla asi špatná volba.

Pořád přemýšlím, co bych si dal všechno za přihlášky. Podnikatelka v Brně je asi jedna možnost, ČZÚ taky připadá v úvahu a UTB asi ruším.
Tom3

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 6:17 pm    Předmět: Re: beru zpět Odpovědět s citátem

pennyrock napsal:
zkušenosti s MUNI - Aplikovaná informatika ?

Nějakou dobu jsem chodil na aplik. informatiku, sice na jinou školu, ale to se asi moc lišit nebude. Každopádně to bylo moje nejhorší rozhodnutí v životě. Pokud ti programování nic neříká a necheš ztrávit zbytek života u kompu a psát kód, tak se na to radši vyprdni
Měl jsem ze střední celkem dobrej základ, ale bohužel v jiném jazyce.. to co se tam učí nepřeju nikomu zažít (teda kromě těm, kteří jsou do toho fakt zažraní)
Shrnutí - obor jen pro ty, ktery to programování fakt hodně baví..
pennyrock

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 6:33 pm    Předmět: Re: beru zpět Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:

Nějakou dobu jsem chodil na aplik. informatiku, sice na jinou školu, ale to se asi moc lišit nebude. Každopádně to bylo moje nejhorší rozhodnutí v životě. Pokud ti programování nic neříká a necheš ztrávit zbytek života u kompu a psát kód, tak se na to radši vyprdni
Měl jsem ze střední celkem dobrej základ, ale bohužel v jiném jazyce.. to co se tam učí nepřeju nikomu zažít (teda kromě těm, kteří jsou do toho fakt zažraní)
Shrnutí - obor jen pro ty, ktery to programování fakt hodně baví..

Tak další obor vyřazen. Jestli se můžu zeptat, jakou jsi zvolil další školu?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - VŠ - kam dál? Rady, tipy ... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: