|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
kulíšek

|
Zaslal: út únor 26, 2013 2:09 pm Předmět: |
|
|
| blazen napsal: | | keba napsal: | | To, že VŠ je jen jeden z milionu faktorů, který stojí za úspěšnosti na trhu práce se asi bavit nemusíme. Když svůj příklad otočim, důkaz, že úspěšní lidé studují ekonomku jsou jen + body pro školu. |
tím pádem z toho ale vyplývá, že když budeš studovat ekonomku tak ti to bude k prdu, pokud už před zahájením studia nemáš nadprůměrně placenou práci |
Ekonomů je v dnešní době děsně moc.. bavili jsme se o tom u nás na škole (všcht) a bylo nám řečeno, že i na ekonomické pozice raději vezmou člověka z oboru, kde pracuje (rozuměj chemika na ekonomické oddělení chemické firmy)... že ekonomicky se naučí myslet každý, kdežto těm chemickým věcem v praxi nikdy ekonom nebude rozumět.... Z čehož nám jasně vyplynulo, že ekonomky jsou dneska celkem k ničemu... Sorry, jen názor... _________________ Nesnáším žádný sport, to jo... není to mé hobby radši půjdu do hospody!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
CZEBLADE

|
|
| nahoru |
|
 |
keba

|
Zaslal: út únor 26, 2013 3:25 pm Předmět: |
|
|
| blazen napsal: | | keba napsal: | | To, že VŠ je jen jeden z milionu faktorů, který stojí za úspěšnosti na trhu práce se asi bavit nemusíme. Když svůj příklad otočim, důkaz, že úspěšní lidé studují ekonomku jsou jen + body pro školu. |
tím pádem z toho ale vyplývá, že když budeš studovat ekonomku tak ti to bude k prdu, pokud už před zahájením studia nemáš nadprůměrně placenou práci |
A nebo spíš nestudovat nic, protože jen nestudiem se dají vydělat obří peníze a dodělat si pak titul oni chtěli zbohatnout ekonomkou, ale nechutně a nechtěně zbohatli předtím a teď je jim to líto _________________ Venca.v : Netusim, ale tusim ze sacharidy jsou cukry a cukr moc nezeru, jenom v cokoladovejch susenkach a tak, nebo s tim tvarohem
|
|
| nahoru |
|
 |
keba

|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út únor 26, 2013 3:44 pm Předmět: |
|
|
| kulíšek napsal: | | blazen napsal: | | keba napsal: | | To, že VŠ je jen jeden z milionu faktorů, který stojí za úspěšnosti na trhu práce se asi bavit nemusíme. Když svůj příklad otočim, důkaz, že úspěšní lidé studují ekonomku jsou jen + body pro školu. |
Ekonomů je v dnešní době děsně moc.. bavili jsme se o tom u nás na škole (všcht) a bylo nám řečeno, že i na ekonomické pozice raději vezmou člověka z oboru, kde pracuje (rozuměj chemika na ekonomické oddělení chemické firmy)... že ekonomicky se naučí myslet každý, kdežto těm chemickým věcem v praxi nikdy ekonom nebude rozumět.... Z čehož nám jasně vyplynulo, že ekonomky jsou dneska celkem k ničemu... Sorry, jen názor... |
Tak nelze to brát takto: "Vystuduju VŠE a potom budu chtít místo ve firmě jako ekonom za velké peníze."
Ekonomka je podle mě pro lidi, co se nechtějí (nebo nemohou) úzce profilovat nebo studovat nějakou těžkou technickou školu, ale zároveň chtějí zažít VŠ v tom smyslu, že:
-mladý člověk se relativně osamostatní (odejde do cizího města a naučí se fungovat bez rodičů) a naučí se zařizovat si vše sám
-studijní návyky
-cizí jazyky a možnost vycestovat do zahraničí atp.
-sociální kontakty z dalšími schopnějšími a inteligentnějšími lidmi
Už jen toto (když ne nic jiného) pomůže v lepším startu do života jak v pracovní, tak osobní oblasti.
Papír jako takový z nějaké ekonomky nebo jiné školy nelze v dnešní době brát jako vstupenku na teplé místo v zaměstnání.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hlavicze
|
Zaslal: út únor 26, 2013 3:48 pm Předmět: |
|
|
ekonomka se studuje jen pro titul... jsou to jedny z nejlehčích škol z toho důvodu, že studenti mají hafo času a je jen na nich, jak ho stráví (posilovna, zaměstnání...), proto se předpokládá, že po skončení školy už máte práci...
edit: je samozřejmě každýho věc, jak sám se sebou naloží
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út únor 26, 2013 4:16 pm Předmět: |
|
|
| keba napsal: | Kulich : jsem zvědav kam půjdou všichni absolventi VŠCHT v Mostě, až tu zavřou chemičku, což plánují. Nic není černobílé, ale zase vystudovaná chemie se do světa činek více než hodí, to je fakt |
Odstěhují se do Prahy kde je přijmou s otevřenou náručí, pokud budou schopní.
| Spazik napsal: |
Tak nelze to brát takto: "Vystuduju VŠE a potom budu chtít místo ve firmě jako ekonom za velké peníze."
Ekonomka je podle mě pro lidi, co se nechtějí (nebo nemohou) úzce profilovat nebo studovat nějakou těžkou technickou školu, ale zároveň chtějí zažít VŠ v tom smyslu, že:
-mladý člověk se relativně osamostatní (odejde do cizího města a naučí se fungovat bez rodičů) a naučí se zařizovat si vše sám
-studijní návyky
-cizí jazyky a možnost vycestovat do zahraničí atp.
-sociální kontakty z dalšími schopnějšími a inteligentnějšími lidmi
Už jen toto (když ne nic jiného) pomůže v lepším startu do života jak v pracovní, tak osobní oblasti.
Papír jako takový z nějaké ekonomky nebo jiné školy nelze v dnešní době brát jako vstupenku na teplé místo v zaměstnání. |
Ekonomka není jen ekonomika. Máš tam i další specializované obory jako třeba marketing, účetnictví a daňová soustava, ... a takovéto školní znalosti hodně využiješ v budoucím povolání. I v klasických podnicích máš cenotvorbu, controling, ... tj. povolání která ti chemik bude dělat jen těžko.
Banky a jiné finanční instituce patří mezí největší české zaměstnavatele a ty dokážou absorbovat a potřebují velké množství lidí kteří ekonomice rozumí.
Další věcí je, že znalost ekonomiky ti dá dobrý náhled do fungování věcí. Pochopíš principy a ty zužitkuješ jak v soukromém, tak v pracovním životě.
Nicméně souhlasím s tím, že ekonomka je skutečně všestranná škola kam chodí často lidé kteří nemají moc jasno co chtějí dělat a po škole zaplní všechny možné obory.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út únor 26, 2013 5:22 pm Předmět: |
|
|
| Waffels napsal: | | Deadlift napsal: | | Waffels napsal: | | Deadlift napsal: | Ano? kolik lidí ze sta absolventů se tím uživí, alespoň na úrovni průměrné mzdy v ČR?
Třeba španělštinou? |
V dnešní době? Zatím drtivá opravdu většina. A převéžně z prestižních škol tipu masaryk a upol určitě. Uplatnění v latinské americe a asii je enormní díky jejich rozpínavosti. Narozdíl od angličtiny, kterou dneska v naší zemi ovládá i když na katastrofální úrovni prakticky každý a s vš jakbysmet tyto jazyky nemaji ani zdaleka takovou konkurenci. Nevim z jakeho duvadu jsi tak zaujaty proti jazykum jako studijnim oboru a předmětu obživy. a znovu opakuju, že tak jako na vš ve specializovanem oboru se ten jazyk nikdy nenaučiš. Plus zminoval sem dvojobor to hlavně. Je sebevražda si v dnešní době davat na humanitnich studiích jednooborové studium a být zaměřený prakticky jen jedním směrem |
Nejsem zaměřen proti jazykům jako takovým. Jen to jaksi pokládám za samozřejmost, ne za klad.
Mimochodem- zmiňuješ tu "perfektní" znalost jazyka. Kdo tady z nás umí perfektně česky? Ovládá všechny drobné detaily? Možná 1 % ???...a co Ti ostatní? Neprosadí se snad kvůli tomu?...ale prosadí! Zkus se zamyslet. Trvám na tom, že pokud budeš sám v cizojazyčném prostředí, naučíš se jazyk snadno. Na to není třeba studovat v ČR. Moje kamarádka učila v Barceloně na univerzitě. Naučila se katalánsky (na španělsky) za půl roku. Stačí ji to na to, aby tam učila a to je hlavní ne? Tady by 5 let o čemsi planě tlachala a výsledek by nebyl výrazně lepší. Teď tam žije asi pátým rokem a říká mi, že se lidé diví, když řekne, že není ze Španělska.
Prostě:
1 ) měj vš
2) uměj 1-2 jazyky
3) buď počítačově gramotný
4) načti si alespoň základy managementu se zaměřením, které pro svoji práci potřebuješ.
5) buď ve svém oboru unikátní - nejlépe tím pozitivním směrem:o)
6) už ve škole pracuj
7) nauč se prezentovat své myšlenky - je plno lidí co něco umí,ale nevědí jak to prodat.
Prostě to, že umím angličtinu na perfektní úrovni je sice krásné, ale měl by ses perfektně domlouvat v nějakém oboru a ne hřešit na to, že máš vystudovaný jazyk...dle mého názoru je to prostě málo.
Vystudoval jsem chemii. Pracoval jako výzkumný pracovník, technolog, jako QA inspektor, jako produktový manager, jako projektový manager, jako vedoucí výzkumu nadnárodní společnosti, ve farmacii (většinou více fcí dohromady)...kromě chemie jsem nic z toho nestudoval a jsem za to rád! (to, že mě někteří absolventi ekonomek a podnikatelek -jako podřízení, jimž přišlo nespravedlivé, že jsem na "tom jejich" místě já zrovna -nemuseli je jasné. |
S těmi body s tebou naprosto souhlasím.
Jazyky se nestudují proto, aby se člověk domluvil v cizí zemi! To je hlavní myšlenka, kterou je třeba neustále opakovat Studují se aby je člověk dokonale ovládal. A k tomu opravdu nestačí žít v té dané zemi, či navštěvovat nějaké kurzy. Je to dlouhodobý proces detailního rozpracování daného jazyku, zaměřování se na překlady odborné literatury, textů aktivní profesionální komunikace v diplomacii a podnicích. Opravdu umět jazyk jak si to dnes většina lidí představuje neznamená domluvit se na úrovni klasické konverzace s cizincem jak v klasické společenské situaci tak například podniku, jedno jakým směrem založeným. Certifikáty na těch nejvyšších stupních jsou naprostou samozřejmostí, která nikoho neoslní. A zase příklad s češtinou tady není vůbec relevantní stejně jako příklady předešlé, protože studium jazyka znamená pozdější zaměření jen v tomto směru.
Edit: Opravdu tvá kamarádka přednášela na universitat de Barcelona? Není to nějaký výraz podezíravosti, ale opravdu rád bych s profesionálního hlediska znal její jméno. Je to nejprestižnější škola na polootrově a jen opravdu velice málo čechům se poštěstí na ní studovat.
Edit 2 : nestuduji ani angličtinu ani španělštinu ani žádný další jazyk, aby si snad někdo nemyslel že jsem zaujatý |
Ano - v Barceloně udělala doktorát v oboru biochemie (enzymologie) a nějakou dobu tam přednášela.
Jmenuje se teď Tragand (nebo Tragant). už neučí - má dlouhodobě vážně nemocné jedno z dětí, tak je s ním doma.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út únor 26, 2013 5:26 pm Předmět: |
|
|
P.S. jaký je rozdíl mezi tím studovat v ČR angličtinu a nebo češtinu? Resp. je rozdíl studovat češtinu v ČR nebo jinde v zahraničí, resp. angličtinu tady nebo v zahraničí?
Nechceš mi prosím tvrdit, že zde dostaneš v oboru Angličtina lepší vzdělání než na UK nebo USA univerzitě, že ne?
To by analogicky znamenalo, že se budeš ovládat obor čeština stejně třeba v německu stejně tak jako v Praze. To je opravdu mimo mísu.
Neměl jsem na mysli úroveň středně pokročilý, když jsem mluvil o angličtině:o))
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út únor 26, 2013 5:28 pm Předmět: |
|
|
| Petey napsal: | + ako +...tu ma polovica politikov a funkcionarov pravnicku fakultu v sladkovicove alebo socialnu pracu u svatej alzbety (nieco ako doktorat z Plzne ) | Moje laborantka studuje u Sv. Alžběty
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út únor 26, 2013 5:29 pm Předmět: |
|
|
| kulíšek napsal: | | blazen napsal: | | keba napsal: | | To, že VŠ je jen jeden z milionu faktorů, který stojí za úspěšnosti na trhu práce se asi bavit nemusíme. Když svůj příklad otočim, důkaz, že úspěšní lidé studují ekonomku jsou jen + body pro školu. |
Ekonomů je v dnešní době děsně moc.. bavili jsme se o tom u nás na škole (všcht) a bylo nám řečeno, že i na ekonomické pozice raději vezmou člověka z oboru, kde pracuje (rozuměj chemika na ekonomické oddělení chemické firmy)... že ekonomicky se naučí myslet každý, kdežto těm chemickým věcem v praxi nikdy ekonom nebude rozumět.... Z čehož nám jasně vyplynulo, že ekonomky jsou dneska celkem k ničemu... Sorry, jen názor... | Asi tak jsem to myslel:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
pennyrock
|
Zaslal: st únor 27, 2013 9:06 pm Předmět: trenérství |
|
|
A jaký máte názor na obor - Tělesná výchova a sport - trenérství (MUNI)?
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st únor 27, 2013 9:47 pm Předmět: |
|
|
Pokud se tomu nechceš věnovat celý život a na vyšší úrovni, tak zbytečný. Ve sportu moc peněz není, ale pokud by ses trenéřinou chtěl "jen" uživit a mít se tak nějak v rámci možností dobře, tak proč ne. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: st únor 27, 2013 10:18 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | kulíšek napsal: | | blazen napsal: | | keba napsal: | | To, že VŠ je jen jeden z milionu faktorů, který stojí za úspěšnosti na trhu práce se asi bavit nemusíme. Když svůj příklad otočim, důkaz, že úspěšní lidé studují ekonomku jsou jen + body pro školu. |
Ekonomů je v dnešní době děsně moc.. bavili jsme se o tom u nás na škole (všcht) a bylo nám řečeno, že i na ekonomické pozice raději vezmou člověka z oboru, kde pracuje (rozuměj chemika na ekonomické oddělení chemické firmy)... že ekonomicky se naučí myslet každý, kdežto těm chemickým věcem v praxi nikdy ekonom nebude rozumět.... Z čehož nám jasně vyplynulo, že ekonomky jsou dneska celkem k ničemu... Sorry, jen názor... | Asi tak jsem to myslel:o) |
A možná proto je většina podniků u nás tam, kde je... Ono se řekne ekonomicky myslet se naučí každý, ale tam nejde o to říct si nekoupím si tohle máslo, protože tamhle je levnější, ale jde o to chápat souvislosti a procesy ve firmě a znát nástroje k jejich zlepšování a optimalizaci. Sám jsem se setkal s tím, že na vedoucích pozicích ve stavební firmě dělali lidi, kteří měli vystudovanou stavárnu, jenže ať se na mě nikdo nezlobí...byli to počtáři a kresliči výkresů. O plánování, vedení, organizování, controllingu, marketingu, nákupních a prodejních signálech, monitoringu trhu, sledování konkurence, řízení zásob, výrobní logistice, materiálovém toku, věcech jako TQM nebo řízení jakosti neměli ani potuchy :) A to je to, proč jdou naše český firmy srát a tlačí se nám sem čím dál víc cizích - tam jsou lidi na svých místech :) To, že to tak spousta firem praktikuje je smutný, ale je to víceméně jejich boj :)
Jinak to teď nemá nic společnýho s tím, že studuju ekonomiku - plánuju jít na magisterské jinam právě z hlediska většího uplatnění se, jen tím chci říct, že myslet si, že vystudovaný chemik zvládne manažerský věci stejně jako student managementu je stejná kravina, jako bych předpokládal, že mi automechanik odoperuje vazy v koleni :)
|
|
| nahoru |
|
 |
pennyrock
|
Zaslal: st únor 27, 2013 10:34 pm Předmět: nemyslím jsi |
|
|
| eSko napsal: | | Pokud se tomu nechceš věnovat celý život a na vyšší úrovni, tak zbytečný. Ve sportu moc peněz není, ale pokud by ses trenéřinou chtěl "jen" uživit a mít se tak nějak v rámci možností dobře, tak proč ne. |
Nedomnívám se, že by se do sportu "lilo" málo peněz. Otázka je, co je pro Vás „málo" peněz. S klidným svědomím bych tvrdil, že se najde spousta odvětví, ve kterých se nachází daleko méně peněz než je ve sportu. Pokud by to dělal člověk na vyšší úrovni, tak by jsi taky nežil špatně. Podotýkám, že tady ani nejde o výdělek, ale spíš o radost z práce, kterou bych vykonával. V mém případě bych našel desítky různých zaměstnání, ve kterých bych se nechtěl ocitnout a navíc bych k nim neměl vztah, který je důležitý.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|