Ono záleží také dost na instruktorovi a jak si to Pilates přizpůsobí. Ve Varech ve sportstudiu Prima to má na starost Soňa Blažková a ta spolupracuje s fyzioterapeuty. Pokud na hodinu dorazí nováček, ihned s ním projede v rychlosti zdravotní anamnézu, zda neměl úrazy, vyhřezlé plotýnky apod., a kontroluje důsledně všem techniku.
Pokud předcvičuje Pilates někdo s kurzem a dál se nevzdělává, tak to je jak rub a líc v porovnání s výše uvedeným odstavcem.
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Posilovaní břišních svalů. Je na to snad milion článků a diskuzí.
Byť je to správný podle někoho či ne "osobně mi je to jedno,na mě to zabírá" jel jsem úplnou klasiku sedlehy. Ze začátku pomalu abych se nepředřel a poté jsem ho cvičil tak jako každý sval, se zátěží. Takže na sebe hezky kotouč"individualní kg" a poté 10-15 poctivých pomalejších sedlehů, poté "hod" kotoučem pryč a šup další cvik na břicho do maxima. Takhle opáčko 3-4 a měl jsem břiicho jako lusk za pár měsíců.
Jde to rychle"když je předpoklad", ale cvičení břicha určitě nepatří do oblíbených partií.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru