|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mablung
|
Zaslal: po únor 25, 2013 11:05 pm Předmět: |
|
|
| kulíšek napsal: | | Frozz. napsal: | | eSko napsal: | | Každopádně pokud někomu mléko a ml. výrobky nedělají problém, nevidím důvod se jich vzádat, jsou bohatým zdrojem dobře vstřebatelného vápníku. |
Jo s tím souhlasím, jsou daaleko horší potraviny, od kterých by měl dát člověk ruce pryč. |
Prostě primal strava... já jedu paleo (tedy primal, protože jím zakysané tučné mléčné výrobky) skoro rok a je to paráda. Síla myslím celkem v poho, trénovat se na tom taky dá poměrně dost... nejhůř je mi když poruším a zaprasím.. to pak nespím, jsem unavená až nepoužitelná...
Jinak buráky opravdu paleo nejsou.. není to ořech... vločky už jsou uplně mimo...
ad brambory... povolené nejsou jen batáty, ale i jiné odrůdy, což by se nás ale stejně týkat nemuselo, protože to není zrovna lokální...
Taky jsem četla na několika zahraničních serverech, že rýže je vlastně taky paleo... ale jaksi se mi zdá, že to odporuje té základní myšlence už dost....
Omluvte můj nehezký sloh, jsem tak trochu utahaná už dneska...:D |
Myslím že striktní paleo je stejná píčovina jako jakákýkoliv fanatismus. Otázka by měla být jestli mi to škodí a jestli se to tam složením hodí. Ne jestli to nějaký pošuk ještě do oné diety řadí.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Zdenek Pilc

|
Zaslal: po únor 25, 2013 11:08 pm Předmět: |
|
|
rýže tušim jen indiánská, ale ja davam i parboiled. Každopádně netvrdim, že jedu paleo _________________ "The only person you need to worry about being better then is the person you were yesterday!"
Mike Jenkins
|
|
| nahoru |
|
 |
kulíšek

|
Zaslal: po únor 25, 2013 11:15 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | kulíšek napsal: | | Frozz. napsal: | | eSko napsal: | | Každopádně pokud někomu mléko a ml. výrobky nedělají problém, nevidím důvod se jich vzádat, jsou bohatým zdrojem dobře vstřebatelného vápníku. |
Jo s tím souhlasím, jsou daaleko horší potraviny, od kterých by měl dát člověk ruce pryč. |
Prostě primal strava... já jedu paleo (tedy primal, protože jím zakysané tučné mléčné výrobky) skoro rok a je to paráda. Síla myslím celkem v poho, trénovat se na tom taky dá poměrně dost... nejhůř je mi když poruším a zaprasím.. to pak nespím, jsem unavená až nepoužitelná...
Jinak buráky opravdu paleo nejsou.. není to ořech... vločky už jsou uplně mimo...
ad brambory... povolené nejsou jen batáty, ale i jiné odrůdy, což by se nás ale stejně týkat nemuselo, protože to není zrovna lokální...
Taky jsem četla na několika zahraničních serverech, že rýže je vlastně taky paleo... ale jaksi se mi zdá, že to odporuje té základní myšlence už dost....
Omluvte můj nehezký sloh, jsem tak trochu utahaná už dneska...:D |
Myslím že striktní paleo je stejná píčovina jako jakákýkoliv fanatismus. Otázka by měla být jestli mi to škodí a jestli se to tam složením hodí. Ne jestli to nějaký pošuk ještě do oné diety řadí. |
Jo... proto dlabu ty mléčné výrobky, protože mi prostě dělají dobře...
Takové friendly paleo...:D _________________ Nesnáším žádný sport, to jo... není to mé hobby radši půjdu do hospody!
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: po únor 25, 2013 11:15 pm Předmět: |
|
|
Já bych taky nedokázal jet striktní paleo, takže si občas dám 85% hořkou čokoládu, burákové máslo, slaninu z obchodu nebo 2 lžíce tučné smetany na zahuštění do zelenin. polévky. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Zdenek Pilc

|
Zaslal: po únor 25, 2013 11:21 pm Předmět: |
|
|
tučný maso taky není paleo ? a co s ním dělal caveman ?
edit: a hořká čoko snad je ok, to sjem četl hodněkrát _________________ "The only person you need to worry about being better then is the person you were yesterday!"
Mike Jenkins
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: po únor 25, 2013 11:28 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | Na netu jsem našel hodně článků o tom, že mléko může zhoršovat pleť-akné. Pil jsem ho, neměl jsem s ním žádné problémy, ale teď jsem ho neměl zhruba 3 měsíce a nějak mi nechybí, takže ho nezařazuju. Ale proti kvalitnímu čerstvému plnotučnému mléku nemám nějaké velké výhrady. Já se kompletně distancoval od rýže, brambor, těstovin. |
Z mýho pohledu je nepití mléka jasnej common sense. Za prvý, žádný zvíře v přírodě se mateřským mlékem nestravuje po dosažení dospělosti a za druhý se běžně zvířata stravujou jen mlékem od matky. Děti od mala chlemtaj kravské mléko i jako náhražku za mateřské a už jsem se setkal s několika zdroji, které nezávisle uvedly, že je to jedna z příčin vývoje intolerance na potraviny a alergie (nejen na mléko, ale i na ořechy, ovoce atp.). Pití mléka a konzumace mléčných výrobků mi prostě nedává smysl, kór když je ze stravy naprosto v pohodě vynechatelné.
| Frozz. napsal: |
Jediné, k čemu mám trochu u Paleo výhrady, jsou některé luštěniny, jako fazole, čočka, hrách, kuskus, protože třeba Ori H. je ve Warrior Diet doporučuje, takže se tu názory rozchází. |
Warrior Diet, Perfect Health Diet, Atkins, Paleo, Primal - ty všechny se v detailech rozcházejí. V důležitých bodech se ale shodují a to je hlavní. PHD například nezakazuje brambory a rýži (a má to i celkem logické odůvodnění). To hlavní a společné pro všechny je ale konzumace kvalitních rostlinných a živočišných tuků, snížení sacharidů, vymazání obilovin a mouky, zvýšení příjmu syrové zeleniny, přerušované postění. Jestli si tak čas od času dáš nějaký fazole nebo hrách, nehraje až takovou roli. Hlavně pokud nejsi mexičan, tak se tím pravděpodobně nebudeš ládovat celý dny...
Když Pavel Macek hodil na web článek o PHD, strhla se plamenná debata právě o luštěninách, aniž by kdokoli řešil to podstatné, tedy těch zbylých 95%. Lidi občas pro stromy nevidí les.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: út únor 26, 2013 12:40 am Předmět: |
|
|
Rozumně pojaté články o problematice jednoduchých cukrů v paleo:
http://paleodietlifestyle.com/sugar-and-paleo/
a tenhle opravdu doporučuji - problematika příjmu škrobů (i jejich zdrojů) včetně polemiky o prospěšnosti či škodlivosti diet s téměř nulovými sachry:
http://paleodietlifestyle.com/eat-your-starches-why-safe-starches-are-healthy/
Osobně nic extra proti mléku nemám (evropa na něm funguje už od počátku pastevectví) i když nějaká rizika jeho příjmu uznávám, nicméně určitě vhodnější je jeho příjem ve formě zpracované zakysáním nebo zráním. To vcelku berou i někteří propagátoři palea.
Buráky sice chroupu rád ale už velmi zřídka. Jednak je to luštěnina a druhak je to jedna z nejhorších potravin, co se týče obsahu plísní díky nevhodnému, či dlouhému skladování nebo špatnému zpracování. Pro mne teda burákové máslo určitě neee.
(editován překlep)
Naposledy upravil kid dne út únor 26, 2013 10:09 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: út únor 26, 2013 8:07 am Předmět: |
|
|
| Zdenek Pilc napsal: | tučný maso taky není paleo ? a co s ním dělal caveman ?
edit: a hořká čoko snad je ok, to sjem četl hodněkrát |
Frozz mel urcite namysli zpracovany uzenarsky vyrobek slaninu, ktera bohuzel bude mit do orignal slaniny docela daleko, pokud teda nezaplatis aspon 40kc/kg.
Jinak jeste k tucnemu masu, v Paleo Solution to bylo obkecane tak, ze volne zijici zvirata mela mnohem mene tuku nez zvirata chovana ciste na porazku plus nam muzou extremne tucne kousky zvere krmene obilim/kukurici apod. hodne rozhodit pomer omega 3/6. Proto i tam doporucuje, radeji mene masa, ale kvalitniho (grass-fed, nebo ryby, vypsal i seznam ryb bohatych na omega 3), at dostaneme ve strave pomer omega 3/6, co nejblize k hodnote 1-1.5 ku 1.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: út únor 26, 2013 9:51 am Předmět: |
|
|
| Seffi napsal: | A proč kuskus ano a těstoviny ne? Pšenice jako pšenice ne?
Já třeba nechápu proč paleo neuznává buráky... |
Jak píše Seva bude to nejpíš kvůli alergenům, také je zajímavé (já to třeba donedávna nevěděl), že arašídy nejsou ořechy, ale luštěniny. A myslim, že třeba kešu taky není ořech, ale něco jiného. :)
Jinak já zastávám ten názor, že třeba pokud někomu to mléko nevadí a ani mléčné výrobky (tím myslím kvalitní věci, ne třeba termixi apod.) tak si to dát může, paleo se podle mě snaží pomoc lidem, aby zjistili co jim dělá problémy a co ne. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
HerrThomas
|
Zaslal: st únor 27, 2013 9:02 am Předmět: |
|
|
Pánové Paleolisté, co prosím konzumujete ihned po tréninku?
Naposledy upravil HerrThomas dne st únor 27, 2013 10:33 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: st únor 27, 2013 9:06 am Předmět: |
|
|
Od pondeli jsem najel na Paleo stravu, tak jsem zvedavej jak se to projevi na ubytku tuku, ubytku sily a vytrvalosti. Kazdy den si budu varit neco jineho dle Paleo receptu aby to bylo co nejzajimavejsi a zkusim i pect nejake ty paleo sladkosti. Snidani jsem jel vcera 50g slaniny + 3 vejce a dneska zkousel kokosovou kasi z kokosoveho mleka a kokosove mouky, ktera se mi teda moc nepodarila ale chutove je to skvely :)
Chci se zeptat kolik, kusu ovoce denne tak snite? Nemam zatim nejak tendence se motat kolem hranici ketozy ale rad bych vedel, cca kolik kusu, preci jenom jednoduchych cukru je v nem dost. Diks
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st únor 27, 2013 9:08 am Předmět: |
|
|
Kaši zkus z kokos. mléka, do kterého vmícháš několik žloutků a děláš nad ohněm jako pudink.
Já sním většinou 2ks ovoce denně, většinou 2 jablka (večer s mrkví jako mix), nebo banán nebo 2 hrušky. Myslím, že je to akorát a není potřeba víc. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: st únor 27, 2013 9:17 am Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | Kaši zkus z kokos. mléka, do kterého vmícháš několik žloutků a děláš nad ohněm jako pudink.
|
To zni super, zitra zkusim...
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st únor 27, 2013 9:20 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: st únor 27, 2013 10:25 am Předmět: |
|
|
Frozzi, Tys to paleo dohnal do takovyho extremu, ze varis na ohni? Respekt :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|