Voda (pitný režim)

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Voda (pitný režim)  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Voda (pitný režim)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
QuickShare

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 3:38 pm    Předmět: Voda (pitný režim) Odpovědět s citátem

Zdravím, potreboval by som poradiť ohľadné môjho pitného režimu... pijem zasadne nesladkú vodu samozrejme ak sa inak nedá tak pijem aj sladenú pripadne zriedka pre chuť..

No ale aby som sa dostal k podstate môjho problému :denne potrebujem vypiť pomerne dosť veľa vody v tréningový deň 4 až 6 litrov+- záleží od ročného obdobia a pod .. (..ak trenujem viac ako 2h vypijem v posilnovny 2litre vody)

Môj hlavný problém je voda ktorú mame doma ... bývame na dedine a mame vlastnú studňu ...pred rokmi bol u nás chalan ktorý tu vodu skontroloval a povedal "voda je ok ale nemôžem ju odporučiť piť malým deťom samozrejme "... ja ak tu vodu pijem je mi zle cítim sa ako by som bol stále dehydrovaný i keď jej vypijem dosť a pravidelne (som podráždený, nič sa mi nechce, toči sa mi hlava)
Preto tu vodu dopĺňam mineralkamy ak vypijem aspoň 3litre minaralky denne tak som ok...no ako náhle sa stane že je víkend ako napr teraz a dojde mi mineralka som v koncoch neviem vydržať a ani to nikomu neviem vysvetliť ako môžem byt tak smädný keď voda tečie pripadne sa môžem napiť niečoho iného ale mne nepomôže ani sladká voda ani nič iné musím mat čistú vodu z obchodu ak nie minerálnu tak aspoň pramenitú vodu inak som stále smädný a toči sa mi hlava.
V zahraničí som pil iba vodu z vodovodu tam ani mineralky v obchode nemávali a tieto problémy som nemal.

nakolko sa vravi ze voda z vodovodu je najzdravsia chcel by som sa tohto problemu konecne zbavit :)

Viete mi na toto niekto nieco poradit????

Thx za každý názor a každú radu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 3:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

konzumovat denne 3l mineralky je velmi nezdravé
raw

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 3:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pij dal 3l mineralky denne a za nekolik let si muzes otevrit kamenolom, ale ver ze prijemne to nebude.
QuickShare

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 4:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ak ju nepijem som ako zdochnuty pes ak ju pijem som ok.. niekedy vypijem aj dve velke flase ...viem nie je to normalne ale bez nej nie som fit
kubaz

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 4:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak si kupuj nejakou klasickou balenou vodu nebo neperlive mineralky nebo neco takoveho
QuickShare

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 4:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

prave ja by som chcel konecne obmedzit konzumaciu vody s flase a zacat pouzivad tu ktora tecie z vodovodu ....len nechapem preco sa mi z nej toci hlava
shooter

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 4:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

co třeba převařit?

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
Tsunami

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 4:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud máš stále žízeň, nemusí to být i jen vodou, nechala bych se otestovat na diabetes, pro jistotu.
QuickShare

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 4:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

shooter napsal:
co třeba převařit?

skusal som i to ale stale to nie je ono... ja si myslim ze mi mozno chyba nejaka latka ktoru mi dodaju mineralky a preto som bez nich divny mozno horcik?

edit:
ale v mojom pripade je toto jediny naznak cukrovky ostatne nemam.... btw ja sa aj vela potim pri sportovej aktivite... vo fitku som vzdy ten najviac spoteny... a asi to nebude len tym ze mam najtvrdsie treningy
Aesthetics

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 5:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkrátka nahraď bez řečí neperlivou vodu třeba balenou, přijde mi to až nemožně rozmazleně přehnané. Pokud to i přes tyto okolnosti nejde a není to jen rozmar v hlavě, tak pak jedině doktor.
QuickShare

PříspěvekZaslal: ne březen 03, 2013 7:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nemyslim si ze by som si to namyslal... nemam to ani s kym porovnat kedze u nas velmi nik vodu z vodovodu nepije... no teraz som si nechal v dzbane vodu v kuchiny a sestra mi hovori ze ju boli hlava.. tak sa jej pytam s coho... ona: neviem ale vypila som asi pol litra s tej tvojej vody.
balbi

PříspěvekZaslal: ne březen 03, 2013 7:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak vem vzorek té tvé vody a nech si udělat odbornou analýzu co obsahuje a budeš mít jasno
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Seva98

PříspěvekZaslal: ne březen 03, 2013 8:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli mas nejakou spatnou vodu, tak by ti mohla pomoct nejaka filtracni konvice

http://vodni-filtry.heureka.cz/brita-aluna-cool-calendar/

Ja piju cistou vodu z vodovodu uplne vsude, doma, ve skole, na nasteve, klidne i v obchodaku na WC a zatim zadny problem :-)

https://www.zonetraininglog.com
E.Leclerc

PříspěvekZaslal: ne březen 03, 2013 8:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přečti si něco o sodíku a vlivu jeho nízké hladiny na žízeň.
Poté Ti to co tu píšeš bude dávat smysl.
Pít 1l za hodinu není dobré. Už se to tu někde psal.

edit"
Abys nemusel googlit:
http://www.outdoorguide.cz/co-je-otrava-vodou-a-jak-se-projevuje-148.html
seeya

PříspěvekZaslal: ne březen 03, 2013 10:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1.) Zakladny rozbor stoji asi 100e tu mas cennik zapadoslovenskej vodarenskej spolocnosti. Ked mas podozrenie na kvalitu, nie je co riesit. Cennik http://www.zsvs.sk/images/prilohy/cennik.pdf

2.) filtracia (e.g. brita filter)

3.) stolova voda

4.) ako bolo spomenute, plydipsia a polyuria mozu poukazovat na diabetes

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Voda (pitný režim) Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: