| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
QuickShare
|
Zaslal: so březen 02, 2013 3:38 pm Předmět: Voda (pitný režim) |
|
|
Zdravím, potreboval by som poradiť ohľadné môjho pitného režimu... pijem zasadne nesladkú vodu samozrejme ak sa inak nedá tak pijem aj sladenú pripadne zriedka pre chuť..
No ale aby som sa dostal k podstate môjho problému :denne potrebujem vypiť pomerne dosť veľa vody v tréningový deň 4 až 6 litrov+- záleží od ročného obdobia a pod .. (..ak trenujem viac ako 2h vypijem v posilnovny 2litre vody)
Môj hlavný problém je voda ktorú mame doma ... bývame na dedine a mame vlastnú studňu ...pred rokmi bol u nás chalan ktorý tu vodu skontroloval a povedal "voda je ok ale nemôžem ju odporučiť piť malým deťom samozrejme "... ja ak tu vodu pijem je mi zle cítim sa ako by som bol stále dehydrovaný i keď jej vypijem dosť a pravidelne (som podráždený, nič sa mi nechce, toči sa mi hlava)
Preto tu vodu dopĺňam mineralkamy ak vypijem aspoň 3litre minaralky denne tak som ok...no ako náhle sa stane že je víkend ako napr teraz a dojde mi mineralka som v koncoch neviem vydržať a ani to nikomu neviem vysvetliť ako môžem byt tak smädný keď voda tečie pripadne sa môžem napiť niečoho iného ale mne nepomôže ani sladká voda ani nič iné musím mat čistú vodu z obchodu ak nie minerálnu tak aspoň pramenitú vodu inak som stále smädný a toči sa mi hlava.
V zahraničí som pil iba vodu z vodovodu tam ani mineralky v obchode nemávali a tieto problémy som nemal.
nakolko sa vravi ze voda z vodovodu je najzdravsia chcel by som sa tohto problemu konecne zbavit :)
Viete mi na toto niekto nieco poradit????
Thx za každý názor a každú radu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: so březen 02, 2013 3:55 pm Předmět: |
|
|
konzumovat denne 3l mineralky je velmi nezdravé
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: so březen 02, 2013 3:57 pm Předmět: |
|
|
Pij dal 3l mineralky denne a za nekolik let si muzes otevrit kamenolom, ale ver ze prijemne to nebude.
|
|
| nahoru |
|
 |
QuickShare
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: so březen 02, 2013 4:05 pm Předmět: |
|
|
tak si kupuj nejakou klasickou balenou vodu nebo neperlive mineralky nebo neco takoveho
|
|
| nahoru |
|
 |
QuickShare
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: so březen 02, 2013 4:12 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Tsunami

|
Zaslal: so březen 02, 2013 4:29 pm Předmět: |
|
|
Pokud máš stále žízeň, nemusí to být i jen vodou, nechala bych se otestovat na diabetes, pro jistotu.
|
|
| nahoru |
|
 |
QuickShare
|
Zaslal: so březen 02, 2013 4:35 pm Předmět: |
|
|
| shooter napsal: | | co třeba převařit? |
skusal som i to ale stale to nie je ono... ja si myslim ze mi mozno chyba nejaka latka ktoru mi dodaju mineralky a preto som bez nich divny mozno horcik?
edit:
ale v mojom pripade je toto jediny naznak cukrovky ostatne nemam.... btw ja sa aj vela potim pri sportovej aktivite... vo fitku som vzdy ten najviac spoteny... a asi to nebude len tym ze mam najtvrdsie treningy
|
|
| nahoru |
|
 |
Aesthetics

|
|
| nahoru |
|
 |
QuickShare
|
Zaslal: ne březen 03, 2013 7:52 pm Předmět: |
|
|
nemyslim si ze by som si to namyslal... nemam to ani s kym porovnat kedze u nas velmi nik vodu z vodovodu nepije... no teraz som si nechal v dzbane vodu v kuchiny a sestra mi hovori ze ju boli hlava.. tak sa jej pytam s coho... ona: neviem ale vypila som asi pol litra s tej tvojej vody.
|
|
| nahoru |
|
 |
balbi

|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: ne březen 03, 2013 8:16 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
E.Leclerc

|
Zaslal: ne březen 03, 2013 8:46 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: ne březen 03, 2013 10:19 pm Předmět: |
|
|
1.) Zakladny rozbor stoji asi 100e tu mas cennik zapadoslovenskej vodarenskej spolocnosti. Ked mas podozrenie na kvalitu, nie je co riesit. Cennik http://www.zsvs.sk/images/prilohy/cennik.pdf
2.) filtracia (e.g. brita filter)
3.) stolova voda
4.) ako bolo spomenute, plydipsia a polyuria mozu poukazovat na diabetes
|
|
| nahoru |
|
 |
| |