| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Radagabi
|
Zaslal: ne březen 03, 2013 12:29 am Předmět: Trénink bicepsů úzkými shyby |
|
|
Čau.
Je mi 16 a cvičím pořádně tak rok.
Chtěl bych cvičit bicepsy pouze pomocí hrazdy a shybů, konkrétně úzkých shybů nadhmatem a podhmatem (každou variantu alespoň o 5 sériích), prostě úplně vynechat činky.
Problém je, že po těhlech trénincích prostě necítím bicepsy tak jak by si představoval, nedostavuje se ten klasický stav napumpování.
Zajímal by mě váš názor, jestli je tento trénink pro bicepsy dostačující nebo ne.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
Palec077
|
Zaslal: ne březen 03, 2013 7:26 am Předmět: |
|
|
Dostačující pro trénink, ano..
Dostačující pro pumpu, ne..
|
|
| nahoru |
|
 |
Aesthetics

|
Zaslal: ne březen 03, 2013 1:10 pm Předmět: |
|
|
Můj názor je takový že samotné shyby nestačí. Je chválihodné že je děláš a určitě dobře, ale stejně tak jako jsou základ shyby tak činky.
Pokud chceš tedy přidat na objemu, tak se jednoručkám určitě nevyhneš a zakládat trenink bicepsů POUZE na shybech mi přijde jako téměř bezúčelný.
|
|
| nahoru |
|
 |
honzaj95

|
Zaslal: ne březen 03, 2013 2:08 pm Předmět: |
|
|
Shyby úzkým neutrálním úchopem je jeden z nejlepších cviků na bicepsy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Radagabi
|
Zaslal: ne březen 03, 2013 2:15 pm Předmět: |
|
|
Je těžké se rozhodnout :D .
V tréninku mám možná zbytečně dva podobné cviky na nohy, vedle dřepů a to bulharské dřepy a výpady. Asi odstraním výpady, protože mi příjde, že úplně nezvládám techniku a není to takové jaké by to mělo být a místo nich dám teda nějaké ty jednoručky?
|
|
| nahoru |
|
 |
Aesthetics

|
Zaslal: ne březen 03, 2013 2:52 pm Předmět: |
|
|
| honzaj95 napsal: | | Shyby úzkým neutrálním úchopem je jeden z nejlepších cviků na bicepsy. |
Ano, ale přeci biceps nebudeš cvičit pouze shyby pokud chceš výsledky.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: ne březen 03, 2013 2:54 pm Předmět: |
|
|
Shyby jakýmkoli držením jsou především cvikem na zádové svaly. Posilování bicepsů je pouze vedlejší účinek.
|
|
| nahoru |
|
 |
Aesthetics

|
Zaslal: po březen 04, 2013 6:00 pm Předmět: |
|
|
Nesouhlasím. Shyby úzkým úchopem podhmatem zabírá především bicepsový sval. Širokým nadhmatem už má více zatížení na svaly zádové. Ano široký sval zádový odvadí pokaždé práci, ale u první varianty není ten hlavní.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: po březen 04, 2013 7:12 pm Předmět: |
|
|
| Aesthetics napsal: | | Nesouhlasím. Shyby úzkým úchopem podhmatem zabírá především bicepsový sval. Širokým nadhmatem už má více zatížení na svaly zádové. Ano široký sval zádový odvadí pokaždé práci, ale u první varianty není ten hlavní. |
Je mi líto ale ani náhodou. Chce to ve volných chvílích nastudovat nějakou tu funkční anatomii. Biceps by byl jako hlavní pouze v případě (a to spíše teoreticky) nějakého patologického oslabení širokého zádového.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pilot

|
Zaslal: po březen 04, 2013 11:47 pm Předmět: |
|
|
A co takhle jít na to vědecky?
[/url]http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/inside_the_muscles_best_back_and_biceps_exercises[url]
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: út březen 05, 2013 7:49 am Předmět: |
|
|
Podle me jsou shyby na bical ok, ale samozejme to chce pouzit i cinky.
I napumpovat v poho jde, ja na konci shybovani delavam 2 serie, kde zdaleka nejdu do vyveseni, ale jen asi tak, ze cast ruky mezi loktem a ramenem je vodorovne se zemi.
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: st březen 06, 2013 11:57 am Předmět: |
|
|
| Pilot napsal: | A co takhle jít na to vědecky?
[/url]http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/inside_the_muscles_best_back_and_biceps_exercises[url] |
Super článek. A v prvním odstavci je krásně vidět, jak je biomechanickej pohled na věc daleko přesnější než "po deadliftu mě bolej záda, takže je to cvik na záda" :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |