Trenink s m. scheuermann/ cviceni bez zavazi

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Trenink s m. scheuermann/ cviceni bez zavazi  Úvodní stránka -> Trénink -> Trenink s m. scheuermann/ cviceni bez zavazi
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
harucen

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 7:33 pm    Předmět: Trenink s m. scheuermann/ cviceni bez zavazi Odpovědět s citátem

Ahoj vsem,
Je tomu cca. 2 mesice, co mi byla diagnostikovana tato nemoc, jedna se o rustovy problem se zady. Aby toho nebylo malo, mam trochu horsi stav kvuli memu sportovnimu pristupu k zivotu, pater je vice opotrebovana.[schmorlovy uzly] Nesmim proto zada zatezovat zadnymi tezkymi cinkami, ci nosit tezke batohy atp.
Jelikoz jsem vice jak dva mesice nic nedelal krom fyzioterapeutickych cviceni, jsem absolutne bez formy. [ Byl jsem schopen 19 schybu nadhmatem uzsim uchopem, ted mam potize s 5ti.]
Je mi 17, 181cm, 80kg.
Chtel bych vas poprosit o nastineni treninkoveho planu, ktery by byl pro me vhodny. Potrebuji se opravdu rozjet od zacatku, chtel bych zpevnit stred tela.
Nesmim jet nic frekvencne, nesmim tahat zadne vahy.
Diky moc vsem dopredu :]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Poman

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 8:52 pm    Předmět: Re: Trenink s m. scheuermann/ cviceni bez zavazi Odpovědět s citátem

Vyřeš se svým fyzioterapeutem,tady to jaksi nejde když nikdo neví jak jsi přesně na tom.
Conan

PříspěvekZaslal: čt březen 07, 2013 7:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak píše kolega nede mnou.

Jen pár postřehů z vlastní zkušenosti:
- m.scheuermann a lehkou skoliosu mi taky diagnostikovali cca v 18-20 letech. Od té doby cvičím s váhami (občas i >200kg) a stav se zlepšil.

- na začátek (i potom) je vhodné plavání a cviky s vlastní vahou

- je smutné že člověk v 17 letech má nadměrně opotřebovanou páteř, můžu se zeptat, to jako děláš od 5 let vrcholově nějaký sport a k tomu taháš po večerech na stavbách nebo jak je to možné ?
harucen

PříspěvekZaslal: so březen 09, 2013 5:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mam povolenou hrazdu, bradla, gym. mic, jen ne na frekvenci a se zavazim. Tudiz jsem se chtel zeptat na nejakej adekvatni trenink pro naprosteho zacatecnika.
Hraju cca. 5 let vrcholovej sport, praci jsem si nevybiral a samozdrejme hlavni roli hraje genetika. Rentgen vypada bohuzel tak, jak vypada :/
drlift_

PříspěvekZaslal: po březen 11, 2013 8:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Sheurmana mi kdysi davno taky diagnostikovali. Neprijde mi, ze by mne to nekdy nejak vyrazne omezovalo. Jen si musim davat pozor na vrchni zada (citim, ze odrazy cinky mi nedelaji vubec dobre). Je otazka, jestli to je zasluhou sheurmana nebo opotrebenim z liftu....

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Trenink s m. scheuermann/ cviceni bez zavazi
Rychle na stránku:

Přejdi na: