Zmrzlina

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zmrzlina  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Zmrzlina
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
blikk

PříspěvekZaslal: pá březen 08, 2013 3:00 pm    Předmět: Zmrzlina Odpovědět s citátem

Ahoj,
jsem bohužel docela ujetý na zmrzlině a proto bych se rád zeptal, která je nejlepší alternativou po stránce výživové. Vím že to nebude nic moc u žádné, ale pořád určitě jsou lepší a horší.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Moocha

PříspěvekZaslal: pá březen 08, 2013 3:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jachym

PříspěvekZaslal: pá březen 08, 2013 3:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,
nejsem odborník, ale mám taky rád zmrzliny a tak si dovolím zkusit poradit, ale rád bych pokud by někdo zkušenější taky napsal svůj názor.

Takže... asi nejhorší jsou levnější alternativy zmrzlin typu magnum apod. Ty totiž na rozdíl od těch jsou navíc ne v čokoládě, ale v lahodné "kakaové/tukové polevě", plné ztužených tuků, navíc kalorická bomba plná tuků a sachrů.
Trochu "lepší" jsou pak ty normální varianty, tzn. magnum klasický apod. a do téhle skupiny bych zařadil i klasický zmrzliny jako Carte dOr apod.
Líp určitě vychází vodové zmrzliny, případně sorbety. Tam sice jsou to víceméně 100% sacharidy, ale je to vesměs jen voda, takže to zas tak nevadí, bohužel ani chuť neni nic moc....
Takže, když jsem se na to jednou zaměřil, nejlíp vychází asi například klasický Míša, který kupodivu obsahuje tuším víc jak 50% tvarohu, chuťově taky ok. Prodává se dnes i ve vaničce v různých příchutích.
Poslední a asi nejlepší volbou je výroba zmrzliny vlastní a to nejlíp třeba z proteináku. Tady to spíš naráží na čas a hlavně na techniku. Ingredience jsou velmi snadné, ale aby se dosáhlo konzistence zmrzliny je trochu problém pokud nemáš zmrzlinovač.... já ho nemám a je to spíš takový pokus/omyl, většinou to bývá spíš tvrdá hmota, která se pak stejně musí rozmrznout, ono se tam totiž tvoří krystalky pokud se to pravidelně nemíchá když to mrzne apod.
Můžeš si pak ale např. udělat rozmixovaný banán + proteinák + třeba trochu sladidla a je to moc dobrý pokud to umíš udělat. Ale i tady platí, že nejlepší zmrzlina, rozuměno nejchutnější, se bohužel dělá ze smetany a něčeho co to osladí a tak to dietní nebo ideální nebude nikdy.

Takže asi tak... zkus toho Míšu, případně dobře kupodivu vychází i Twister. Takový ty vaničky typu Carte dOr výjimečně a těm typu Magnum nebo nedejbože náhražkám bych se vyhnul pokud možno uplně.

P.S.
Jen si dovolím malou poznámku na okraj... v ČR v současnosti nabízí "zmrzlinu" jen dvě firmy... ano je to skutečně tak, všechno, včetně těch dražších jako Carte dOr, Movenpick atd. jsou jen mražené krémy... poctivou zmrzlinu vyrábí pouze Hagen Dazs a BenJerry. BenJerry jde sehnat jen velmi obtížně, v Brně například v Albertu na Hrnčířské a několika málo jiných prodejnách, pár je jich i v Praze. Hagen Dazs je běžně v tescu, sparu apod. Ale tady se bavíme o min. 150Kč/500g. Já nikdy tohle neochutnal, ale prý to opravdu stojí za to, Hagen Dazs se prý rozpouští v puse 15s.... a Ben Jerry sice prý není tak lahodná, ale má neobvyklý příchutě a je známá tim že s nima nešetří... v čokoládovém kelímku je nalámaná celá tabulka... v ořechové je cca 100g ořechů....
Frozz.

PříspěvekZaslal: pá březen 08, 2013 3:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jachym napsal:
Já nikdy tohle neochutnal, ale prý to opravdu stojí za to, Hagen Dazs se prý rozpouští v puse 15s...

HD je top co se týče kvality a chuti zmrzlin, já ji párkrát koupil a je to naprostý chuťový orgasmus, takže kelímek vydržel doma asi 1 hodinu. Než kupovat levný shity, radši koupím 400g balení za nějakých 130Kč a pochutnám si daleko více.
Davesix

PříspěvekZaslal: pá březen 08, 2013 4:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To co sem postnul Moocha jsem si dělal celé léto v USA, jelikož tam nebyl k sehnání tvaroh a bylo to opravdu super. Doporučuji
MAST3R

PříspěvekZaslal: po prosinec 01, 2014 11:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jachym napsal:

P.S.
Jen si dovolím malou poznámku na okraj... v ČR v současnosti nabízí "zmrzlinu" jen dvě firmy... ano je to skutečně tak, všechno, včetně těch dražších jako Carte dOr, Movenpick atd. jsou jen mražené krémy... poctivou zmrzlinu vyrábí pouze Hagen Dazs a BenJerry. BenJerry jde sehnat jen velmi obtížně, v Brně například v Albertu na Hrnčířské a několika málo jiných prodejnách, pár je jich i v Praze. Hagen Dazs je běžně v tescu, sparu apod. Ale tady se bavíme o min. 150Kč/500g. Já nikdy tohle neochutnal, ale prý to opravdu stojí za to, Hagen Dazs se prý rozpouští v puse 15s.... a Ben Jerry sice prý není tak lahodná, ale má neobvyklý příchutě a je známá tim že s nima nešetří... v čokoládovém kelímku je nalámaná celá tabulka... v ořechové je cca 100g ořechů....

Ben & Jerry's - jahoda a kousky sušenek. Kupoval jsem za 2 libry, dá se sehnat i za 2,5 (jiné příchutě, ale stejný obchod), ale třeba Tesco jí prodává za 4,5. Neívm jestli to je tím, že to moc nejím, ale chutově super, ale nejspíš jsem měl vzít něco čokoládového. :)
Jinak příchutě jsem viděl namátkou jen - jahoda + sušenky, čokoláda brownies, vanilka + caramel a med a ještě čokoláda + caramel + marshmallow a ještě čokoládové rybičky. Tp je z toho shopu, kde jsem dneska kupoval tu mojí, v tescu jsem je jenom zahlédl, ale nezkoumal - 4,5 libry za kelímek mě odradilo.

Rychle na stránku:

Přejdi na: