Zaslal: st březen 13, 2013 7:40 pm Předmět: Nadhazování jednoruček
Zdravím, mám takový problém s nadhazováním jednoruček když cvičím prsa hlavou nahoru. Doteď jsem jezdil s 45kg, které jsem si bez problému nahodil, ale 50kg si už nenahodim ani za nic. Nikdy jsem neměl potřebu nějak rozmýšlet jaký všechny svaly se zapojují při "procesu" nadhazování takže sem to neřešil, ale teď bych potřeboval nějakou radu, co musím vlastně posílit, abych nemusel někoho ve fitku obtěžovat pořád.
PS: Osobně se mi zdá, že tu hraje velkou roli předloktí a ramena, ale raději bych si nechal poradit od někoho, kdo tomu více rozumí.
Zdravím, mám takový problém s nadhazováním jednoruček když cvičím prsa hlavou nahoru. Doteď jsem jezdil s 45kg, které jsem si bez problému nahodil, ale 50kg si už nenahodim ani za nic. Nikdy jsem neměl potřebu nějak rozmýšlet jaký všechny svaly se zapojují při "procesu" nadhazování takže sem to neřešil, ale teď bych potřeboval nějakou radu, co musím vlastně posílit, abych nemusel někoho ve fitku obtěžovat pořád.
PS: Osobně se mi zdá, že tu hraje velkou roli předloktí a ramena, ale raději bych si nechal poradit od někoho, kdo tomu více rozumí.
pořádnej švih nohama, já odlepím zadek od podložky a s dopadem švihnu nohama směrem nahoru a silou ramen to tam dotáhnu, ale když ti to někdo podá, tak je to úplně něco jinýho. Sparing je sparing
Činky na kolena. Lehat si s nimi a švihem je dostat do "startovní polohy".
Dík za radu, přesně takto to dělám, ale těch 50kg mi ta ruka už "nešvihne". Zkusim ještě nějakou dobu cvičit s menší váhou a časem se to snad poddá. Díky všem za rady
Činky na kolena. Lehat si s nimi a švihem je dostat do "startovní polohy".
Dík za radu, přesně takto to dělám, ale těch 50kg mi ta ruka už "nešvihne". Zkusim ještě nějakou dobu cvičit s menší váhou a časem se to snad poddá. Díky všem za rady
Kopni to nohama. Prostě uděl čince takovou kinetickou energii nohama, abys to nemusel extra tahat rukama. Jinak někoho popros, ať Ti jednu činku podá a druhou si v pohodě nadhodíš.
Mňa napadlo premiestniť to v stoji na ramená (de facto clean s ručkami) a potom si s tým ľahnúť na lavičku. Ale prakticky vyskúšané to nemám je to len nápad. Niekedy to schválne skúsim - v záujme vedy
Mňa napadlo premiestniť to v stoji na ramená (de facto clean s ručkami) a potom si s tým ľahnúť na lavičku. Ale prakticky vyskúšané to nemám je to len nápad. Niekedy to schválne skúsim - v záujme vedy
tak to jsem kamaráde zkoušel a velmi nepříjemné pro mě
Nejlepší je samozřejmě položit na kolena, předklonit, opřít o ramena a švihem dozadu; případně si můžeš trochu pomoct nohama. Ale takové váhy, které bych si sám nepodal, si taky osobně raději nakládám na velkou osu.
Pokiaľ je ľahanie si na lavičku s jednoručkou premiestnenou na ramene zlý nápad, tak podobný úkon s jednoručkou držanou nad hlavou bude ešte nebezpečnejší, nemyslíš?
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru