|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
blikk
|
Zaslal: pá březen 15, 2013 3:59 pm Předmět: Cottage |
|
|
Nevím jak vy, ale zdá se mi, jakoby existovaly dva typy sýru Cottage. Jeden, kde jsou jakoby kousky toho sýra ve smetanovém přelivu a druhý, který je spíše hrudkovatý a takový celistvější. Existuje několik výrobců a vždy to je buď to nebo to, takže to není obecně výsada jednoho výrobce.
Mně osobně třeba ta jedna verze nechutná vůbec, naopak ta s tou "smetanou" ano. Jen pro upřesnění, třeba který mi chutná je od Madety nebo Blaník (mimochodem momentálně ve Sparu v akci za 11.90, doporučuju!). No a naopak ty co mi "nechutnaji" to jsou třeba Meggle nebo TESCO Cottage, prostě mi přijdou takové nakyslé.
Hodně z vás tu třeba doporučovalo Cottage z Lídla, že je levný a proto bych se rád zeptal i jestli je podobný spíš těm Meggle nebo naopak Madetě a taky který obecně cottage vám nejvíc chutná a jestli se vyplatí kupovat light verzi. Teď právě ten Blaník co maji ve Sparu je normál i light, rozdíl jen v tucích S i B jsou stejný, ten normál má 6g, ten light 3g, chuť stejná, ale ten light zas kromě mlíka, soli a kultury obsahuje i jakousi gumu, zahuštovadlo atd. A poslední věc, jak často ho tak jíte? Já totiž bych ho mohl v podstatě denně i na sladko.... který příchutě máte nejradši?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Insano41

|
Zaslal: pá březen 15, 2013 4:05 pm Předmět: |
|
|
nejčastěji kupuju "Milki line" .. je takový řidčí, chuťově perfektní. Cottaguju prakticky každý den, někdy ho hodím ráno do vloček, někdy na svačinu. _________________ Fuaaark
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: pá březen 15, 2013 4:13 pm Předmět: |
|
|
Mám uplně stejnou zkušenost! Maddeta mi chutná, i ty ochucené, naopak Meggle bych asi nepozřel, přijde mi děsně kyselý. Milki taky kupuju, mám dokonce pocit že Milki=Blaník, je to uplně stejný výrobce prodávající pod různými značkami a chutná to jako madeta. Zajímalo by mě kolik jich taky jíte, já tak 3 týdně, protože to taky leze dost do financí, ale mohl bych je taky pořád na sladko i na slano.
|
|
| nahoru |
|
 |
Rostislaw

|
Zaslal: pá březen 15, 2013 4:15 pm Předmět: |
|
|
Momentalne Megle ze zkevnenky za 5kc, neni spatny, ale pocitat bilkoviny z mlecnych vyrobku je blbost, mozna tak pocitat s polovicni vyuzitelnosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny.Fox

|
Zaslal: pá březen 15, 2013 4:48 pm Předmět: |
|
|
Aktuálně mají v Hypernově v akci 500g Cottage i v light verzi, je taky v pohodě. Jinak ten Blaník v light. Škoda, že nedělají větší balení, alespoň těch 200 gramů by neuškodilo. _________________ Improvise...adapt...overcome...
|
|
| nahoru |
|
 |
Seffi

|
Zaslal: pá březen 15, 2013 5:23 pm Předmět: |
|
|
| Johny.Fox napsal: | | Jinak ten Blaník v light. Škoda, že nedělají větší balení, alespoň těch 200 gramů by neuškodilo. |
Složení Blaníku light: tvaroh
smetana
jedlá sůl
modifikovaný škrob
E412 Guma guar
E415 Xanthan
No nemyslím že by i chuťově byl nějak na výši. Nemyslím, že je třeba ubírat tuku produktu který ho má i tak dost málo na úkor kvality...
|
|
| nahoru |
|
 |
Jenda66

|
Zaslal: pá březen 15, 2013 5:59 pm Předmět: |
|
|
Cottage jedině Pilos s Lidlu nejlepší cottage co jsem kdy jedl od té doby co jsem si ho koupil poprvé ho jím prackticky neustále pro mě je to užásná sváča spolu s rýžovými chlebíčky :)
|
|
| nahoru |
|
 |
blikk
|
Zaslal: pá březen 15, 2013 6:02 pm Předmět: |
|
|
Pilos je taky super. Mně chutná většina právě krom těch nakyslích, musí to být nějaká jiná receptura (postup výroby), protože jsou prostě buď takový ty smetanový (Madeta, Milki, Blaník, Pilos) nebo ty nakyslý (Meggle, Tesco atd.).
Ten blaník jsem vyzkoušel normál i light, chutove asi není rozdíl poznat. Jen ty hodnoty tuků se liší a holt ten obsah taky no, v tom nelight jsou jen mlíko, sůl a kultury. Na jednu stranu si nemyslim že by ti "ingredience navíc" v light byly nějaký super závadný, ale na jeden kelímek má stejně těch tuků o 4g víc, což je naprosto banální
|
|
| nahoru |
|
 |
xxsml
|
Zaslal: so březen 16, 2013 12:24 am Předmět: |
|
|
| citace: | | Jeden, kde jsou jakoby kousky toho sýra ve smetanovém přelivu a druhý, který je spíše hrudkovatý a takový celistvější. |
Nene, hned z výroby je cottage tekutější, ale časem "dozrává" a houstne. Zkus si koupit třeba ten od Madety, když ho necháš pár dní v lednici a otevřeš ho 1-2 dny před koncem trvanlivosti, tak bude taky hustý. Taky záleží, jak chladno máš v lednici.
Jinak já si kupuju buď Báječný český (Globus 15,90) nebo Clever cottage (Billa 15,90), oba totiž vyrábí Madeta a oproti tomu s jejich logem má 200g. Meggle je hnusně kyselej, ani ty s příchutí se nedaj jíst. No a Blaník nebo Pilos si nekupuju z prostého důvodu, protože nemám potřebu podporovat polský průmysl a cpát do sebe posypovou sůl .
Nejradši mám pažitkový nebo bílý cottage, ale dělám si ho i na jiné způsoby, buď si do něj dám domácí marmeládu (jahodová, borůvková, meruňková, broskvová), nebo do něj nacpu ovoce a chuťově výbornej je i s nutellou.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: so březen 16, 2013 2:04 am Předmět: |
|
|
| xxsml napsal: | No a Blaník nebo Pilos si nekupuju z prostého důvodu, protože nemám potřebu podporovat polský průmysl a cpát do sebe posypovou sůl .
|
omg _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Humanic145

|
Zaslal: so březen 16, 2013 6:36 am Předmět: |
|
|
Já žeru 200g cottage 2x za den. Cenově cottage vychází perfektně, navíc mě je táta vozí z Německa kde jsou o hodně levnější než u nás, takže toho mám plnou lednici :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Rostislaw

|
Zaslal: so březen 16, 2013 9:20 am Předmět: |
|
|
| Humanic145 napsal: | | Já žeru 200g cottage 2x za den. Cenově cottage vychází perfektně, navíc mě je táta vozí z Německa kde jsou o hodně levnější než u nás, takže toho mám plnou lednici :) |
Řekni taťkovi, ať vozí radši hovězí steaky a cottage nech mamce.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: so březen 16, 2013 9:38 am Předmět: |
|
|
| Rostislaw napsal: | | Momentalne Megle ze zkevnenky za 5kc, neni spatny, ale pocitat bilkoviny z mlecnych vyrobku je blbost, mozna tak pocitat s polovicni vyuzitelnosti. |
Nejlepsi je, ze cottage v lednicce vydrzi strasne dlouho po datu trvanlivosti a vubec nic tomu neni.
Pred koncem lonskeho roku a zacatkem ledna byly od Madety za 20 haliru :-) _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: so březen 16, 2013 9:45 am Předmět: |
|
|
| Rostislaw napsal: | | Momentalne Megle ze zkevnenky za 5kc, neni spatny, ale pocitat bilkoviny z mlecnych vyrobku je blbost, mozna tak pocitat s polovicni vyuzitelnosti. |
Blbost? Vejce spolu s mlékem mají jedno z nejlepších amk. spekter, proč by tedy byla blbost mléčné výrobky nepočítat?
Lidi, než něco vypustíte na veřejnost, zkuste aspoň ten google občas, takhle totiž vznikaji pověry a pak se tu hromadí kvanta stupidních dotazů od těch, kteří se všeho možného chytnou. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Furchner
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|