Zaslal: ne březen 10, 2013 6:16 pm Předmět: Cviceni břicha
Dobrý den , chtel jsem se zeptat chodim cvicit útery,středa,pátek,sobota a břicho cvičim jen ve středu a v sobotu , tak jsem se chtel zeptat jestli ma smysl cvicit bricho pak i doma v ponděli,čtvrtek a neděli.
díky ;)
Jsou dva přístupy - cvičit břicho klidně i denně.
Cvičit břicho jako jakoukoliv jinou partii, tj. klidně i jednou týdně.
Osobně bych volil druhou možnost.
Je otázka co od cvičení břicha očekáváš.
Může to být zpevnění, nárůst, vytrvalost .. Podle toho si potom zvolíš cviky, intenzitu, zátěž a taky jak často ho budeš procvičovat.
Pokud budeš cvičit břicho každý den, nic se nestane :)
Jenom bych dodal, ze zejmena brisni svaly si velmi rychle a rady zvykaji na trenink i zatez, tim padem je potreba vice variaci cviceni a ty po dostatecne dlouhem casovem useku stridat
když už tady je takovej topic, tak se zeptám - jaké máte nejlepší osvědčený cviky na břicho pro nárůst "6packu" s tim, že nepotřebuju shodit žádnej tuk (tim myslím tedy opravdu nárůst, žádný rýsování, popř. shazování "pneumatiky") - nejvíc tady čtu rady, že jsou to svaly jako každý jiný a proto by se měli cvičit (pro nárůst) se závažím, souhlasíte?
prtž se mi zdá, že když si dám na konci tréninku 100-150 sklapovaček/zkracovaček apod., tak že mi to nic nedá, několik měsíců jsem teď jel nějakej 8min mix všemožných cviků z YT (jen s vlastní vahou) a ačkoliv mi těch 8 minut dávalo celkem zabrat, tak taky nešel poznat nějaký vyšší znatelný rozdíl
Podle mě jsou na břicho nejlepší jakýkoliv cviky v plank pozici, klasický angličáky a nebo i squaty. Je nesmyslný dělat denně tisíc sedů lehů, nepomůže to ničemu. A zkus se víc zaměřit na to, co jíš, abs are made in the kitchen ;)
Co píše shooter je pravda, jen bohužel většina lidí přitahuje pouze nohy a nezapojí u toho břicho, jen udělá trochu průvanu nohama :)
Jinak cokoliv, kde si můžeš naložit váhu, nebo je to dostatečně náročný, aby si neudělal tři prdele opakování.
Btw. už jsem viděl pár lidí co si omotávali u cvičení břicho potravinářskou fólií :D
Taky jsem četl, že se břicho jezdí v pořadí cvik (y) na spodní, poté šikmé a nakonec vrchní čast břicha. Mně se osvědčily pauzy do 20 s. V mém podání například zdvihy nohou ve visu, russian twists a nakonec zkracovačky s lanem na kladce.
Taky jsem četl, že se břicho jezdí v pořadí cvik (y) na spodní, poté šikmé a nakonec vrchní čast břicha. Mně se osvědčily pauzy do 20 s. V mém podání například zdvihy nohou ve visu, russian twists a nakonec zkracovačky s lanem na kladce.
Tohle pořadí se jezdí taky kvůli tomu, že cvičení spodní části břicha je náročnější a většina lidí by to po odcvičení vršku + šikmých už nedalo. Jinak je to úplně jedno, když si uděláš 100x sklapovačky + 2x50 šikmé a pak půjdeš na zdvihy nohou ve visu a uděláš je správně technicky (se zapojením břišních svalů, ne jen vyhazování noh kamsi k hrudníku) tak proč ne.
když už tady je takovej topic, tak se zeptám - jaké máte nejlepší osvědčený cviky na břicho pro nárůst "6packu" s tim, že nepotřebuju shodit žádnej tuk (tim myslím tedy opravdu nárůst, žádný rýsování, popř. shazování "pneumatiky") - nejvíc tady čtu rady, že jsou to svaly jako každý jiný a proto by se měli cvičit (pro nárůst) se závažím, souhlasíte?
prtž se mi zdá, že když si dám na konci tréninku 100-150 sklapovaček/zkracovaček apod., tak že mi to nic nedá, několik měsíců jsem teď jel nějakej 8min mix všemožných cviků z YT (jen s vlastní vahou) a ačkoliv mi těch 8 minut dávalo celkem zabrat, tak taky nešel poznat nějaký vyšší znatelný rozdíl
já jsem jel ten last level a taky nic moc zkoušel jsem i zapojist core a celkově to procítit a jen mě z toho bolely záda
já jsem jel ten last level a taky nic moc zkoušel jsem i zapojist core a celkově to procítit a jen mě z toho bolely záda
Jen doplním že cvičení břišních svalů není jen počtu opakování a střídání různých druhů cviků na břicho, ale o správném dýchání a provedení cviku. A to že tě bolely záda je jenom známka toho že si to cvičil špatně. Např. můžeš jet zkracovačky s tím že se budeš houpat nahoru dolů atd... to je jasné že ti nic nedá a budou tě bolet záda, ale taky je můžeš jet že navrchu vydechneš co se dá, protneš (procítíš bř. svaly) a povolíš, nebo to stejné a na konci po výdechu je jakoby zatneš, říká se že to jsou dvojité zkracovačky...
Tak při zkrácení svalu vydechuju u káždého cviku , ale s tím zatínáním to zkusím
Edit:Snažím se i o to provedení cviku správně a nebolí mě to z toho,že jsem ze začátku cvičil upně špatně a z toho jsem si tak odrovnal spodní zada?
Zaslal: ne říjen 19, 2014 12:41 pm Předmět: cvičení
Klidně bych ty dny proložila nějakým kruháčem nebo i během. Ale záleží na preferencích, nebo zkus nějakou odbornou lekci někde ve fitku. Ono je možností opravdu hodně, jen záleží jak je využijeme nebo jeden den odpočívej. Břicho si zvykne rychle, je třeba změny, aby co nejvíce makalo a formovalo se.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru