|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
eNtrois
|
Zaslal: pá březen 22, 2013 9:53 pm Předmět: Jídelníček + trénink 4x týdně |
|
|
Zdravím :) Prosím o zhodnocení jídelníčku + zodpovězení otázek, které budu psát níže :)
Snídaně: ovesná kaše + 2 vejce + 1,2 kousky celozrného pečiva s máslem
Svačina: celý pudink z 500 ml mléka s cca. 20 piškoty / celozrné pečivo se šunkou, máslem + ovoce
Oběd: bohužel co školní jídelna dá
Svačina: obdobná jako první svačina / v tréninkový den hodinu před posilovnou sunar
Večeře: po posilovně +/- hodinku rýže/brambory + kuřecí/vepřové maso nebo rybí, ale to málokdy / v netréninkový den co máma uvaří / co dům dá (snažím se složit z hodnotných potravin, např. vejce, zelenina, celozrnné pečivo apod.)
2. večeře: hodinu před spaním tvaroh 250g
Gainer piju každé ráno + po tréninku, občas do svačiny ještě řadím ořechy kvůli tukům, ale moc je nemusím, proto budu kupovat omega 3 mastné kyseliny nebo rybí tuk v kapslích. Moje otázka zní, mám přidat ještě Night protein ? Těsně před spaním ? Má to cenu, nebo hrozí, že budu mít bílkovin už moc?
Měřím cca. 170 cm, vážím asi 63 kg, 17 let, cvičím něco málo přes půl roku.
Cvičím 4x týdně, pondělí, středa, pátek, neděle.
Jídelníček je podle mého dobrý, ale na případnou kritiku jsem připraven :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spam

|
Zaslal: pá březen 22, 2013 10:05 pm Předmět: |
|
|
Snídaně: ovesná kaše + 2 vejce + 1,2 kousky celozrného pečiva s máslem - Proč máslo, zbytečné a radši místo toho pečiva dej o to víc vloček
Svačina: celý pudink z 500 ml mléka s cca. 20 piškoty / celozrné pečivo se šunkou, máslem + ovoce - první svačina ti nic moc krom cukru nedá, druhá docela jde (cel. pečivo + 100g vysokoprocentní šunky, nebo sýr), opět máslo nepotřebné
Oběd: bohužel co školní jídelna dá - bohužel záleží na tobě co chceš
Svačina: obdobná jako první svačina / v tréninkový den hodinu před posilovnou sunar - Sunar - zbytečnost, radši si dej pořádný jídlo a ne třeba housku s máslem a šunkou jak tak nějak předvídám že jíš...
Večeře: po posilovně +/- hodinku rýže/brambory + kuřecí/vepřové maso nebo rybí, ale to málokdy / v netréninkový den co máma uvaří / co dům dá (snažím se složit z hodnotných potravin, např. vejce, zelenina, celozrnné pečivo apod.)
2. večeře: hodinu před spaním tvaroh 250g
Gainer piju každé ráno + po tréninku, občas do svačiny ještě řadím ořechy kvůli tukům, ale moc je nemusím, proto budu kupovat omega 3 mastné kyseliny nebo rybí tuk v kapslích. Moje otázka zní, mám přidat ještě Night protein ? Těsně před spaním ? Má to cenu, nebo hrozí, že budu mít bílkovin už moc? - Gainer ráno - zbytečnost, stačí po tréninku. Night protein - zbytečnost
Měřím cca. 170 cm, vážím asi 63 kg, 17 let, cvičím něco málo přes půl roku.
Cvičím 4x týdně, pondělí, středa, pátek, neděle.
|
|
| nahoru |
|
 |
eNtrois
|
Zaslal: pá březen 22, 2013 10:08 pm Předmět: |
|
|
Nebudu se v tobě rejpat, ale podle mě ten jídelníček úplně stačí :) Máslo je také doporučované, pudink taky, ranní gainer to samé a nemám denně dalších 80 kč na to, abych si v 17 letech kupoval obědy.. Ten jídelníček i dost souhlasí se základní jídelníčkem zde na forku.
PS: myslím si, že před posilovnou opravdu neni vhodné do sebe rvát velké množství pevné stravy..
|
|
| nahoru |
|
 |
matezz06
|
Zaslal: pá březen 22, 2013 10:15 pm Předmět: |
|
|
máš ubohých 63 kilo, chceš poradit, a když ti tady někdo poradí, tak se proti tomu stejně ohradíš, tak proč sem vůbec píšeš...
|
|
| nahoru |
|
 |
eNtrois
|
Zaslal: pá březen 22, 2013 10:23 pm Předmět: |
|
|
No tak já už vážně nevím, co dělám pořád špatně.. když si konečně složím jídelníček podle základního zde na foru, tak je to zase špatně :/
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
|
| nahoru |
|
 |
eNtrois
|
Zaslal: pá březen 22, 2013 10:49 pm Předmět: |
|
|
Omlouvám se, zbytečně vyjíždím, jsem akorát podrážděný dneska, hodil bych foto, jak vypadám s timhle jídelníčkem, jenže to bohužel nijak nejde.. másla samozřejmě nejím tuny, většinou dávám spíš sýr cottage..
|
|
| nahoru |
|
 |
matezz06
|
Zaslal: pá březen 22, 2013 10:49 pm Předmět: |
|
|
k tématu - já taky zatim vypadám jak deštník (75/180) ale s timhle jídelníčkem sem za půl roku přibral 7-8 kilo, jen pro inspiraci, časy jsou jen orientačně - ale je to hlavně o porcích, ze začátků sem se fakt dost nutil
7:00 snídaně - ovesný vločky + mléko / (když je čas, tak vejce)
10:00 svačina - tmavý pečivo + cottage/šunka/sýr (racio chlebíčky s marmeládou/bur. máslem)
13:00 oběd - menza
16:00 svačina - tmavý pečivo + cottage/šunka/sýr (racio chlebíčky s marmeládou/bur. máslem)
17:00/18:00 trénink - posilka nebo fotbal. trénink - po posilce hned gainer
20:00 - večeře - snažim se co nejvíc maso+rýže,těstoviny atd. (v horšim případě třeba tuňák nebo šunka a sýr s tmavym pečivem)
22:00 - tvaroh + mléko
|
|
| nahoru |
|
 |
tezzy196
|
Zaslal: so březen 23, 2013 12:45 pm Předmět: |
|
|
Osobne si myslim, ze nejvetsim problemem studentu kteri se snazi o sestaveni jidelnicku je nevhodnost obedu, kecy jako "co skolni jidelna da" jsou skvela vymluva ale byt jimi tak si obedy zrusim a za prachy co dostanu si koupim to co potrebuju.Me je 16, pridavam svuj jidelnicek (vim, ze to nemusi byt uplne vhodne ale za mou kratickou zkusenost s cinkami jsem pribral skoro 8 kilo a procento podkozniho tuku jsem dokazal snizit o 4% na 11%)
Snidane:
150g Cornflakes
50g hovězího proteinu
100g bílého jogurtu + kakao na dochucení
Svacina:
150g ceozrnneho chleba
30-40g veprove sunky
Obed:
120g kurecich prs
120g ryze (jeden pytlik)
zeleninovy salat zhruba 200g (pekingsky salat,rajcatka,okurka, pridavam trochu olivoveho oleje aby to nebylo suchy)
Svacina 2:
150g celozrnneho chleba
30-40g sunky
Vecere
120g kurecich prs
120g ryze (jeden pytlik)
zeleninovy salat zhruba 200g (pekingsky salat,rajcatka,okurka, pridavam trochu olivoveho oleje aby to nebylo suchy)
Vecere 2:
120g tvarohu
Jeste poznamka: o vikendech mam volnejsi rezim - tj. take sest jidel ale obedy a vecere nejsou kureci ale treba jiny druh masa (ryby,veprove,kruti),denne vypiju okolo 4 litru vody, nosim u sebe mix orisku a ke kazdemu jidlu jich par snim - to cini zhruba 90-100g denne,nerozlisuju treninkovy a netreninkovy den.
K tvym otazkam:Gainer je podle meho naprosto zbytecne pit rano,to ze orechy "moc nemusis" neni duvod aby si je vynechaval,Night protein je draha vymozenost kterou ti dobre nahradi tvaroh ktery uz na noc davas.Obava kvuli velkemu mnozstvi bilkovin je zrovna v tvem pripade opravdu neopravnena.O sunaru nema cenu se vice zminovat (vyhozne penize)
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: so březen 23, 2013 1:00 pm Předmět: |
|
|
| eNtrois napsal: | Nebudu se v tobě rejpat, ale podle mě ten jídelníček úplně stačí :) Máslo je také doporučované, pudink taky, ranní gainer to samé a nemám denně dalších 80 kč na to, abych si v 17 letech kupoval obědy.. Ten jídelníček i dost souhlasí se základní jídelníčkem zde na forku.
PS: myslím si, že před posilovnou opravdu neni vhodné do sebe rvát velké množství pevné stravy.. |
Jenom doplním něco k tomu obědu. Říkáš že nemáš 80kč na to, aby sis kupoval obědy. Takže když ve škole zrušíš obědy a za ty peníze si koupíš 4kg kuřecích prsou za cenu cca 120Kč/Kg. Tak tě to bude stát 480,- Kč/měsíc a to s tím že na každej všední den na oběd budeš mít 200g masa + rýži, kterou snad doma máte a nebo ji za pakatel koupíš. Celková cena oběda do 30kč (maso - 24kč + obloha a zelenina)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: so březen 23, 2013 1:05 pm Předmět: |
|
|
| Spam napsal: |
Jenom doplním něco k tomu obědu. Říkáš že nemáš 80kč na to, aby sis kupoval obědy. Takže když ve škole zrušíš obědy a za ty peníze si koupíš 4kg kuřecích prsou za cenu cca 120Kč/Kg. Tak tě to bude stát 480,- Kč/měsíc a to s tím že na každej všední den na oběd budeš mít 200g masa + rýži, kterou snad doma máte a nebo ji za pakatel koupíš. Celková cena oběda do 30kč (maso - 24kč + obloha a zelenina) |
tady se neda nez souhlasit (mozna az na to, ze kdyz se budes snazit, koupis kilo kurecich prsnich rizku i za 99), i kdyby ti za obedy vratili jenom 500,- tak ti to krasne vyjde _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
eNtrois
|
Zaslal: so březen 23, 2013 5:21 pm Předmět: |
|
|
Problém je v tom, že matka říká, ať nevymejšlim zbytečný podle ní ''blbosti''.. v 17 letech si bohužel nemůžu dělat co chci, proto ta moje ''výmluva''.
|
|
| nahoru |
|
 |
tezzy196
|
Zaslal: so březen 23, 2013 5:47 pm Předmět: |
|
|
Tak si stuj za svym! Co je na tom spatneho delat neco dobreho pro sve telo? U me to bylo podobne, nejdrive nechteli o nicem takovem slyset, ale vytrval jsem a ted uz to berou v pohode (jedine co jim porad vadi je to, ze vecer porad strasim u plotny :) ). Asi budes muset akceptovat nejaky kompromis (u me to jsou volnejsi vikendy) a ono to pujde.Ja sem musel hlavne vysvetlovat (chytre, ne jak kdyz mlatis do zdi) jak to je v tomhle sportu dulezite a po par hodinach presvedcovani povolili :)
|
|
| nahoru |
|
 |
eNtrois
|
Zaslal: so březen 23, 2013 10:13 pm Předmět: |
|
|
Taky jim dokola vysvětluju, jak potřebuju k nabírání i obědy a né bezhodnotné a hnusné obědy z jídelny.. Prej stačí, že vařim po posilce apod., ale prostě to budou muset nějak pobrat.. Nedá se ten oběd nahradit třeba něčim menšim + nějakým suplementem ?
|
|
| nahoru |
|
 |
tezzy196
|
Zaslal: ne březen 24, 2013 9:27 am Předmět: |
|
|
Nahrazovat dobre klasicke jidlo nejakym suplementem je dost slozite. Mozna bych zauvazoval o pridani proteinu k obedu. Ovsem takovy kvalitni protein ktery ti neco da neni take uplne levna zalezitost. A pokud uvazujes o dalsim suplementu tak finacne na tom nebudes zase tak spatne vid ?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|