|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Myslíte si, že je správné pravidelně suplementovat vitamíny a minerály? |
| Ano |
|
90% |
[ 78 ] |
| Ne |
|
9% |
[ 8 ] |
|
| Celkem hlasů : 86 |
|
| Autor |
Zpráva |
Frozz.

|
Zaslal: čt březen 28, 2013 8:15 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | To poznáš časem, ledviny toho vydrží hodně. Jak už jsem to kdysi řešil s guruhonzou, ty nadbytky se neprojeví hned, kort v mladém věku, tělu je schopno snést opravdu hodně. Ale jsem schopen s jistotou říct, že 1 g v sypké formě, tudíž bez postupného uvolňování, je neekonomické a minimálně polovinu necháš na záchodě, protože nevěřím tomu, že si dáváš 12 dávek vitaminu C rozdělených do celého dne.
EDIT: Spíš tak 15 dávek. |
Ani ne tak neekonomický (mám pixlu z DMka, vydrží fakt dlouho i při každodenním dávkování), ale dávám 5 odměrek ráno a večer, tj. nějakých 1-2g Céčka. V létě to brát nebudu, nebude tolik nemocí a bude čerstvé ovoce :)) _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt březen 28, 2013 8:30 pm Předmět: |
|
|
Neekonomické to je, minimálně pro tvůj organismus. Vem si, že bereš minimálně 500 mg na jednu dávku. S touto dávkou ti jistě vzroste hladina hladiny kys. askorbové nad 85 µmol/l, což spustí v ledvinách reakci, která zajišťuje vylučování přebytku do moči. Odhaduji, že takových min. 300 mg je určitě nevyužito, respektive zůstává v GIT a odchází se stolicí. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt březen 28, 2013 9:03 pm Předmět: |
|
|
Ok, budu tedy dávat méně :-) Já tady jen nedávno totiž četl diskuzi, že se může brát i 3g Céčka, tak jsem byl z toho trochu pomatený. Přeci jen, i ten 1g je asi tak 1000x překročená DDD  . _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt březen 28, 2013 9:18 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | Ok, budu tedy dávat méně :-) Já tady jen nedávno totiž četl diskuzi, že se může brát i 3g Céčka, tak jsem byl z toho trochu pomatený. Přeci jen, i ten 1g je asi tak 1000x překročená DDD . |
esko je v tomhle velmi konzervativní ;) všeho radši míň
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: čt březen 28, 2013 9:37 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Vit sk. B je lepší rozdělit do 3 denních dávek. Pokud daný suplement samozřejmě neobsahuje rovnou všechny béčka ve 100 % DDD. V takovém případě spíše dávkovat dopoledne, ale nejlépe pořídit doplněk, který má tak max 50 % DDD v jedné dávce. |
jj, ja ted mam takovej slabsi komplex
a vit. C beru vetsinou 2g/den (je teda fakt, ze s postupnym uvolnovanim:)
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
|
| nahoru |
|
 |
exit47
|
Zaslal: čt březen 28, 2013 11:37 pm Předmět: |
|
|
Stejnak je to všechno na palici, když DDD je většinou nějaké rozmezí, proč se nedá někde spočítat kolik čeho člověk potřebuje za den. Třeba měřím tolik, vážím tolik, dělám to a to. Buch a máme to jednu tabletku tohohle druhou tohohle. K tomu deset kilo jablek a čtyři traktory mrkve a mělo by to být OK.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá březen 29, 2013 10:20 am Předmět: |
|
|
Každý máme jiný metabolismus, genetické odlišnosti, pohybovou aktualitu, žijeme v jiném prostředí - nejsme identičtí. Takto to nefunguje.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|