Suplementace vitamíny a minerály

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Suplementace vitamíny a minerály  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Suplementace vitamíny a minerály
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Myslíte si, že je správné pravidelně suplementovat vitamíny a minerály?
Ano
90%
 90%  [ 78 ]
Ne
9%
 9%  [ 8 ]
Celkem hlasů : 86

Autor Zpráva
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt březen 28, 2013 8:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
To poznáš časem, ledviny toho vydrží hodně. Jak už jsem to kdysi řešil s guruhonzou, ty nadbytky se neprojeví hned, kort v mladém věku, tělu je schopno snést opravdu hodně. Ale jsem schopen s jistotou říct, že 1 g v sypké formě, tudíž bez postupného uvolňování, je neekonomické a minimálně polovinu necháš na záchodě, protože nevěřím tomu, že si dáváš 12 dávek vitaminu C rozdělených do celého dne.

EDIT: Spíš tak 15 dávek.

Ani ne tak neekonomický (mám pixlu z DMka, vydrží fakt dlouho i při každodenním dávkování), ale dávám 5 odměrek ráno a večer, tj. nějakých 1-2g Céčka. V létě to brát nebudu, nebude tolik nemocí a bude čerstvé ovoce :))
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt březen 28, 2013 8:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neekonomické to je, minimálně pro tvůj organismus. Vem si, že bereš minimálně 500 mg na jednu dávku. S touto dávkou ti jistě vzroste hladina hladiny kys. askorbové nad 85 µmol/l, což spustí v ledvinách reakci, která zajišťuje vylučování přebytku do moči. Odhaduji, že takových min. 300 mg je určitě nevyužito, respektive zůstává v GIT a odchází se stolicí.
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt březen 28, 2013 9:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok, budu tedy dávat méně :-) Já tady jen nedávno totiž četl diskuzi, že se může brát i 3g Céčka, tak jsem byl z toho trochu pomatený. Přeci jen, i ten 1g je asi tak 1000x překročená DDD .
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt březen 28, 2013 9:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Ok, budu tedy dávat méně :-) Já tady jen nedávno totiž četl diskuzi, že se může brát i 3g Céčka, tak jsem byl z toho trochu pomatený. Přeci jen, i ten 1g je asi tak 1000x překročená DDD .

esko je v tomhle velmi konzervativní ;) všeho radši míň
Luster

PříspěvekZaslal: čt březen 28, 2013 9:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Vit sk. B je lepší rozdělit do 3 denních dávek. Pokud daný suplement samozřejmě neobsahuje rovnou všechny béčka ve 100 % DDD. V takovém případě spíše dávkovat dopoledne, ale nejlépe pořídit doplněk, který má tak max 50 % DDD v jedné dávce.

jj, ja ted mam takovej slabsi komplex

a vit. C beru vetsinou 2g/den (je teda fakt, ze s postupnym uvolnovanim:)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt březen 28, 2013 10:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:
Frozz. napsal:

esko je v tomhle velmi konzervativní ;) všeho radši míň

A ty máš zas kyselý ksicht, když tě někdo zdraví. Fakt... takovýho člověka je radost podzravit.
exit47

PříspěvekZaslal: čt březen 28, 2013 11:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Stejnak je to všechno na palici, když DDD je většinou nějaké rozmezí, proč se nedá někde spočítat kolik čeho člověk potřebuje za den. Třeba měřím tolik, vážím tolik, dělám to a to. Buch a máme to jednu tabletku tohohle druhou tohohle. K tomu deset kilo jablek a čtyři traktory mrkve a mělo by to být OK.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá březen 29, 2013 10:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Každý máme jiný metabolismus, genetické odlišnosti, pohybovou aktualitu, žijeme v jiném prostředí - nejsme identičtí. Takto to nefunguje.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Suplementace vitamíny a minerály Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: