Ahoj, tak jsem se rozhodl, že se taky rozhodl, že se začnu účastit diskuzí na fóru a založím si svůj log.
Rovnou upozorňuji, že cvičím pro radost a z lásky ke sportu, závodní ambice nemám absolutně žádné. Samozřejmě taky kvůli postavě, síle a celkově chci být "fit". Když tak nad tim přemejšlim, tak už bez cvičení být nemůžu a ve dnech volna se už těšim na den další, až budu moc jít na železa.
Úvod do situace:
Je mi 24. Měřím 195cm. Cvičit jsem začal asi před 4mi roky, psal rok 2009. Ze začátku jsem cvičil spíš pro zlepšení kondice, zkvalitnění svalů a zlepšení poměru aktivní hmota/tuk. Cvičit jsem chodil nepravidelně, jak se mi zrovna chtělo. 2x - 3x týdně. Jídelníček 0. "Cíle" se mi podařilo více méně plnit, i když to šlo hrozně pomalu. Nějaký ten tuk, jsem shodil, svaly nabral, síla se zlepšila. Na svou výšku jsem si držel váhu 90-95kg.
Od začátku roku 2011 u nás zavřeli posilovnu a já ,i když nuceně, cvičit přestal.
Znovu ji otevřeli o pár měsíců později v srpnu. Cvičit jsem začal znovu, ale jen krátce, protože mi to můj zdravotní stav nedovolil.
V říjnu roku 2011 se u mě projevil pilonidální sinus a já musel pod nůž. Ačkoliv proběhla operace bez potíží, původně krátká rekonvalescence se díky pooperační péči v brandýské nemocnici dost protáhla. Rána byla hnisavá a nelepšila se. Po několika ambulatních a velice bolestivých zákrocích jsem se rozhold /ze známosti/ jít do ULZ, tak si mě okamžitě nechali a ležel jsem tam pdo denním dohledem od začátu listopadu až do Vánoc. To jsem byl sice propuštěn, ale zákaz jakéhokoliv pohybu pokračoval až o března. To už jsem vážil 102kg, což je můj OR (doma se pokusim najít nějakou fotku). Jako naschvál, jsem si hned v březnu zlomil ruku a cvičení šlo zas stranou. Aspoň jsem začal s aerobkou. Za dalších půl roku jsem volným tempem shodil na 89kg.
Od října 2012 jsem začal naplno cvičit. Šlo to z těžka. Síla žádná, svaly nikde.
Nedávná minulost, soušasnost, blízká budoucnost.
Když se mi pečlivým treninkem a stravou podařilo do Vánoc udržet váhu kolem 90kg a vyměnil jsem tuky za svaly. Rozhodl jsem se začít nabírat svaly. Objem jsem jel jen lehký, nechtěl jsem zas nabírat moc tuků. Uprostřed února jsem vážil už 95kg s 12,7% tuku. Plánovaný objem jsem měl jet do konce března, ale kvůli nemoci a přerušení třeninku jsem si ho prodloužil do 7. dubna. V tu dobu 98.5kg. Maximální váhy: MT-170kg, Dř- 170kg, BP- 100kg,
Sem jsem původně chtěl dát svou fotku, ale kvůli málo příspěvkům mě to nechce pustit, tak kdyžtak na mainwebu,nick stejnej.
Od 7. dubna jsem začal hubnout. Zatím na 95.5kg.
Trenink
Pondělí:
Bench press 5x8-10
Dumbbell Bent-Over Rows 6x8
Bulgarian split-squats 4x8
Calf rises 3x10
Shoulder press 4x8
SS Chin-ups 5x???
SS Dips 5x???
Hanging leg rises 4x???
Středa:
Incline Dumbbell press 5x7
Bent-Over Barbell row 5x8-10
SS1 Thrusters 5x10
SS1 Pull-ups 5x???
SS2 EZ curl 6x6-8
SS2 Close-grip BP 6x6-8
Abs crunches 100reps
Pátek:
Bench press 5x4
Dumbbell Bent-Over Rows 6x4
Lunges 4x8
Calf rises 3x10
Shoulder press db 4x4
SS Chin-ups 5x???
SS Dips 5x???
Hanging leg rises 4x???
Neděle:
Incline Dumbbell press 5x4
Bent-Over Barbell row 5x4
SS1 Thrusters 5x10
SS1 Pull-ups 5x???
SS2 Dumbbell biceps curl 6x6-8
SS2 Push downs 6x6-8
Abs crunches 100reps
???- max počet kolik každou serii udělám se svou vahou
SS- supersérie
Poznámky:
MT a dřepy jsem jel do toho 7. dubna, chtěl jsem změnu, proto v treninku nejsou.
Série s 3-4op. jedu na 90%, 5-7op. 80%, 8-10op. 75%
Nemám rád stroje, radši všechno hezky čistý váhy.
Už jsem několikrát slyšel, že no neni možný "uregenerovat" Do teď jsem jel trenink na můj vkus o chlup těžší (taky FB 4x) a zvládat se to dá.
K treninku jedu 4-5x aerobku (squash, běh, plavání, jízda na kole, vesl. trenažér)
Dietu plánuju mít do léta. Přes něj 2x posilovna + TRX doma. A od září/října Bear nebo Korte. To se ještě uvidí :)
Jídelníček a suplementy:
NIkdy jsem nebyl pro vážení gramů u každého jídla. Jedu metoda "pokus-omyl". Když chci hubnout a nehubnu, uberu
sacharidy a lehce tuků. Když chci přibrat, jim víc. Musim podotknout, že jim kvalitní plnohodnotný potraviny, ne junk-food.
Všední dny:
07:20 - Bílý jogurt 400g/ 3-4 míchaná vejce (+ občas 1x ks celozrného pečiva, sýr eidam 20%)
09:30 - SmartLabs CFM 90%
protein - 30g + voda
12:00 - Maso (K,V,H) + rýře/těstoviny + brokolice/okurka/paprika
15:00 - Sýr cottage 150g + celozrné pečivo 1-2ks (podle velikosti) + občas pomeranč
19:00 - potreninkový nápoj Smartlabs Hydro delicate 40g + 20g
maltodextrin
19:30 - Večeře co zrovna doma je maso + příloha, když není nic syrečky 165g + pečivo
22:00 - Micelární casein 30g
Víkend:
Jak to vyjde, o víkendu dělám za barem (19:00-06:00) a to mi dycky všechno rozhodí, takže žádnou pravidelnost napsat nemůžu.
Suplementy:
Muscle Pharm Amino 1 limeta/višeň

- při treninku/ aerobce
Muscle Pharm Shred
Matrix - 2t v 6:30, 2t 14:00. Koupil jsem si ho na zkoušku do diety. Připomínky během času připšu. Zatím s ním, spokojenost. Nepřepadá mě únava a hlad taky nemám, aspoň většinou.
Závěrem:
Účel logu, neni psát si každý snědený jídlo a trening. Ale zaznamenat postřehy, váhy (moje i želez), změny treningu atd. Prostě co mi bude připadat zajímavý k uchování. Jinak abych nazepomněl, koncem dubna půjdu na in-body, to budou pak informace přesnější.[/img]