Váš názor

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Váš názor  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Váš názor
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Veronikazprahy

PříspěvekZaslal: so duben 20, 2013 4:45 pm    Předmět: Váš názor Odpovědět s citátem

Dobrý den,zajímá mě váš názor na reálné šance při cvičení jen podle cviků okoukaných z internetu.
Nejsem si jistá zda jde o Body Fitness či fitness v tomto směru jsem naprostý amatér.Bohužel si nemůžu dovolit několikrát týdně platit trenéra který by mi s dosažením cíle pomohl,proto by mě zajímal váš názor,zda je možné docílit dobrého výsledku jen ze cviků které okoukám,případně jestli by mělo smysl platit si trenéra alespoň jednou týdně,a zbytek týdne cvičit cviky které se naučím pod jeho dohledem.Taky jestli je lepší nejdříve zhubnout třeba na 60kg a pak teprv začít s posilováním.Pro doplnění informací: je mi 29 let 164cm 77kg.Předem děkuji za všechny vaše názory ,odpovědi a rady.Mám sen a cíl....,ale nemám plán. Díky Veronika.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: so duben 20, 2013 6:06 pm    Předmět: Re: Váš názor Odpovědět s citátem

Veronikazprahy napsal:
Dobrý den,zajímá mě váš názor na reálné šance při cvičení jen podle cviků okoukaných z internetu.
Nejsem si jistá zda jde o Body Fitness či fitness v tomto směru jsem naprostý amatér.Bohužel si nemůžu dovolit několikrát týdně platit trenéra který by mi s dosažením cíle pomohl,proto by mě zajímal váš názor,zda je možné docílit dobrého výsledku jen ze cviků které okoukám,případně jestli by mělo smysl platit si trenéra alespoň jednou týdně,a zbytek týdne cvičit cviky které se naučím pod jeho dohledem.Taky jestli je lepší nejdříve zhubnout třeba na 60kg a pak teprv začít s posilováním.Pro doplnění informací: je mi 29 let 164cm 77kg.Předem děkuji za všechny vaše názory ,odpovědi a rady.Mám sen a cíl....,ale nemám plán. Díky Veronika.

Zaplať si trenéra na 10 lekcí a pak cvič sama. Po pár měsících si znovu zaplať trenéra na pět lekcí na kontrolu techniky a rady jak změnit trénink. Platit si trenéra každý týden pomůže, ale rozhodně to není nezbytné. To co zejména potřebuješ je motivace abys u cvičení zůstala a úprava stravy.
Veronikazprahy

PříspěvekZaslal: so duben 20, 2013 6:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji za radu! Verča
buvolii

PříspěvekZaslal: so duben 20, 2013 7:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No měla by ses vážne domluvit s nějakým trenérem nebo aspon nejaký dobrý známy kamarád co do toho trošku buší, samotný cvičení je na nic mě mužeš veřit ztratil jsem takto asi 5let života . Stačí ti opravdu základ naučit se techniku cviku někdo aby tě mohl skontrolovat poradit. A pak už jen životospráva ta je základem všeho
Veronikazprahy

PříspěvekZaslal: so duben 20, 2013 7:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuju za odpověď,to je pravě to čeho se nejvíc bojím že se tam budu točit na strojích v nesmyslné kombinaci a nic z toho.Děkuju.
Bara

PříspěvekZaslal: so duben 20, 2013 7:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Verča už to vyřešila
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Veronikazprahy

PříspěvekZaslal: so duben 20, 2013 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pravda,doufám že to semnou obětavec vydrží
ntz

PříspěvekZaslal: čt květen 02, 2013 12:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

buvolii napsal:
No měla by ses vážne domluvit s nějakým trenérem nebo aspon nejaký dobrý známy kamarád co do toho trošku buší, samotný cvičení je na nic mě mužeš veřit ztratil jsem takto asi 5let života . Stačí ti opravdu základ naučit se techniku cviku někdo aby tě mohl skontrolovat poradit. A pak už jen životospráva ta je základem všeho

ja si proste fakt nemyslim .. jestli jsou tady vsichni treneri tak me nenavidte :D .. cvic si klidne podle cviku z internetu .. samozrejme je dobre, jit si treba jednou za cas (a pokud si nejsi jista ze to delas spravne) zacvicit na nejake verejne cviciste .. tam koukej jak cvici jini lide, a tech sympatickych se nevahej zeptat ;) .. .. samozrejme *generalne dobre je mit pravidelneho sparinga, se kterym se muzete kontrolovat

takhle si cvic rok (resp. do te doby, dokud nebudes moct odpovedne prohlasit ze na to dlouhodobe nekasles) a potom si vymysli nejakej sportovni cil a jdi si najit trenera a pouzij ho vyse uvedenym zpusobem .. nehledej si ale prosim trenera, dokud nemas ***sama povedomi o vlastnim pristupu ke cviceni ..
ntz

PříspěvekZaslal: čt květen 02, 2013 12:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Veronikazprahy napsal:
Děkuju za odpověď,to je pravě to čeho se nejvíc bojím že se tam budu točit na strojích v nesmyslné kombinaci a nic z toho.Děkuju.

ad.trener) moje ex divka, si tedka nasla drahyho a nejlepsiho trenera (je to trosku snobka), ten ji vysvetlil naprosty zhovadilosti a udelal ji tak dementni trening, ze kdybych ho ciste nahodou nekde potkal, tak mu dam fakt pravou ceskou facku .. pokud ti nejakej trener naplanuje trening kde je v kazdem vic nez *jeden cvik na stroji, tak jdi prosim pryc a uz se tam nevracej ;) .. ( ted nejde o stroje jako takove, tady jde o poznavaci znameni pablba)
blazen

PříspěvekZaslal: čt květen 02, 2013 7:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jasne, davat zacatecnikum do treninkoveho planu cviky na kladkach je naprosta zhovadilost, meli by hned od zacatku cvicit jen mt+bench+drep, military, shyby a ostatni zakladni cviky a na vsechny doplnkove a izolovane se vykaslat

edit: ale chapu, ze ty bys ji poskladal “rozumnejsi“ trenink slozeny z tvych technicky pochybnych vypadu, ruzne modifikovanych cviku a specialni treninkove jednotky zamerene na nohy, aby se promenila na zabu jako ty
smik

PříspěvekZaslal: čt květen 02, 2013 8:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady bych s blaznem souhlasil. Neviděl bych nic špatného na tom, doporučit začátečníkovi cviky na kladkách a strojích vhodně doplněných o JČ. Větší důraz bych kladl na skladbu cviků a frekvenci procvičení svalové skupiny. (a to nutně neznamená procvičit partii 3x týdně)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt květen 02, 2013 8:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

smik napsal:
Tady bych s blaznem souhlasil. Neviděl bych nic špatného na tom, doporučit začátečníkovi cviky na kladkách a strojích vhodně doplněných o JČ. Větší důraz bych kladl na skladbu cviků a frekvenci procvičení svalové skupiny. (a to nutně neznamená procvičit partii 3x týdně)

souhlasim (i kdyz nerad)
vetsina mladych kluku (coz ale nebude patrne pripad slecny) drti hlavne bench a u vetsiny cviku maji mizernou techniku
takze bench omezit treba na jednou tydne, ale klidne 3x tydne zada
a myslim, ze (pokud je pevny stred tela) tak drepovani 3x tydne (klidne i jenom s prazdnou osou v ramci zahrati) taky vadit nebude
dulezite je, dorovnat svalove dysbalance a naucit spravne provedeni cviku
s vyvazenym treningem muzeme pomoci uz na dalku, ale tyhle dve veci jsou nutne face to face
Bara

PříspěvekZaslal: čt květen 02, 2013 8:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ntz napsal:
Veronikazprahy napsal:

ad.trener) moje ex divka, si tedka nasla drahyho a nejlepsiho trenera (je to trosku snobka), ten ji vysvetlil naprosty zhovadilosti a udelal ji tak dementni trening, ze kdybych ho ciste nahodou nekde potkal, tak mu dam fakt pravou ceskou facku .. pokud ti nejakej trener naplanuje trening kde je v kazdem vic nez *jeden cvik na stroji, tak jdi prosim pryc a uz se tam nevracej ;) .. ( ted nejde o stroje jako takove, tady jde o poznavaci znameni pablba)

Ty jsi taky expert asi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
blazen

PříspěvekZaslal: čt květen 02, 2013 10:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ntz napsal:
cvic si klidne podle cviku z internetu .. samozrejme je dobre, jit si treba jednou za cas (a pokud si nejsi jista ze to delas spravne) zacvicit na nejake verejne cviciste .. tam koukej jak cvici jini lide, a tech sympatickych se nevahej zeptat ;) .. .. samozrejme *generalne dobre je mit pravidelneho sparinga, se kterym se muzete kontrolovat

takhle si cvic rok (resp. do te doby, dokud nebudes moct odpovedne prohlasit ze na to dlouhodobe nekasles) a potom si vymysli nejakej sportovni cil a jdi si najit trenera a pouzij ho vyse uvedenym zpusobem .. nehledej si ale prosim trenera, dokud nemas ***sama povedomi o vlastnim pristupu ke cviceni ..

dovolím si reagovat ještě jednou a znovu nesouhlasit

pokud zčistajasna začátečník přijde do posilovny sám, bez sparinga/známých a má se sám naučit cviky podle internetu, tak to nebude úplně ideální... za ten rok se klidně může poctivě dokurvit a pak to bude s trenérem a fyzioterapeutem spravovat další rok
a co myslíš tím "vlastním přístupem ke cvičení"? jako nějaký cíl, kterého chce cvičenec dosáhnout nebo co? to snad může hned první hodinu v posilovně zkonzultovat s trenérem a začít na tom od začátku makat a nemusí ztrácet rok a víc času, než se na to začne stejně připravovat, no ne?
nebo jestli jsi to myslel tak, že začátečník neví, jestli ho to bude bavit/bude pravidelně chodit/bude mít čas/motivaci... tak je stejně lepší naučit se cviky s trenérem ikdyž bude cvičit potom jen 1,2x týdně, aspoň nebude cvičit zbytečně (když už tam půjde), v lepším případě si ani moc tím cvičením neublíží
kid

PříspěvekZaslal: čt květen 02, 2013 10:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

S čistým svědomím udělám začátečníkovi plán, kde bude víc než polovina cviků na strojích a kladkách.

I pro samouka jsou stroje pořád bezpečnější než komlexní cviky. V posilovně se orazí a pak už si najde trenéra nebo mu někdo pomůže.

Samozřejmě ideálnější je od počátku cvičit pod dohledem.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Váš názor Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: