|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
temmy
|
Zaslal: so duben 20, 2013 9:46 pm Předmět: trenink - zacatecnik - doma |
|
|
Čau Hoši chtěl bych Vás poprosit o radu . Je mi 21 let , váha 68kg, muj cíl je přibrat do objemu. Jsem dá se říci začátečník, začínám cvičit doma . Zatím jedu doma 3x týdně full body s vybavením co mám doma : jednoručky, velká činka, lavice asi už 2 týdny ... na kazdou partii je 3 -4 serie po 5 - 18 opakovani za trenink.. jak kdy .. toť má otázka.. zdali je lepší na domácí podmínky jet tento fullbody 3x týdně.. nebo hodit split trénink a trénovat např . jeden den ramena prsa biceps , a dalsi den zada triceps nohy a zvýšit počet sérií. Jinak mám sestavený jídelníček , který mi kamarád pomohl sestavit. Na dotaz klidně napíšu. Je možno dosahnout dobrých výsledků v takovýchto domácích podmínkách? samozřejmě fitko by bylo lepší ale mám nějaké překážky jako dojíždění do práce, bydlení na vesnici, dojíždění do fitka atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mravenec1

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 6:57 am Předmět: Re: trenink - zacatecnik - doma |
|
|
Jsi začátečník jak píšeš...split ti nedoporučuju.. fullbody je pro tebe správná volba. Nevím jestli máš možnost cvičit základní cviky..ale jestli ne, tak začni chodit do fitka.Nenapsal si svou výšku, ale jestli jsi vysoký tak ta váha je určitě moc malá. Měl by sis dát dokupy hlavně jídelníček...bez něj svůj cíl neuskutečníš.
Ja bych našel nějákej způsob jak se tam dostat tak 3x týdně alespoň. Když něco chceš tak něco pro to musíš udělat... :) někdo kuli práci chodí po večerech, brzo ráno..apod. Teď najít fitko, kde by ti vyhovovala otevíračka..
|
|
| nahoru |
|
 |
Actory
|
Zaslal: ne duben 21, 2013 7:59 am Předmět: |
|
|
Určitě bych jel fullbody, jak píše kolega nademnou, ovšem dovolím jsi s ním silně nesouhlasit. Já také začínal cvičit doma a i to mi přineslo nějaké výsledky a to jsem cvičil pouze s vlastní vahou, k tomu jsem měl ještě jednu činku asi 10 kg. Já si myslím, že to bohatě zatím stačí, ba dokonce, to bude výhodnější, než hned nalítnout do fitka a tam se nějak zranit. Doporučuji ti tedy jezdit nějaké fullbody a hlavně se zaměřit na posílení středu těla. S rozumným tréninkem a nějakým jídelníček to půjde poznat, nebude to žádný zázrak, ale tisíckrát lepší, než sedět celý den u počítače a televize. Ale jedno je jisté, určitě se u toho nedá vydržet roky, jednou, pokud budeš chtít větší výsledky, až to prostě nepůjde doma, tak by to opravdu chtělo fitko, i kdyby 2x týdně, alespoň něco :) . Předpokládám, že tedy jídelák máš dobrý, ale mohl bys mi prosím postnout tvůj trénink? Rád bych se podíval, jestli to nevadí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 8:00 am Předmět: |
|
|
zdar
jako prvni napis svuj jidelnicek za patek, sobotu a nedeli
presne co jsi mel, kolik toho bylo a kdy to bylo
co se tyce treningu
stojany, velka cinka, jednorucka a hrazda bohate staci
ale musis mit ten spravny trening
jak pises, jsi zacatecnik, takze by to chtelo nekoho, kdo te ty cviky nauci a dohlidne na tebe
neco muzes okoukat z youtube, ale neco potrebuje dalis zkusene oci, ktere na tebe dohlidnou
tady ti muzeme poradit s jidelnickem (nezapomen ho napsat za ty posledni tri dny) i s treningem, ale bez techniky si spis ublizis _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
temmy
|
Zaslal: ne duben 21, 2013 2:09 pm Předmět: |
|
|
Takže. Trénink fullbody jedu od autora Chad Waterbury.. Dal bych sem odkaz ale nedovolí mi to sem poslat takže stačí napsat na ronnie.cz total-body training a vyskočí tam, nebo ho najít na google je tam na strance od t-nation.. ale je anglicky Tréninky jedu v pondělí,středa,pátek.. úterý a čtvrtek mám volno, ale většinou si k večeru zajdu zaběhat. Jsem docela hubený ale mám trochu pupek, ale ne moc. proto to běhání. jinak ten jídelníček tedy:
5:00 - Snídaně - Mléko 300ml, 80g ovesných vloček
8:00 - Svačina - 1 Celozrný rohlík nebo houska , kuřecí šunka , Banán , 2x120g bílý jogurt
11:00 - Oběd - Rýže nebo těstoviny nebo brambory ( 150-200g) , maso - kuřecí , hovězí ( 150g ) .. Co zrovna v práci je ..
14:30 - Svačina - 1) 2 celozrné rohlíky nebo housky , 150g cottage , paprika
nebo 2) 2 Celozrné rohlíky nebo housky, 150g kuřecí šunky , 50g sýr eidam 30%
15:45 - trénink
cca 16:45 2 banány, nebo uvažuji si pořídit 100% Pure Whey Star, je to protein s vyšším obsahem sacharidu který je vhodný po tréninku, popřípade ješte během dne např ke svačine přidat nebo ke snídani
18:00 - Večeře - 150g rýže nebo těstovin , 150g kuřecí prsní řízky
20:00 - Před spaním - 250g polotučný tvaroh .
Tento jídelníček se snažím dodržovat každý den takže i za poslední 3 dny pátek , sobota , neděle jen s tím rozdílem, že jsem nevztával v 5 hodim ale kolem deváté takže s posunutým časem..
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 2:22 pm Předmět: |
|
|
jidelnicek nevypada zle
zatim bych se ho teda drzel a podle toho, jak se budes menit (porovnani v zrcadle) bych upravoval sachry nahoru nebo dolu
trening uz se mi tolik nelibi, pokud jsi zacatecnik, tak bych rekl, ze budes mit problemy s technikou a jsou tam tezke vahy (nizke pocty) _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
temmy
|
Zaslal: ne duben 21, 2013 3:24 pm Předmět: |
|
|
Ok. Jaký trénink by teda byl lepší? fullbody teda určitě necham. Mám si teda upravit počet opakování v sérii? že bych např cvičil po 3-4 seriích a 8-10 opakování každý trénink a obměňovat cviky?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 3:31 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
temmy
|
Zaslal: po duben 22, 2013 9:42 am Předmět: |
|
|
Tak jsem se rozhodl jet trenink podle toho posledniho odkazu .. hypertrofický trénink .. Jen otázka .. nenašel jsem tam pauzy mezi jednotlivýma normálníma sériema .. počítam nějak kolem 60-90s ? jinak u těch cviků * Cviky střídáte s minimálními přestávkami mezi sériemi... Chápu to tak že odcvičím jednu sérii napr toho bicepsovyhoi zdvihu .. pak pauza chvilicku naprd 10 20 s a hned dalsi a porad dokola nez docvicim.?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po duben 22, 2013 9:56 am Předmět: |
|
|
| temmy napsal: | | Tak jsem se rozhodl jet trenink podle toho posledniho odkazu .. hypertrofický trénink .. Jen otázka .. nenašel jsem tam pauzy mezi jednotlivýma normálníma sériema .. počítam nějak kolem 60-90s ? jinak u těch cviků * Cviky střídáte s minimálními přestávkami mezi sériemi... Chápu to tak že odcvičím jednu sérii napr toho bicepsovyhoi zdvihu .. pak pauza chvilicku naprd 10 20 s a hned dalsi a porad dokola nez docvicim.? |
nene, tam u tech kombinovanych serii je apuaz ajenom na to, aby jsi vymenil cinky
jinak to jedes cele furt dokola _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
temmy
|
Zaslal: po duben 22, 2013 10:15 am Předmět: |
|
|
aha takze udelam bicepsovi zdvih , pak hned francouzsky tlaky pak hned sedy lehy a zas hned dokola? aha chapu uz .., dobry diky :))
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po duben 22, 2013 10:19 am Předmět: |
|
|
| temmy napsal: | | aha takze udelam bicepsovi zdvih , pak hned francouzsky tlaky pak hned sedy lehy a zas hned dokola? aha chapu uz .., dobry diky :)) |
no po tom brichu bude asi pauzicka nutna,ale az po brichu a do minuty _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
temmy
|
Zaslal: po květen 20, 2013 10:47 am Předmět: |
|
|
Zdravim. Mám za sebou 4 týdny toho fullbody hypertrofickeho tréninku. Tento týden je přede mnou ten odlehčený trénink s poloviční vahou. Dá se i říci že jsou vidět malé úspěchy :) .. chci se zeptat co jet jako další trénink? mam si najít nějaký split místo fullbody? protože u tohoto tréninku bylo psané že je pro 4 týdny cvičení a poté ten jeden týden s poloviční vahou
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po květen 20, 2013 10:58 am Předmět: |
|
|
| temmy napsal: | | Zdravim. Mám za sebou 4 týdny toho fullbody hypertrofickeho tréninku. Tento týden je přede mnou ten odlehčený trénink s poloviční vahou. Dá se i říci že jsou vidět malé úspěchy :) .. chci se zeptat co jet jako další trénink? mam si najít nějaký split místo fullbody? protože u tohoto tréninku bylo psané že je pro 4 týdny cvičení a poté ten jeden týden s poloviční vahou |
jj dej si tyden s polovicni vahou a pak zase znovu k tomu treningu, jenom s vetsima vahama
otoc to aspon 4x _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|