Bolest v lokti

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bolest v lokti  Úvodní stránka -> Trénink -> Bolest v lokti
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Oddo

PříspěvekZaslal: st duben 24, 2013 8:45 pm    Předmět: Bolest v lokti Odpovědět s citátem

Zdar spolucvičenci :-)

Mám takový dotaz, už delší dobu mě pobolívá pravý loket (levý je absolutně ok), bolest se projevuje pouze v posilovně a to převážně u tlakových cviků jako je benchpress, tlaky na ramena apod. U benchpressu jsem podstatně rozšířil úchop a bolest ustoupila, a např. u tlaků na ramena ten loket cítím vždy při rozcvičování s lehkou vahou, ale jak dojde na těžší jednoručky tak je bolest daleko menší nebo zmizí úplně.

Snažím se lokty poctivě zahřívat a protahovat ale nezdá se že by ty problémy nějak ustupovaly. Navíc poslední dobou ten loket začínám cítit už i při práci na PC, když ležím s noťasem v posteli a ruku mám nataženou k myši.

Má někdo podobné zkušenosti? Dá se tento problém nějakým vhodným kompenzačním cvičením odstranit nebo to chce vyloženě pomoc ortopeda?

EDIT: Nedávno jsem měl i přestávku od cvičení cca 14 dnů, ale žádné patrné zlepšení.

EDIT2: Četl jsem na internetu nějaké články o tenisovém/oštěpařském loktu, ale to asi nebude vůbec můj případ.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Pavel95

PříspěvekZaslal: pá květen 03, 2013 12:31 pm    Předmět: Bolest Odpovědět s citátem

Dřív mě také bolel loket a pomohlo mi : flexit-liquid + jsem začal nosit po nějakou dobu do posilovny mikinu abych měl kloub zahřátý stále a kupodivu bolest odešla
hoju

PříspěvekZaslal: pá květen 03, 2013 12:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

při akutním problému ibalgin 400, 2 ráno a 2 večer, po dobu 14 dní... možná ti bude smrdět moč, resp. bude smrdět jako blázen :)

ale možná se jen dostáváš do věku/stavu, kdy se bolest různých partií těla bude vracet a přesouvat na jiné části a zase zpět...

edit: samozřejmě vůbec nevím, co s tím můžeš mít, ale tohle je takový standardní postup...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: pá květen 03, 2013 12:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hoju napsal:
při akutním problému ibalgin 400, 2 ráno a 2 večer, po dobu 14 dní... možná ti bude smrdět moč, resp. bude smrdět jako blázen :)

ale možná se jen dostáváš do věku/stavu, kdy se bolest různých partií těla bude vracet a přesouvat na jiné části a zase zpět...

edit: samozřejmě vůbec nevím, co s tím můžeš mít, ale tohle je takový standardní postup...

Akutní problém řešit ibalginem po dobu 14 dní? Chápu, že nějaká holka nemůže vydržet menstruační bolesti a další přidružené věci, tak sáhne po něčem takovém, ale někdo, kdo aktivně sportuje, respektive posiluje a má delší dobu nějaké problémy, musí najít příčinu, ne ji slepě potlačovat. Tvůj "standartní" postup se dá nazvat spíše postupem "vyrobme dalšího pacienta". Proč potlačovat důležitý tělesný signál, který říká, že je něco špatně?
hoju

PříspěvekZaslal: pá květen 03, 2013 1:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
hoju napsal:

Akutní problém řešit ibalginem po dobu 14 dní? Chápu, že nějaká holka nemůže vydržet menstruační bolesti a další přidružené věci, tak sáhne po něčem takovém, ale někdo, kdo aktivně sportuje, respektive posiluje a má delší dobu nějaké problémy, musí najít příčinu, ne ji slepě potlačovat. Tvůj "standartní" postup se dá nazvat spíše postupem "vyrobme dalšího pacienta". Proč potlačovat důležitý tělesný signál, který říká, že je něco špatně?

teď jsi mě dostal :) opravdu nevím, jak na tohle odpovědět.

já mám určitou výkonnost, a lidé, kteří tento postup praktikují, mají také určitou výkonnost a tento postup vždy zabral. nechci být hrubý, ale nelze se zastavit v čase s každým "důležitým tělesným signálem", kterých při hodinovém tréninku zažívám několik.

jo, prostě bych dal ibalgin na dva týdny a když to nepomůže, asi bych hledal jiné řešení.
Mablung

PříspěvekZaslal: pá květen 03, 2013 1:18 pm    Předmět: Re: Bolest v lokti Odpovědět s citátem

Oddo napsal:
Zdar spolucvičenci :-)

Mám takový dotaz, už delší dobu mě pobolívá pravý loket (levý je absolutně ok), bolest se projevuje pouze v posilovně a to převážně u tlakových cviků jako je benchpress, tlaky na ramena apod. U benchpressu jsem podstatně rozšířil úchop a bolest ustoupila, a např. u tlaků na ramena ten loket cítím vždy při rozcvičování s lehkou vahou, ale jak dojde na těžší jednoručky tak je bolest daleko menší nebo zmizí úplně.

Snažím se lokty poctivě zahřívat a protahovat ale nezdá se že by ty problémy nějak ustupovaly. Navíc poslední dobou ten loket začínám cítit už i při práci na PC, když ležím s noťasem v posteli a ruku mám nataženou k myši.

Má někdo podobné zkušenosti? Dá se tento problém nějakým vhodným kompenzačním cvičením odstranit nebo to chce vyloženě pomoc ortopeda?

EDIT: Nedávno jsem měl i přestávku od cvičení cca 14 dnů, ale žádné patrné zlepšení.

EDIT2: Četl jsem na internetu nějaké články o tenisovém/oštěpařském loktu, ale to asi nebude vůbec můj případ.

Mě také pobolívá loket. Občas v posilovně, ale zejména u badmintonu. Ono je jedno jestli jde o tenisový, oštěpařský či jiný loket, příčina je stejná a co vím, léčba má obvykle stejně mizernou účinnost. Jak konzervativní, tak chirurgická. Jediné co skutečně pomáhá je klid ...
Při badmintonu mi trochu pomáhá ortéza, ale žádný zázrak to není. Hodlám zkusit tejpy, ale nevkládám do toho moc nadějí.
Mablung

PříspěvekZaslal: pá květen 03, 2013 1:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hoju napsal:

já mám určitou výkonnost, a lidé, kteří tento postup praktikují, mají také určitou výkonnost a tento postup vždy zabral. nechci být hrubý, ale nelze se zastavit v čase s každým "důležitým tělesným signálem", kterých při hodinovém tréninku zažívám několik.

jo, prostě bych dal ibalgin na dva týdny a když to nepomůže, asi bych hledal jiné řešení.

Výše popisovaný problém je klasická chronická bolest lokte. To pár ibalginů po dobu dvou týdnů nespraví.
hoju

PříspěvekZaslal: pá květen 03, 2013 1:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
hoju napsal:

Výše popisovaný problém je klasická chronická bolest lokte. To pár ibalginů po dobu dvou týdnů nespraví.

názor je jak díra do... a osobní zkušenost těžko komukoli vyvrátíš.

ovšem takový podlý útočný post od eSka jsem nečekal :)
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: pá květen 03, 2013 1:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hoju napsal:
Mablung napsal:
hoju napsal:

Není podlý ani útočný (nebyl ani tak zamýšlen, já jsem mírumilovný tvor :), jen nešlo nereagovat, když doporučíš někomu, aby byl 14 dní na ibalginu. Jak říkám, pokud má někdo před těžkým závodem, soutěží apod. a potřebuje být prostě na jeden den fit, tak je to pochopitelné, ale Oddo asi nebude ten případ. Navíc snadno se na takové léky navykne díky obsaženému pseudoefedrinu a pak když něco zabolí, tak ti naskočí automaticky myšlenka na ibalgin (to není teoretický kec, mám kolem sebe plno ukázkových případů). Navíc určitě tušíš, co dokáže udělat s žaludkem kys. acetylsalicylová v dlouhodobém horizontu. Takže proto jsem reagoval, Tvé doporučení je dosti nevhodné. Tady už jde i o zdraví, doopravdy.
hoju

PříspěvekZaslal: pá květen 03, 2013 2:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v ibalginu pseudoefedrin? a o té kyselině, o které jsi se zmínil, jsem nikdy neslyšel (čímž nesnižuji její význam, jen to nepovažuji za podstatné) a neslyšel jsem, že by někdo byl závislý na ibalginu... (?! :-D ) (s vyjímkou připadu, že je mi 17 a jsem žena.)
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: pá květen 03, 2013 2:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pardon, moje chyba, máš pravdu - pseudoefedrin Ibalgin neobsahuje. Už jsem zblblý z těch všech léků "na bolest", na které se mě lidé kolem dokola ptají. Nicméně to na principu věci "řešme příčinu, nikoliv důsledek po dobu 14 dnů s použitím prášků" nic nemění. Pokud jsi nic o zmíněné kyselině nic neslyšel, tak doporučuji projet pár klinických materiálů o vlivu této kyseliny na trávicí trakt. Možná budeš překvapen.
hoju

PříspěvekZaslal: pá květen 03, 2013 2:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Pardon, moje chyba, máš pravdu - pseudoefedrin Ibalgin neobsahuje. Už jsem zblblý z těch všech léků "na bolest", na které se mě lidé kolem dokola ptají. *a07* Nicméně to na principu věci "řešme příčinu, nikoliv důsledek po dobu 14 dnů s použitím prášků" nic nemění. Pokud jsi nic o zmíněné kyselině nic neslyšel, tak doporučuji projet pár klinických materiálů o vlivu této kyseliny na trávicí trakt. Možná budeš překvapen.

nemá smysl se tahat za slovíčka. jsem 100% praxe, 0% teorie. už na úvod jsem psal, že smrad z moči je zarážející :-D já vždy byl v situaci, že bolest musí ustoupit hned a to se vždy podařilo a díky protizánětlivým účinkům jsem dosáhl svého... jako stejně mu přes internet nikdo loket nevyléčí, jen rady se budou lišit.
raw

PříspěvekZaslal: pá květen 03, 2013 3:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hoju napsal:
při akutním problému ibalgin 400, 2 ráno a 2 večer, po dobu 14 dní ... možná ti bude smrdět moč, resp. bude smrdět jako blázen :)

on se ale nechce stat fetakem, jen ma problemy s loktem.

nekdy se nestacim divit nad nekteryma komentama
Mablung

PříspěvekZaslal: pá květen 03, 2013 3:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hoju napsal:
Mablung napsal:
hoju napsal:

U akutních problémů to samozřejmě zabrat může se slušnou pravděpodobností, ale to podle mě není Oddův případ. Tudíž tvé osobní zkušenosti jsou v tomto případě kapku mimo.
Co se praxe s ibalginem/ibuprofenem týče, já sežral růžových pilulek štěstí velká kvanta. Možná bych byl i na tomto foru rekordmanem Takže zkušenosti máme kapku jiné.
hoju

PříspěvekZaslal: pá květen 03, 2013 3:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ty si ujíždíš na ibalginu? :-D

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Bolest v lokti Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: