Zaslal: po duben 29, 2013 9:25 pm Předmět: Le0nidas - PUMPING IRON - Cieľ: 105 kg
Zdravím borci!
Rozhodol som sa že si tu začnem viesť tréningový log, nakoľko trénujem sám tak ma tu snáď niekto skúsenejší usmerní a celkovo to tu viac žije.
Krátke info o mne, 23 rokov, 1,96 m, 96 kg. V minulosti som sa aktívne venoval thajskému boxu (celú strednú školu +výška 2,3 semestre), kvôli dochádzaniu to časom bolo prerušovane až to nakoniec prerástlo do ročnej pauzy (ale mám v pláne opäť trénovať aspoň 1x do týždňa). Medzi tým som trávil čas pri činkách, väčšinou v domácej posilke (dnes to je podobné, akurát že mám teraz možnosť chodiť aj do univerzitnej posilky). Po vynechaní thaiboxu som začal minulý rok s hasičským športom, konkrétne typu železný hasič alebo toughest firefighter alive.
Tento šport ma celého pohltil takže momentálne trénujem len na železných hasičov + posilka na silové, kruhové tréningy apod. Za minulý rok som mal okolo 6 súťaži (umiestnenie väčšinou v top 10 spomedzi 50-60 účastníkov).
No dosť bolo "pohádky", situácia je taká že o 6 dní mám prvú súťaž v tomto roku. Cieľom je byť lepší ako v 1. sezóne.
Čo sa týka tréningu, nejdem sem kopírovať predošle a začnem dnešným. Moje tréningy sa skladajú z hlavných častí ako:
-Výbehy do kopca (dosť prudký kopec, hodím neskôr foto) s ruksakom v ktorom mám kotúče
-Nácvik disciplín, doma mám 4 kusy B hadíc s ktorými trénujem + nejaké ďalšie pomôcky
-Silový tréning v posilke (systém 5x5, resp. ťažšie váhy, viackĺbové cviky, cviky s vlastnou váhou)
-Kruhové tréningy, šprinty, HIIT
Naposledy upravil Le0nidas dne st leden 01, 2014 5:54 pm, celkově upraveno 3 krát
Tlaky JR na šikmej lavičke - 30 kg - 5x5
Rozpažovanie na šikmej lavičke - 12 kg - 3x10
Hrazda (po hruď) - 5x5
MT s vystretými nohami - 100 kg - 5x5
Hang clean - 60 kg - 5x6
Biceps - hrazda, úzky uchop, dlane k sebe - 4x6
Úzky BP - 60 kg - 4x6
Superset:
- Dvíhanie nôh vo vise - 3x10
- Zkracovačky s 20 kg kotúčom - 3x15
Russian twist na rímskej lavičke s 10 kg kotúčom - 3x15 (na každú stranu)
- Thrusters - 40 kg - 2x1 minúta
Eliptický trenažér - 2x1 minúta (100% záťaž, Level 20, Nautilus. V druhej sérii 85%, L 17 )
- Zhyby s výskokom - 2x1 minúta
Eliptický trenažér - 2x1 minúta (100% záťaž, Level 20, Nautilus. V druhej sérii 85%, L 17 )
- Burpees - 2x1 minúta
- Preskoky do výpadu - 2x30 sekúnd
Nasledoval HIIT na eliptickom trenažéri : 1:1 , 30 sekúnd aktívna fáza L 18, 30 sekúnd "výklus" L 14. 7x
Cool down 6 minút simulátor schodov (L 9, cca 56%)
Na záver suzukiho strečing
*Tak tento tréning bola kvalitná zaberačka, pred tým ako som si išiel dať poobedného šlofíka tak som v posteli rozmýšľal ako a čo budem trénovať. "Splodil" som toto a každopádne to zaradím aj nabudúce. Do súťaže ostávajú 3 dni .
Drsný kopec. To musí být dobrý záhul na nohy. Jinak velký palec nahoru za Sabaton.
No ten kopec to ti je numero uno "posilka" mám ho už aj z mapovaný z rôznych smerov, "klasika" je tu na fotkách a dosť dáva zabrať na svalstvo tesne nad kolenami (v 2-3 sérii dosť páli "slza" a celkovo predná časť kvadricepsu), keď idem z inej strany (kde je miernejší sklon) tak ma zas dosť pália lýtka. Suma sumárum sa to snažím kombinovať
No prvá súťaž v tejto sezóne za mnou a ak mám pravdu povedať tak som zo seba sklamaný. "Berseker mode" sa mi zapol až na konci ale to už bolo platné ako mŕtvemu zimník. "Vyhováram" sa na to že som išiel hneď ako druhý v poradí čiže po príchode na miesto som nemal čas sa poriadne namotivovať mojím sabaton playlistom a inými pesničkami. Strečing prebiehal asi tak ako na základnej škole s učiteľom matematiky. Čiže hneď sa prezliecť a poďme na vec. Inač samotná atmosféra bola celkom super, profesionáli predviedli nejaké zásahy, technika hasičov bola tiež fajná. Každopádne sa teším na ďalší rok a už budem vedieť využiť nejaké finty ktoré som postrehol až po mojom turnuse.
Výsledný čas 2:55 (Oproti minulému roku zlepšenie o 18 sekúnd, takže svoj vlastný cieľ, byť lepší ako minulý rok, som si splnil). Tento rok bola aj silná konkurencia, zatiaľ čo v 2012 bol najlepší čas 2:48 tento rok to bolo 2:20.
Pripájam nejaké video a časom hodím aj foto:
Naposledy upravil Le0nidas dne po květen 27, 2013 9:25 pm, celkově upraveno 9 krát
1. Tréning (Bez závažia):
1x chôdzou do kopca
4x behom do kopca
+Suzuki strečing
2. Tréning (15kg ruksak):
Roztiahnutie B hadíc na 60 m ->pritiahnutie ich k sebe ->roztiahnutie 60 m x2 +Suzuki strečing
*Dnes som vyskúšal dvojfázový tréning, ráno okolo pol 9 kopec a podvečer hadice, keďže začalo riadne pršať tak som stihol len 2 série. Zajtra si dám ešte kondičný tréning, v piatok voľno a v sobotu súťaž .
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru