|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
tomas.kratky
|
Zaslal: po květen 06, 2013 10:05 pm Předmět: Problém s rameny |
|
|
Dobrý den,
chtěl jsem poprosit o rady, případné zkušenosti s tímto problémem. Posiluji již 4. rokem, prošel jsem si váhami od 70 do 100 kg, tam i zpátky. Momentálně kolem 85 kg. Nikdy jsem neměl žádné vážnější zranění ramene. Sportuji hodně a denně, od běhání přes míčové sporty až po plavání a gymnastiku (studium tělovýchovy). Každý den téměř sportuji, posilovna 2-3x týdně.
Mám problém s výdrží s rameny. Např. držet něco delší dobu, hned mám ramena vyčerpané a začínají bolet. Příklad: plavání, zhruba po 200m plavání kraul, mám ramena tak zmožená, že ruku třeba už skoro nevytáhnu z vody. Bylo mi řečeno, že jsem z posilování zvyklý na krátkodobou zátěž a proto mi ramena nevydrží delší zátěž. Nevím, co s tím.
Suplementaci dodržuji protein, amina, kloubní výživa..atd.
Děkuji za Vaše rady či zkušenosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Martinn24
|
Zaslal: po květen 06, 2013 10:29 pm Předmět: |
|
|
rozcvičuješ před začátkem tréninku v posilovně dostatečně ramena? Ono devět z deseti lidí se ve fitku nerozcvičuje vůbec a od toho se pak odvíjí strašně moc problémů.
|
|
| nahoru |
|
 |
tomas.kratky
|
Zaslal: út květen 07, 2013 8:18 am Předmět: |
|
|
| Martinn24 napsal: | | rozcvičuješ před začátkem tréninku v posilovně dostatečně ramena? Ono devět z deseti lidí se ve fitku nerozcvičuje vůbec a od toho se pak odvíjí strašně moc problémů. |
Ano rozcvičuji, věnuji rozcvičení kolem dost většinou tak 10-15 min zahřátí (rotoped třeba) a pak minimálně 10 minut rozcvičení. Ramena rozcvičuji právě celkem dost, protože jak říkáš, pak jsou z toho problémy, ale z tohohle to určitě není. Ale díky za názor.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út květen 07, 2013 8:25 am Předmět: |
|
|
| tomas.kratky napsal: | | Martinn24 napsal: | | rozcvičuješ před začátkem tréninku v posilovně dostatečně ramena? Ono devět z deseti lidí se ve fitku nerozcvičuje vůbec a od toho se pak odvíjí strašně moc problémů. |
Ano rozcvičuji, věnuji rozcvičení kolem dost většinou tak 10-15 min zahřátí (rotoped třeba) a pak minimálně 10 minut rozcvičení. Ramena rozcvičuji právě celkem dost, protože jak říkáš, pak jsou z toho problémy, ale z tohohle to určitě není. Ale díky za názor. |
no pokud jedes male pocty opakovani a jeno silove tak by to z posilky byt mohlo
zkus skakat pres svihadlo s tezkyma ruckama _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
tomas.kratky
|
Zaslal: út květen 07, 2013 1:56 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | tomas.kratky napsal: | | Martinn24 napsal: | | rozcvičuješ před začátkem tréninku v posilovně dostatečně ramena? Ono devět z deseti lidí se ve fitku nerozcvičuje vůbec a od toho se pak odvíjí strašně moc problémů. |
Ano rozcvičuji, věnuji rozcvičení kolem dost většinou tak 10-15 min zahřátí (rotoped třeba) a pak minimálně 10 minut rozcvičení. Ramena rozcvičuji právě celkem dost, protože jak říkáš, pak jsou z toho problémy, ale z tohohle to určitě není. Ale díky za názor. |
no pokud jedes male pocty opakovani a jeno silove tak by to z posilky byt mohlo
zkus skakat pres svihadlo s tezkyma ruckama |
Je pravda, že při švihadle taky hodně cítím ramena. A docela rychle. Právě to je to, co si myslím ,že jsem si zvykl na chvilkovou zátěž.. a nevím, jak z toho ven, zkusil jsem snížit váhy a nejedu na počet opakování, ale třeba na 40-50 s, aby ta série trvala. Nevím, jestli to je dobře..
|
|
| nahoru |
|
 |
neis
|
Zaslal: út květen 07, 2013 6:40 pm Předmět: |
|
|
Urcite se najde nekdo, kdo ti odpovi vice vedecky, ale podelim se o osobni zkusenost.Dej si pauzu od veskereho sportu aspon na tyden, coz u tebe bude asi problem. Dalsi vec je ze ramena v posilovne cilene nejakou dobu necvic, nebo maximalne velmi lehke vahy 15 opakovani a vice, jen jako protazeni, ale spise prvni moznost. Ramena zabiraji sekundarne u velkeho mnoztvi cviku a hlavne u spatne techniky makaji vice nez by mely. Pokud do toho delas x dalsich sportu, makas na brigade atd. tak mas ramena proste pretizena a nic nez dlouhodobejsi odpocinek teto partie ti nepomuze. Tak to bylo aspon u me:-)
|
|
| nahoru |
|
 |
tomas.kratky
|
Zaslal: út květen 07, 2013 7:54 pm Předmět: |
|
|
| neis napsal: | | Urcite se najde nekdo, kdo ti odpovi vice vedecky, ale podelim se o osobni zkusenost.Dej si pauzu od veskereho sportu aspon na tyden, coz u tebe bude asi problem. Dalsi vec je ze ramena v posilovne cilene nejakou dobu necvic, nebo maximalne velmi lehke vahy 15 opakovani a vice, jen jako protazeni, ale spise prvni moznost. Ramena zabiraji sekundarne u velkeho mnoztvi cviku a hlavne u spatne techniky makaji vice nez by mely. Pokud do toho delas x dalsich sportu, makas na brigade atd. tak mas ramena proste pretizena a nic nez dlouhodobejsi odpocinek teto partie ti nepomuze. Tak to bylo aspon u me:-) |
Děkuji za reakci. Popravdě, jak jsi napsal nejde si dát pauzu, avšak již jsem tuto možnost zkoušel, když jsem byl zraněn. Což bylo 2 týdny o berlích. Já vím, že ty berle jsou také námaha, ale opravdu se pokusím právě o to cvičení s malými váhami, což teď se snažím. Ale potřeboval bych to potvrdil, zda to je platné či ne.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|