|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Michal Petira

|
Zaslal: út květen 07, 2013 1:18 pm Předmět: Správné provedení dřepu |
|
|
Toto je věc, která mi už delší dobu vrtá hlavou.
Spousta zkušených lidí (strongmani, kulturisti apod.) dělá dřepy s velkou činkou tak, že zadkem nejdou téměř dolů, ale stehnama cca. do roviny s podlahou a někdy o něco níž, ale níže už nejdou.
Na druhou stranu zde jsou lidé, kteří tvrdí že správný dřep je zadkem téměř až na zem a pokud se takto dřep neprovádí, ničí se tím kolena (ale tuto radu aplikují pouze na dřepy bez činky).
Jak to tedy je? Je zde opravdu rozdíl v technice u dřepů s činkou a klasických dřepů bez činky?
Prosím o odpověď pouze ty zkušenější. Odpověď typu ,,já si myslím, ale nevím to jistě..." apod. mi jsou k ničemu a rád bych tenhle otazník konečně vymazal z hlavy.
Děkuji
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spam

|
Zaslal: út květen 07, 2013 1:24 pm Předmět: |
|
|
Dřep dělat hlubokej. Pokud máš správnou techniku a to tu že pohyb nevychází z kolen, ale z hýždí, tak nevidím žádnej důvod se něčeho obávat. Každopádně ta technika je tu rozhodující a to klidně na úkor váhy s kterou bys měl dřepovat. Hlubokými dřepy zatížíš svaly na 100% a čím menší rozsah pohybu tím to % je menší a to platí u všech cviků a nemá to jen negativa ve smyslu zapojení svalů, ale i šlachy atd...
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út květen 07, 2013 1:27 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: út květen 07, 2013 1:28 pm Předmět: |
|
|
Správný dřep je co nejhlubší, s přihlédnutím i individuální tělesné stavbě, flexibilitě, zdravotním omezením apod. To, že někdo udělá dřep na paralel, jehož hloubka by byla na soutěži v silovém trojboji diskutabilní, je naprosto v pořádku. V pořádku není dělat polodřepy a tvrdit, že je to normální dřep a říkat, že je to tak správně. Navíc je něco jiného dřep vzpěrače a dřep powerliftera například.
Dovolil bych si něco z vlastní zahrádky:
http://kulturistika.ronnie.cz/c-10939-drep-svaty-gral-silovych-cviku-i.html
http://kulturistika.ronnie.cz/c-11456-drep-svaty-gral-silovych-cviku-ii.html
http://kulturistika.ronnie.cz/c-11464-drep-svaty-gral-silovych-cviku-iii.html _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: út květen 07, 2013 1:28 pm Předmět: |
|
|
Ustinov mě předběhl :) _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: út květen 07, 2013 1:41 pm Předmět: |
|
|
co beretdm jako polodřepy?
|
|
| nahoru |
|
 |
matejkorvin

|
Zaslal: út květen 07, 2013 2:02 pm Předmět: |
|
|
drepovat treba tak hlboko, pokial sa nezacne spodny chrbat zagulatovat. Ak to pre niekoho znamena 10 cm nad paralel, hlbsie by nemal ist. ALE mal by zapracovat na flexibilite, a postupne zvacsovat hlbku. Spravne prevedeny hlboky drep je mensia zataz pre kolena ako polodrep, problem je ze bezny clovek nema hned na zaciatku potrebnu flexibilitu _________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt květen 09, 2013 7:49 am Předmět: |
|
|
Pokud jsi dostatečně mobilní a flexibilní, prováděj dřepy ATG. Minimum je lifterskej dřep, kdy se při pohledu z boku dostane ohyb na vrcholu stehna pod úroveň vrchní strany kolene.
Podstatné je, abys udržel rovná záda (neplést se vzpřímenými), paty na zemi a aby kolena a špičky mířily do stejného směru. A je fuk, jestli jde o dřep s vlastní váhou (i když tam kulatá záda nejsou problém a třeba pistole se zcela rovnými zády je zálěžitost jen pro lidi s flexibilitou mutanta), s činkou vzadu/vpředu, s kettlebellem nebo pytlem cementu.
|
|
| nahoru |
|
 |
rudosh
|
Zaslal: čt květen 09, 2013 10:28 am Předmět: |
|
|
Jak mám zlepšit flexibilitu? :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt květen 09, 2013 10:31 am Předmět: |
|
|
| rudosh napsal: | | Jak mám zlepšit flexibilitu? :) |
krom protahovacich cviceni se zatezi a bez zateze DŘEPUJ _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
rudosh
|
Zaslal: čt květen 09, 2013 10:58 am Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | rudosh napsal: | | Jak mám zlepšit flexibilitu? :) |
krom protahovacich cviceni se zatezi a bez zateze DŘEPUJ |
Dřepuju a zlepšilo se to, ale ptám se spíš a ty protahovací cvičení. ;-)
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt květen 09, 2013 11:01 am Předmět: |
|
|
Dřepuj. Přitahuj se do dřepu aktivně pomocí kyčelních flexorů. Zeptej se kolegy v posilce, jenž dřepuje pár kol, jak na to.
|
|
| nahoru |
|
 |
rudosh
|
Zaslal: pá květen 10, 2013 11:49 am Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: | | Dřepuj. Přitahuj se do dřepu aktivně pomocí kyčelních flexorů. Zeptej se kolegy v posilce, jenž dřepuje pár kol, jak na to. |
Neviděl jsem tam nikoho pěkně dřepovat :-/ spíš mám problém s kulatýma zádama, to má taky něco společné s kyčelníma flexorama? Čelní dřep hluboký udělám, ale kulatím ty záda.... klasický pod paralel nedostanu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá květen 10, 2013 11:55 am Předmět: |
|
|
| rudosh napsal: | | ZeleznaKoule napsal: | | Dřepuj. Přitahuj se do dřepu aktivně pomocí kyčelních flexorů. Zeptej se kolegy v posilce, jenž dřepuje pár kol, jak na to. |
Neviděl jsem tam nikoho pěkně dřepovat :-/ spíš mám problém s kulatýma zádama, to má taky něco společné s kyčelníma flexorama? Čelní dřep hluboký udělám, ale kulatím ty záda.... klasický pod paralel nedostanu. |
a to prave mussi trenovat
jinak nez treningem se to nezlepsi _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: pá květen 10, 2013 2:15 pm Předmět: |
|
|
| rudosh napsal: | | ZeleznaKoule napsal: | | Dřepuj. Přitahuj se do dřepu aktivně pomocí kyčelních flexorů. Zeptej se kolegy v posilce, jenž dřepuje pár kol, jak na to. |
Neviděl jsem tam nikoho pěkně dřepovat :-/ spíš mám problém s kulatýma zádama, to má taky něco společné s kyčelníma flexorama? Čelní dřep hluboký udělám, ale kulatím ty záda.... klasický pod paralel nedostanu. |
Pak je varianta přijít ke mně na seminář, kde dřep učím :)
Ale jak píše Peter: trpělivost, dřepovat, postupně, s malou váhou (goblet dřep je to, co hledáš), strečovat flexory, správně dýchat...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|