Jak přestat být "zkrácený"?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak přestat být "zkrácený"?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Jak přestat být "zkrácený"?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kuchis

PříspěvekZaslal: so květen 11, 2013 8:48 pm    Předmět: Jak přestat být "zkrácený"? Odpovědět s citátem

Zdar ,

začal jsem v lednu s cvičením , vidím pokroky ale některé cviky nemůžu dělat díky tomu že jsem strašně zkrácenej.
Dlouhou dobu jsem nic nedělal a takhle to dopadlo.
Když si sednu na rovnou plochu a narovnám se v trupu tak nohy nepoložím na zem ani za nic.

Zatím provádím klasické "kmitání" kdy mám nohy napnuté v koleni a dlaněmi se snažím dotknout se chodidla.Kámoš ale říkal že je to na nic.
Můžete mi někdo doporučit lehké cvičení na doma na protahování abych nebyl tak šíleně zkrácenej?

díky moc
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kpt.TM

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2013 5:46 am    Předmět: Re: Jak přestat být "zkrácený"? Odpovědět s citátem

Joga - program P90X, P90X2, Jillian Michaels, etc.
Strečing - P90X, Muay thai etc.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2013 12:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co konkretne nemuzes cvicit kvuli zatuhlym svalum? Na cilenej strecink bych se vykaslal a radsi cvicil - mobilita a flexibilita prijde se silou.
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2013 12:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

koule, nesouhlasim...pekna kravina
Moocha

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2013 1:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Foresten

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2013 1:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja bych spis na youtube nasel nejaky "upper, lower" mobility, je tam toho dost.
Mick994

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2013 1:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Muay Thai strečing mohu jen vřele doporučit.
shooter

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2013 1:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jako protahuju se každej den tak půl hodiny, jako zlepšuju se co jsem si tak všiml, ale jde to kurevsky pomalu. cca 0,5-1 cm za týden.

Edit: Mám to samý, že si nedokážu sednout na zem a napnout nohy, ale to je způsobeno tím, že mám blok ve spodních zádech, tak to protahováním aspoň kompenzuju. Vždy když se začnu protahovat, jsem jako kdyby nazačátku, jen překonat tu počáteční bolest a pak to jde.

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
Spashett

PříspěvekZaslal: po květen 13, 2013 4:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
Na cilenej strecink bych se vykaslal a radsi cvicil - mobilita a flexibilita prijde se silou.

tohle je doufam jeden velkej joke
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: po květen 13, 2013 4:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spashett napsal:

Ne. Lidi se potřebujou především hýbat. Zatuhlý kyčelní flexory? Progrese mostů (lopatky > temeno > plnej most > zápasnický mosty, jen takovej nástřel, kroků a progresí se tam dá přidat hromada) vždycky zválcuje statickej strečink. Jednak proto, že jde o streč a aktivaci antagonisty (plus díky efektu iradiace všech ostatních okolních svalů) zároveň, druhak proto, že jde o trénink pohybu a ne jen dementní setrvávání ve strečovaný pozici.

Takhle bych mohl pokračovat. Lehký good morningy nebo mrtvoly budou mít vždycky lepší dopad než strečování hamtringů apod.

Když už nějaká cílená práce na flexibilitě, tak foam rolling a cviky na mobilitu.

Jasně, po zranění nebo ve speciálních případech (který by měl řešit fyzioterapeut a ne kámoši na fitness foru) má strečink svoje místo, ale v tu chvíli jsou na místě rozumnější strečovací metody než statickej strečink. Ale to se bavíme o hodně úzký skupině lidí.
blazen

PříspěvekZaslal: po květen 13, 2013 4:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

aneb - chces se protahnout pred tezkyma mrtvolama? tak si dej tezky mrtvoly :D idealni to urcite bude i pred aerobkou nebo treba bojovymi sporty, misto rozcvicky a strecinku si dej mrtvolu, drep a ses v pohode :D
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po květen 13, 2013 5:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
Spashett napsal:

Ne. Lidi se potřebujou především hýbat. Zatuhlý kyčelní flexory? Progrese mostů (lopatky > temeno > plnej most > zápasnický mosty, jen takovej nástřel, kroků a progresí se tam dá přidat hromada) vždycky zválcuje statickej strečink. Jednak proto, že jde o streč a aktivaci antagonisty (plus díky efektu iradiace všech ostatních okolních svalů) zároveň, druhak proto, že jde o trénink pohybu a ne jen dementní setrvávání ve strečovaný pozici.

Takhle bych mohl pokračovat. Lehký good morningy nebo mrtvoly budou mít vždycky lepší dopad než strečování hamtringů apod.

Když už nějaká cílená práce na flexibilitě, tak foam rolling a cviky na mobilitu.

Jasně, po zranění nebo ve speciálních případech (který by měl řešit fyzioterapeut a ne kámoši na fitness foru) má strečink svoje místo, ale v tu chvíli jsou na místě rozumnější strečovací metody než statickej strečink. Ale to se bavíme o hodně úzký skupině lidí.

Znám kluka, co si myslel to samé a mrtvolu bral i jako streč. Dneska musí denně strečovat hamy, aby se vůbec dostal tam, kde byl přes započetím pravidelných tréninků mrtvol...
Korny

PříspěvekZaslal: po květen 13, 2013 5:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já trošku nechápu ten antipostoj vůči statickýmu strečinku...já na něj nedám dopustit. Samozřejmě za předpokladu, že jdu dělat statickej strečink ne "se protáhnout". Při správným dýchání si myslím, že udělá v kombinaci ještě s lehkýma posilovacíma cvikama velice dobrou službu. Já měl vždycky problém se zkrácením svalů, na střední jsem na to měl dost času, tak jsem strečoval a všechno se zlepšilo. Mobilita, rychlost, flexibilita, počet zranění a svalových problémů se v té době minimalizoval.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: po květen 13, 2013 6:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

@blazen: Přesně tak, jen místo toho dřepu bych si dal taky mrtvolu :-)))

@eSko: Otázka zní, jak vypadaly ty tréninky ;)

EDIT: Jen aby bylo jasno - nemám nic proti rozcvičce. Ani netvrdím, že by se měl člověk rozcvičovat deadliftama. Jen rozcvičení typu "10 minut kolo, 10 minut statickej strečink každýho svalu" mi přijde jako zbytečně strávenejch 20 minut, během kterejch by člověk mohl dělat třeba ..... mrtvoly :)))
Arnold Strong

PříspěvekZaslal: pá květen 17, 2013 5:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
Spashett napsal:

nemá tam místo iradiace bejt inervace všech ostatních okolních svalu?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jak přestat být "zkrácený"? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: