Cetnost treninku pro objem?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Cetnost treninku pro objem?  Úvodní stránka -> Trénink -> Cetnost treninku pro objem?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Xaphan69

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2013 1:06 pm    Předmět: Cetnost treninku pro objem? Odpovědět s citátem

Chci poprosit o radu, reknu to asi blbe, ale jaka cetnost zatizeni velkych/malych partii je optimalni pro rust svaloviny. A to jak u 1,5 roku cviciciho jedince tak u pokrocilejsiho. At do budoucna vim. Suplementy zadne neberu. Vse dostavam ze stravy. Kdyztak endo-mezomorf 168 cm/75 kg 15% tuku.

S regeneraci problem nemam, ted jezdim kvuli maturite FB 1+1 3x tydne - mezi seriema delam 40s pauzy, jde to zvladat u noh prodluzuju o asi 20 s, jelikoz se to neda, hlava se toci, divnej pocit.

Opakovani jedu podle pocitu, jednou to jde lip, jednou hur. (Koncim kvuli kratkym pauzam asi 1 opakovani od selhani, kdy uz bych to nevytlacil)

Benchpress - 4s - 70%maxima
Guillotinuv tlak - 4s - 55-60% maxima (dotknu se ohryzku jemne)
----------------------------------
Shyby siroke - (uhel mezi tricepsem a hrudnikem asi 135°) - 3s -5-6 opak. (vic nedam :- ( )
Pritahy osy s uzsim uchopem (podhmatem se zastavovanim na hore a durazem i na praci ramen) 4s
Spodni kladka - 3-4 s (dokud to zvladam ciste zadama bez nadmerneho zatezovani bicepsu)
Hacken dřep - 4s (nevyvazene stehna, jezdil jsem asi blbe drepy a mam vnitrek strasne slaby)

Superserie (bez pauz mezi temahle cvikama jen po obou 40s +/-):
Rumunsky mrtvy tah - 4s
Predkopavani - 4s

Mam to ted na maturitu, abych mohl (v patek jsem musel vynechat) pripadne vynechat nejaky trenink a nerozhodilo se mi to cele, je to ciste na stagnovani, aby se to nezhorsilo) nevim jak se to zda narocne, zregenerovat to zvladam uplne v klidu, svalova bolest neni, vahy se snazim davat rozumne v pomeru vykon/technika, kdy jakmile se zacne kazit technika uberu vahy)

Predtim jsem jel PO UT ST PA tohle:
Po - Prsa + triceps
UT - Zada + biceps
ST - Nohy + lytka
PA - Prsa + zada po 2 cvicich + ramena - 3predni+4stredni+4zadni
Je to objemny, nechci to tedy rozepisovat, jel jsem to tvrde, cviky byly zakladni, snazil jsem se o volne vahy u vseho, jen u zad se obcas zarazovala kladka

Regenerace svalstva sla ok, jen nevim jak NS - kdy asi ta to zvladala hur. (Objemove i podle ostatnich to slo v ramci toho jak svaly rostou super nahoru, ale vykonnost silova sla o neco dolu - z 30kg jednorucek na 28 kg na stejny pocet opakovani)

Diky za odpovedi, J.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2013 1:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Xaphan69

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2013 3:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2013 3:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Xaphan69 napsal:
Peter Ustinov napsal:
sval roste cca 2 dny po zatizeni, takze idelani frekvence treningu je 2x tydne cele telo
tvuj trening je nevyvyzeny co se tyce nohou
vice treba tady:
http://kulturistika.ronnie.cz/c-14669-vysokofrekvencni-trenink-i-rovnovahou-ke-svalovemu-rustu.html
http://kulturistika.ronnie.cz/c-14760-vysokofrekvencni-trenink-ii-hledani-optimalni-frekvence.html
http://kulturistika.ronnie.cz/c-13925-spravna-treninkova-metodika-pro-maximalni-objem.html
http://kulturistika.ronnie.cz/c-14201-treninkova-poradna-01-2013.html

Diky moc, pomohlo to, prisel jsem na sve :).

jsem rad
sam bych to mozna neinterpretoval tak jasne a mozna i zkomolene
Magumi

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2013 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já cvičím fullbody třikrát týdně přesně rok a půl, každý trénink odcvičim jeden cvik na nohy, záda, ramena, prsa a břicho, ruce izolovaně necvičím vůbec, a řekl bych, že vzhledem k mému věku (38) a kondici je ta regenerace dost na hraně. Málokterý týden dokážu odcvičit všechny tréninky úplně na plno, občas musím trochu ubrat, a bolí mě všechno a pořád. Ale podle mně by se mladý kluk jako ty nemusel bát fullbody ani čtyřikrát týdně, jen je třeba trochu rotovat cviky a intenzitu, a pokaždé se zaměřit víc na některou partii a ostatní odcvičit lehčeji.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2013 4:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Magumi napsal:
Já cvičím fullbody třikrát týdně přesně rok a půl, každý trénink odcvičim jeden cvik na nohy, záda, ramena, prsa a břicho, ruce izolovaně necvičím vůbec, a řekl bych, že vzhledem k mému věku (38) a kondici je ta regenerace dost na hraně. Málokterý týden dokážu odcvičit všechny tréninky úplně na plno, občas musím trochu ubrat, a bolí mě všechno a pořád. Ale podle mně by se mladý kluk jako ty nemusel bát fullbody ani čtyřikrát týdně, jen je třeba trochu rotovat cviky a intenzitu, a pokaždé se zaměřit víc na některou partii a ostatní odcvičit lehčeji.

podle me ani nemusi byt extra cvik na kazdou partii
treba takova mrtvola, drep, shyb,klik na bradlech, premisteni nebo vyrazovy tlak toho pokryje hodne
stejne tak bych cykloval i intenzitu v ramci tydne (dynamicke trojky, silne petky, objemove desitky i pumpovaci patnactky )
smik

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2013 6:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Magumi napsal:
....

No jo jenže ty jsi z Marsu
Já ve svejch 40ti jezdím taky 3x týdně FB a regenerace hóódně na hraně. Navíc mám v háji kolena a rameno. Takovou intenzitu jako ty nejedu ani náhodou.
Teď jsem si poprvé v životě pořídil BCAAčka a je to pro mě zatím nejlepší suplement do jakého jsem investoval.

Prostě ti mladí jsou dnes nějací měcí
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2013 6:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

smik napsal:
Magumi napsal:
....

No jo jenže ty jsi z Marsu
Já ve svejch 40ti jezdím taky 3x týdně FB a regenerace hóódně na hraně. Navíc mám v háji kolena a rameno. Takovou intenzitu jako ty nejedu ani náhodou.
Teď jsem si poprvé v životě pořídil BCAAčka a je to pro mě zatím nejlepší suplement do jakého jsem investoval.

Prostě ti mladí jsou dnes nějací měcí

jj, jeste ze jsme tu my
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2013 9:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:

treba takova mrtvola, drep, shyb,klik na bradlech, premisteni nebo vyrazovy tlak toho pokryje hodne

Amen.

Mý kluci teď jedou Kettlebell Muscle program od Geoffa Neuperta a rostou jak z vody. 3× týdně, komplexy s dvěma bells, každej trénink kolem 20ti minut, 3 - 5 cviků max. Převážně dřep, kettlebell snatch, military a pushpress.
Jirka Kalous

PříspěvekZaslal: po květen 13, 2013 12:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
Peter Ustinov napsal:

Amen.

Mý kluci teď jedou Kettlebell Muscle program od Geoffa Neuperta a rostou jak z vody. 3× týdně, komplexy s dvěma bells, každej trénink kolem 20ti minut, 3 - 5 cviků max. Převážně dřep, kettlebell snatch, military a pushpress.

Jenom třikrát týdně dvacet minut a rostou jako z vody? Nebo ještě něco?

Rychle na stránku:

Přejdi na: