|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
PavelABCd
|
Zaslal: st květen 15, 2013 3:01 pm Předmět: Impingement ramene vs. rehabilitace |
|
|
Zdravím,
před časem mě začalo po cvičení bolet rameno, nezlepšovalo se to, tak jsem šel k doktorovi a diagnóza impingement ramene. Teď jsem byl na kontrole (po měsíci a půl klidu) s tím, že to stále bolí, dostal jsem obstřik a doporučení na rehabilitaci. Chci se zeptat, jestli máte někdo dobrý zkušenosti s nějakou rehabkou v Brně a nebo obecně s tímto typem zranění?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: st květen 15, 2013 3:23 pm Předmět: Re: Impingement ramene vs. rehabilitace |
|
|
| PavelABCd napsal: | Zdravím,
před časem mě začalo po cvičení bolet rameno, nezlepšovalo se to, tak jsem šel k doktorovi a diagnóza impingement ramene. Teď jsem byl na kontrole (po měsíci a půl klidu) s tím, že to stále bolí, dostal jsem obstřik a doporučení na rehabilitaci. Chci se zeptat, jestli máte někdo dobrý zkušenosti s nějakou rehabkou v Brně a nebo obecně s tímto typem zranění? |
Měl jsem přesně to samé. Bolesti, protizánětlivé léky (pomohly), měsíc a půl klidu a pak cvičení při kterém jsem cítil že to rameno není v pořádku.
Doktor mi diagnostikoval impingement ramene a řekl, že mi může dát rehabilitace či obstřiky. Na mou otázku, zda to může problém trvale vyřešit, byla jednoduchá odpověď - ne. Tak jsem šel na artroskopickou operaci. U mě byla zúžená kloubní štěrbina + nějaké hrbolky. Rehabilitace ani obstřiky štěrbinu nerozšíří a hrbolky neodstraní.
|
|
| nahoru |
|
 |
PavelABCd
|
Zaslal: čt květen 16, 2013 3:43 pm Předmět: |
|
|
díky za reakci. No u mě o operaci nepadlo ani slovo, zřejmě to nemám tak vážný. Tak vyzkouším tu rehabilitaci, nejlépe nějaký sportovní fyzioterapeut, nikoho takového v Brně neznám, nemáte někdo prosím nějaké tipy?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt květen 16, 2013 9:19 pm Předmět: |
|
|
| PavelABCd napsal: | | díky za reakci. No u mě o operaci nepadlo ani slovo, zřejmě to nemám tak vážný. Tak vyzkouším tu rehabilitaci, nejlépe nějaký sportovní fyzioterapeut, nikoho takového v Brně neznám, nemáte někdo prosím nějaké tipy? |
Konzervativní léčba, alespoň co jsem se tak dočetl, je zdlouhavá a výsledky jsou nic moc. Nicméně bude asi záležet případ od případu. Co se operace týče, doktor také nejdříve nabízel konzervativní léčbu, nicméně na jasný dotaz o účinnosti mi jasně řekl co si od ní můžu v mém případě slibovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: pá květen 17, 2013 10:13 am Předmět: |
|
|
Mne po vysetreni v tunelu rekl doktor, ze jestli chci nekdy zvedat, tak je operace jedine reseni ... Neverim, ze zrovna tohle se muze nejakou rehabilitaci vylecit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: pá květen 17, 2013 5:35 pm Předmět: |
|
|
Ukázkouvej impingement levýho ramene jsem si konzervativní léčbu dal dohromady uplně za měsíc...
Tohle je hrozně složitá problematika a navíc když vám to nějaký doktor diagnostikuje neznamená to že to máte. Rádi to píšou na každej problém v rameni. _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
Zaslal: pá květen 17, 2013 7:42 pm Předmět: |
|
|
Malinko OT.
Neporadíte někdo cviky na rotátory a další svaly, co maj co dočinění s ramenem? Nedávno sem někdo dával moc pěkný video, ale nevim kam.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|