Nabrat sílu :)

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nabrat sílu :)  Úvodní stránka -> Trénink -> Nabrat sílu :)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
harucen

PříspěvekZaslal: čt květen 16, 2013 6:57 pm    Předmět: Nabrat sílu :) Odpovědět s citátem

Ahoj, jaký trénink s vlastní vahou byste mi doporučili?
Mým cílem je co nejvíce zesílit.
Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
RoboBee

PříspěvekZaslal: čt květen 16, 2013 7:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CrossFit a nebo RushFit od Pierra :)
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt květen 16, 2013 7:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S vlastní váhou nazačátku o něco zesílíš, pak bude STOPka, protože si tělo zvykne a bude zvedat stále stejnou zátěž.
Pokud chceš zlepšit sílu, použij železo .

PS: když už teda chceš výhradně s vlastní váhou, tak kalisthenika.
Oddo

PříspěvekZaslal: čt květen 16, 2013 7:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
S vlastní váhou nazačátku o něco zesílíš, pak bude STOPka, protože si tělo zvykne a bude zvedat stále stejnou zátěž.
Pokud chceš zlepšit sílu, použij železo .

Což neni ale uplně pravda, protože každý základní cvik s BW se dá jednoduše modifikovat, aby byl těžší a těžší

Dámský klik -> obyčejný klik -> diamond klik -> klik s tlesknutím -> klik na jedné ruce -> klik s tlesknutím za zády a tak dále
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt květen 16, 2013 7:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, a klikama s tlesknutím získá sílu, kterou tak chce . Prostě cviky s VV mají jinou prioritu, než nabrat sílu (ta se samoz. taky zlepší, kdyby chtěl někdo rejpat:))
seeya

PříspěvekZaslal: čt květen 16, 2013 7:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Toho by som sa nebal, dnes si uz myslim ze velmi slusna sila sa da ziskat aj cvicenim s vlastnou vahou ako pise oddo, koncit mozes niekde pri zhybe jednou rukou napriklad :) Koniec koncov aj ked robis take hspu tak proste nemozes byt slaby..
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt květen 16, 2013 7:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

seeya napsal:
Toho by som sa nebal, dnes si uz myslim ze velmi slusna sila sa da ziskat aj cvicenim s vlastnou vahou ako pise oddo, koncit mozes niekde pri zhybe jednou rukou napriklad :) Koniec koncov aj ked robis take hspu tak proste nemozes byt slaby..

souhlasim
sila je i v rychlosti, takze dynamicke provedeni cviku znamena zvednuti sily
ale jak bylo psano, casem ta stopka bude
Oddo

PříspěvekZaslal: čt květen 16, 2013 7:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
seeya napsal:

souhlasim
sila je i v rychlosti, takze dynamicke provedeni cviku znamena zvednuti sily
ale jak bylo psano, casem ta stopka bude

k tomu bych se někdy v životě rád propracoval
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
kpt.TM

PříspěvekZaslal: čt květen 16, 2013 7:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S vlastnou váhou skús 3x do týždňa:

Rozcvička - Tabata z angličanov

Kruhový 5 Kôl: 10 zhybov nadhmatom na hrazde, 30 klikov, 10 toes to bar, 50 hlbokých drepov

Prestávky používaj čo najkratšie, najlepšie až po ukončení celého kolečka si chvílu na zemi polež, inak sa snaž ísť bez prestávky.

Kliky ak nevládzeš tak použi crossfitovský trik, že zostaneš prsami na zemi a odlepíš na chvílu dlane od zeme, tak ich spravíš viac.
Luster

PříspěvekZaslal: čt květen 16, 2013 7:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

seeya napsal:

taky souhlas s Oddem, frozz je uplne vedle ale de o to, ze ta sila bude vzdycky specificka pro tu danou cinnost a nejde rict, ze ten co da klik na jedny ruce je silnejsi/slabsi nez ten kdo da na bench treba 120kg.. btw, zajimavej nepomer mam treba ja s kamosem, kterej je schopnej dat bez treninku dva striktni HSPU, ale na military da uplny hovno, cca kolem 50kg.. proto neni mozny tyhle dve sily objektivne porovnavat
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt květen 16, 2013 7:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Navíc nevíme, jaký druh síly chce vůbec autor zlepšit a do jaké konkrétní činnosti ji aplikovat, takže asi tak.

/edit: hm tak luster byl rychlejší
harucen

PříspěvekZaslal: pá květen 17, 2013 6:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, tak díky všem za odpovědi a hlavně za tipy.
Nejde mi konkrétně o navýšení síly, abych zvedal víc na benchi nebo military pressu, ale abych toho dokázal víc se svým tělem. Takže jsem měl na mysli nějaký schyby, kliky, bradla, dřepy, ale na internetu jsem na nic nenarazil, krom tréninků Mikea Changa a pak nějakých cílených tréninků na schyby/kliky.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá květen 17, 2013 6:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

harucen napsal:
Ahoj, tak díky všem za odpovědi a hlavně za tipy.
Nejde mi konkrétně o navýšení síly, abych zvedal víc na benchi nebo military pressu, ale abych toho dokázal víc se svým tělem. Takže jsem měl na mysli nějaký schyby, kliky, bradla, dřepy, ale na internetu jsem na nic nenarazil, krom tréninků Mikea Changa a pak nějakých cílených tréninků na schyby/kliky.

ZACATECNIK:

POKROCILY:
harucen

PříspěvekZaslal: ne květen 19, 2013 8:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A ještě jeden dotaz, nevíte kde v Praze (blízko centra) je takovéhle místo? Myslím hřiště kde jsou bradla, hrazda a různé další pomůcky jako na videu? Včera jsem se po něčem takovém rozhlížel, ale narazil jsem jen na dětská hřiště :) Dík za videa ještě jednou
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne květen 19, 2013 9:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

harucen napsal:
A ještě jeden dotaz, nevíte kde v Praze (blízko centra) je takovéhle místo? Myslím hřiště kde jsou bradla, hrazda a různé další pomůcky jako na videu? Včera jsem se po něčem takovém rozhlížel, ale narazil jsem jen na dětská hřiště :) Dík za videa ještě jednou

vetsinou prave na detskem hristi :-D

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Nabrat sílu :) Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: