S vlastní váhou nazačátku o něco zesílíš, pak bude STOPka, protože si tělo zvykne a bude zvedat stále stejnou zátěž.
Pokud chceš zlepšit sílu, použij železo .
PS: když už teda chceš výhradně s vlastní váhou, tak kalisthenika.
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
S vlastní váhou nazačátku o něco zesílíš, pak bude STOPka, protože si tělo zvykne a bude zvedat stále stejnou zátěž.
Pokud chceš zlepšit sílu, použij železo .
Což neni ale uplně pravda, protože každý základní cvik s BW se dá jednoduše modifikovat, aby byl těžší a těžší
Dámský klik -> obyčejný klik -> diamond klik -> klik s tlesknutím -> klik na jedné ruce -> klik s tlesknutím za zády a tak dále
Jo, a klikama s tlesknutím získá sílu, kterou tak chce . Prostě cviky s VV mají jinou prioritu, než nabrat sílu (ta se samoz. taky zlepší, kdyby chtěl někdo rejpat:))
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Toho by som sa nebal, dnes si uz myslim ze velmi slusna sila sa da ziskat aj cvicenim s vlastnou vahou ako pise oddo, koncit mozes niekde pri zhybe jednou rukou napriklad :) Koniec koncov aj ked robis take hspu tak proste nemozes byt slaby..
Toho by som sa nebal, dnes si uz myslim ze velmi slusna sila sa da ziskat aj cvicenim s vlastnou vahou ako pise oddo, koncit mozes niekde pri zhybe jednou rukou napriklad :) Koniec koncov aj ked robis take hspu tak proste nemozes byt slaby..
souhlasim
sila je i v rychlosti, takze dynamicke provedeni cviku znamena zvednuti sily
ale jak bylo psano, casem ta stopka bude
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
souhlasim
sila je i v rychlosti, takze dynamicke provedeni cviku znamena zvednuti sily
ale jak bylo psano, casem ta stopka bude
taky souhlas s Oddem, frozz je uplne vedle ale de o to, ze ta sila bude vzdycky specificka pro tu danou cinnost a nejde rict, ze ten co da klik na jedny ruce je silnejsi/slabsi nez ten kdo da na bench treba 120kg.. btw, zajimavej nepomer mam treba ja s kamosem, kterej je schopnej dat bez treninku dva striktni HSPU, ale na military da uplny hovno, cca kolem 50kg.. proto neni mozny tyhle dve sily objektivne porovnavat
_________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
Navíc nevíme, jaký druh síly chce vůbec autor zlepšit a do jaké konkrétní činnosti ji aplikovat, takže asi tak.
/edit: hm tak luster byl rychlejší
Ahoj, tak díky všem za odpovědi a hlavně za tipy.
Nejde mi konkrétně o navýšení síly, abych zvedal víc na benchi nebo military pressu, ale abych toho dokázal víc se svým tělem. Takže jsem měl na mysli nějaký schyby, kliky, bradla, dřepy, ale na internetu jsem na nic nenarazil, krom tréninků Mikea Changa a pak nějakých cílených tréninků na schyby/kliky.
Ahoj, tak díky všem za odpovědi a hlavně za tipy.
Nejde mi konkrétně o navýšení síly, abych zvedal víc na benchi nebo military pressu, ale abych toho dokázal víc se svým tělem. Takže jsem měl na mysli nějaký schyby, kliky, bradla, dřepy, ale na internetu jsem na nic nenarazil, krom tréninků Mikea Changa a pak nějakých cílených tréninků na schyby/kliky.
ZACATECNIK:
POKROCILY:
A ještě jeden dotaz, nevíte kde v Praze (blízko centra) je takovéhle místo? Myslím hřiště kde jsou bradla, hrazda a různé další pomůcky jako na videu? Včera jsem se po něčem takovém rozhlížel, ale narazil jsem jen na dětská hřiště :) Dík za videa ještě jednou
A ještě jeden dotaz, nevíte kde v Praze (blízko centra) je takovéhle místo? Myslím hřiště kde jsou bradla, hrazda a různé další pomůcky jako na videu? Včera jsem se po něčem takovém rozhlížel, ale narazil jsem jen na dětská hřiště :) Dík za videa ještě jednou
vetsinou prave na detskem hristi :-D
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru