Zhodnocení stravy Paleo

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zhodnocení stravy Paleo  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Zhodnocení stravy Paleo
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Reichenberk

PříspěvekZaslal: ne květen 26, 2013 8:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Paleo výživa není stravování pro racionálně uvažující lidi, takže proč od toho očekáváš racionální výsledky?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Midnight

PříspěvekZaslal: ne květen 26, 2013 10:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To, že jsi dvakrát použil slovo racionální, dává tvému výroku opravdu váhu.

Edit: Jinak abych odpověděl Světlušce a k něčemu jsem tu byl To, že se stravuješ paleo způsobem ještě neznamená, že nemůžeš ztloustnout. Na konci dne (nebo týdne) bude záležet na tvém celkovém energetickém poměru příjem/výdej. Vajíčka se slaninou na oleji, ořechy a podobné věci mají obrovskou energetickou hodnotu (když si vezmeš, že pytlík mandlí ma okolo 1700kj) a ta čísla naskakují, že člověk ani nevěří.

Já bych doporučoval si schválně zkusit podle energetických tabulek spočítat, kolik za den přijmeš kalorí a nezanedbávat věci jako olej ke smažení (lžíce cca 10gramů) a podobně. Pak to porovnej s tvým výdejem podle nějaké kalkulačky, kterých najdeš na internetu spousty.

Řešení je pak jednoduché. Dokud budeš potřebovat hubnout, nekupovat oříšky, preferovat vařená vejce (na měkko, hniličko, na tvrdo...) a obecně při smažení olejem šetřit a zkrátka vyházet věci, bez kterých se ta strava obejde, ale při tom neztratí na hodnotě (a to jak výživové, tak i požitkové).
Away from the past
Světluška

PříspěvekZaslal: ne květen 26, 2013 5:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za odpověď.
Nějak se v tom ztrácím. Někdo říká že při paleo se příjem/výdej nepočítá. Názory se různí.
S ořechama se to snažím nepřehánět. Rozhodně je nemám každý den.
To určitě ne.
No uvidíme, jak to bude pokračovat. Určitě se po čtyřech týdnech nedají dělat věrohodné závěry
Spam

PříspěvekZaslal: ne listopad 10, 2013 1:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky Johny za doporučení tohoto topicu, dost užitečných informací a sdílím názor s Johnym.

Jenom jestli to dobře chápu, tak podle mě je tu jedna jediná proměnná (u příjmu sacharidů) a to výše citlivosti inzulínu na sacharidy, tudíž se tu pak i odvíjí ty známé somatotypy - Ekto (příjem 1kg rýže...) a Endo (příjem 300g rýže...) = stejný výsledek
Každopádně pro lidi s vyšší citlivostí je High Fat - Low Carb asi nejlepší volba. A jestli se tu v něčem pletu, tak mě opravte.
madball

PříspěvekZaslal: ne listopad 10, 2013 12:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já teda zase víc souhlasím s Deadliftem, protože podle mě v podstatě tvrdí to stejný, co Johny, ale dívá se na to ze širšího spektra.

citace:
Každopádně pro lidi s vyšší citlivostí je High Fat - Low Carb asi nejlepší volba. A jestli se tu v něčem pletu, tak mě opravte.

A tohle je podle mě od základu špatně, protože pokud se nebudeme bavit o nějakých genetických predispozicích apod., tak bude mít člověk tím vyšší senzitivitu na inzulín, čím bude mít nižší procento tělesnýho tuku a vytřískanější zásoby glykogenu.

U tohoto budu rád, pokud mě někdo opraví, protože jsem našel spoustu různých odpovědí:

Našel jsem různý hodnoty (a tady bych byl rád, kdyby mě někdo opravil nebo doplnil), ale 1kg svalové hmoty v sobě dokáže skladovat cca 10-20g glykogenu, po superkompenzaci dokonce prý až 35-40g!
Co jsem koukal na inbody u Grimleyho, tak tam měl cca 45kg svalů, což znamená, že v jeho případě by podle toho mělo být jeho schopný tělo skladovat 450-900g glykogenu, po superkompenzaci dokonce až 1575-1800g, což se mi zdá poněkud hodně a na podobný čísla jsem nikde nenarazil.
http://www.houseofbodybuilding.com/competitors_guide/deplete_replenish_glycogen.htm
Navíc na sebe podle odkazu výše 1g glykogenu váže 2,7g vody, což by u 1800g glykogenu dělalo 6,66kg rozdílu hmotnosti na váze při maximálních zásobách glykogenu vs. nulových. A to jsem tam ještě nepočítal s glykogenem v játrech...

To jsem trochu odbočil, ale chtěl jsem tím říct, že nevidím smysl v tom, doplňovat glykogen přes tuky a bílkoviny, když to pro tělo není zrovna nejsnadnější cesta. Navíc je to taky cesta dražší.

Takže High Fat - Low Carb bych doporučoval naopak lidem s nižší citlivostí na inzulín a celkově bych snažil zapracovat na zvýšení citlivosti, tím pádem zhubnout.

Navíc na téhle teorii, že za všechno může inzulín se mi nelíbí to, že podlé téhle teorie bych mohl sníst fruktózy, kolik bych chtěl a netloustl bych, protože na ni inzulín skoro nereaguje. Ale zase plus pro Johnyho je ten, že je to sacharid. :)

Mně osobně se nejvíc líbí teorie o obezitě, ke které jsem dával ve vedlejším topiku video:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10121359557-port/790-fruktoza-a-jed/video/

Nerad si ho beru do klávesnice jako příklad, ale třeba Draper, pokud vím, tak denně sní cca 1000g sachrů a patří k lidem s nejnižším procentem tuku, který znám.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zhodnocení stravy Paleo Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
Rychle na stránku:

Přejdi na: