|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Jirka Kalous

|
Zaslal: st květen 29, 2013 12:58 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Peter Ustinov napsal: | | Mablung napsal: | | Peter Ustinov napsal: | http://tn.nova.cz/zpravy/cernakronika/video-brutalni-zmlaceni-manzelskeho-paru-v-duchcove-zachytily-mestske-kamery.html
vysetrovani na svobode???
|
Myslíš že utečou a nebo budou ovlivňovat svědky? |
jak psal borec po tobe, budou pokracovat
dve hodin predtim se pokusili ukrat motokolo a pritom zlomili majiteli ruku
do basy a zaplatit si ji=povinna prace v kamenolomu aby si vydelali na strechu nad hlavou a jidlo |
Myslel jsem si o tobě že jsi rozumnější. Kvůli jednomu mediálně známému incidentu nemá cenu je do vazby dávat. To vy museli dát do vazby většinu obviněných, protože by u nich bylo nebezpečí že budou pokračovat. Je dobře že se nikdo nenechal strhnout mediální masáží k nějaké pitomosti. Zrovna tyhle by si ten kamenolom zasloužili, ale soud musí každému měřit nestranně, i když ví že zrovna tenhle je ztracený případ. Nehledě na to že soudci nechtějí nikoho strkat do vazby, protože ty jsou přeplněné. Docela by jsi se asi divil co všechno nejde do vazby a běhá na svobodě. |
Zákonné podmínky pro vzetí do vazby jsou následující:
1. proti osobě je zahájeno trestní řízení
2. existuje konkrétní skutečnosti, které odůvodňují obavy, že:
a) obviněný uprchne nebo se bude skrývat - vazba útěková
b) bude působit na dosud nevyslechnuté svědky, nebo spoluobviněné, nebo jinak mařit objasňování - koluzní vazba
c) bude opakovat trestnou činnost - předstižná vazba
3. závěr soudce o důvodnosti vazby a jeho rozhodnutí o vzetí do vazby
4. jedná se o úmyslný tč, kde horní hranice sazby je u úmyslného tč 2 roky
5. a jen pokud nelze účelu trestního řízení dosáhnout jinak
To že nejsou ve vazbě, ještě neznamená že jsou beztrestní. Hlavně aby se podařilo prokázat kvalifikovanou skutkovou podstatu rasově motivovaného útoku. Potom to dostanou natvrdo. _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Frozz.

|
Zaslal: st květen 29, 2013 10:04 am Předmět: |
|
|
Slyšel jsem něco o tom, že tento pár se hlásí k neonacistům (konkr. název skupiny si nepamatuju) a že nějakou dobu před tímto incidentem oslavovali v hospodě s dalšími svými známými údajné zavraždění cikána. Prý tomuto napadení předcházeli nějaké nadávky. Já vím, můžou to být jen plky a i tak by byl tento brutální útok 15 vs 2 hodně neadekvátní.
Já samoz. nechci zainteresované romy nějak obhajobat, ale zdá se mi minimálně trochu zvláštní, že by sami od sebe bezdůvodně takovým způsobem zaútočili na bezbranou dvojici.
Ohledně propuštění toho strážníka - já se mu moc ani nedivím, kolik lidí by si hrálo na hrdinu a šlo by zakročit proti 15 agresivním lidem? Udělal dobře - zavolal posily. Jenže toto byla zřejmě velká chyba: "Napadená žena v jednu chvíli doběhla pro pomoc na služebnu městské policie. Bušila na vrata, ale marně. Strážník, který uvnitř obsluhoval kamery a celý incident pozoroval, neotevřel."
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/utok-romu-na-manzele-v-duchcove-dmy-/domaci.aspx?c=A130528_131307_usti-zpravy_alh"
....zdá se mi, že romofobie v ČR pomalinku dosahuje své horní meze a zanedlouho to vybuchne. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Naposledy upravil Frozz. dne st květen 29, 2013 10:09 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
patrikdundych

|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st květen 29, 2013 10:11 am Předmět: |
|
|
...já mám s romama velký zkušenosti, bydlím v Ústeckém kraji  , jednou nás s kamarádem dokonce skupina romů napadla.
Snažím se na to prostě koukat z více úhlů pohledů, to je vše a jak už jsem napsal, nesnažím se je obhajovat. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
patrikdundych

|
|
| nahoru |
|
 |
krosař
|
Zaslal: st květen 29, 2013 10:20 am Předmět: |
|
|
Romská mentalita je úplně někde jinde než u kradení, bordelu atd.
Fakt je ten že romové jako entita mají pro nás "bělochy/evropany" či jak to nazvat nepředstavitelně jiný pohled na svět...oni například nevidí příliš do budoucna..žijí přítomností takže jsou schopný dostat výplatu a za týden jí projíst,propít a pak jim teprve dojde, že nemají zbylé 3 týdny co do huby a takových pro nás nepředstavitelných "bot" umí udělat mraky ale tyto věci vychází z jejich původu (jsou to kočovníci ne usedlíci). To co se z některých romů tady u nás vyvinulo má kořeny v nenávisti a zacházení s nimi z dob minulých...znám i slušné romy ale znám i prasata čechy..generalizovat že Romové= zlo je strkání hlavy do písku...
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: st květen 29, 2013 4:53 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | To co se z některých romů tady u nás vyvinulo má kořeny v nenávisti a zacházení s nimi z dob minulých |
To jo. Oni vlastně před tím než se s nimi tak zacházelo nic nekradli a byli strašně slušní. My jsme je vlastně úplně zkazili a proto se teď chovají tak jak se chovají.
|
|
| nahoru |
|
 |
krosař
|
Zaslal: st květen 29, 2013 6:40 pm Předmět: |
|
|
| Gohan napsal: | | citace: | | To co se z některých romů tady u nás vyvinulo má kořeny v nenávisti a zacházení s nimi z dob minulých |
To jo. Oni vlastně před tím než se s nimi tak zacházelo nic nekradli a byli strašně slušní. My jsme je vlastně úplně zkazili a proto se teď chovají tak jak se chovají. |
V podstatě ano..Pokud to mám presentovat normálně (ne ironicky) tak oni jsou prostě kočovníci a odjakživa si tu vzali to a tady zase tamto...až narazili na civilizační prostředky typu sociální dávky, příspěvky, rasová nenávist atd....tomu se prostě říká evoluce ať tomu chceš nebo nechceš věřit...Vlastně se teď můžu ptát jestli mají vůbec romové v civilizovaných zemích ještě vůbec něco společného s romy jako takovými...nejspíš ne...ale platí co sem napsal a to, že znám i slušné romy a není jich málo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: st květen 29, 2013 7:40 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | odjakživa si tu vzali to a tady zase tamto |
No a tady narážíme na SKUTEČNOU příčinu. Rozumíme ?
To nebylo tak že by si nikdo zničehonic řekl "Tak a teď nemáme rádi cigány".
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: st květen 29, 2013 8:21 pm Předmět: |
|
|
Skutecna pricina soucasnyho stavu u nas je v socialnim inzenyrstvi 40. a 50. let aneb "znovuosidlovani sudet" a 70. let "znovu a lepe za Husaka", kdy byli cikani casto nedobrovolne prestehovany, nejlip vsichni do jedny lokality. A z toho vede retez navazujicich problemu az do dneska. Nutno dodat, ze soukromi spekulanti s nemovitostma v poslednich 10 letech tohle sestehovavani opakujou. Protoze uprimne, vzdycky jsou tyhle problemy s nima tam, kde jich je velky mnozstvi na jednom miste nebo primo uz cely ghetto, skoro nikdy, kdyz nekde zije jedina samotna rodina (1 cinzak na kraji mesta s 60 obyvatelema na druhou stranu uz neni jedna rodina). _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: st květen 29, 2013 8:28 pm Předmět: |
|
|
Cikánskou mentalitu docela dobře popisuje jejich interpretace napadení: nechtěli jim dát cigarety.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st květen 29, 2013 8:43 pm Předmět: |
|
|
| Cratach napsal: | | Skutecna pricina soucasnyho stavu u nas je v socialnim inzenyrstvi 40. a 50. let aneb "znovuosidlovani sudet" a 70. let "znovu a lepe za Husaka", kdy byli cikani casto nedobrovolne prestehovany, nejlip vsichni do jedny lokality. A z toho vede retez navazujicich problemu az do dneska. Nutno dodat, ze soukromi spekulanti s nemovitostma v poslednich 10 letech tohle sestehovavani opakujou. Protoze uprimne, vzdycky jsou tyhle problemy s nima tam, kde jich je velky mnozstvi na jednom miste nebo primo uz cely ghetto, skoro nikdy, kdyz nekde zije jedina samotna rodina (1 cinzak na kraji mesta s 60 obyvatelema na druhou stranu uz neni jedna rodina). |
JJ, přesně tak.
Vyrobit ghetto je strašně jednoduché. Zabránit jeho vzniku hned na záčátku je složitější. Zlikvidovat rozrostlé ghetto je zkurveně těžké, proto se rozumní lidé hned ze začátku snaží zabránit jeho vzniku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: čt květen 30, 2013 9:00 am Předmět: |
|
|
Začnu tím, že když někoho přejmenujeme z Cikána na Róma, tak se nezmění. Když jsem studoval Policejní akademii, tak nám tam vyplachovali hlavu předmětama jako Sociologie etnických menšin, Kriminologie apod. Největším mistrem a obhájcem Cikánů byl a stále je jistý pan Kamín. Tak jim tam u těch zkoušek řeknete, co chtějí slyšet...a pak se vrátíte do výkonu služby, pěkně na ulici a tam si uvědomíte, že "to" není rasismus, ale praktická zkušenost. Samozřejmě, mezi Cikánama je i pár slušných lidí, stejně jako mezi bílýma je pár pěkných zmetků, ale ať hledáme kořeny či důvody kdekoliv, tak pro mě jsou Cikáni z velký většiny nezodpovědný, prolhaný a zákeřný primitivové.
Ještě než mě obviníte z rasismu, tak včera moje kolegy napadla parta pěti zfetovaných smažek. Všichni byli bílý... _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
cz.petab
|
Zaslal: pá květen 31, 2013 12:37 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomáš
Moderátor

|
Zaslal: pá květen 31, 2013 1:04 pm Předmět: |
|
|
To je strašný tohle a navíc jak psali v článku tak ti kolemjdoucí ani nebyli schopní zavolat na policajty nebo ostrahu. Nejsmutnější je, že po Praze ale i jiných městech jako třeba ta Olomouc se ve večerkách, menších potravinách prodává převážně alkohol - chápu, že se na tom vydělává nejvíc ale je to fakt smutný a štve mě to čim dál tim víc. Bohužel s tim nic ale neuděláme.. Alkohol, cigarety, drogy apod. je zkáza lidstva
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|