kolo vs. běh

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - kolo vs. běh  Úvodní stránka -> Trénink -> kolo vs. běh
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
sosin9

PříspěvekZaslal: čt květen 30, 2013 3:38 pm    Předmět: kolo vs. běh Odpovědět s citátem

Zdravím, chtěl bych se zeptat na vaše názory, jaký je rozdíl mezi jízdou na kole a během? Především jaký je rozdíl v účinku? Co je lepší pro získávání fyzičky, rychlosti atd...? Nebo jak byste radili skloubit kolo s během? Díky moc :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Grimley

PříspěvekZaslal: čt květen 30, 2013 3:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Běh ti dá rozhodně víc než kolo :) .... v Běhu zapojíš víc svalů a zároveň se tzv. nevezeš :)
sosin9

PříspěvekZaslal: čt květen 30, 2013 3:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

díky za radu :) vzhledem k tomu, že běhám cca 4x týdně 8 kiláků, tak je kolo dobrou náhradou místo jednoho dne např.? :) díky
Luster

PříspěvekZaslal: čt květen 30, 2013 3:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ziskani rychlosti a fyzicky pro neco konkretniho, nebo obecne? kazdopadne, jak pise Grimleyek, tak beh je vetsinou vhodnejsi.. (stridat ruzne dlouhy trate, intenzitu, sprinty.. atd.)
Loudy

PříspěvekZaslal: čt květen 30, 2013 4:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Určitě preferuj běh, ale na kole jezdi taky, je to dobrý zpestření.
Být tebou, střídal bych běh s kolem 4:1 nebo 3:2, ale hlavně to záleží na tvých cílech
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 30, 2013 4:03 pm    Předmět: Re: kolo vs. běh Odpovědět s citátem

Běh ti dá fyzičku na všechno, co provádíš při té intenzitě, jako když běžíš.

Kolo ti dá fyzičku jen na kolo. 3x měsíc jsem zkoušel něběhat vůbec a naopak jezdit na rotopedu a nikdy mi to fyzičku pro běh nezvýšilo.
sosin9

PříspěvekZaslal: čt květen 30, 2013 4:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

teď si dělám začátek letní přípravy - nabrání fyzičky a síly, jinak jak píšete, tak intenzitu střídám poměrně často (dlouhý výběhy, kopce atd.), jde mi jen o srovnání kola a běhu :) díky za info
Loudy

PříspěvekZaslal: čt květen 30, 2013 4:07 pm    Předmět: Re: kolo vs. běh Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:

Kolo ti dá fyzičku jen na kolo. 3x měsíc jsem zkoušel něběhat vůbec a naopak jezdit na rotopedu a nikdy mi to fyzičku pro běh nezvýšilo.

To snad nemyslíš vážně Rotoped přirovnávat ke kolu? Tys na kole očividně nikdy nejel viď
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 30, 2013 4:19 pm    Předmět: Re: kolo vs. běh Odpovědět s citátem

Loudy napsal:
guruhonza napsal:

To snad nemyslíš vážně Rotoped přirovnávat ke kolu? Tys na kole očividně nikdy nejel viď

Je to úplně to samý, když jedeš podle tepovky. Jen uvnitř neřešíš přírodní vlivy.
sosin9

PříspěvekZaslal: čt květen 30, 2013 4:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

myslím si, že je velký rozdíl mezi jízdou na kole venku/spinningem/obyčejnym rotopedem, každé má svoje a záleží na způsobu jízdy, případně na tepovce :)
Loudy

PříspěvekZaslal: čt květen 30, 2013 4:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já zapomněl, že ty to bereš jen jako kardio a ne jako sport či zábavu, sorry
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 30, 2013 4:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

řeší se účinek...

vytrvalostní sporty ať si lidi užívaj za mě jsem na ně už starej dost
Loudy

PříspěvekZaslal: čt květen 30, 2013 4:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A já ti říkám, že účinek má kolo daleko lepší než rotoped. Na kole je X vlivů, který ti dělaj jízdu mnohem náročnější a komplexnější než v uzavřený místnosti na rotopedu
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 30, 2013 4:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Loudy napsal:
A já ti říkám, že účinek má kolo daleko lepší než rotoped. Na kole je X vlivů, který ti dělaj jízdu mnohem náročnější a komplexnější než v uzavřený místnosti na rotopedu

ok, fajn pro tebe, přeju ti to ;)
Mablung

PříspěvekZaslal: čt květen 30, 2013 6:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Loudy napsal:

Nicméně má pravdu že jízda na kole ti sice zvýší objem plic, ale ze svalového hlediska je to pro běh na prd. Zapojují se prostě jiné svaly, jiný druh pohybu.

Rychle na stránku:

Přejdi na: