|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Princ
|
Zaslal: st červen 05, 2013 6:34 am Předmět: Jak ulehčit mému trávení |
|
|
Trénuju 3x týdně MMA, 3x týdně posiluju (začínám, jedu fullbody), 1x týdně jen regeneruju. Vážím asi 80 kg, považuji se za mezomorfa, rád bych teď trochu přibral
Jím přes 2g bílkovin, přes 5g sacharidů a přes 1g tuků na kg denně. Svou stravu stavím na kuřecím mase, vajíčkách, tvarozích, šunce, bílých jogurtech, mléku, kefírech, žitném chlebu, celozrnných těstovinách, hnědé rýži, ovesných vločkách, medu, banánech, jahodách, kokosu, zelenině a mandlích (vypsal jsem téměř vše, jiné věci jím minimálně).
Dosypávám multivitamín a kloubní výživu, obojí od VitaHarmony.
V poslední době ale mám brutální potíže s trávením. Jsem nafouklý, neuvěřitelně prdím, na záchod obvykle chodím několikrát denně, brzy po jídle. Co s tím?
Osobně mám v plánu dokoupit si probiotika a trávicí enzymy. Myslíte, že to bude stačit? Co podle vás dělám špatně? Jak vhodně upravit jídelníček? Jaké podobně výživné, ale jednodušeji stravitelné potraviny, mám volit?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Oddo

|
Zaslal: st červen 05, 2013 6:58 am Předmět: |
|
|
Pokud plynuješ kudy chodíš  tak bych na prvním místě zkusil ubrat za den bílkoviny, protože evidentně si s takovým množstvím tělo neví rady.
Pokud by to nepomohlo zkus každý týden zařazovat jeden den, kdy snížíš příjem bílkovin na úplné minimum, ať si tvoje tělo odpočine. Ideální by asi bylo zařadit třeba i jedno-denní půsty, ale to zas není pro každého, tak nad tím popřemýšlej
|
|
| nahoru |
|
 |
Davesix

|
Zaslal: st červen 05, 2013 7:35 am Předmět: |
|
|
Jak píše Oddo, jeden den v týdnu (v ten regenerační - kdy nic neděláš) stáhni bílkoviny na minimum a naopak to pořádně nacukruj rýží, těstovinama, atd...
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: st červen 05, 2013 7:35 am Předmět: |
|
|
Co takhle snizit frekvenci jidel ? Jinac pangamin, zinek, horcik, vapnik, nevim co jeste.
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: st červen 05, 2013 9:02 am Předmět: |
|
|
Taky napisu par veci, ktere me napadly (a se kteryma mam sam dobre zkusenosti).
Zkus nejist sachry spolu s bilkovinama v jednom jidle. Ve Tve strave moc zdroju lepku nevidim, ale proste je to lepsi to i tak rozdelit. Proste jez sachry + zeleninu nebo bilkoviny + zeleninu. A ovoce zvlast, treba s tema mlecnyma vyrobkama.
Druhy potencialni zdroj problemu by mohl byt ve vejcich, cert vi kolik jich snis...me osobne vejce meni na takovou "malou" bioplynovou stanici :)
Mlecne vyrobky by take mohl byt problem, "laktoza je svina". Ona totiz ta laktozova intolerance nemusi byt uplna, klidne muze byt jen castecna. Tu by Ti mohly pomoct ty travici enzymy co chces zacit brat. Ale mohl bys take zkusit je trosku omezit, docasne, jen aby sis overil jak na tom s tou toleranci na laktozu jsi. A az pak se rozhodnout jestli je enzymy treba kupovat nebo ne.
A jinak ano, ostatni maji pravdu, takovy maly pust jednou za 2 tydny neni vubec od veci. Treba jez cely den jen zeleninu nebo ovoce. Rozhodne hlady nezemres a traveni se hodne ulehci.
PS: 2g bilkovin se mi zda dost hodne. Myslim si, ze klidne muzes ubrat, jak pise Oddo. Prece jen kulturista nejsi a ani byt nechces soude podle toho co jsi o sobe napsal :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st červen 05, 2013 9:36 am Předmět: |
|
|
Vsiml jsem si, ze dost lidi tu zacalo suplemenotovat travici enzymy. Zvazuji, ze je zacnu uzivat take, preci jen uz to traveni neni jako ve dvaceti :) Zajimalo by me, jestli vam to skutecne pomohlo, v jakem ohledu a pri jakem davkovani. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
patrikdundych

|
Zaslal: st červen 05, 2013 9:52 am Předmět: |
|
|
Já dávám 1 tbl od survivalu vždy po tréninku aby se to jídlo co nejlíp vstřebalo,jindy to nepoužívám..je fakt že po chvilce je mi krásně lehko,žádnej pocit přežranosti apod..
|
|
| nahoru |
|
 |
duke.dukem
|
Zaslal: st červen 05, 2013 10:06 am Předmět: |
|
|
Ja od doby, co jsem z ruznych WPC, viceslozkovych proteinu, sacharidovych pripravku apod. presel na hydro, tak je mi krasne lehko porad a travim jedna basen i bez tabletek od survivalu (cimz je samozrejme nezatracuji)
edit: Abych nebyl uplne OT, tak z tech probiotik jsou pry dobre taky napr. Swiss LAKTOBACILY 5
Naposledy upravil duke.dukem dne st červen 05, 2013 12:38 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: st červen 05, 2013 12:10 pm Předmět: |
|
|
ještě si zkus spočítat kolik za den přijmeš vlákniny, pokud jí máš moc, tak to taky může způsobit nadýmání, mně se to stává taky když ten den sním hodně zeleniny, vloček atd.. a probiotika doporučuju, dost mi pomáhaj jak na trávení, tak na imunitu _________________ Do you even lift?
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: st červen 05, 2013 5:16 pm Předmět: |
|
|
Máš tam hodně vlákniny, mléčných výrobků a bílkovin. Omezil bych příjem těchto 3 prvků.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|