|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
neis
|
Zaslal: ne červen 09, 2013 9:08 am Předmět: Dlouhodobý plán |
|
|
Zdravím, skoro po 3 letech jsem se vrátil zpět do fitka a začal skoro od nuly, předtím jsem cvičil necelé dva roky. Zatím mám za sebou 20 full body treninku. A snažím se spíše nabírat co nekvalitnějí.
Pondělí 5x5
Středa 2x15
Pátek 3x8
Kostra treniku.
Bench
Dřep
Shyby
Výpony na lýtka
Kliky na bradlech
Military press
Bz s EZ
Cviky s vlastní vahou jsem jel buď 2x max, nebo 5x5. Pořadí krom prvních dvou cviku jsou měnil, popř. upravil cviky podle pocitu, krom dřepu bez něj není trenink trenikem :D Přestávky mezi seriema kolem 60s. MT jsem zatím nejel, ale uvažuji ho zařadit již nyní, nebo až další trenikový plán. Břicho cvičím doma.
Co zařadit nyní ? Uvažují o klasickém splitu na 3 dny, nebo halfbody na 4 dny. Jaká by byla vaše volba?
Dlouhodoběji to zatím to vidím na 6 týdnu splitu, následovně silovku, half body, split a pak opět full body.
Zkušenosti mám s Bear rutine 2x ( vždy jsem onemocněl) Korte ( ten mě moc nebavil), upraveny HST (naprosto parádní trenink) MMB ( na bench naprosto spičkový trenink, i když sila na benč po treniku rychle klesla).
Díky za každou radu..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ntz
|
Zaslal: ne červen 09, 2013 9:18 am Předmět: |
|
|
split necvicim a nemam rad a ciste teoreticky si dovoluji prohlasit, ze pokud jsi dlouho (jak rikas) necvicil, tak bych spis jel full-body a split dal az po nejake dobe (tedy jako ja ne, ale proti gustu zadnej disputat)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: ne červen 09, 2013 9:30 am Předmět: |
|
|
Já začal cvičit před rokem a půl, celou dobu jen fullbody (200-230 tréninků?) a zatím nemám pocit, že bych nějak stagnoval. Záleží spíš na tom, jak je ten trénink sestavený, jestli rovnoměrně a dostatečně zatěžuje všechny partie, umožňuje tělu, aby se podle potřeby zotavilo a hlavně, jestli ten plán vede k postupnému zlepšování.
P.s. Na výpony a biceps se zatím vykašlej, tyhle izolované cviky na malé partie ti toho moc nedají. Raději přidej nějaký cvik na záda.
|
|
| nahoru |
|
 |
neis
|
Zaslal: ne červen 09, 2013 9:35 am Předmět: |
|
|
Já právě splity taky nikdy moc nejezdil, zdalo se mi že se flákám. Na druhou stranu má podle mě split taky ohromně výhod. Frekvence je sice velmi malá, za to hodně intenzivní a vždy je hodně síly do dalšího treninku. U fullbody postupě začnou některé partie jako ramena,zápěstí omezovat ostatní cviky a pak nemá trenink ten správný drive, aspoň teda u mě. Taky se dost zapomíná, že pokud se jednou splity s komplexními cviky, tak se zapojují i další svaly, takže necvičime jednotlivé svaly jen jednou týdně, nybrž vícekrát i když pak jen velmi lehce. Taky je split zabavnější, protože si můžete zařadit i stroje atd. atd. Osobně preferuji fullbody nebo aspon treniky kdy se partie procviční 2x do týdne, ale v době kdy nemůžu vyspávat a flákat se ve školní lavici jako kdysi, mi příjde tvrdě odjete fullbody hodně na pokrají přetrénování..
Magumi:
Ps: Lýtka mám od přírody malé, ty budu cvičit vždy. Nechtěl bych dopadnou jak velká spousta borců ve fitkách s obrovkými pažemi, křídly jako batman při letu a stehna s lýtky jako tyčky do rajčat. Je to fakt humus a že takových týpku je velká spousta! K zádům přidávám většinou veslo a nyní asi i MT. Ale prioritně chci kvalitně shybovat...
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: ne červen 09, 2013 9:43 am Předmět: |
|
|
dyk ty nepotrebujes zadnou radu kdyz vsechno vis a mas srovnany :P
jde o to, co chces dosahnout .. jako pokud chces poradnej kozobiceps, tak split chapu .. fullbody forever :P
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: ne červen 09, 2013 9:48 am Předmět: |
|
|
Pokud můžu posoudit ze své zkušenosti, u fullbody je důležité nepřehnat to s počtem cviků a objemem. Já si na každém tréninku vystačím s jedním cvikem na každou velkou partii (tj. nohy, záda, prsa, ramena, břicho), k tomu občas nějaké kompenzační cvičení kvůli svalovým disbalancím a to je všechno. Cviky rotuju, cykluju intenzitu, každý trénink se soustředím na jinou velkou partii a zatím to funguje.
Edit: Pokud ti jde o estetiku, tak klidně lýtka cvič, ale na sportovní výkon nemá velikost lýtek v podstatě žádný vliv.
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: ne červen 09, 2013 9:59 am Předmět: |
|
|
| ntz napsal: | dyk ty nepotrebujes zadnou radu kdyz vsechno vis a mas srovnany :P
jde o to, co chces dosahnout .. jako pokud chces poradnej kozobiceps, tak split chapu .. fullbody forever :P |
mě se zdá, že mu chceš jen vecpat ten fb trenink...
Ačkoli, sám bych se v tvé situaci ještě cca2 měsíce držel fb a až pak něco vymýšlel
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: ne červen 09, 2013 10:19 am Předmět: |
|
|
@micus6
| ntz napsal: | | split necvicim a nemam rad a ciste teoreticky si dovoluji prohlasit, ze pokud jsi dlouho (jak rikas) necvicil, tak bych spis jel full-body a split dal az po nejake dobe (tedy jako ja ne, ale proti gustu zadnej disputat) |
sak to pisu .. asi tak nejak :P
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne červen 09, 2013 12:18 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
neis
|
Zaslal: ne červen 09, 2013 1:55 pm Předmět: |
|
|
Peter:
Díky za ten článek, přečetl jsem si diskusi a helemese moje komenty :D:D Docela zajímavé přečíst si svoje názory zpětně ;) Jinak i po letech ze sebou docela souhlasím, i když v té době bylo tolik času na regeneraci, že odjet fullbody trenink pomalu v intenzitě splitu nebyl problém. Nyní když pracuji, spím o 2-3 hodiny méně, citím už po 20 trenincích nakumulovanou únavu, takže změna přeci jen musí příjít oproti minulosti...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|