|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: pá červen 07, 2013 8:30 am Předmět: |
|
|
Pistole rozhodně k něčemu jsou, viž můj článek "Pistole. Ostře nabitý nohy".
Otázka je, jestli se po tréninku chceš cítit rozsekanej, nebo silnější :)
Pokud Ti jde o objem, nejsou pistole dobrá volba - kvůli nutnosti stabilizace jich prostě neuděláš tolik, takže pokud nemáš úplně kuřecí nohy, tak v objemu progres nečekej.
Způsobů, jak udělat pistole složitější, je několik:
1) Přidat zátěž (šutr, kettlebell, činku)
2) Zpomalit pohyb
3) Dělat pauzy (jít třeba na třikrát dolů, na třikrát nahoru)
Apropós, přečti si Naked Warriora :)
No a jinak bych stáhnul počet opakování na 3 - 5 a spíš přidal série. A když si přečteš Naked Warriora, tak zjistíš, že nejlepší metoda na progres v pistolích je GTG, tedy že uděláš každou cca hodinu 1 -5 opakování a 1 - 5 sérií na každou nohu tak, abys zůstal naprosto čerstvej a bez únavy.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Pete_GSG
|
Zaslal: pá červen 07, 2013 9:33 am Předmět: |
|
|
A dá se udělat objem bez železa?
Věnuji se venkovnímu workoutu (kalisthenice). Takže klasické dřepy, skoky do schodů, na zeď, bulgarian split squat s nohou o zídku atd.
Problém ale je, že buď je to teda moc těžké (pistole) nebo naopak toho musím dělat docela hodně (rozhodně víc než nějakých 8-12 opakování). Může pomoct třeba nějaký bágl se zatěží apod.?
Nebo bys doporučoval k těmto venkovním tréninkům na hrazdách zařadit třeba 1x týdně posilovnu, kde tomu můžu pořádně "naložit"?
Samozřejmě se tady nebavíme o nějakém super kulturistickém objemu, ale přeci jen na hrazdě už se něco s vrškem udělat dá, tak bych chtěl, aby ty nohy byly nějak v rovnováze.
Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: pá červen 07, 2013 9:44 am Předmět: |
|
|
Pete_GSG: Da se, zrovna nad tim koumam. Pokud, ale nemas nejaky problem se silovym treninkem, tak 1x tydne silovy trenink zamereny na spodek tela je urcite vhodny.
K tem pistolim, zacni je delat napr. s dosedem na lavicku, nebo skater squat. Na objem rozhodne ty bulhary nejlepe s JR.
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: ne červen 09, 2013 9:22 am Předmět: |
|
|
tak ted jsem hosi dojel ze soukrome 2 denni navstevy pepy urbana (70 let atlet bohemians, trener, 2. misto ve troskoku na MCR veteranu v kategorii m65, 3ti celkove :P) ..
napln byla sekani kosou 6hod/den + 4hod trening .. proc to pisu .. dedek je uplne silenej a trenuje jak zbesilej .. pistols sam dela a ukazal mi nekolik hustejch workoutu na nohy s BW ..
v 70ti letech udelat na kazdou nohu 3 pistole je HUUUSSSTYYYYY !!!
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: ne červen 09, 2013 9:49 am Předmět: |
|
|
ntz: Tak nas nenapinej a rozepis se o cvicich na nohy s BW :)
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: ne červen 09, 2013 10:01 am Předmět: |
|
|
| Foresten napsal: | | ntz: Tak nas nenapinej a rozepis se o cvicich na nohy s BW :) |
jj .. ja to pripravuju .. musim dohledat na youtube jmena cviku, abych vedel, jak se ty jednotlive cviky jmenujou :D .. prijde to nekde u me v logu ..
|
|
| nahoru |
|
 |
PrivateBlueVenusTV
(ban)
|
Zaslal: st květen 19, 2021 7:09 pm Předmět: |
|
|
Zdravím.
Mám otázku ohľadom "pistol squat".
Z drepov môžem cvičiť len pistol squat, pretože keď cvičím klasické drepy, tak do pár mesiacov mám vyvinutý disbalanc medzi kvadricepsami na pravej a ľavej nohe, a to aj keď si dávam veľký pozor na to aby som zapájal obe nohy rovnako, a cvičím s mini váhami.
Preto som sa rozhodol znova robievať pistol squat, už je to asi rok, čo ich robievam znova, miesto klasických drepov.
ALE.....chcem sa vás, KTORÍ PISTOLS SQUAT ROBÍTE, spýtať, či aj vy potrebujete oveľa dlhšie pauzy medzi pistol squat, než medzi napríklad unilaterálnymi tlakmi na ramená.
Keď tlakujem na ramená unilaterálnym spôsobom intenzitou takmer "do mŕtva" (teda jednou činkou, druhá ruka odpočíva), o 30 sekúnd dávam sériu druhou rukou, minúta pauza, a znova zopakujem.
Čo sa týka drepov jednonož (pistol squat), polminútová pauza by mi stačila len keby som si dal "rozcvičku", a nie pracovnú sériu. Ak chcem dostatočne zaťažiť nohu pri pistol squat, tak potrebujem aj dve minúty pauzy na to, kým dám sériu druhou nohou, pokiaľ teda nechcem byť nonstop zadychčaný celé "pistol squat" drepovanie, a tým myslím aj zadychčané pauzy s takmer vyplazeným jazykom.
Možno dôležité : Celý čas počas drepovania jednou nohou mám svaly v kontrakcii, koleno neprepínam, a asi práve to je najväčší záhul na kondičku...
Pripadá mi to tak, akoby "pistol squat" bol najviac zadýchavajúci posilňovací cvik, keď sa ide takmer "na doraz", a to kľudne len s váhou vlastného tela (nepoužívam pri tom závažia). Zadychčím sa pri tom oveľa viac než pri unilaterálnom legprese.
Som štíhly a zároveň vypracovaný (z pohľadu bežnej populácie), kondičku mám priemernú, kedykoľvek zabehnem 30 minútový jogging (vrámci demonštrácie, inak to nerobievam, miesto toho si dávam rezkú prechádzku).
Hlavná otázka : Má zmysel cvičiť pistol squat, keď medzi sériami (dvoma sériami myslím jednu sériu s ľavou nohodou, druhú s pravou nohou) si dám pauzu 120 sekúnd? A takto dať 2x3 série. Pracovná séria mi trvá asi 60 sekúnd, pauza 120 sekúnd, druhá noha 60 sekúnd, ďalšia pauza 120 sekúnd, a znova prvá noha.... To je 5 minútová pauza medzi dvoma sériami na tú istú nohu.....
Ako vykryl by som to aj s minútovou pauzou, vyskúšané, ale.....je to trápenie tela....A ja nesúťažím, a ani netúžim vyťažiť úplné maximum z môjho naturálneho tela.
Naposledy upravil PrivateBlueVenusTV dne st květen 19, 2021 7:15 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: st květen 19, 2021 7:14 pm Předmět: |
|
|
Daj si pokojne aj dlhšie pauzy a navýš objem sérií, nemusíš to jazdiť len tak minimalisticky, ako sa neskôr adaptuješ, znížiš pauzy, navýšiš opakovania v sérii atď., hráš sa teda s intenzitou i objemom. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
PrivateBlueVenusTV
(ban)
|
Zaslal: st květen 19, 2021 7:19 pm Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | Daj si pokojne aj dlhšie pauzy a navýš objem sérií, nemusíš to jazdiť len tak minimalisticky, ako sa neskôr adaptuješ, znížiš pauzy, navýšiš opakovania v sérii atď., hráš sa teda s intenzitou i objemom. |
Turakam, ale mne ide o udržiavanie svalovej hmoty, nie o budovanie novej. Takže nemám vôbec v pláne zvyšovať objem tréningu. Denne cvičím v priemere 50 minút. Väčšina populácie cvičí 50 minút týždenne.... Je mi jasné, že kulturisti cvičia ešte viac, ale mne už tých 50 minút denne začína liezť na nervy. Vieš ako to....cvičiť 14 rokov bez sypky....motivácia trochu upadá.... Takže som rád, keď sa budem udržiavať, a nie ešte zvyšovať objem sérií či počet opakovaní, alebo váhu :-)
Možno je na pixu to, že cvičievam nalačno (úplne nalačno, bez proteínu, len čistá voda so soľou). Ale poobede chcem mať voľno, takže chcem ostať pri tom cvičení nalačno.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: st květen 19, 2021 7:29 pm Předmět: |
|
|
Vidíš a ja cvičím už pomaly 20 rokov naturálne a dá sa stále zlepšovať. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
PrivateBlueVenusTV
(ban)
|
Zaslal: st květen 19, 2021 7:42 pm Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | Vidíš a ja cvičím už pomaly 20 rokov naturálne a dá sa stále zlepšovať. |
Cvičiť 20 rokov spôsobom, že každým rokom si o niečo "lepší" vo váhach alebo v intenzite, z toho telo určite radosť nemá, čo si budeme hovoriť :-)
Asi som mal napísať otázku do nejakého fóra typu "cvičenie pre zdravie". Ale neviem o takom fóre.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: st květen 19, 2021 7:56 pm Předmět: |
|
|
Seeerus Rando. Co zas vymyslas? Ked ti treba predlzit pauzu, predlz pauzu. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
PrivateBlueVenusTV
(ban)
|
Zaslal: st květen 19, 2021 8:35 pm Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | | Seeerus Rando. Co zas vymyslas? Ked ti treba predlzit pauzu, predlz pauzu. |
Čauko, Decarabas.
Veď predĺžiť ju predĺžim (na tie dve minúty miesto jednej), len bohužiaľ asi to bude mať za následok trošičku horší stimul pre stehná. Škoda, že som ektomorf, ktorý musí drieť, aby dobre vyzeral. Tvary mám pekné, ale je za tým dosť driny. V minulosti som si naivne myslel, že tento môj tréningový postup môžem používať až do staroby. Ale čím som starší (budem mať 34), tým ma cvičenie menej baví. ALEBO TAKTO - čím som starší, tým ma menej baví únava z cvičenia. Síce nikdy necvičím do stavu kde by som mal únavou slabší hlas (proste to nepreháňam), ale cvičím prakticky každý deň.... A TO LEN ABY SOM SA "UDRŽAL".... K*rva, dosť vysoká cena za "udržiavanie sa". Viem, sypka by spravila veľa, a som si istý, že by som na ňu dobre reagoval. Ale nestojí mi to za to. Ak, tak nejaké terapeutické dávky v 60-tke, ak mi globalisti dovolia dovtedy dožiť, a keď sa mi vôbec dovtedy bude chcieť žiť.
Som trochu v zajatí špeciálneho detoxu a zdravotných procedúr (derivačný kúpeľ, oil pulling, visenie dolu hlavou, soľné kúpele, taoistické automasáže), jogínske dychové cvičenia (už len tie robím 40-60 minút denne) mám "vyšpičkovanú" stravu (čiže aj varenie na dennej báze), keby som nič z toho nerobil, tak by som lepšie zvládal to cvičenie, ale...... ÁNO, som "v zajatí" zdravého životného štýlu, až príliš...... Vždy lepšie ako byť alkáč, alebo fajčiť dve krabičky denne, ale.... Asi je to môj únik pred realitou. Utiekam tým pred skutočnosťou, že sa mi nepodarilo dosiahnuť jednu vec po ktorej túžim celé roky (asi od roku 2010)....
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: st květen 19, 2021 9:20 pm Předmět: |
|
|
Rando, znieš teda dosť pesimisticky nato, že toľké hodiny sa venuješ len a len sebe. Robí ťa podobný spôsob života šťasným? Zdieľaš svoj život s niekým, venuješ svoju energiu, lásku a čas aj druhým, hm? _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt květen 20, 2021 6:39 am Předmět: |
|
|
Delas nekde chybu, na "udrzeni" staci 30min denně
Mozna malo urinalni léčby 😁 _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|