|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
natalove
|
Zaslal: ne červen 09, 2013 9:19 pm Předmět: Práce - fitness trenér. |
|
|
Ahoj, mám takový komplikovaný dotaz a nevím, kam se s ním obrátit, tak to zkusím tady.
Studuji vysokou školu (prezenčně) ale při tom mám hromadu volného času, cca 20-30 hodin týdně. Baví mě fitness a chtěl bych si pochopitelně vydělávat tím, co mě baví. Chtěl bych si tedy udělat trenérský kurz (Ronnie) a poskytovat trenérské služby nějakému velkému fitku v Praze (BBC, Holmes Place, Pure...) bohužel, v Praze, kde studuji zatím neznám moc sportovně založených lidí, a shánět si pro mě klienty by tedy bylo téměř nemožný.
Je reálné, aby mě vzalo nějaké fitko pod svá křídla jako studenta s volným časem 20-30 hodin týdně, a přímo fitko mi dohazovalo klienty, a pracoval bych tedy na nějakou smlouvu s určitým počtem hodin, které by zajištovalo fitko?
Děkuji mockrát za vaše rady, odpovědi a informace. Za každej příspěvěk budu moc vděčný.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Lada78
Anonymní
|
Zaslal: po červen 10, 2013 8:22 am Předmět: |
|
|
To, ze mas neco rad, jeste neni predpoklad k tomu, abys to dokazal provozovat na nejake smysluplne urovni. Trenersky kurs je take vicemene k prdu, je potreba znat spousty dalsich veci a to predevsim fyziologii, dale pak dietologii apod. Pokud nestudujes neco takoveho a nebo nemas certifikaci, tak radim skladat bedny v Tesku. Zacvicis si, vydelas nejakou kacku a nikomu dalsimu tim neublizis...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: po červen 10, 2013 8:33 am Předmět: Re: Práce - fitness trenér. |
|
|
| natalove napsal: | Ahoj, mám takový komplikovaný dotaz a nevím, kam se s ním obrátit, tak to zkusím tady.
Studuji vysokou školu (prezenčně) ale při tom mám hromadu volného času, cca 20-30 hodin týdně. Baví mě fitness a chtěl bych si pochopitelně vydělávat tím, co mě baví. Chtěl bych si tedy udělat trenérský kurz (Ronnie) a poskytovat trenérské služby nějakému velkému fitku v Praze (BBC, Holmes Place, Pure...) bohužel, v Praze, kde studuji zatím neznám moc sportovně založených lidí, a shánět si pro mě klienty by tedy bylo téměř nemožný.
Je reálné, aby mě vzalo nějaké fitko pod svá křídla jako studenta s volným časem 20-30 hodin týdně, a přímo fitko mi dohazovalo klienty, a pracoval bych tedy na nějakou smlouvu s určitým počtem hodin, které by zajištovalo fitko?
Děkuji mockrát za vaše rady, odpovědi a informace. Za každej příspěvěk budu moc vděčný. |
Nerad ti beru iluze,ale tady jsou spousty lidí, kteří už kurz mají a stejně je nikdo nechce, protože je přetrenérováno a zase ta poptávka tak vysoká není.Kluby jako Pure (cvičíme v něm a znám podmínky trenérů) rovnou vynech, protože ty chtějí aby sis sehnal lidi sám za šílenou hodinovou sazbu a z ní ti potom dají jen něco málo.Když nemáš dost lidí, jsi nerentabilní a vyhodí tě.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: po červen 10, 2013 9:38 am Předmět: Re: Práce - fitness trenér. |
|
|
| natalove napsal: | Ahoj, mám takový komplikovaný dotaz a nevím, kam se s ním obrátit, tak to zkusím tady.
Děkuji mockrát za vaše rady, odpovědi a informace. Za každej příspěvěk budu moc vděčný. |
Že by sis udělal trenérský kurz, někde Tě rychle přijali a sami Ti dohazovali trenéry, to se sice stát může, ale pravděpodobnost není nikterak vysoká.
Na druhou stranu tady platí to, co v jakémkoliv jiném oboru, když se budeš hodně snažit a za cílem si hodně půjdeš, dokážeš, co si usmyslíš. Hezkým příkladem je jeden náš absolvent z Ostravy, který si udělal kurz (nejdříve trenérskou dvojku; teď studuje i jedničku) a rozjel se v praxi takovým způsobem, že sám teď neví, kam dříve skočit, má pod sebou dvě desítky (!) dalších trenérů a daří se mu více než hodně (a to ve městě, kde by člověk také řekl, že je "přetrenérováno"; plus kde je mnohem menší kupní síla než v Praze). Tzn. je to jen o Tobě a o tom, jak moc tomu dáš, jak moc se budeš snažit a jaký přístup ke všemu budeš mít. Jinak třeba v naší škole (pokud se nepletu, někde jsme o tom psali) spolupracujeme s nějakým řetězcem pražských fitness center, tzn. vstupní pohovor se tam dá snadno pak domluvit, stejně tak teď rozjíždíme spolupráci s určitým projektem na trenéry do domu, kde se naši absolventi také dost hezky uplatní. Všechno to je ale, jak jsem psal na úvod (a vlastně i uprostřed), o každém jedinci. Kdo se snaží a opravdu si za svým jde, uspěje. Kdo ne, může na Novinkách nadávat na Vládu... :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: po červen 10, 2013 9:45 am Předmět: Re: Práce - fitness trenér. |
|
|
Rozjeď vlastní bussiness, zaměř se na paničky, které nechtějí chodit do komerčních fitness center a rádi si zaplatí pěkného mladého trenéra přímo do domu  (k tomu samoz. nějaký výživový plán, celkový individuální přístup k zákazníkovi). Tenhle koncept není vůbec špatný, nevím, zda se to provozuje i u nás, ale mít to promyšlené, mohlo by to mít budoucnost. Holt trenéru je prostě moc .... _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
natalove
|
Zaslal: po červen 10, 2013 10:04 am Předmět: |
|
|
Stalo se to, čeho jsem se bál asi nejvíc. Že to tu bude půl na půl plné pozitivních a negativních doporučení  Takže je tu určitá šance, že bych se mohl chytit buď ve fitku nebo bych přímo docházel k někomu domů a trénoval tam? Přepokládám, že ta druhá možnost je přes živnosťák.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: po červen 10, 2013 10:08 am Předmět: |
|
|
Podle mě se v tomhle byznysu prodávají jména...jako 20ti letej student VŠ, kterej navíc není úplně časově flexibilní - což většinou klienti vyžadujou, to nebudeš mít úplně lehký. Já co vidím fitka, tak většinou dělaj trenéry lidi, kteří byli (jsou) vrcholoví sportovci a 90% klientů si radši vybere je i když to pro ně mnohdy není šťastná volba.
A když vidím ty prachy, který dáš za kurz, tak jenom doba návratnosti téhle investice může být dost dlouhá. Navíc jak píše Bara - nemysli si, že když stojí hodina s trenérem 300Kč, tak to jsou prachy pro tebe...
|
|
| nahoru |
|
 |
Lada78
Anonymní
|
Zaslal: po červen 10, 2013 10:23 am Předmět: |
|
|
Schizofrenni situace...
Na jednu stranu tu v diskusich bezne nadavate na trenerske rychlokvasky a neumetely na druhou stranu tady hecujete kluky, aby se toho nebali a sli do toho.
Opravdu zvlastni pristup :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: po červen 10, 2013 11:02 am Předmět: |
|
|
moje dosavadni zkusenosti:
moje prvni fitness, kde sem mohl trenovat s klientama mi vyslo vstric, jedina podminka na me byla koupe permice, moji klienti si museli zakoupit jenom vstup do fitka za beznou cenu a nasledny penize za soukr. lekci sly me.. nicmene nebyly splneny nejaky moje pozadavky, ktery sem mel a proto sem celkem brzo odesel..
nasledne sem absolvoval pohovor do Pure, kde me ale nevzali, resp. se vubec neozvali.. je teda fakt, ze sem tam nesel zrovna v dobry "kondici", takze se zas tak moc nedivim:)) kazdopadne bych tam stejne nepracoval, protoze to rekneme nejde dohromady s moji predstavou o prinosnym treninku.. (lekce brisni pekac, apod.:), jinak tady samozrejme nutnost prace na ZL
k trenerskymu kurzu - je to spis nutna povinnost.. rozhodne po jeho absolvovani z vas nebude hotovej trener, dobry sou akorat tak ty zaklady anatomie.. instr. kurzy u KB5 mely do PRAXE asi tak 1000x vetsi prinos.. _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út červen 11, 2013 3:40 pm Předmět: |
|
|
| Korny napsal: | Podle mě se v tomhle byznysu prodávají jména...jako 20ti letej student VŠ, kterej navíc není úplně časově flexibilní - což většinou klienti vyžadujou, to nebudeš mít úplně lehký. Já co vidím fitka, tak většinou dělaj trenéry lidi, kteří byli (jsou) vrcholoví sportovci a 90% klientů si radši vybere je i když to pro ně mnohdy není šťastná volba.
A když vidím ty prachy, který dáš za kurz, tak jenom doba návratnosti téhle investice může být dost dlouhá. Navíc jak píše Bara - nemysli si, že když stojí hodina s trenérem 300Kč, tak to jsou prachy pro tebe... |
Upřímně řečeno, moc do toho nevidím, ale co vím, jsou fitka kde je celý výdělek tvůj. Pokud bys měl zavedenou praxi, dost možná bys ani nemusel platit permici. Ale je to asi dost individuální.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: út červen 11, 2013 3:44 pm Předmět: |
|
|
Tak to ale potom nejsi zaměstnanec fitka (pochybuju, že jako od zaměstnance fitka by si nic nevzali, tomu snad sám nevěříš  ). A když si to přečteš pořádně, tak on živnosťák moc nechtěl...
|
|
| nahoru |
|
 |
Davesix

|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út červen 11, 2013 8:10 pm Předmět: |
|
|
| Korny napsal: | Tak to ale potom nejsi zaměstnanec fitka (pochybuju, že jako od zaměstnance fitka by si nic nevzali, tomu snad sám nevěříš ). A když si to přečteš pořádně, tak on živnosťák moc nechtěl... |
To je pravda
Neboli platí to co psali Ronnie a Bára, že když chce někdo prachy, musí se snažit a nečekat že mu někdo to místo nabídne, utře mu nos a zadek.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prokes
|
Zaslal: čt říjen 02, 2014 9:08 pm Předmět: |
|
|
Jak jsi dopadl, chlape? Vzali tě? Mám podobný "problém"...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|