|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
klamtik
|
Zaslal: st červen 12, 2013 7:58 pm Předmět: Supersérie |
|
|
Zdar,
jsem zvyklý jezdit 3x týdně celý tělo v supersériích po 2 cvicích (většinou pro antagonisty) a vesměs jeden cvik na partii, ale už potřebuju změnu a chci jezdit Po a Čt jednu půlku těla a Út a Pá druhou a aspoň 2 cviky na partii. Nějak mě ale nenapadá rozdělení partií a cviků, aby to šlo odjet efektivně v supersériích. Máte někdo nějaký nápady?
Díky za odpověď.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ntz
|
Zaslal: st červen 12, 2013 8:09 pm Předmět: Re: Supersérie |
|
|
| klamtik napsal: | Zdar,
jsem zvyklý jezdit 3x týdně celý tělo v supersériích po 2 cvicích (většinou pro antagonisty) a vesměs jeden cvik na partii, ale už potřebuju změnu a chci jezdit Po a Čt jednu půlku těla a Út a Pá druhou a aspoň 2 cviky na partii. Nějak mě ale nenapadá rozdělení partií a cviků, aby to šlo odjet efektivně v supersériích. Máte někdo nějaký nápady?
Díky za odpověď. |
ja to delam uplne stejne - prakticky porad k tomuhle inklinuju ;) .. split ti neporadim pac sam nedelam (jen trochu :), viz nize), ale muzu ti poradit cviky do superserie:
u tech nohou je to tezky udelat dva antagonicke cviky:
drep bych superserkoval tak max predni a zadni
predkopavani + zakopavani je dobra vec
vystupy + vypady (neni to moc antagonicke)
vrch je jasnej a sice:
shyby + kliky nebo kliky na bradlech
bench + pritahovani VC k prsoum na lavici -- super cvik
bricho - taky se blbe hleda cista antagonie, ale ja supersekuju:
sedy lehy + nohy z visu
sedy lehy + zvedani trupu celem dolu na franz bedne s kotoucem (tady je snad jedina antagonie), sparing drzi paty
tech veci jde vymyslet urcite dost .. ja posledni dobou drzim stale FB, ale stridam, jestli zacinam spodek nebo vrsek a tu cast kterou zacinam si vzdy odvazne zprasim o dost vic, takze to je taky takovej semi-split (eg pomer 66/33 vrsek/spodek a naopak)
sportu zdar, ntz
|
|
| nahoru |
|
 |
klamtik
|
Zaslal: st červen 12, 2013 8:33 pm Předmět: |
|
|
Já bych cvičil asi:
Po: dřep (těžší 5 op.)+lýtka vsedě, předkopávání+zakopávání, shyby (různý úchopy)+břicho, a ještě jednu partii tak ty 2 cviky
Út: tlaky na prsa jednoruč (lehčí 10 op.)+břicho, kliky, upažování jednoruč na ramena ve stoje+ něco, upažování v předklonu+něco, tlaky jednoruč na ramena v sedě (dávám ho na konec protože přední delty mám vyvinutější než ostatní)
Čt: dřep (lehčí 10 op.)+lýtka ve stoje, výpady+břicho nebo zase předkop+zakopávání, mrtvolu+něco, shyby jedním úchopem+něco
Pá: benchpress (těžší 5 op.)+něco, stahování protisměrných kladek (10 op.)+něco, ramena stejně jako v Út
To "něco" je triceps a biceps, ale nevím jestli lépe procvičim biceps v den, kdy jedu záda, nebo ho dát k prsoum, aby už nebyl unavený ze zad. A opačně triceps k zádům nebo prsoum. Břicho zahrnuje cviky jak na "viditelný" svaly, tak i "neviditelný" jádro - proto ho tam mám tolikrát.
Poprosil bych o radu k těm bicepsům/tricepsům + případně i další postřehy.
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: st červen 12, 2013 8:39 pm Předmět: |
|
|
| klamtik napsal: |
To "něco" je triceps a biceps, ale nevím jestli lépe procvičim biceps v den, kdy jedu záda, nebo ho dát k prsoum, aby už nebyl unavený ze zad. A opačně triceps k zádům nebo prsoum. Břicho zahrnuje cviky jak na "viditelný" svaly, tak i "neviditelný" jádro - proto ho tam mám tolikrát.
Poprosil bych o radu k těm bicepsům/tricepsům + případně i další postřehy. |
samotnej triceps a biceps muzes delat jako bricho na zaver .. u bicepsoveho zdvihu VC nebo JC je to fakt hodne izolovanej cvik .. stejne jako zady k lavicce a paty na druhou lavicku a na stehna kotouc a delas zadni kliky (v podtsate neinvazivni kliky na bradlech) .. to je taky pomerne dost izolovane na triceps ..
ja bicak necvicim vubec .. obcas shyby s podhmatem a ruce jako takove taky moc ne
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|