|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Lunreal

|
Zaslal: pá červen 14, 2013 9:54 am Předmět: |
|
|
To je na tom to zvláštní, nevadí mu to, je schopnej makat dlouhodobě třeba na stavbě na slunci s minimem tekutin, někdy o něj mám docela strach, ta termoregulace musí být úplně hrozná, ale většinou se z toho spánkem zregeneruje a ráno je zas ok. Nepocení bere jako plus, ne jako problém. Doufám, že mu to zdraví vydrží, ale myslím, že organismus musí hrozně trpět. _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Tomasko
|
|
| nahoru |
|
 |
Martin Pedain

|
Zaslal: pá červen 14, 2013 10:07 am Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | To je na tom to zvláštní, nevadí mu to, je schopnej makat dlouhodobě třeba na stavbě na slunci s minimem tekutin, někdy o něj mám docela strach, ta termoregulace musí být úplně hrozná, ale většinou se z toho spánkem zregeneruje a ráno je zas ok. Nepocení bere jako plus, ne jako problém. Doufám, že mu to zdraví vydrží, ale myslím, že organismus musí hrozně trpět. |
Tak ono to jde i na té stavbě. V mém případě akorát vyhledávám automaticky stín. Ohledně pití. Ano, není potřeba tolik pít, protože tělo se nepotí, ale i tak je dobré tekutiny dodržovat, přecijen metabolismus frčí a potřebuje dost paliva. V noci se tělo zregeneruje, jen z dlouhodobého hlediska je to záhul na tělo, ale ty 3-4 měsíce tepla jdou přežít. Jak opadne teplo, tak cítím strašně moc energie a ideální čas na silovky a objemovky. :) Plus je to, že člověk nesmrdí a nemusí řešit koláče na oblečení. _________________ Show must go on.
|
|
| nahoru |
|
 |
BuffyyCZ
|
Zaslal: pá červen 14, 2013 10:41 am Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | a čo takto na začiatok nejesť sachre po štvrtej - nikdy, jesť 5 krát denne jedlo bohaté na bielkoviny a nedávať si voľný cheat day najmenej mesiac + aerobka 6x do týždňa ráno pred prácou po zobudení a večer, neexistuje, že to z teba nebude padať |
Po čtvrté mám jíst jen zeleninu a bilkoviny? Moc dobře nerozumím tomu vynechat sacharidy...
A co je cheat day? A co si představuješ pod aerobkou 6x do týdne? Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: pá červen 14, 2013 11:16 am Předmět: |
|
|
Jsem tu hul zase slepil :)
Jo, zelenina a bilkoviny vecer Ti zajisti, ze nebudes prijimat temer nic, co by se pres noc mohlo ulozit do tukovych zasob. Protoze cukry (obzvlaste ty jednoduche) se umi pretvorit na tuk a ten se pak ulozi. Obecne plati, ze se musis hlavne vyhybat jidlum obsahujicich jednoduche cukry a tuk (ruzne dortiky, kolace, buchty, bile pecivo, atd.) - a to nejen vecer. A taky jidlum obsahujicim tuk + sul - ty jsou zase doslova drogou. At zijou ty zname "furtzerky" jako chipsy, solene arasidy a podobne.
"Cheat day" je den v tydnu, kdy jis "co se Ti zlibi". Jsou tvrdsi a mekkci cheat daye. Tvrdsi jsou, ze snis jen jedno nezdrave jidlo. Resp. nevhodne do diety. Mekkci jsou, ze povolis na cely den. Hlavni duvod zarazovani takovychto dni je, ze to pomaha s psychikou a muzes si treba zajit na nejakou oslavu. Jen je zase narocnejsi se uhlidat a dodrzet fakt jen jeden cheat day - to zavisi na sile psychiky kazdeho jedince individualne. Je to jako s kurakama - nekourit 6 dni a kourit den sedmy je dost narocne na psychiku a hrozi sklouznuti zpet k te zavislosti. Takze proto pise, ze je nemas zarazovat minimalne mesic - aby sis zocelila psychickou odolnost a zvykla sis na novy zpusob stravovani.
Aerobka 6x tydne je napriklad ten elliptical na 30 minut denne ve Tvem pripade. A nebo 30 minut prochazka venku. Zde je opravdu dulezita pravidelnost. Pravidelnost a kazen je pri hubnuti to uplne nejdulezitejsi. A to nedocilis bez vule :)
Takze tak :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomáš
Moderátor

|
Zaslal: pá červen 14, 2013 11:23 am Předmět: |
|
|
Myslím si taky, že je trochu problém v tom, že tomu sama moc nevěříš. Něco jako ve stylu - no, tak teď zkusím tenhle jídelníček ale stejně to zase nevyjde.. ale tak dobře budu to 3 měsíce dodržovat.. musíš tomu věřit! vůle a víra je podle mě vůbec nejdůležitější! :-) věř tomu, že to funguje.. mysli pozitivně a chtěj pořád víc a jdi za svým ;-)
|
|
| nahoru |
|
 |
BuffyyCZ
|
Zaslal: pá červen 14, 2013 11:25 am Předmět: |
|
|
| moby napsal: | Jsem tu hul zase slepil :)
Jo, zelenina a bilkoviny vecer Ti zajisti, ze nebudes prijimat temer nic, co by se pres noc mohlo ulozit do tukovych zasob. Protoze cukry (obzvlaste ty jednoduche) se umi pretvorit na tuk a ten se pak ulozi. Obecne plati, ze se musis hlavne vyhybat jidlum obsahujicich jednoduche cukry a tuk (ruzne dortiky, kolace, buchty, bile pecivo, atd.) - a to nejen vecer. A taky jidlum obsahujicim tuk + sul - ty jsou zase doslova drogou. At zijou ty zname "furtzerky" jako chipsy, solene arasidy a podobne.
"Cheat day" je den v tydnu, kdy jis "co se Ti zlibi". Jsou tvrdsi a mekkci cheat daye. Tvrdsi jsou, ze snis jen jedno nezdrave jidlo. Resp. nevhodne do diety. Mekkci jsou, ze povolis na cely den. Hlavni duvod zarazovani takovychto dni je, ze to pomaha s psychikou a muzes si treba zajit na nejakou oslavu. Jen je zase narocnejsi se uhlidat a dodrzet fakt jen jeden cheat day - to zavisi na sile psychiky kazdeho jedince individualne. Je to jako s kurakama - nekourit 6 dni a kourit den sedmy je dost narocne na psychiku a hrozi sklouznuti zpet k te zavislosti. Takze proto pise, ze je nemas zarazovat minimalne mesic - aby sis zocelila psychickou odolnost a zvykla sis na novy zpusob stravovani.
Aerobka 6x tydne je napriklad ten elliptical na 30 minut denne ve Tvem pripade. A nebo 30 minut prochazka venku. Zde je opravdu dulezita pravidelnost. Pravidelnost a kazen je pri hubnuti to uplne nejdulezitejsi. A to nedocilis bez vule :)
Takze tak :) |
Hezké, děkuji.
Takže si večer mám dávat třeba zel.salát s masem, nebo šmakouna? Nebo tvaroh a zeleninu.. Protože ty sacharidy jsou téměř, no skoro ve všem.. od pečiva,přes přílohy typu těstoviny,brambory..atd..?
Od toho Havlíčka mám večer normálně přílohu psanou.. sám mi říkal, že problém je tuk a ty kvalitní sacharidy, které tam mám psané tomu nevadí.. Když už si dávám přílohu, tak se jedná o semolinové těstoviny,pokud nejsou tak normální,nebo celozrné..pololoupaná rýže..brambory.. vlastně žádnou jinou přílohu nepoužívám..občas zařadím luštěniny. No a k těm přílohám vždy bílkovinu o různé hmotnosti.. POkud se jedná o maso, tak je to v rozmezí 110-130g podle barvy masa, nebo ten šmakoun o hmotn.230g..
Ty poměry jsou u oběda i večeře stejně psané v gramážíš i možnosti výběru..
Vždy platí že si dám bílkoviné jídlo+sacharidové jídlo+zeleenina+olej (tam se jedná vždy o lžičku oliváče.. Protože to jídlo dělám buď na páře, nebo na pánvi bez oleje a po uvaření jídla ho tam dám..
Takže jak tedy vynechat ty sacharidy? Prostě bez příloh...?
|
|
| nahoru |
|
 |
BuffyyCZ
|
Zaslal: pá červen 14, 2013 11:28 am Předmět: |
|
|
| ToMaso napsal: | | Myslím si taky, že je trochu problém v tom, že tomu sama moc nevěříš. Něco jako ve stylu - no, tak teď zkusím tenhle jídelníček ale stejně to zase nevyjde.. ale tak dobře budu to 3 měsíce dodržovat.. musíš tomu věřit! vůle a víra je podle mě vůbec nejdůležitější! :-) věř tomu, že to funguje.. mysli pozitivně a chtěj pořád víc a jdi za svým ;-) |
Já si věřím, tedy myslím si, že si věřím... Ale to víš, ono to není jednoduché.. říká se že ve dvou se to lépe táhne: (
Ale nehodlám to vzdávat..Dneska ráno už mám za sebou hodku na tom elipticalu.. večer si dám druhou
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: pá červen 14, 2013 11:39 am Předmět: |
|
|
Ano, Havlicek je povestny tim, ze haji sacharidy i na vecer. Ano, ma pravdu, komplexni sacharidy mohou byt i vecer. Ale vzdy plati, ze se musis hybat! Tam je strasne dulezite, abys pres den "vypalila" glykogen ze svalu a jater. Jinak i ty komplexni sacharidy skonci premenene na tuk. Dalsi veci je, ze komplexni sacharidy (brambory, hneda ryze, celozrnny kuskus, semolinove testoviny, atd. - to delas ocividne dobre, resp. volis je spravne) maji mnohem mensi inzulinovou odezvu a tedy nevyvolaji za hodinu nebo dve po jejich poziti naval hladu.
Divej, dle meho nazoru, i ten Havlickuv jidelnicek je urcite naprosto pouzitelny a urcite na nem taky budes slavit uspechy. Jen jej musis dodrzovat uplne precizne a bez nejakych "podvudku tu a tamhle" s myslenkou "vzdyt jsou to jen 4 kousicky cokoladky"...
Hlavne si to jidlo hlidej i po strance minimalniho prijmu. Pod bazalni metabolismus by ses dlouhodobe dostat v zadnem pripade nemela. A to ani v pripade velmi tvrde redukcni diety. Bude to dlouha cesta. Tech 145 kilo sis taky nevybudovala za ctvrt roku. Tim padem necekej, ze za ctvrt roku das to telo zcela dokupy. Jez pravidelne (i v praci), hlidej si prijem (horni i dolni hranici prijmu) a hlidej si to slozeni. Kdyz udrzis i pravidelnost v te aerobce (ono to bolet prestane s treninkem :)), tak proste neni boha abys neshodila po nejakych 14 dnech 2 az 3 kila :) Ze zacatku to pujde hodne svizne (alespon u me to tak bylo :))
Jo a HODNE pij vodu! 4 az 5 litru vody denne. Maximalne si do ni muzes dat citronovou stavu treba. Neslazeny caj a kava v rozumnem mnozstvi je take pouzitelny, ale toto nezapocitavej do pitneho rezimu! :)
|
|
| nahoru |
|
 |
BuffyyCZ
|
Zaslal: pá červen 14, 2013 11:47 am Předmět: |
|
|
| moby napsal: | Ano, Havlicek je povestny tim, ze haji sacharidy i na vecer. Ano, ma pravdu, komplexni sacharidy mohou byt i vecer. Ale vzdy plati, ze se musis hybat! Tam je strasne dulezite, abys pres den "vypalila" glykogen ze svalu a jater. Jinak i ty komplexni sacharidy skonci premenene na tuk. Dalsi veci je, ze komplexni sacharidy (brambory, hneda ryze, celozrnny kuskus, semolinove testoviny, atd. - to delas ocividne dobre, resp. volis je spravne) maji mnohem mensi inzulinovou odezvu a tedy nevyvolaji za hodinu nebo dve po jejich poziti naval hladu.
Divej, dle meho nazoru, i ten Havlickuv jidelnicek je urcite naprosto pouzitelny a urcite na nem taky budes slavit uspechy. Jen jej musis dodrzovat uplne precizne a bez nejakych "podvudku tu a tamhle" s myslenkou "vzdyt jsou to jen 4 kousicky cokoladky"...
Hlavne si to jidlo hlidej i po strance minimalniho prijmu. Pod bazalni metabolismus by ses dlouhodobe dostat v zadnem pripade nemela. A to ani v pripade velmi tvrde redukcni diety. Bude to dlouha cesta. Tech 145 kilo sis taky nevybudovala za ctvrt roku. Tim padem necekej, ze za ctvrt roku das to telo zcela dokupy. Jez pravidelne (i v praci), hlidej si prijem (horni i dolni hranici prijmu) a hlidej si to slozeni. Kdyz udrzis i pravidelnost v te aerobce (ono to bolet prestane s treninkem :)), tak proste neni boha abys neshodila po nejakych 14 dnech 2 az 3 kila :) Ze zacatku to pujde hodne svizne (alespon u me to tak bylo :))
Jo a HODNE pij vodu! 4 az 5 litru vody denne. Maximalne si do ni muzes dat citronovou stavu treba. Neslazeny caj a kava v rozumnem mnozstvi je take pouzitelny, ale toto nezapocitavej do pitneho rezimu! :) |
A jak to mám udělat, když přijdu v půl 8 večer z práce a je čas večeře.. Si mám nejdříve zacvičit a pak si dát večeři? Nebo naopak.. On tam taky píše, že po hlavních jídlech necvičit vzhledem k vysokému množství bílkovin..Stejné je to když dojdu ráno z noční a je čas snídaně.. mám si jít zacvičit a jít si lehnout bez snídaně, nebo si zacvičit,nasnídat a pak si jít lehnout..?
Takže ten jeho jídelníček prostě budu držet dál, jen teda začnu fakt více cvičit. No zapojím teda ráno i večer ten eliptical.. a co to posilování?
btw.4-5 litrů je fakt masakr..dávám zatím max.3..
Naposledy upravil BuffyyCZ dne pá červen 14, 2013 11:50 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomáš
Moderátor

|
Zaslal: pá červen 14, 2013 11:47 am Předmět: |
|
|
Jednoduché to není - kdyby to jednoduché bylo tak by všechny ženy měly míry 90-60-90 a všichni muži by byli adepti na mr. olympia ;-) věř si, makej, dodržuj jídelníček, co nejvíc omezit sladkosti a ono to půjde ;-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: pá červen 14, 2013 11:48 am Předmět: |
|
|
Nečetl jsem to celý, jen jsem to narychlo projel a je to docela jednoduchý...
Neexistuje nic jednoduchýho, nebo něco co by se dalo koupit nebo cokoliv jiného aby jsi zhubla, žádný stroje, žádný doplňky, nic. Pouze na tobě to je!!!
Dřít bez výmluv že to nejde, jíst správně a žádné prohřešky, ústupky, výmluvy a kdoví co ještě.
Sama si šáhni do svědomí co jsi pro to hubnutí udělala do teď a kolik tam bylo prohřešků atd...
Udělej si třeba plán na týden a toho se striktně drž a uvidíme. Ráno na na lačno aerobka, večer třeba taky, nebo lehké cvičení. Jakýkoli pohyb během dne + jídelníček, kterej bude 100%ní - žádné kompromisy, žádné sladké jako odměna za něco s výmluvou dnes můžu, to se nic nestane atd...
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: pá červen 14, 2013 11:53 am Předmět: |
|
|
Jo, a k tomu co jist vecer :) Jsem to tam zapomnel napsat - tu v praci mame nejak veselo pri patku :)
Takze - klidne 2 bile jogurty, neco malo zeleniny potom. Nebo muze byt i mensi kousek ovoce - to nejsou zadne superrychle cukry, takove jabko :) Smakouna klidne. Muzes i vejce, tvaroh je taky vporadku. Pullitr odtucneneho mleka take muze byt. Muze byt ryba, kure, kruta, veprova panenka :) Je z ceho vybirat. Jen se to snaz kombinovat proste vzdycky budto s vetsim mnozstvim zeleniny nebo mensim mnozstvim ovoce. Zkus to vydrzet treba tyden nebo dva s takovyma vecerema. Pak muzes zkusit pridat komplexni sacharidy na tu veceri, pokud bys mela moc hlad treba, a sleduj co se stalo s Tvym hubnutim. Pokud se zbrzdi, tak trosku zase uber. Jednou tydne se proste mer a vaz a podle toho upravuj stravu.
|
|
| nahoru |
|
 |
michal_n

|
Zaslal: pá červen 14, 2013 11:58 am Předmět: |
|
|
Zařazovat cheat day je hloupost už ze své podstaty.. Člověk se pak v podstatě těší, až si "zahřeší" a podvědomě si spojuje nezdravé jídlo s nějakou řekněme odměnou. Pak když je mu z různých důvodů (práce, rodina, ...) psychicky hůř, tak má tendenci si zlepšit náladu právě tou nezdravou stravou, která mu možná na chvilku ty pozitivní hormony vyplaví, ale tím se jen prohloubí ta psychická asociace mezi nezdravým jídlem a odměňováním se (nebo zlepšováním nálady). To nemluvím o reakcích, které v těle většina těch chipsů a podobně startuje a které bych přirovnal podobně jako moby k závislosti. Člověk se pak dostává do začarovaného kruhu - "něco mě trápí v životě? tak si aspoň dám něco co mi tak hrozně chutná, jednou to nevadí..". Záleží jak často je to "jednou"..
Pokud má člověk stravu vyřešenou, nepotřebuje zařazovat cheat day, protože na ty nezdravé chujoviny, které jedl dřív jednoduše nemá chuť.
Neříkám, že je to případ BuffyyCZ, ale z mé zkušenosti je tohle kompenzování životních negativ a starostí jídlem strašně rozšířené. Asi stejně rozšířené jako "začnu zítra".
Za sebe říkám, že bych nikomu cheat day nedoporučil vůbec zařazovat.. _________________ "Buď chceš, alebo nechceš. Ostatné sú kecy." Peter Krištofovič
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: pá červen 14, 2013 12:01 pm Předmět: |
|
|
| BuffyyCZ napsal: | A jak to mám udělat, když přijdu v půl 8 večer z práce a je čas večeře.. Si mám nejdříve zacvičit a pak si dát večeři? Nebo naopak.. On tam taky píše, že po hlavních jídlech necvičit vzhledem k vysokému množství bílkovin..Stejné je to když dojdu ráno z noční a je čas snídaně.. mám si jít zacvičit a jít si lehnout bez snídaně, nebo si zacvičit,nasnídat a pak si jít lehnout..?
Takže ten jeho jídelníček prostě budu držet dál, jen teda začnu fakt více cvičit. No zapojím teda ráno i večer ten eliptical.. a co to posilování?
btw.4-5 litrů je fakt masakr..dávám zatím max.3.. |
Jo, nejprve cvic, pak jez. Jen ta vecere proste nesmi obsahovat zadne velke mnozstvi tuku a tech jednoduchych cukru. Proste to bude muset vydrzet do rana. Kdyz dojdes z nocni, tak to same - najez se v praci hodinu pred odchodem, nez dorazis domu, tak budes mit odstup napr. 2 hodiny od toho jidla. Zajezdi si na tom ellipticalu a pak uz snez jen treba 1 bily jogurt a muzes jit smele spat.
Rikam, posilovani zatim neres. Bude Ti to brat jen zbytecne sily. Tve telo je ted v takovem stavu, ze i ta pouha aerobka Te bude posilovat vice nez dost.
A 4 litry denne se Ti zda moc? Ja piju pres leto, v dny kdy netrenuju, kolem 6 litru denne! :D Po treninku jitsu do sebe naliju litr a pul vody "na ex". Kimono ale taky muzu zdimat po tech 90 minutach... Uvedom si, ze vazis 145 kilo! 4 litry vody jsou tedy necele 3% Tve telesne hmotnosti! To neni zadne supervelke mnozstvi vody. Navic pro hubnuti Tve telo produkuje straslive mnozstvi toxickych latek (jo, spalovani tuku produkuje i nejaky vlastne toxicky odpad, a i primo v tech tukovych zasobach mas ulozeny - rozpusteny vlastne - "nehezke veci", ktere jsi jedla kdysi a kdyz se ten tuk uvolni, tak se uvolni i ty "nehezke veci" - pokud mi neveris, staci si uvedomit jakou barvu ma kure, kdyz se krmi kukurici :)), ktere nutne musis vyplavit tou vodou ze sveho tela pryc.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|