Hranolky

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Hranolky  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Hranolky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
19losos94

PříspěvekZaslal: st červen 19, 2013 2:21 pm    Předmět: Hranolky Odpovědět s citátem

Zdravim.
Viem že hranolky su nezdravé...No ale čo v prípade že sú robené v trúbe na papiery bez oleja ? :)
-Podľa všetkého by to malo byť v pohode nie? Sú aj celkom chutné a teraz v období diety by sa mi takéto nezdravé jedlo na zdravý spôsob zišlo :P

Čo vy nato?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Seva98

PříspěvekZaslal: st červen 19, 2013 2:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud mluvis o domacich udelanych z brambor tak si je klidne dej, pecene brambory sice nejsou nic idealniho, ale spatne taky nejsou.

A pokud myslis ty kupovane, tak si prvni precti slozeni a pak se sebe zeptej, jestli si nebude lepsi udelat domaci.

Edit: Tak se divam na slozeni hranolku na netu a nektere jsem se slozenim brambory + rostliny tuk nasel (treba McCain). Ale nevim proc jsem mel za to, ze hranolky jsou ze skrobu. Nicmene, tak i tak domaci pro tebe budou urcite mnohem lepsi a chutnejsi :-)

https://www.zonetraininglog.com
cipinek

PříspěvekZaslal: st červen 19, 2013 2:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hranolky je výraz pro brambory nakrájené ve tvaru hranolu a jsou smažené na oleji, to co popisuješ ty, mužou být brambory nakrájené ve tvaru klidně hranolu a pečené v troubě bez oleje... , nazývej věci pravými jména ne jako já, když jsem mluvil o flexi a extenzi svalu, když se tento termín používá u kloubů v topiku o zádech...
19losos94

PříspěvekZaslal: st červen 19, 2013 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Seva98 napsal:
Pokud mluvis o domacich udelanych z brambor tak si je klidne dej, pecene brambory sice nejsou nic idealniho, ale spatne taky nejsou.

A pokud myslis ty kupovane, tak si prvni precti slozeni a pak se sebe zeptej, jestli si nebude lepsi udelat domaci.

Edit: Tak se divam na slozeni hranolku na netu a nektere jsem se slozenim brambory + rostliny tuk nasel (treba McCain). Ale nevim proc jsem mel za to, ze hranolky jsou ze skrobu. Nicmene, tak i tak domaci pro tebe budou urcite mnohem lepsi a chutnejsi :-)

Jn v tych kupovaných je rastlinný olej...
moby

PříspěvekZaslal: st červen 19, 2013 2:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, domaci, bez prilis tuku a soli navic jsou uplne v pohode - jen si musis byt vedom toho, ze pecenim na vysokou teplotu se z toho skrobu, co je v tech bramborech, stanou jeste jednodussi cukry (zvysujes glykemicky index) a muzou Ti zpusobit napr. do hodiny dalsi naval hladu. To, ze tam ty jednoduche cukry jednoznacne jsou se pozna snadno - pecene brambory proste chutnaji lepe nez varene (kde se ty skroby na jednoduche cukry nestepi) :)

Z uvedenho plyne jeste jedna vec - kdyz uz pecene brambory, tak radsi odpoledne k obedu, nez vecer k veceri, kdyz uz jsi v te diete :)

Ja bych to bral ale opravdu jako jidlo z kategorie "jednou za cas" a tim padem bych tam klidne dal i trosku oleje, tim uz nic velkeho nepokazis.
Tsunami

PříspěvekZaslal: st červen 19, 2013 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek napsal:
hranolky je výraz pro brambory nakrájené ve tvaru hranolu a jsou smažené na oleji, to co popisuješ ty, mužou být brambory nakrájené ve tvaru klidně hranolu a pečené v troubě bez oleje... , nazývej věci pravými jména ne jako já, když jsem mluvil o flexi a extenzi svalu, když se tento termín používá u kloubů v topiku o zádech...

sice to je OT, ale pohyby v kloubech provádí dané svaly - kloub sám o sobě se těžko pohne bez svalu. Např. m. biceps brachii provádí flexi v art. cubiti :)
RaptorMira

PříspěvekZaslal: st červen 19, 2013 3:20 pm    Předmět: Re: Hranolky Odpovědět s citátem

19losos94 napsal:
Zdravim.
Viem že hranolky su nezdravé...No ale čo v prípade že sú robené v trúbe na papiery bez oleja ? :)
-Podľa všetkého by to malo byť v pohode nie? Sú aj celkom chutné a teraz v období diety by sa mi takéto nezdravé jedlo na zdravý spôsob zišlo :P

Čo vy nato?

pečené brambory mají vyšší GI, takže ti to zamává s cukrem, inzulínem a úložišti tuku...
v dietě
Cratach

PříspěvekZaslal: st červen 19, 2013 4:47 pm    Předmět: Re: Hranolky Odpovědět s citátem

RaptorMira napsal:
19losos94 napsal:
Zdravim.

Čo vy nato?

pečené brambory mají vyšší GI, takže ti to zamává s cukrem, inzulínem a úložišti tuku...
v dietě

Ano, peceny brambory maji sice GI cca 85, coz je skoro stejne , jako ma obycejna bila ryze (ktera je ale na sacharidy bohatsi nez brambory, takze pri stejnym objemu potravy do sebe clovek tech sachru dostane vic (a vic rozhoupe glykemii) z ty ryze, ne brambor)
Tsunami

PříspěvekZaslal: st červen 19, 2013 6:37 pm    Předmět: Re: Hranolky Odpovědět s citátem

Cratach napsal:
RaptorMira napsal:
19losos94 napsal:
Zdravim.

Čo vy nato?

v dietě

Ano, peceny brambory maji sice GI cca 85, coz je skoro stejne , jako ma obycejna bila ryze (ktera je ale na sacharidy bohatsi nez brambory, takze pri stejnym objemu potravy do sebe clovek tech sachru dostane vic (a vic rozhoupe glykemii) z ty ryze, ne brambor)
myslím, že se tomu říká glykemická nálož :) (100% jistá si ale nejsem)
Mick994

PříspěvekZaslal: st červen 19, 2013 7:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Proboha, tak z pytlíku rýže nebo pár brambor si neodpálí dietu, to by musel držet nějakej pekelnej no carb.
moby

PříspěvekZaslal: st červen 19, 2013 7:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mick994 napsal:
Proboha, tak z pytlíku rýže nebo pár brambor si neodpálí dietu, to by musel držet nějakej pekelnej no carb.

Jasne, ze ne...ja to tu napsal jenom jako informaci o tom, co se s tema bramborama v te troube vlastne deje. Pro uplnost proste... Ne proto, aby se tu kolem strhlo nejake silenstvi! :D (GI flame uz jsem tu taky zazil a byl jsem jeho soucasti, jsem se nechal strhnout :))

Proste at si ty kobzole v rozumnem mnozstvi upece a raz za cas si da :)
RoboBee

PříspěvekZaslal: st červen 19, 2013 8:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele, když už nic, tak hranolky jsou dobrý na holky!
montypython

PříspěvekZaslal: út srpen 06, 2013 4:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Seva98 napsal:
Tak se divam na slozeni hranolku na netu a nektere jsem se slozenim brambory + rostliny tuk nasel (treba McCain). Ale nevim proc jsem mel za to, ze hranolky jsou ze skrobu. Nicmene, tak i tak domaci pro tebe budou urcite mnohem lepsi a chutnejsi :-)

Domácí hranolky mohou být lepší, ale jejich správná výroba je docela pracná. Například aby brambory nenasákly při smažení příliš tuku a neporušila se jejich struktura, je dobré je řádně zbavit vody (vysušit). Pohodlnější je tak jistě sáhnout po rychlejší variantě, která je vážně chutná. U 123 Hranolek od McCaina víte, co kupujete: 94-5% brambory a 6% tuku (platí při přípravě v troubě), což není tak mnoho;-)
vlkisekk

PříspěvekZaslal: út srpen 06, 2013 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Martin Mesner myslim ji jen pecene bramborya nezda se mi, ze nema formu
jari

PříspěvekZaslal: út srpen 06, 2013 4:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Martin Mesner je kdo?

Rychle na stránku:

Přejdi na: